icon

Manželská kríza po narodení dieťaťa

youngmom
14. okt 2016

Ahojte
Rada si precitam nazory inych na moju rod.situaciu ako by ste to riesili vy. Taktiez sa potrebujem vyzalovat.
Som vydata 2roky, manzel je odo mna starsi o 10rokov. Pozname sa dlhsiu dobu, brali sme sa z lasky. Prve problemy nastali po narodeni prvej dcery.
Dcera ma 18mes.a ja som doma 2tyzden s dvojtyzdnovym babom. Manzel mi zacal vycitat zanedbanu domacnost, prazdne hrnce, nevyzehlene oblecenie. Dosla mi na pomoc moja mama, ktora zial musel odist pretoze manzelovy v domacnosti prekazala. Totizto ja nemam prilis dobre vztahy s jeho rodicmi aj ked sa snazim pretvarovat zo svojej strany pre svoje vlastne dobro a dobro rodiny. Manzel je dost naviazany na rodicov a neustale k nim chodieva aj ked ho oni vyhanaju. Jeho rodicia ma neprisli navstivit ani do nemocnice ani po prichode domov-nezavolali ako sa mame, nekontajtuju nas. Jeho rodicia maju nevysporiadane majetky a mojho manzela to velmi stve, stale caka a tlaci na rodicov, aby dostal ciastku z nehnutelnosti, ktora mu aj pravom patri. Ale ich to zial nezaujima. A prave na tom sa stale pochytime. Ja sa mu stale cudujem preco chodi prosikat rodicov pomahat im ked oni mu doslova kaslu na hlavu. Nemaju zaujem ani o vnucata. Byvame sami v byte s hyp.uverom. Zatial to financne zvladame. Ked som bola v nemocnici manzel sa ukazkovo staral o dcerku a zvladli to sami bez akejkolvek pomoci. Prve zranenie prislo hned v nemocnici ked nas prisiel pozriet a odmietol vziat na ruky maleho, pretoze je vraj maly. Doma v postielke na neho malo co pozrie na rukach ho mal 2x. Druhe dieta sme vobec neplanovali, pretoze sme sa doma casto hadali kvoli jeho rodicom, jeho surodencom. Casto mi vravi, ze neviem nic robit ani varit len sediet za pc, co vobec nie je pravda pretoze na to nemam cas. Snazim sa mat ako tak upratanu domacnost, no posledne dni sa fakt neda varit pri dvoch malinkych detoch a synceka dojcim na poziadanie a je to velmi narocne. Uz som spominala, ze maly bol neplanovany zial mala som u dr.aj vybaveny potrat no manzel mi dal ultimatum ak si dieta necham vziat mam sa zbalit a odist k svojim rodicom. Rozhodla som sa dieta si nechat, nielen kvoli manzelovy, ale aj sebe samej kvoli vycitkam. Vycitky mam dodnes ako som len na taketo nieco mohla pomysliet ked ten drobec je taky uzastny. Som z celej situacie nestasta vlastne len z manzela. Manzela, z ktoreho mam pocit, ze ma potreboval len na to, aby som mu dala deti, navarila a oprala. Vcera sme sa opat hadali a popravde ja uz fakt nevladzem. Pocuvat aka som hlupa a neschopna. Tak som vybuchla, ze som mu velmi vulgarne vynadala. Potom som uz bola unavena zacalo ma boliet brucho tak som sa zavrela s detmi do izby a plakala. A ten debil chodil a otravoval ma co som ticho. V takychto situaciach ho casto nespoznavam sprava sa ku mne arogantne. Nakoniec povedal, ze sa mam zbalit kludne aj hned teraz a odist s detmi k mojim rodicom a on si po nich bude chodieva na vikend, nezabudol prizvuknut, ze vlakom nie autom. Moja rodina je odo mna 60km cestovat k nim vlakom s novorodencom je pre mna nemyslitelne. Neviem netusim ako mam riesit tuto situaciu. Citim sa unavena, vycerpana a hlavne sklamana zo zivota a svojho manzela. Mame dve krasne zdrave deti, ale mam pocit, ze jemu to zial nestaci. Netusim co odo mna ocakaval od zivota, ale ja uz toho mam plne zuby. Ked sa nad tym zamyslim, ze po dvoch rokoch sa hadame co bude za dalsie dva roky. Mozno sa tato situacia da ustalit ale za akym ucelom? Ze ja cuvnem, budem nadalej ticho pocuvat aka som neschopna a neustale cely zivot sa podriadovat vo vsetkom jemu.

veronika295
Odpoveď bola odstránená
jlp
15. okt 2016

@veronika295 preto som ja nikdy dom so zahradou nechcela.

youngmom
autor
16. okt 2016

@jlp Neviem ci by si bola nadsena domacimi pracami a isla by si do nich hrrrr aj v tom pripade, ze do toho davas posledne sily, ale mozno aj zbytocne lebo to manzel neoceni. Nehovoriac o tom ked celu noc nespis s uplakanym babom a manzel vedla v izbe si prespi celu noc. Ja aj dieta s kruhami pod ocami mame v plane cely den prespat. A ze bude mat poloprazdny hrniec, vlastne ma tam polievku zo vcera, ktorej sa ani nedotkol. Ja nie som robot, ale clovek.

veronika295
Odpoveď bola odstránená
dankagirl
16. okt 2016

@ivec16 ja to iste mam tri deti velky rozostavaný dom dvoch poobedie ...vzdy navarené ...upratané a stiham sa venovať detom ,mužovi aj sebe a nikto mi nikdy nepomohol s deťmi s manželom si pomáhame navzájom on je zaneprázdnený Id pondelka do soboty ake venuje sa detom ked ma cas a snaží sa aby nám nic nechýbalo a to mame aj hypo dve auta

panidia
16. okt 2016

Teraz keď si to tak spätne premietnem, tak muž chodil na týždňovky keď sa nám narodil syn,a bolo to super.Vlastne som sa mohla starať iba o bábätko a o seba, odpadla tým pádom starosť o manžela. Až teraz si uvedomujem aké to bolo super keď čítam vaše príspevky. ..inak by človek nad tým ani nerozmýšľal. ....

dankagirl
16. okt 2016

@youngmom prosim ta mas doma neschopného Senca ktorý je nedozrety načo este si s ním ...ved mas kde ist a vsetko sa da zvládnuť aj jed je to tažké ...ja by SIM s ním nebola ani minútu aj ja som mama 3deti a musela som k ním vstávať takze pri prvých dvoch som sa nevyspala ale fungovala som ak sa nedalo poprosila som muža alebo sám to videl tak pomohol

eliska13
16. okt 2016

@papricka33 super odpoveď áno je to slaboch,ktory je nervózny a vyvrsuje sa na žene taký manipulátor agresor.Treba mu vymedziť hranice, lebo si bude dovoľovať ešte viac

@youngmom daj tomu chvíľku čas ste nervózni po pôrode si citlivá..ale nenechaj na sebe orat.Nema právo Ťa posielať a vyhadzovať k rodičom!
Budem úprimná prepáč, ze tento vzťah nebude dlho trvať iba,ak budeš"poslúchať"asi má pocit, že môže manipulovať je o dosť starší.
To,ze sa k nemu rodičia správajú zlé tiež o niečom svedci

ivec16
16. okt 2016

@dankagirl gratulujem ;) uprimne... ja nevravim, ze to nie je mozne... ale zakladatelka chcela povzbudit popripade napisat ako sa k tomu dopracovat... ty pises ze ti muz pomaha... ja tiez nemam nikoho kto by mi okrem manzela pomohol... obcas sa stane ze riad nie je umyty, lebo jednoducho nestihnem, ale ked pride manzel domov a zabavi maleho tak si vsetko doupratujem a je spravene... zo zaciatku veru manzel i zehlil, manzel aj uprace, ked treba aj navari... nikdy mi nevycital, ze nie je nieco urobene. ked ma zakladatelka naozaj tak narocne babo ze jej v noci vela place a je nevyspata, tak ma pravo cez den oddychovat a dospat sa a od mm by bolo pekne keby jej trochu pomohol

youngmom
autor
16. okt 2016

Vacsina mi tu radite odist. Ano, to je najmenej zbalit si osobne veci a zavesit sa na krk rodicom. Ale trapia ma aj ine veci. Na byt sice mame spolocnu hypo, ale prerabka so zariadenim isla z mojich penazi. Totizto pracovala som od ukoncenia maturity az po nastup na MD. Je to moja drina, on tu vlastne nema nic. On svoje prachy investoval do auta, na ktore ja narok nemam. Ja odidem a on sa tu bude pelesit? Ano povedal mi, ze mi bude posielat vyzivne-ale ja tomu neverim, zobrala som si cloveka, kt.je sebec a egoista. Mame jeden spolocny ucet, kt.je na jeho meno, ja som disponent, ale verim tomu, ze je schopny mi bloknut kartu-kde mi chodi slusna materska. On by ma zdrel z koze, vobec si neviem predstavit ako by som to financne utiahla. On je svina, zobral by mi vsetko na co mam narok, ja mu uz neverim ani nos medzi ocami-sklamal ma najviac ako sa len dalo. Rano som si aspon dupla a vyspala sa 2hodky, zatial co on konecne vlacil maleho na rukach-lebo nic ine okolo neho nevie.

papricka33
16. okt 2016

@youngmom presne tak. Ono tá práca ide inak, keď ťa niekto aspoň trochu ocení, alebo aspoň nebuzeruje. Mm som zehlila kedysi košele na každý deň. Ani raz nepodakoval, zato vždy bolo čosi zlé. Keď prišiel nervózny s tým, nech mu stojacik nezohynam ale nechám stáť a len takto a takto zavesiť, prešla som na level Urob si sám. Po 20 tich rokoch zehlim len deťom a sebe. On si ozehli najlepšie predsa sám 😉 a ak niečo odo mňa chce, môže ma poprosiť o láskavosť (ak si nájdem čas, aj ju urobím) 😉

staronova
16. okt 2016

@youngmom Tak sa pomaly priprav: zruš si posielanie penazí na jeho účet /vymyslíš si dôvod, že ťa na to upozornili na poisťovni a pod/ začni si šetriť z jeho penazí, to čo si vrazila do bytu a potom ho vykopni ty....dievčatá, kde chodíte na takýchto somárov?

danielahamar
16. okt 2016

Ja vidim zadrhel v tom, ze podla vsetkeho ti vobec nepomaha, co ja vobec neviem pochopit, naco si chlapia robia deti, ak nemaju zaujem, a z tvojej strany, trosku si naplanuj sni, asi mas v tom trosku chaoz a o tom ucte, zaloz si svoj, je najmenej ist na socialku, nech ti inde posielaju peniaze a na auto sa vykasli, da sa aj inac cestovat

youngmom
autor
16. okt 2016

@staronova
Neviete ako je to s rod.pridavkami z UPSVaR ziadosti boli na jeho meno, tympadom chodia tiez na jeho ucet. Nasetrene uz cosi mam, som nutena robit si zadne dvierka.
Uprimne teraz mam velke obavy a nemam ani silu. Myslim, ze budem ovela odolnejsia aj silnejsia ked sa budem moct vratit do prace. Potrebujem cas chcem si to vsetko premysliet, nechem robit unahlene rozhodnutia. Lebo ak odidem, potrebujem byt vo vyhode ja, nie on.

veronika295
Odpoveď bola odstránená
veronika295
Odpoveď bola odstránená
youngmom
autor
16. okt 2016

@veronika295 Blocky za nabytok mam odlozene, za prerabku zial nie-lebo to bolo na cierno cez jeho znameho.

januska20
16. okt 2016

modli sa za svojho manzela... a uvidis zazrak..
ak mas moznost pozri si tento film, prezila som to iste..
http://etelka.cz/film/valecna-mistnost/

papricka33
16. okt 2016

@youngmom ajaj, s tymi peniazmi to je problém číslo jedna. Okamžite to zmeň.Jednorazovo vyber svoje peniaze a otvor si svoj účet. A vy nie ste zobrati? Bezpodielove nepustí. On je držiteľ auta, ale majitelia ste v konečnom dôsledku obaja. Čo sa týka výživného o jeho stanovenie môžeš žiadať aj teraz, kým ste manželia. Určite sa nespoliehať na jeho reči

danielahamar
16. okt 2016

@youngmom tie peniaze, stačí len ísť na úrad a zmeniť posielanie na iný účet

majcika
16. okt 2016

V manželstve bohužiaľ aj účty sú spoločné... To ze si otvorí účet na vlastné meno nie je riešenie. Skus sa s maminkou dohodnúť a sporiť si na účte na meno maminky

majcika
16. okt 2016

Baby, ak sa muž vyhráža že nech odíde ona aj s deťmi....tak to myslí vážne. Mne to ex stále vravel - chod k mame aj s dieťaťom. Vyhrážal sa 2 roky s prestavkami

veronika295
Odpoveď bola odstránená
marina24
16. okt 2016

akoč itam zakladatelkyne komentáre,tak je to stratene 🙂 ona sa nechce rozísť, hlada "ale" cize rady tu boli zbytocne. aj ked ho vlastne uz nema rada, nechce sa rozísť 🙂a takto je na svk tolko zlych manzelstiev :(

hanelka1
16. okt 2016

@youngmom v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov sú účty, autá, hnutelny I nehnuteľný majetok spoločným vlastníctvom manželov , ibaže by ste niečo nadobudli skôr, pred manželstvom a máte k tomu dôkazy, že ste to nadobudli pred manželstvom, plus blocky o zaplatení napr, z vlastného účtu.takisto nepatrí do bezpodielovoveho vlastníctva majetok nadobudnuty darom alebo dedičstvom ešte pred manželstvom, nie som si istá ako je to V manželstve s týmto darom a dedičstvom. Ak máte spoločný účet a ty si disponent, treba zriadiť účet na tvoje meno a v soc.poistovni ísť prehlásiť číslo účtu na ktoré ti budú zasielať materskú. Ak on nebude disponent, nebude mať prístup nakladať s týmito peniazmi. Sprav to skôr, kým ako hovoríš, ti on nezablokuje prístup k spoločnému účtu, pretože súdnou cestou sa toho síce potom domozes, ale bude to cesta na dlhé trate a ty budeš bez prostriedkov. Jemu to nehovor, iba mu to oznam, keď už to budeš mať vybavené, lebo aj tak na to príde vo výpise. Ako som povedala vyššie, vyhodiť ta nesmie z bytu, musí ti nájsť adekvátnu náhradu alebo sa sám odsťahovať,,, neboj sa ho, nekric, vecne argumentuj, hľadajte spoločne riešenie vašej situácie, povedz mu,ako si to ďalej predstavujes, čo od neho očakávas a sama uvidíš, aký postoj zaujme. Rozhodne sa nikam ty nestahuj... Je to tak tvoj byt ako jeho, plus staras sa O deti,,, jeho deti,,, keď chce, nech ide on. Treba si to V kľude vydiskutovat. Nehľadaj v ňom nepriateľa, neobvinuj ho, skús nekricat, ale buď rozhodná, skôr je to len neschopak bezcitny čo nevie sám čo so sebou,,, nevie sa vysporiadať s novou situáciou. Možno potrebujete obaja čas ako sa s tým celým vysporiadať. To s tým účtom určite sprav , hneď zajtra najlepšie.Držím ti palce.

puklica13
16. okt 2016

@jlp na to ze nevysedavas na mk ako pises tu mas vcelku plodnu prispevkovo-blogovu ucast... 😀

malabiba
16. okt 2016

@youngmom z bytu neodchadzaj, je aj tvoj...a ak vypadne on, nech pekne plati...ale, najprv ho nechaj, aj seba vychladnut, snaz sa venovat sebe a detom, viem je to tazke, no musi sa dat, ale jemu slusne mu povedz ako sa citis, swrvis mu nerob...vaz si samu seba a peniazky si cim skor daj do poriadku

celasapremenim
16. okt 2016

@puklica13 tak to sa jej zastanem, to nie je priamo umerne
napr. ja dam A4 prispevky do minuty s prstokladom, niekto to tuka pol hodinu a kto nie je sikovny a rychly, tak ma vsetko s dlhym trvanim, este aj ocesanie sa
ja som denne vela s detmi vonku, kruzky, domacnost mam v pohode, varim detom denne, dve skolopovinne, jedno dvojrocne, dva krat tyzdenne skoro rano chodim na anglictinu aj doma cvicim a stiham si kludne aj za comp na chvilku sadnut aj prispievat vela, ide o to, ako si clovek vie zorganizovat cinnosti
niekto je komotny a ruci pri jednom dietati, ze nestiha ani navarit...takze tak rychlo by som nesudila podla blbeho poctu prispevkov
ja si vsetko vyhladavam na compe, aj nakupujem na nete, aj informacne sa vzdelavam, napr. teraz sa ucim z compu olejomalbu.....a citam druhy diel jupiterskeho ducha :D:D:D:D

sono2
16. okt 2016

@celasapremenim wow😀. A to som myslela, že som dokonalá😁 prenechávam titul dokonalej ženy tebe😀

celasapremenim
16. okt 2016

@sono2 klid, poznam dokonale a tam nesiaham :D moja svagrina k tomu este aj biznis riesi :D:D:D:D tak to mne sa neechcee