Manželstvo 22 ročnej so 60 ročným
Zdravím vás, som slobodná matka, 22ročná, s bývalím priateľom sa súdime o dcérku, ktorú mi chce s pomsty vziať úplne, a po prvom pojednávaní viem, že má rovnaké šance ako ja, aj keď má dcérka len 2 roky. Zoznámila som sa pred pól rokom s dosť starším mužom, rozvedením, bývajúcim odomňa 200km.. veľmi dobre si rozumieme, pomáha mi a drží ma nad vodou v tých najhorších chvíľach. Rozprávame sa o spoločnom bývaní, aj o možnej svadbe. Miluje mňa aj moju dcérku, a aj ja k nemu cítim niečo hlbšie. Myslíte, že je to proti morálke ak by sme ozaj spolu plánovali budúcnosť? Ja si plne uvedomujem, čo všetko to obnáša, starať sa o staršieho chlapa, ktorý nebude vládať donekonečna, starala som o chorých ľudí, a nevadí mi to..aj keď bude sexuálne disfunkčný, viem, že tým, že ho ľúbim, to znesiem. Potrebujem ale vedieť nezaujaté názory, vás ostatných. Nešetrite ma úprimnosťou. Ďakujem za všetky odozvy.
Asi by som najskôr navštívila psychológa, nech mi povie,prečo mám tendenciu ísť do niečoho neperspektívneho s chlapom, čo by mi mohol byť dedko. Ak to beriem tak, že 10 rokov požije a umrie a ja čosi podedím, paráda, tak fajn. Ale ak bude žiť do 90tky, tak by som prakticky strávila najlepšie roky života na geriatrii.
A keď si vezmem, že mám 25 a ako sa moje myslenie zmenilo od 22... je možné, že za rok uplne zmeniš nazor. Je ine starat sa o niekoho a stretavat sa raz mesačne. A po 30tke je človek zas vraj iný.
Vo vzťahoch je vždy nejaké riziko... ale toto je také uväznenie sa. Aspon si naštuduj kedy ako a na čo umreli jeho predkovia a rodina. :/
"Viem čo všetko sa stane, ak prestane byť aktívny, som nato pripravená" - to snáď hádam ani nemyslíš vážne....ty nie si pripravená ešte ani na život s ním, nebývate spolu, nefungujete ako rodina, nemusíte riešiť bežné konflikty a milión ďalších vecí, ktoré ľudia zažívajú a riešia v bežnom "stereotypnom" živote, keď už fáza zamilovanosti a ružových sníčkov je tatá.....a ty si už pripravená na to, čo sa stane ak prestane byť aktívny....
Si veľmi mladučká na takéto nezreleé rozhodnutie si myslím. Určite by som sa do svadby nehrnula, vzťah určite nemá budúcnosť, nateraz ti je iste oporou a možno ťa aj berie ako "dcéru", neviem či má deti atd. Možno ti chce pomôcť ale na rovnocenný partnerský život toto určite nie je. Časom stretneeš iste niekoho rovnocenného, možno o 5 možno o 15 rokov, ale stretneš. Potom sa budeš viniť, že nechceš niekomu ublížiť a podobne a budeš sa zmietať v citových problémoch. Si veľmi mladá na to aby si svoj život zasvatila staraniu sa o niekoho starého a chorého, čo časom určite príde. Neblázni....ak ti to teraz vyhovuje, pokračuj v tom, ale určite si hranice. Mysli aj na svoje dieťa, kt. by takto teoreticky získalo druhého otca o kt. môže v krátkom čase kvôli jeho veku prísť...aké to potom bude pre nu a prípadne pre vaše malé spoločné dieťa ? Zamyslela by som sa nad tým aj takto....držím ti palce
@nukushqa dievča, ty nemáš rozum? Budeš mu robiť opatrovateľku? O 10 rokov bude mať 70. Načo, opakujem, načo Ti je taký chlap? Porozmyšlaj trošku, je len náplasťou za nepodarený vzťah, ale reálny život bude o niečom inom. Alebo má ozaj tolko peňez? 😀 Otázku sexuálneho života nebudem rozoberať, lebo zrejme žiadny nebude 😀 Takto chceš žiť? Fuu,máš silný žalúdok ti poviem teda...
fúúúha...snáď máš zdravý úsudok
Možno teraz si vravis,ze ho lubis,potom ked budete spolu denno denne to bude ine...rozhodne si to dobre zvaz,pretoze je to trosku risk,ist do takeho vztahu.. drzim palce..nie,ze tu bude o rok tema...citujem. "Mam 23rokov a rozvadzam sa so 61rocnym ;D ale nie..teraz vazne..ja osobne si myslim,ze zo zaciatku to mozno aj pojde,budete si rozumiet,no potom? Hm,nema to vyznam a to uvidis neskor,TY SAMA. 😉
Mna by este zaujimalo,co na to tvoji rodicia,lebo ten tvoj priatel je minimalne o 15r tiez od nich starsi. Ja mam 12r dceru,a neviem co by robila keby domov doniesla stareho pana. Z mojho pohladu to je tak zvlastne povedane-uchylne 😐
@blahowoman na takýto veľký vekový rozdiel by mal byť zákon 😀
@blahowoman to jej rodicia nemohli byt starsi ako 23 ked ju mali? alebo podla usudzujes ze musí byt minimalne o 15 rokov starsi ako oni? ja ked som mala 22, moj otec mal 63. Takze kludne mozu byt rovesnici.
Inac, pisala ze rodicia o nom vedia ale zatial sa nevyjadrili.
@nukushqa do manzelstva by som asi nesla, spolocne byvanie by som skusila. Hlavne sa priprav na pohorsene reakcie okolia - aj to moze narusit vas vztah pokial si typ ktoreho trapi co si ini myslia.
Drzim Vam palce, ale som si ista ze to nebudes mat lahke a mohla si mat aj jednoduchsi život ....
Je to chore a verim tomu ze niekto sa tu len nudi
Ja ti tu nebudem davat kazanie,na to mas mamu😎napada ma jedine zlatokopka....a takto budu na teba pozerat vsetci,zvladnes to??
autorke: no naozaj sa to teraz nemusi zdat ako vyrazny problem, ale o 15-20 rokov to uz moze byt namahave aj deprimujuce, napr. partnerovi pribudnu nejake zdravotne tazkosti... plus postoj k zivotu sa u starsieho cloveka a este mladej zeny budu dost odlisovat, takze najst vzajomnu zhodu nebude take pohodove.
tym, ktore 60tnika nazyvaju dedkom: trochu dehonestujuci nazov, co o tom cloveku viete? 😠 vek ako taky o cloveku vela nehovori, a ak je dotycny scestovany, rozhladeny, normalnej postavy a veselej povahy, tak urcite neposobi ako dedko.
(samozrejme si nemyslim, ze 20tnicka je pre 60tnika vhodna partnerka, vekovy rozdiel by partnerov by mal byt primerany... len islo o kusok elementarnej ucty k cloveku)
(...asi poznate malo sarmantnych 60tnikov 😝 alebo sa mi zda, ze existuje kopa 40-rocnych tucnych plesatych "dedkov"? 😀)
Kašli na predsudky, ak sa s ním cítiš dobre treba to vyskúšať a uvidíte či to ustojíte. Budeš vedieť, že si pre to spravila maximum. Ak do toho nepôjdeš, celý život sa budeš trápiť výčitkou. Držím palce.
Kocky a co poviete na 20 rocny rozdiel, je to ok, kamaratka si zobrala o 20 rokov viac starsieho, tiez mi to pride..
No ale aspoň je tu perspektíva na ďalší vzťah, keď deduš umrie 😉 Podľa mňa si sprostá. Každý chceme niekoho o koho sa oprieme a s kým aj zostaneme. Ale ty chceš zjavne v štyridsiatke začínať odznova. A netrepte mi, že sa dožije vysokého veku a spolu zostarnú.
Mala som 25 a tiez ma chcel taky zbalit...aj byt chcel namna prepisat, ze budem unho vo firme robit.....vsetko. Aj modre znesie....
Utekala som kade-lahsie. To nema buducnost.
...odsudzovať..
A mne to pride, ze tvoj ex spravil bu-bu-bu a ty si uz po prvom pojednavani z toho pototo...a to si pis, ze ked sa dozvie ze ma ist dieta k tak staremu dedkovy a mater podla toho nie je celkom kompletna...ja by som ta hnala po sudoch kazdu chvilku.
Necitala som vsetky prispevky, ale tych par, co som si precitala ma zarazilo.. preco by ta mal niekto sudit!? A navyse, vek je len cislo v obcianskom, niekto vyzera v 60 na 80 a niekto na 40.. aj 60r chlap moze byt aktivny a vitalny, mozno viac, ako nejaky rovesnik, ktory nie je schopny si najst pracu a postarat sa o svoju rodinu ako sa patri.. neries taketo otazky na fore, moze ta to jedine znechutit. Moj manzel je starsi o 18r, teda o jednu generaciu a rozumieme si po kazdej stranke vyborne.. rozdiel 38r je sice viac, ale ak to tak citis a si o tom na 100% presvedcena, chod do toho.
ja sa hlavne divím všetkým, ktoré sa na túto hru chytili a Ti tu odpisujú a radia....ale čas by si mala vypĺňať asi učením sa pravopisu a nie vymýšľaním si takýchto "báchoriek" 😝
Teda nechcem vyrývať, ale byť v lepšej kondícii ako dnešný priemerný 20-nik zase nie je nič svetoborné, polovica totiž nemá kondíciu ŽIADNU. A to nehovorím bez skúseností - ak sa ideme prejsť do kopca polovica za chvíľu hovorí "ujo, prečo tak bežíte, nevládzme". Tí totiž presun pešo dlhší ako 200m považujú za diaľkový pochod 😀

Vravi sa,ze idealny chlap je 90 rokov,40ky teploty a miliony na konte. . Hladaj dalej ::D :D cudujem sa ti,ze si ides takto spackat zivot.... bud si ista ze peniaze,pocit istoty ta stastnou neurobia. Mala potrebuje otca,ktory sa s nou bude hrat,blaznit sa a chodit von a nie zaprdeneho detka,ktoremu mama utiera rit