icon

Manželská kríza po narodení syna ma ničí

bethharmon88
21. apr 2025

Mame manzelsku krizu, bude to treti rok. Vsetku energiu do napravy davam ja, vzdy ked sa prestanem ovladat, alebo nie som v pohode, vztah ide dole vodou.
je to tak ze udava tempo zena?? vybrala som si nespravneho partnera?? zda sa mi ze som sa zmenila po narodeni syna, ale nie tak ze by som sa nevenovala manzelovi, skor ze som rozhodnejsie a viem viac co chcem. chceli sme to spolu s muzom, ale uz nie je My. ani spolocne ciele.

preco ma tak strasne vycerpava manzelstvo??
vela veci muz nedodrzal co sluboval. nemame ziadne spolocne plany, viziu. ale nie je tam nikto treti.myslim milenka. teda vlastne je tam niekto treti. svokra. byvame velmi blizko nej, nenapadne ale predsa len ovplyvnuje muza ale on to nevidi. zvykne muzovi pisat kde som, co robim. viem to lebo mame spolocny pocitac. mne ona nenapise, pretoze sme mali niekolko konfliktov a odvtedy mame rezervovany vztah. manzel nikdy neriesil problematicke situacie s nou, nezastal si ma.
s muzom mi chyba dovera, intimita, nemam pocit ze mu na mne zalezi. viaceri priatelia, blizka rodina mi to vravia tiez, ze sa im nezda nas vztah ok, ale ja ho stale lubim.

velmi uvazujem o rozvode, ale nie tak, ze len aby sa zlakol, ale ze naozaj budeme stastnejsi odseba.

mam obrovsky strach ako zreaguje ohladom syna, uz teraz ma nepocuva a svokra ma velky vplyv, co bude ak odidem??
on ako otec je dobry. lutujem velmi ze sme neisli byvat niekam dalej od nej, a vlastne lutujem aj vyber partnera lebo tieto problemy s komunikaciou boli aj pred manzelstvom. mame jedneho 2 rocneho syna.
nechcem byt manipulativna ani konfliktna, myslim voci muzovi. rada by som keby sam chcel obcas urobit nieco podla mna.
som prilis trpezliva a zda sa mi ze to hra proti mne a preto nedosahujem svoje ciele co sa tyka sukromneho zivota.

bojim sa po rozvode ako by prebiehala vychova o maleho, a aky vplyv by to malo na neho. tento sposob zivota ze sa vlastne pretvarujem ze je vsetko okej ma nici. mavam peoblemy so spankom a bolieva ma zaludok. moje pocity su casto opominane, ked sa uprimne vyrozpravam muzovi, ostane ticho, alebo ze prehanam, alebo nechape vraj onco mi ide.
odist a alebo zostat?? peniaze mam, zarabam pekne, len ma mrzi ze neviem co dalej a ako udrzat rodinu pokope. mam pocit akoby som pomaly zomierala. na terapiu som objednana. lebo uz to nedavam.

prosim o reakcie hlavne ludi co maju skusenost… pripadne stastne rozvedenych. moj muz nie je ani tyran, ani gambler, ani nic podobne, len proste nejako sme ochladli voci sebe.
vdaka za docitanie a pripadnu reakciu.

betulinka1
21. apr 2025

@bethharmon88 syna mas vo veku, kedy si zvykne na to, ze nie ste spolu. Bude chodit obom rodicom a bude s tym Ok. Cize ak si rozhodnuta, tak teraz je celkom Dobry cas. Ale ked muza lubis, nemohla by vam manželská poradňa?

bethharmon88
autor
21. apr 2025

@betulinka1 nevie komunikovat ani so mnou. nie to este s cudzim clovekom v poradni. aj ju razne odmieta. prepac, nechcem utocit, ale si rozvedena?
vies ake to je??
to ze ja lubim to viem, ale chcem byt aj lubena

viestta
21. apr 2025

@bethharmon88 vseobecne platna rada je, ze neostavat kvoli detom, pretoze tie vidia a vedia, ze to nefunguje a trapia sa tym viac ako ked sa im vysvetli, ze jednoducho uz nemozete spolu byt. Ludia by mali byt spolu pretoze obidvaja spolu byt chcu, nie je spravne "ostali sme spolu aj ked sme nechceli kvoli... "

ika02
21. apr 2025

Ahoj, poznám to. Máš pocit, že len dávaš, dávaš, investuješ všetko do vzťahu a Ty nedostávaš nič. Vo vzťahu necítiš, že partnerovi záleží na Tebe, Tvojich pocitoch, Tvojom šťastí.... Máš malé dieťa, určite si aj unavená, nevyspatá....
Skús byť cez víkend (2-3 dni) bez muža, ak Ti nebude chýbať a máš pocit, že Ti je ľahšie, asi je čas na rozchod.
Ja som cítila neskutočnú úľavu, keď som nevidela jeho ksicht, ale ja som bola vo vzťahu s totálnym magorom a manipulátorom.

rozculena
22. apr 2025

som šťastne rozvedená.
Nechápem,ako ho môžeš stále ľúbiť,neverím tomu....

katariinam
22. apr 2025

ja mam podobnu dilemu a za mna rozvod...... preco musime trpiet vo vztahu ktory nam nic nedava?

dadis
22. apr 2025

Ja si myslim opak, ako dievcata vyssie. Ak mas k nemu city, tak sa este nerozvadzaj a rieste problemy v poradni. Ked tvoje city vychladnu, vtedy budes aj ty 100% rozhodnuta pre rozvod a nebudes sa nikoho pytat na nazor..ale kym k nemu este nieco citis, stale je sanca vztah rozduchat a zachranit..za skusku nic nedas

enmery
22. apr 2025

@dadis Autorka napísala, že jej partner nevie komunikovať ani s ňou, nieto s cudzím človekom v poradni a tú odmieta! Takže on nič, absolútne nič nebude robiť a autorka čo? Bude sa staviať na hlavu a trápiť dokedy?Lebo veci sa dajú zachrániť a napraviť, ak chcú obaja rovnako a nie ze jeden odmieta a druhý sa môže aj zblázniť.

nevenka
22. apr 2025

Ja len, ze dobry otec si vazi a ma rad matku svojich deti...

petrao2
22. apr 2025

@bethharmon88 chod s malym k rodicom na vikend a mozno zistis ze ho ani nelubis

bethharmon88
autor
22. apr 2025

dnes mi rano povedal, ze no tak ma odrbal s tymi nasimi planmi. v pohode v klude mi oznamil, ze sa zmenil a tym padom plany sa zmenili.
tak som mu ja s kludom oznamila ze odchadzam k rodicom kym si nieco najdem. teraz to lutujem ze som mu to povedala, mala som proste odist.
ale teraz co maly, nepoziadala som ani o starostlivost, teraz len dufam ze bude rozumny manzel.

sante81
22. apr 2025

@bethharmon88 za mňa rozvod.
Máš viac veci vo svoj prospech - máš dočasne kam ísť, máš prácu, ktorá vás uživí a dieťa vo veku, kedy nebude až tak vnímať vás rozvod
A tvojho EŠTEmanzela nemiluješ, miluješ iba ilúziu o ňom, podľa tvojho opisu ma s mamičkou pupočnu šnúru 🙂

betulinka1
22. apr 2025

@bethharmon88 nie som rozvedená ale keby som ho lubila…tak by proste dostal na stol papiere s tym, ze bud to poslem sud alebo ideme pracovat na vztahu v poradni. To, ze nevie komunikovat je skor asi v tom, ze to nevidel doma, medzi rodicmi, medzi nim a rodicmi. Potom by som to nechala na nom, ci chce na tom pracovat alebo nie. Ale ked pises, ze chces byt lubena, tak asi je to o tom, ze mas pocit, ze ta nelubi. To je ale ina situacia ako komunikacia.

janinah
22. apr 2025

O akych planoch tu pises? Co sa zmenili?

bethharmon88
autor
22. apr 2025

@janinah cokolvek od drobnosti , napr. toho ze mat nejake domace zvieratko, cez prerabku sucasneho byvania, alebo zmenu typu byvania, az po velmi dolezite ako napr. mat druhe dieta.
najviac ma asi stve to, ze aj NIE sa da odkomunikovat slusne, s citom, a nie ze ja ked nieco navrhnem alebo chcem tak sa potom citim total nanic.

anketkarka
22. apr 2025

@bethharmon88 Ty ho možno ľúbiš, ale on si nedá námahu ani pekne komunikovať. Je mu jedno, že Ťa odrbal. Nezáleží mu na Tebe a tým pádom ani na udržaní rodiny. To sa nedá, že sa bude snažiť len jedna strana. Budeš len trpieť a dúfať. Malému bude lepšie, keď to urobíš čím skôr. Nebude to ľahké. Vieš aký vplyv bude mať na malého svokra, ale tomu nezabrániš, ani keď ostaneš v manželstve. Len predlžuješ utrpenie sebe a synovi. Prajem veľa síl a šťastia do ďalšieho života 🍀🍀🍀

domkakvet
22. apr 2025

@bethharmon88 co tak sa pokusit udobrit so svokrou?