Manželská kríza po narodení dieťaťa
Ahojte
Rada si precitam nazory inych na moju rod.situaciu ako by ste to riesili vy. Taktiez sa potrebujem vyzalovat.
Som vydata 2roky, manzel je odo mna starsi o 10rokov. Pozname sa dlhsiu dobu, brali sme sa z lasky. Prve problemy nastali po narodeni prvej dcery.
Dcera ma 18mes.a ja som doma 2tyzden s dvojtyzdnovym babom. Manzel mi zacal vycitat zanedbanu domacnost, prazdne hrnce, nevyzehlene oblecenie. Dosla mi na pomoc moja mama, ktora zial musel odist pretoze manzelovy v domacnosti prekazala. Totizto ja nemam prilis dobre vztahy s jeho rodicmi aj ked sa snazim pretvarovat zo svojej strany pre svoje vlastne dobro a dobro rodiny. Manzel je dost naviazany na rodicov a neustale k nim chodieva aj ked ho oni vyhanaju. Jeho rodicia ma neprisli navstivit ani do nemocnice ani po prichode domov-nezavolali ako sa mame, nekontajtuju nas. Jeho rodicia maju nevysporiadane majetky a mojho manzela to velmi stve, stale caka a tlaci na rodicov, aby dostal ciastku z nehnutelnosti, ktora mu aj pravom patri. Ale ich to zial nezaujima. A prave na tom sa stale pochytime. Ja sa mu stale cudujem preco chodi prosikat rodicov pomahat im ked oni mu doslova kaslu na hlavu. Nemaju zaujem ani o vnucata. Byvame sami v byte s hyp.uverom. Zatial to financne zvladame. Ked som bola v nemocnici manzel sa ukazkovo staral o dcerku a zvladli to sami bez akejkolvek pomoci. Prve zranenie prislo hned v nemocnici ked nas prisiel pozriet a odmietol vziat na ruky maleho, pretoze je vraj maly. Doma v postielke na neho malo co pozrie na rukach ho mal 2x. Druhe dieta sme vobec neplanovali, pretoze sme sa doma casto hadali kvoli jeho rodicom, jeho surodencom. Casto mi vravi, ze neviem nic robit ani varit len sediet za pc, co vobec nie je pravda pretoze na to nemam cas. Snazim sa mat ako tak upratanu domacnost, no posledne dni sa fakt neda varit pri dvoch malinkych detoch a synceka dojcim na poziadanie a je to velmi narocne. Uz som spominala, ze maly bol neplanovany zial mala som u dr.aj vybaveny potrat no manzel mi dal ultimatum ak si dieta necham vziat mam sa zbalit a odist k svojim rodicom. Rozhodla som sa dieta si nechat, nielen kvoli manzelovy, ale aj sebe samej kvoli vycitkam. Vycitky mam dodnes ako som len na taketo nieco mohla pomysliet ked ten drobec je taky uzastny. Som z celej situacie nestasta vlastne len z manzela. Manzela, z ktoreho mam pocit, ze ma potreboval len na to, aby som mu dala deti, navarila a oprala. Vcera sme sa opat hadali a popravde ja uz fakt nevladzem. Pocuvat aka som hlupa a neschopna. Tak som vybuchla, ze som mu velmi vulgarne vynadala. Potom som uz bola unavena zacalo ma boliet brucho tak som sa zavrela s detmi do izby a plakala. A ten debil chodil a otravoval ma co som ticho. V takychto situaciach ho casto nespoznavam sprava sa ku mne arogantne. Nakoniec povedal, ze sa mam zbalit kludne aj hned teraz a odist s detmi k mojim rodicom a on si po nich bude chodieva na vikend, nezabudol prizvuknut, ze vlakom nie autom. Moja rodina je odo mna 60km cestovat k nim vlakom s novorodencom je pre mna nemyslitelne. Neviem netusim ako mam riesit tuto situaciu. Citim sa unavena, vycerpana a hlavne sklamana zo zivota a svojho manzela. Mame dve krasne zdrave deti, ale mam pocit, ze jemu to zial nestaci. Netusim co odo mna ocakaval od zivota, ale ja uz toho mam plne zuby. Ked sa nad tym zamyslim, ze po dvoch rokoch sa hadame co bude za dalsie dva roky. Mozno sa tato situacia da ustalit ale za akym ucelom? Ze ja cuvnem, budem nadalej ticho pocuvat aka som neschopna a neustale cely zivot sa podriadovat vo vsetkom jemu.
@youngmom buď silná. my mamy musíme, oni môžu... V podstate tu vôbec nejde o teba. On sám je neschopný čur.k a svoju frustráciu prenáša na teba. Je chudácik vystrašený lebo ma na krku hypotéku, dve malé deti a ženu na RD. A namiesto toho aby sa k tomu postavil ako chlap, riešil to, chodí zobrať k rodicom a útočí na slabú ženu ktorú má chrániť!!!
Nebran sa keď útočí, zaútoč ty! Prečo mi nepomáhas? Prečo ma stresujes keď vidíš ze to mám teraz ťažké s dvoma deťmi? Prečo ma neodbremenis? Prečo sa nepostaras o rodinu, namiesto chodenia za rodičmi?... Neviem, aký máš vzťah s rodičmi, ale ak je dobrý, veru by som tam šla. Nehovorím ze navždy, ale nech chlapec skrotne a uvedomí si. A odišla by som autom. Ak ste manželia hadam je to váš spoločný majetok. Musis urobiť BU BU 😉
Inak...preco sa ventiluju na zenach?Preco nejde radsej do fitka,alebo aj s kamosom na pivo(ale nie kazdy den)...to by bolo snad lepsie pre vsetkych vas.
A inak si tiez myslim,ze aj dospelakom treba vymedzit iste hranice...nie len detom.
Neviem ako sa rozhodnem, ale som nestastna. Rodina ma tym nechcela zatazovat, ale mama prekonala slabsi infarkt. Myslim, ze uz toho maju viac nez dost. Sestre nevyslo manzelstvo po 12rokoch odhodlala sa odist od tyrana a alkoholika nasla si novu znamost a odisla do zahranicia. Dalo im to zabrat no a teraz zase ja.
@veronika295 mam deti s rozdielom 1,5r. Muz je vo funkcii, mam 6-7 kosiel tyzdenne + kym boli deti 0-6m zehlila som im vsetko. Moji rodicia su 250km od nas, svokrovci 30km a v praci do 17:00. Stiham mat navarene, upratane, vonku sme min 4h denne. Starsi syn 4r zacal az teraz chodit do MS. Takze stihat sa da vsetko. Jsbe, ze prvy mesiac, kym sa zena da do poriadku je narocny a muz by mal pomahat. Moj manzel chodi na sluzobky, ked je doma, vezme mi deti von - takze poobede si upracem, pripravim veceru atd. Akurat, ze ja pocas dna nevysedavam na MK, nemalujem sa, kavu pijem pocas prechadzok z termosky a plbe sa venujem detom. Ale tak mozno mam pokojne deti. 😊 Mier
@jlp a vies, co zena sa ma pravo aj malovat, aj mat cas pre seba na materskej a aj za netom sediet, ak je to pre nu relax. Ma pravo nestihat. Ma rpavo chceit od muza, aby jej pomahala a nebol len penazenka. Ak tvoje ego stoji na tom, ako si to zvladala OK, ale ego mnohych inych zien stoji na inych veciach, nie na tom kolko kosiel som pozehlila, ako sa mi leskne podlaha a kolko casu som obetovala detom. Zakladatelka je asi v tej druhej skupine zien.
@youngmom porozpravajte sa a povedz mu uprimne ze si vycerpana a ze teraz potrebujes nejaku pomoc od neho, napriklad aby isiel kupit hotove jedlo aby si nemusela varit (docasne) alebo ze potrebujes niekoho doma kto pomoze s domacimi pracami (docasne) atd...podla mna odchod nic nevyriesi lebo ty potrebujes manzela a deti otca. Nemyslim si ze budes stastna byt zavesena na rodicoch (ajked v tejto situacii by ti tam bolo dobre lebo by pomohli ale pozeraj aj do buducna)...situacia sa otrasie casom on si musi zvyknut ze uz ste 4ia a ty sa casom zabehnes na vsetky aktivity..drzim palce !
@veronika295 ake ja som necitala celu diskusiu, napisala som len svoje pocity a postrehy, nic si nemyslim o nikom. Idem sa venovat manzelovi. Pekny vecer.
@jlp tak gratulujem k dokonalosti ... Respektive m tomu ze sa citis pravdepodobne ty dokonala 🙂 ja nezehlim NIC (iba kosele pre manzela ked treba) a velakrat domace prace nestiham ani varit a dokoca sa ani nemalujem ale nemam pocit ze nam nieco chyba...zakladatelja temy potrebuje radu s niecim inym ... Ty si opisala tvoju dokonalost ale jej si neporadila s nicim...piece 🙂
@veronika295 akoze ha tiez nemam doma tip top poriadok, vacsinou pozbieram prach len rucnym vysavacom. Riady sukam do mycky 3x denne. Periem kazdy 3 den tri varky. 😊 ... a muz je rad, ze vecer vladzem a on tiez. Len teraz sme sa tyzden nevideli, tak sa ideme opat spoznat 😉. Akurat, ze teraz stahuje do tabletu nejke hry pre mladsieho syna. Ideme na tri dni do nemocky, tak aby mu zbehol cas.
@veronika295 😂😂 ja sa zas citim ako super matka lebo som po hodine uspala maluu 😀
Baby ja nezehlim-a ked tak ked uz vypadava z kosa oprana bielizen poslem svokre-kedze s mojimi dvojkami mi nepomaha-bolo to dost narocne do tych 2 r.a vacsina veci na doma co tam nazehlite? Jasne nejake moc pokrcene na von ozehlim.mas male babo teraz nie je dolezite ani ozehlene pradlo ani vyluxovany pribytok.ozaj sa najdu ludia co ti za prachy pomozu -dieta zabavia vezmu von alebo pomozu upratat ci urobia za yeba za nejaky cas to das sama ale to chce cas ved je to nove.teraz si dolezita ty a babo.tvoj chlap sa mi moc nepozdava,nemusi luxovat ale malo by to byt bez vycitiek a blbych kecov.myslim ze si zasluzis lepsieho vedla seba
MOj zivot zmenili dve veci, poznanie, ze vedla v brane je zehliaren a ze dievcata na urpatovanie su fakt lacne.

@youngmom som z KOsic, keby si potrebovala prechadzku, ci cokolvek napis IP. Inak ak manzel bude dalej pindat ...povedz mu, ze dievca na upratovanie bere 4e na hodinu a chces ju... Inak v manzelskom slube nikde nebolo, ze budes sluzka, resp., ze budes povinna mu skakat okolo zadku. Ma dve ruky ma....skaceme okolo deti, nie dospelych, schopnych muzov...kokos. Dokonca on by ta mal odbremenit teraz. Joj, nasral ma tvoj chlap ...a fest.