Manželské milovanie

petermm
28. jan 2016

Ahojte. Chcem sa spýtať ako to riešite. Sme manželia 20r. Prvé roky ako mladí, potom prišli deti a intezita milovania klesala. 15 r som bol iniciátorom ja, musel som niekedy doslova, dobiedzať, alebo žobroniť. Nebojte robil som prekvapká vaňu s kvetmi, robil som jej masáže pri sviečkach, hudbe. Zašli sme na víkendové pobyty a pod. Stále som dúfal, že dačo vyrobia na potlačenie chuti na milovanie ( prípadene sex ) pre mužov, lebo len to sťažuje život aj mužom aj ženám. Dospeli sme k intenzite 1x za mesiac. Ja som dostal do takéto štádia života, že už sa mi vôbec nechce, radšej idem na hokej, alebo pozriem šport v televízii, prípadne ideme spolu na prechádzku, na nákupy. Manželka tá teraz presne opak, hrozne by chcela. Nebojte vystískam si ju aj vypusinkujem. Mne by stačilo napríklad jej urobiť tantra masáž a pod. Zaujíma ma, či sa vám to stalo a ako k tomu pristupujete. Ja som sa konečne dočkal chvíle keď mi už sex nechodí po rozume a manželka s tým začala. Ja mám 45r a manželka 39,5r.

mysicka36
28. jan 2016

😒 no to sa skoro zobudila. Ty už nemáš vôbec chuť alebo ti 1x mesačne stačí. Tak teraz nechaj ty ju nech ti nadbieha keď sa chce milovať. Veď to je fajn nie?

ewisam
28. jan 2016

Ja radim konzultaciu s manzelkou... Vzdy je sposob ako sa dohodnut aby to vyhovovalo obom. Jeden den masaz, druhy sex... kde je problem? @petermm

oldman50plus
28. jan 2016

@petermm Nuž keď sa mne až tak nechce tak vyhodím partnerku hore nech si dnes utužuje fyzičku viacej ona ... Je pravdou že fyzicky náročné polohy jednoducho už nepoužívame, stačí nám menej pestrosti a skôr volíme tie pohodlnejšie. Ale nehnevaj sa ty si ešte holub, ak by ma napadlo niečo také v tvojom veku tak si idem dať urobiť krvný obraz a hladinu testosterónu.

cawes
28. jan 2016

@petermm ma nestras ja mam 33 a priatel 41 a neviem si predstavit ze za 4roky to bude raz za mesiac. Podla mna si si zvykol tak lreto to tak je

ellca123
28. jan 2016

ked je znizena hladina testosteronu u muza ,nema chut.....
navstiv lekara

petermm
autor
28. jan 2016

Dík za správy. Ono raz za mesiac, na moje naliehanie. Možno ma už unavilo stále sa doprosovať. Skôr ma zaujíma ako to riešite vy. Priznám sa ja som sa smial kamarátovi, že už sa mu nechce, ale tam je to tak že jeho žene sa nikdy nechcelo ani nechce. Moja by teraz ano, chce, ale možno to blbo napíšem, ale ja mám väčší zážitok z hokejového zápasu. Pár rokov dozadu by som si to nepomyslel. Čítal som mnohé vaše príspevky, že ako sa chlapom nechce, neveril som tomu. Viete túžbu po ženskom tele, vône pokožky, tie dotyky, tie milujem stále, ale ten samotný akt, ne ako si ma to prestalo baviť.

nela6
28. jan 2016

@petermm nechuť z jej strany može byť hormonalny problem, mohli ste skusiť ísť na to aj takymto vyšetrením

svetlanka7
28. jan 2016

@petermm tuto intenzitu poznam az ma napada ci je chlap tak unaveny, ci ma milenku alebo proste uz nenisom pre neho taak pritazliva a mozno prave preto sa tvoja tak sprava keed uz viac nechces a nedoprosujes sa .... Vies zeny su zvlastne bytosti nooo to ze po vas neskocime hned ako vas vidime este neznamena ze nechceme sex len proste chceme mat pocit ze po nas tuzite a milujete nas

petermm
autor
29. jan 2016

@svetlanka7
Ono Svetlanka poviem ti, že ja som nikdy nezažil že by ma moja niekedy zavolala že idem sa sprchovať pod so mnou, alebo ne ako zvádzala. Keď som sa jej spýtal, prečo to niekedy neurobila, tak som dostal odpoveď, že nie je prostitutka. Nepotrebujem aby skákala doslova. Tá rozdielna potreba frekvencie tam bude vždy. Vy ženy to vnímate inak. Muži nemajú niekedy chuť na dlhé prípravy, tvorí to asi 50% ich chcenia. Pre vás ženy je to zase ťažké, len také šup, šup. Samozrejme väčšina žien si povie čo ja z toho mám, čo som húpa. Musí sa nájsť neaký kompromis. Priznám sa ja s mojou sme ho našli len čiastočne. Najhoršie obdobie pre muža je medzi 30-40r, neviem teda ako ženy. Muži s tým musia bojovať, samozrejme ak je zdravý určite má túžbu a ako sa každý z nich s tým vyrovná je na ňom. Nie nadarmo sa hovorí, že byť zamilovaný je krásne, ale ak viac očakávame ako dávame, zamilovanosť sa rýchlo rozplynie. 🙂

mysicka36
29. jan 2016

@petermm A čo chceš riešiť? Kúp si Tribulus a uvidíš či je to tým testosterónom. Alebo ťa už len prestalo byť iniciátorom a už ťa to nebaví. Len nerozumiem tomu, že keď tvoja žena aj chce, ty už nie. To mi vychádza len znížená hladina testosterónu. Či aj ten neklesá v závislosti toho, že si mal dlhodobo málo sexu. Lebo to aj na tvoj vek málo je.

sardinka335
29. jan 2016

@petermm zamilovanost je tak na pol roka..teda taka ze v jeho pritomnosti vlhne v nohavičkách. Láska je rozhodnutie urobiť toho druhého šťastným...znie to ako klišé ale platí to a funguje to. Nehovorím ze mne osobne sa to stale super darí, ale poznám chvile kedy mne sa nechce a muzovi sa chce. Presne ako hovoríš je to o kompromise. NIe je vzdy je čas na hodinove predohry proste je to šup šup...ale vzdy lepšie takto ako by to niekto z nás mal hladať inde. Nenadarmo sa hovori že su to ,,manzelske povinnosti,,. Samozrejme je to na vzajomnej dohode a nikto by nemal robiť to čo mu je neprijemne, kazdopadne vela krát som sa presvedčila ze chut na sex nie je ale pride...tak prečo to aspon neskusiť? Skus viac dávať ako očakávať a možno budeš milo prekvapený čo sa stane.

horana
29. jan 2016

To je pekne, ako ta "karma" dobehla a vymenili ste si role. Aspon v praxi vidis, ze ked sa nechce tak sa nechce. A teda nielen dobehla teba ale aj partnerku, ona to teraz vidi tiez, len v obratenom garde. To vam dava super prilezistost sa navzajom pochopit.

Mne sa tiez chce vekom menej, napriek tomu ze sex je v tejto spolocnosti ako predmet statusu, teda cim viac kto sexuje tym je povazovany za lepsieho - zdravsieho, potazmo az normalnejsieho cloveka, teda ludia sa casto tym predvadzaju ako to robia furt, dokonca existuje zreme nazor ze aj v stary dedci maju byt celi nadrzani, co je podla mna skor nepochopenie vyvoja, ja osobne som aj rada ze je to menej, az teraz z nadhladu vidim ze sa otvara priestor zase na ine aktivity a ze ta tvorivost sa prenasa, prelieva z jednej oblasti do druhej len je to len cez iny kanal. Nie je to take zakysnute ale praveze vyrovnane.
Nadrzanost mladych vninam s pochopenim a v dobrom, ale uz aj s tym uhlom pohladu ako su tomu v podruci, ako tomu podliehaju, ako ich to vlaci.
Ako tiez si rada obcas zasexujem, ale co som volakedy brala ako prehru, teda take to stareckovske len bytie pri sebe, zacinam si mysliet ze na tom moze dokonca nieco byt. Ze nie je cielom len desiatky a desiatky rokov sa vybijat, ked to tak zoberiete, uz o tom viete prve posledne, odtiene, vsetko, ale aj spocinut napokon a postupne v klude.

Ono vsetko riadia homonalne hladiny, kym sme deti, nemame este tak prebudenu sexulaitu, teda nehovorim ze deti si neskumaju pohlavie, ze obcas nemasturbuju (niektore), ale je to skor mechanika nez prava sexualita, su od toho slobodne a stastne aj bez sexu. Potom mladost a stredny vek je plny sexu, lebo porucia hormony, nie je to nase rozhodnutie ale pud,ktory vyplname a tak to ma byt. A neskor tento zacne pomaly odchadzat a opat to ma co do seba. Pritom vek kedy komu co je podla mna dost o genetike a zaroven individualnom nastaveni, takze nejak sa porovnavat tabulkovo ze v tom veku by mal clovek tak a tak casto - je podobne ako s tabulkami pre deticky, co by mali kedy robit v akom veku, ciste by oko sa tym da riadit ale je tolko pripadov kedy nespada vobec a pritom je len svoje a v pohode....
Niketori muzi naozaj maju taky ten pokles medzi 30-40, alebo naopak krizu stredneho veku kedy citia ten prichod akehosi muszkeho prechodu, vylakaju sa a naopak si zacnu dokazovat aki su kanouri na inych, mladsich, taky vybuch pred poklesom. Zeny maju zas ine cykly, napr. ked uz si zvyknu nesexovat, a trva to vynutene dlhsie, zistuju ze im to nechyba a nechce sa im to ani prebudzat naspat, uz to akoby nevidia ako dolezite a je im dobre tak, alebo - naopak sa im prebudi druha mladost vo veku kedy muzi uz klesaju, oni su ako zrele vina a prebudi sa im nebyvalo apetit. A spustu dalsich odtienov a moznosti. Su aj muzi co idu ako masiny cely zivot az po vraskaveho deda, je to rozne. Toto vsetko je normalne, a problem je len vtedy ak to dvojici prijde vyrazne inak a tie cykly sa nezhoduju a potom je z toho trapenie.
Ale predsa len, aj ked sex je nesporne dolezity, su aj ine, rovnako alebo este viac dolezite aspekty vztahu, kto ich najde, toho ani toto nezaskocia najde si uz nejake to individualne riesenie, to je nieco co sa neda vseobecne nalinkovat, tu nie su univerzalne recepty.

caesar7
29. jan 2016

Ja som 15r robil to iste co ty. Doprosoval som sa, bol tolerantny, chapavy, viedol siahodlhe rozhovory, ale neviedlo to k nicomu. Skusil som z mojho pohladu vsetky dostupne sposoby ako najst spolocnu rec v sexualite. Vysledok bol taky ze ked mna prestalo bavit zobronit, jej prisla chut. Zial neskoro. Ja som chut mal stale, ale uz nie na nu. Skoncilo to tak ze dnes som 2 roky v druhom vztahu, milujeme sa kazdy den minimalne raz. Milovanie, sex, nazvite to ako chcete, sa pre nas stalo uplne prirodzenou zalezitostou. Jem, pijem, spim, milujem sa.
Moj zaver je nasledovny: sex je fyziologicka potreba, ako dalsie ine procesy nasho tela, tak ako sa neda oklamat hlad, smad, neda sa oklamat ani sexualna potreba. Spolocnost a cirkev sexualitu degenerovala, a na slabsich jedincoch sa to velmi skaredo odrazilo. Sex je dolezity, nie najdolezitejsi. Pre vyvazeny zivot potrebujeme mat svoje potreby uspokojene. Kym tento zaklad partneri nepochopia, zakonite nemozu spolu vychadzat.

mysicka36
29. jan 2016

@horana Ja si tiež myslím, že sex nieje priorita vo vzťahu. A viem že existuje pár 30+ ktorí majú sex len keď plánujú dieťa. Alebo tak 2x do roka. Lenže tam to vyhovuje obom. Ja si také niečo neviem predstaviť. A viem pochopiť že ak v manželstve je sex odopieraný alebo len jednostranný záujem tak to vyústi až k rozvodu. Len teda ja neviem pochopiť ten dlhý čas čo chlapi vydržia odmietanie a doprosovanie sa a podlizovanie. Ja by som to nerobila. Nechceš ty, bude chcieť druhý...

papricka33
29. jan 2016

@caesar7 muzi mali odjakziva vacsiu chut ako zeny, museli si ich predchadzat, dobijat ich.... Dnes to volate zobronenie 🙂
Tento kult sexu a predstava, ze ked to nemame kazdy den, tak mame krizu, vyraba ludom zbytocne problemy. Keby sme sa navzajom vnimali ako ludske bytosti, ZIVE bytosti, ktore su originalne, individualne... mali by sme pokoj v dusi a mozno aj kvalitny sex. Ak by o mne partner po X rokoch vedel povedat len to, ze nemal tolko sexu ako chcel, asi by som nadsena nebola. Dvaja ludia su spolu aj kvoli inym veciam... To je uz dost povrchne... ako nakoniec cela tato doba a la JA, CHCEM, HNED TERAZ, NERIESIM...

sorciera24
29. jan 2016

@petermm no hlavne robime vsetko peto, aby sme sa do toho stadia v akom ste vy nedostali!..rposte prevencia proti ubudaniu sexu 😀 ale mame to vyjasnene od zaciatku, ze stale na tom musime pracovat, ci prislo jedno dieta, druhe, ci jedno nostop plakalo, druhe nonstop nespalo....ci je unava, ci nie...proste to musi klapat aj v tejto oblasti!.....mame okolo seba parov kopu s podobnym osudom tvojmu.......a toto nechceme!.....za 13r., co sme spolu sa nasa frekvencia sexu neznizila...utopia?...nie! da sa to, ale musite chciet obaja, vysvetlit si preco je to pre vztah dolezite (pozor nie najdolezitejsie!...ale dolezite)...... inak odporucam knihu 5 jazykov lasky..... ty mozes hovorit jazykom fyzickeho dotyku.....ze potebujes hlavne to, ale manzelka uplne inym....darmo jej budes davat masaze, vane atd. ak ona tuzi po napr. aby si nieco robil v domacnosti (to je len priklad)...ak sa zladite.....vsetko bude fungovat ako ma 😵 vela stastia!

vlastulina1
29. jan 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

@papricka33 to veru, pretoze ludia akonahle sex nemaju tak si vsugeruju ze je nieco zle a bla bla.. a kriza je na svete.. a pritom zbytocne

rawmamka
29. jan 2016

@petermm Celkom tomu nerozumiem - píšeš, že raz za mesiac, na tvoje naliehanie (príspevok zo včerajšku 17:17). Na druhej strane, že to už vôbec nepotrebuješ a žena naopak - po 20 rokoch manželstva sa "zobudila" a citujem - "hrozne by chcela" (to si písal v úvodnom príspevku). Tak ako to vlastne u vás je ?

hors
29. jan 2016

@petermm ono je to tazko nechcem ani ju obhajovat ani teba.Tazko radit ale myslim si,ze zjej strani to mohlo byt hormonmy.Moze mat kludne problem dlhodobo neriesenie stitnej zlaze.Neskusal si si snou sadnut ist na vecer a porozpravat sa otom? povedat je co je a kde je problem co sa deje.Pokial ju milujes povedat jej to.Myslim si ,ze rozhovor by pomohol.Teba nema co nastartovat kedze roky si musel dobiedzat,prosit atd...pochopitelne podla mna,ze uteba je neak nezaujem po tolkych rokoch.Ja buda teba idem snou na veceru trosku vypnut sadnut si doma a porozpravat sa otom aby ste nasli spolocne riesenie.Mozno by vam pomohlo vyskusat nove veci v milovani porozpravat sa otom co by vas vzrusilo,zaujalo.Len komunikacia Vam moze pomoct.

caesar7
29. jan 2016

@papricka33 cital lepsie co pisem, a, spolocnost a cirkev degenerovali sexualitu, b, vyskieras sa vyrazu zobronenie, pritom zeny takisto zobronia o sex. Suhlasim s tebou ze sa mame vnimat ako individualne bytosti. Takze ked chces byt s partnerom tak mu vyjdi v ustrety jeho individualej potrebe, alebo ho nechaj nech si ju riesi individualne. V druhom pripade sa straca zmysel partnerstva. Priroda to zariadila tak ze princip partnerstva je rozmnozit sa, a to inak ako sexom nejde, ziadne tazke duchovno za tym nehladaj lebo ho tam nenajdes. Ak pre teba obdobia 15-20r su HNED tak ti zelam este dalsich 500 rokov aktivneho zivota 🙂

vybehovymodel
29. jan 2016

@petermm Hmm, precital som si to a ver mi, ze Ti velmi dobre rozumiem. Zazival som/zazivam to iste. Presne. Iba s malym rozdielom, ze ja som bez sexu uz 4 roky. Ale uplne. A presne tu krivku poznam. Najprv som to nevedel pochopit, potom som vystrajal, potom som velmi vystrajal a poslednych par mesiacov, size chut na sex mam obrovsku, ale uz nie s mojou manzelkou. Sice vyzera lepsie a lepsie, mna ale doslova odpudzuje. Zistil som, ze si to ani neviem predstavit milovanie s nou a keby ju aj napadlo prist ku men do mojej izby ( mame oddelen spalne uz 3 roky) s pokusom zviest ma, tak ju vyhodim. Potom sa opijem a pojdem sa poprechadzat. Hlavne vybit hnev a frustruaciu, niekde prec. Nemam zasa chut opravovat nieco doma kazdy tyzden 🙂 A ver mi, riesit sa to neda. A aj ked to znie tazko, bude to iba horsie. Na druhej strane som sa niekdy sam seba pytal. Co by som robil ja ? Ist sa milovat, ak na to nemam chut, ak mi je to odporne ? Ved je to ako dobrovolne znasilnie, nie ? Tazka dilema. Skor problem zleho vyberu na zaciatku🙂

svetlanka7
29. jan 2016

@vybehovymodel teeda som v soku to ako ozaj uz 4 roky ste sa nemilovali?? Matwe kazdy ine izby , zivoty a aj azda milencou lebo inak nechapem to nieje normalne predsa ano su dni kedy sa niekomu nechce alebo sa premoze a chut pride kazdy vieme ze to co bolo na zaciatku 3 x do dna uz nebude zhon stres a vsetky okolnosti no proste to nejde ale predsa manzelia by mali spolu spat a tulit sa inak ako vobec nerozumiem naco ste spolu ked ju nechces , co ta tak hneva a frustruje na nej??

rawmamka
29. jan 2016

@svetlanka7 Presne, ani ja nechápem načo je vlastne @vybehovymodel so ženou, ktorá sa mu hnusí, nespáva s ňou a zjavne mu nie je už dávno citovo blízka. Takto posr..ý život si neviem ani len predstaviť.

petermm
autor
29. jan 2016

Poviem vám žienky, že určite vám povie chlap častejšie že milujem ťa ak to má častejšie. Nie že by beztoho nemiloval, ale potom sa mu to povie ľahšie. Ono je to dilema ako je samo ľudstvo. Možno sa zdá, že sa o tom rozpráva priveľa. Verte, že kedysi a o tom rozprávalo viacej, veď aj samotné piesne boli o tom. Ja som si pozrel niektoré videá od Denisa a Richard Palečkovci a stojí zato si ich pozrieť. Viete ja nechem, ani som nikdy nehľadal inde, ani si neviem predstaviť že by som menil manželku. Keď som si pozrel pár videií horeuvedených, tak som začal ozaj dbať viac na dotyky, objímanie. Zaujíma ako je to u vás, ako to riešite. Som rád že píšete. Dnes som sľúbil manželke, že urobím jej masáž na ktorú nezabudne. Piatky miluje. 🙂

sardinka335
29. jan 2016

@rawmamka tam bude koopec iných problémov nie ze sex...len by sme si museli vypočuť aj manzelku a oči by sme otvarali.

rawmamka
29. jan 2016

@sardinka335 Myslím, že si trafila klinček po hlavičke 😉 .

sorciera24
29. jan 2016

@petermm precital si si moj prispevok?....ak tvoja zena nema primarny jazyk lasky fyzicky kontakt, tak dotyky, objatia, masaz ani nic fyzickeho ju nenaplni laskou, dokonca ani slova milujem ta.......pre mna napr. toto vobec u manzela dolezite nie je.......mne ovela viac zalezi, ze mi lasku prejavuje skutkami napr. ....mozno aj tvoja zena toto ocakava od teba, alebo nejake povzbudive slova, slova podpory........darmo jej budes robit masaze, ak potrebuje ine...musis jej dat to, ak jej to das, naplnis ju laskou a potom pojde vsetko ako ma....samozrejme, pre fungujuci vztah je potebne, aby to fungovalo z oboch stran, cize ty budes naplnat jej potreby a ona zasa tvoje 🙂 z lasky a pre lasku.....len to, co je rpe teba primarna poteba, nemusi byt jej 😉

sono2
29. jan 2016

@petermm a keby si sa do toho dostal? Možno nejaké vitamíny? Maca atď? Veď je to škoda takto si neopierať. Určite by som žene nič nevyčítala. Možno máš malo testosteronu ten sa vie tiež dodať ale milovanie je podľa mňa aj o zvyku. A keď ju pusinkuješ tak nič? Somnou sa muž ani bozkávať nechce keď nemá byť sex, ale tak, sme o nieco mladší. Určite to skús. Ste ešte mladí.

sono2
29. jan 2016

@rawmamka
@sardinka335 ale baby zase ten povestný šiesty zmysel😁😁

oldman50plus
29. jan 2016

Nuž vyzerá to že sme tu najmenej štyria chlapi s podobným problémom čakajúci značnú časť života že sa milovaná manželka zobudí a bude to aspoň trochu podobne krásne ako kedysi v mladosti. A vyzerá to že naozaj sme retardovaní - pretože to čo sme mali urobiť dávno nám trvalo dlho - tak dlho - tak dllllho. Ja som sa rozviedol pred pár dňami po viac ako 30 rokoch manželstva a keby som nemal deti ľutoval by som každú minútu čo som váhal. Ale pre vás ostatných - napriek tomu že ma značná časť odsúdi ako nadržaného dedka (sivý vlk ale stále 100kg zdvihnem na stôl, koľko "ITčkárov" to nedá v 30ke?) - myslím že mám najlepší sex čo som v živote mal od vysokej školy hoci s partnerkou máme spolu viac ako 110 rokov. Totiž konečne mám po 30rokov niekoho koho to zaujíma, aj keď objektívne priznávam je to stará ježibaba, úžasná len v mojich očiach 😀. Nie je to len sex, u nás chlapov sex a duševná blízkosť tak akosi splýva v jedno, ťažko to vieme oddeliť. Takže radím tým mladším sa rozkývať čím prv - ja ak by mi manželka nebola neverná tak by som sa nerozkýval nikdy. Mám pokušenie jej za to byť vďačný len si tlčiem hlavu že som jej na to mohol prísť o pár rokov skôr.
@vlastulina1 pre väčšinu mužov ak (skoro) nie je sex tak sú to tantalove muky. Nie je to zle, je to katastrofa. Mnohí by sme volili čestnú užitočnú smrť ako takéto trápenie. Ak si našla takého čo ten problém nemá tak si gratuluj, ak to nevadí obom tak fajn. Ale radšej sa opýtaj toho tvojho či aj on to tak vidí kým sa do toho pustíš.
@sono2 manželky určite by hovorili niečo iné ale myslím že sme ten typ mužov ktorí by urobili strašne veľa ak by bol záujem o sex z manželkinej strany. Nielen sex, aj záujem oň a teda aj o nás. Ja by som to ako žena nehanebne využíval a žil si ako v raji. Trestať muža absenciou sexu je úplná hlúposť.