icon

Manželský - partnerský život po 40tke

peter9595
23. apr 2018

Ahojte. Zaujíma ma váš názor ako sa zmenilo vaše manželstvo ak máte už po 40. Našli ste si ako partneri ku sebe cestu. Ste ku sebe otvorený, dôverujete si, chodíte radi spolu do kina, plesy, spoločné milovanie nie je už pre vás tabu, alebo sa už neviete ani porozprávať, muž chodí radšej na hokej, na ryby ako by išiel somnou, nepočúvate sa navzájom a pod. Po sexuálnej stránke riešite nesúrodosť potreby, tak že žena si povie čo som hlúpa, aby som sa namáhala, nemám už nato vek stále robiť niečo pre druhého, kto sa kedy staral o mňa. Muž si zase povie, no mám sa ja stále doprosovať aby bolo niečo a potom mi to aj tak ,,vyhodí na oči", že veď som ti bola dobrá čo. Vraj sa frekvencia milovania po danom veku znižuje, ale skvalitňuje. Muži by mali byť zdvorilejší, úctivejší a galantný. Ženy trpezlivejšie, menej výbušné a elegantné. Pocítili ste zmenu pod dosiahnutí daného veku?

Strana
z2
vroni
24. apr 2018

@peter9595, to, co pises je klasicka kriza stredneho veku. Deti odrastene a zrazu je, vedla teba clovek, ktoreho nepoznas (lebo ste sa za tie roky rozvinuli kazdy inym smerom). Zacat hovorit o tom, co chces, je len selektivne dobra strategia. Lepsie je zistit, ci existuje nieco, co by ste chceli obaja (naozaj chceli, nie ustupit tuzbe partnera) Mozno zistis, ze hladas niekoho celkom ineho (pozor na hormony, riesit ich vlastny nedostatoknich pretlakom u noveho partnera byva zriedkakedy uspesne) a mozno zistis, zeco aj tvoja “nova“ stara zena je fajn zenska. A pokial si si nevzal bigotnu ci zakomplexovanu slepicu, urcite rozdycha aj fakt, ze snivas o orgiach so sektom a kaviarom (netusim, o com snivas, to bola prva perverznost, ktora mi napadla). Aj ked nebude suhlasit s ich usporiadanim 😉 Mozno by stalo za to, skusit znovu zapalit tu iskru, ktoru ste v sebe mali kedysi. A darceky - no, nepoznam muza, ktoremu by odpadli ruky, keby doniesol zene kvet, cokoladu alebo ju pozval na veceru. Nie za odmenu, nie za dobru veceru ci sex. Nie, len tak. Lebo ta tesi, potesit ju (ono je fajn, ked to funguje z oboch stran, ale tvoja zena sem nepise). A mozno nie. Mozno ste uz od seba tak daleko, ze sa vam jednoducho nic zachranovat nechce. Ale to nie je vekom, to je len dosledok predoslych rokov. A sme zase pri komunikacii. Nuda nastava vo vztahu z dvoch pricin - alebo viem o partnerovi uz vsetko alebo o nom neviem nic. Komunikaciou treba udrziavat primeranu hladinu poznania.

ada309
24. apr 2018

z toho čo si uviedol sa mi vynára obraz muža,ktorý celý život drel, budoval kariéru, postavenie, uprednostňoval to všetko pred ženou a deťmi ... ktovie,možno ani len spolocne dovolenky neboli ...

ak je to tak, ak sa nemýlim, niet sa čo cudovat,že ten vzťah je tam kde je. celé roky si na nich "kaslal" a teraz možno kašľu oni na teba... teraz už asi nie záujem a možno je ten jej zaujem niekde inde..

možno sa mýlim,ale toto je klasický scenár..

eliska13
3. máj 2018

@peter9595 neviem prepáč, ale mám pocit, že len tliachas a píšeš o nicom.co je vlastne tvoj problém?raz píšeš o sexe, raz o spolocnych aktivitách, či je to len taká sonda ako to majú ostatní🙂

janri
27. aug 2019

@peter9595 Mame s manzelom 41, 3 deti na ZŠ. Jeho oblubena odpoveď, na moju otázku -preco mi o tom /nej. novinky, fakty, udalosti / nepovieš, nepovedal si mi, je: Nepýtala si sa...
Chvilu to vyzeralo, ze je to dobre, pracovali sme z domu /mame rovnake vzdelanie/, ale chceli sme sa posunut dalej, on potreboval rozsirit firmu, lebo bolo vela prace, ktoru uz nemohol zvladnut sam. Nove prostredie, niektori ludia a nasa pohodicka je fuc.
Pracovne je to ok, ale doma nam to trochu skripe. Mozno je problem vo mne, ale nie je lahke nabehnut medzi "chlapov pracujucich kontinualne od skoly" a zenou po materskej po 3 detoch...
Pocuvam: "ty si to zariad ako chces, mas slobodu, ved si to musis sama obhajit..."
Ma malo empatie, to, co sme si nezvykli doteraz, je s nim tazke realizovat. Chyba mi, ze sa ma v praci nezastal, ani neskor pri rozoberani problemu to akoby nepochopil.
Mam silny pocit, ze bud to skoncime spolu v praci, alebo v sukromi...
Ano, clovek po 40 ma podla mna viac casu pre seba. Pre mna je ale neprijemnym vytriezvenim, ze uz partner nechce riesit spolocny cas... radsej sleduje TV, cita net, alebo je v dielni.
Co tym detom ukazujeme?

anda2
27. aug 2019

U nás by som povedala sa to zlepšilo,ja 39 muž 48. Deti rastú a začíname si nájsť čas na seba a venovať sa sebe a ukradnúť si ten čas pre nás dvoch. Aj v tej sexuálnej stránke,vieme si dať najavo ktorý po čom túži. A máme dosť spoločných snov a to je 21rokov čo sme začali spolu chodiť a 14 budeme mať čo sme sa brali. Nám pomáha vypnúť, ísť na kupko kde aj deti sa vybláznia,aj my troška a večer si nájdeme čas pre seba. Aj keď aj ten môj sú potrebuje poobzerať žienky na kupku, tak aj viem mu to vrátiť v pozeraní. A ziarlime podľa mňa obaja. A zas sme začali problémy riešiť a nielen sa stresovať a u nás to pomohlo.

terezka1947
27. aug 2019

@0silvia0 som rada,ze nie sama otvaram nozik vo.vrecku.....ale ja osobne,ked zena alebo muz povedia,ze sa v manzelstve obetuju,ci manzelstvo je obeta.
A vzdy sa mi na jazyk derie:preco ste sa potom brali?z masochizmu?

0silvia0
27. aug 2019

@terezka1947 fuha, takáto stará téma? musela som si osviežiť tému a prečítať si, čo som pred rokom písala, ale stále s tým súhlasím🙂

terezka1947
27. aug 2019

@0silvia0 az teraz pozeram,ze je naozaj z minuleho roka,xi

Strana
z2