Manželstvo 22 ročnej so 60 ročným
Zdravím vás, som slobodná matka, 22ročná, s bývalím priateľom sa súdime o dcérku, ktorú mi chce s pomsty vziať úplne, a po prvom pojednávaní viem, že má rovnaké šance ako ja, aj keď má dcérka len 2 roky. Zoznámila som sa pred pól rokom s dosť starším mužom, rozvedením, bývajúcim odomňa 200km.. veľmi dobre si rozumieme, pomáha mi a drží ma nad vodou v tých najhorších chvíľach. Rozprávame sa o spoločnom bývaní, aj o možnej svadbe. Miluje mňa aj moju dcérku, a aj ja k nemu cítim niečo hlbšie. Myslíte, že je to proti morálke ak by sme ozaj spolu plánovali budúcnosť? Ja si plne uvedomujem, čo všetko to obnáša, starať sa o staršieho chlapa, ktorý nebude vládať donekonečna, starala som o chorých ľudí, a nevadí mi to..aj keď bude sexuálne disfunkčný, viem, že tým, že ho ľúbim, to znesiem. Potrebujem ale vedieť nezaujaté názory, vás ostatných. Nešetrite ma úprimnosťou. Ďakujem za všetky odozvy.
@janickacrazy 60tnik predpoklada ma uz nejake manzelstvo ci partnerstvo za sebou, cize aj nejaki dedici tam budu, tak by som si nerobila nejake velke nadeje
bude sa musiet delit
@nukushqa je aspon bohaty?
Potrebuješ oporu v živote,hľadala si otca /ten tvoj vlastný asi dosť o ničom/ a našla si deda 😒 Ja by som takých starýhc chlípnikov hnala metlou,ak mu ešte ženu treba nech si nájde seberovnú a nie mladej dievčine život komplikovať 😠
ty potrebujes jeho a on teba - nezabudaj ze v 60 ti teraz moze byt oporou a byt tvojou smutnou vrbou ale za chvilku uz budes ty jeho opatrovnickou doslova. mne sa taketo vysoke vekove rozdiely nezdaju a nepacia - on by ti mohol byt nielen otcom ale aj dedkom - ak ti chce pomoct a si schopna udrzat vas vztah na naozaj korektnej urovni priatelstva - ja pomozem tebe ty pomozes mne ale bez tej romantiky a sexu tak preco nie ale ak sa rozhodnes dat krok k inemu tipu vztahu tak za par rokov budes ako v zlatej klietke
reagujem na tvoj príspevok o 15,40....nie,nemáš šajnu čo všetko môže človeka v starobe stretnúť a nie si na to pripravená ani náhodou
Píšeš ze pracuješ staráš sa o dcéru tj pride on za tebou a tak budete skúšať spoločnú domácnosť ci ty pôjdeš za nim?
Toto snad nemyslis vazne. Mas 22r. Pre boha,to je 38r rozdiel. Ja viem,ze dnesny chlapi,hl.mlady su prelietaví a o nicom,ale to sa potr.vydat? Omg. Stareho chlapa uz nicomu nenaucis. Ma svoje zvyky a ty sa budes musiet len prisposobit. Boze. Moj otec ma 63 a asi by ma slahlo zit s nim. Poriadne si to rozmysli. Lebo to,co citis teraz nebudes po 5-7-9r ak dozije v zdraví. Manzelstvo je krasne,ale nemaj ruzove okuliare na ociach.
A ked nahodou o 10r. zomrie - ty budes mat 32 a budes rozvedena a este aj vdova, nebude ti to vadit? Rob ako myslis, ale ratat musis so vsetkym....Ano, moze sa stat aj v mladsich manzelstvach, ale tak u starsich ludi je to viac pravdepodobne. A hlavne zvaz, ci bude mat nervy na tu malu. Lebo nie kazdy starsi clovek v tomto veku ma este naladu na celodenny piskot maleho dietata a co sa mu teraz zda mile mu moze potom zacat liezt na nervy, moze byt z toho nervozny, podrazdeny, bude chciet byt sam...a ty s malou budes travit cas sama...Vidim mojich rodicov a svokrovcov, ktory uz nemaju tolko sil a ani trpezlivosti na nase deti.
@nukushqa koľko rokov má jeho dcéra? len tak zo zvedavosti.
To ešte aj reaguje niekto na takéto ch*joviny???
ja by som si pozrela vyraz tvare jeho dcery,ked ta zbada na vianoce 😉 asi nevie kolko mas rokov,co? 😝
Ak budete sexovat co ak on nahodou skolabuje?boze chran neprajem nic zle ale nema 20rokov...stastna to potom bohata vdova 🙂
no baby, ja poznám dosť veľa zachovalých 60tnikov 🙂 ale ako 22ročná by som do takého vzťahu nešla. Rsp. môžeš to s ním skúsiť, ale nevydávala by som sa za neho. Ak to je kvôli financiám a zábezpeke a nevidíš iné riešenie, tak sa na to daj. :-ň
Ja viem, že je to asi proti logickému chápaniu..ale ja to tak cítim, že chcem byť sním..aj keď bude najhoršie. Možno máte pravdu, v mojich najlepších rokoch budem chcieť žiť plnohodnotný život, s niekým mladším, kto mi bude stíhať v mojom aktívnom tempe, ale to už bude na dohode, on ma nebude chcieť obmedzovať. A potom to bude jedine moja voľba, či ho ľúbim natoľko aby som sa vzdala svojho života, svojich mladých rokov, a starala sa o neho alebo sa ho vzdala. Nie nejde mi o jeho peniaze ani o zábezpeku. Je pravda, že ako žene mi lichotí, že ma bráva vždy po reštikách, na nákupy, plánuje somnou aj s dcérkou dovolenky, aj nám obom kupuje darčeky, sem tam, pretože som mu to zakázala. Ale ide mi o jeho charakter. On sa správa ako 30tnik, je to ťažko opísať slovne, ale je to taký blázonko, ktorý ma uletené názory na život a napadajú ho také bláznivé nápady, že ani by ste nevraveli, že ochvíľu slávi 60tku. Ozaj ho ľúbim a viem, že aj on mňa.. nechodieval by 200km len koli tomu aby si mohol somnou zasexovať. A ktomu sexu, vždy ma pritahovali starší muži, dobre, nie až takto starý, ale stalo sa. A pritahuje ma niečo na ňom, jeho charakter aj charizma..kopec mladých báb sa za ním otáča a aj kopec žien po ňom ide, som trochu žiarlivá a veľmi si také veci všímam... volám ho síce deduško, humorne myslené, ale nevnímam ho tak.. sme si rovnocenný, a aspoň zatiaľ je to vášnivé, aj keď viem, že dlho to tak neostane...uvidím čo bude, spoločným bývaním zistíme ako sa ksebe hodíme a ako sa dokážeme tolerovať, jeho dcéra je odomňa staršia o 3roky..vie ským sa stýka jej otec, videla nás spolu na fotke, a vyzerám dosť mlado, tekže určite si dala dokopy, koľko cca mám rokov..sama som zvedavá, na jej reakciu..a taktiež aj na reakciu mojich rodičov, poznajú ho, vedia o nom všetko, len bude pre nich novinka spoločné bývanie a predstava budúcnosti.. inak vedia, čo medzi nami je.. no zatiaľ sa k nám ešte nevyjadrili...
@nukushqa budeš sa starať o dieťa a starca, skôr dedka, ako otca. Možno chvíľu sa to dá, po čase zistíš, že Ti chýba aj sex, lebo si mladá, 22 rokov je veľmi málo na to, aby si teraz vedela, že to bude v pohode a že nebudeš chcieť viac. Budeš, a potom napíšeš tému - " čo mám robiť, keď môj manžel nemá záujem o sex a o mňa, moje záujmy ...", len zabudneš napísať, že má vyše 60! 60-tnik má celkom iné záujmy, iný svet, skôr ho trápi výška dôchodku, rôzne už aj zdravot. problémy ako svet 20 - ročných, čo má dávno, pradávno za sebou. Táto téma mi pripadá skôr ako vtip než ako seriózny príspevok na diskutovanie, pretože tu sa ani veľmi nemá o čom. Spojenie 20 ročného a 60 ročného sveta je choré.
je to velmi velky vekovy rozdiel. Ja mam s manzelom rozdiel 12 rokov a uz aj to sa mi zdalo vela 🙂... Dam ti hlavne jednu radu, nehrnte sa do spolocneho dietata, to dieta bude nestastne, nebude mat otca, ale rovno dedka.
Myslím že si zamilovaná~ neviem či chceš vôbec čokoľvek počuť~ môžte sa milovať, rozumieť~ ale z jeho strany je to neuveritelne egoistické a nezodpovedné~ ty tu zostanes a budeš trpieť. ...a aj tvoje dieťa, ak sa na neho nadviaže
No ešte som pár rokov mladší ako tvoj nastávajúci, aj za deckom na bicykli by som hodinu behal, aj ten sex (klop klop) zatiaľ ešte celkom zvládam ale životnú partnerku v tvojom veku - dokonca ani 10 rokov staršiu - to teda ani náhodou. Sex povedzme, nejaký výlet spojený s radovánkami na Nový Zéland kde nás nikto nepozná prečo nie, ale ak plánuje s tebou budúcnosť to znamená že už jeho rozumové schopnosti slabnú. Možno by ste si aj sadli. Ty rozum ešte nemáš a on už nie.
Šťavnatú štyridsiatku, prečo nie 😉, ale partnerku o polovicu mladšiu ako mám dcéru?
@nukushqa Ja by som morálku neriešila, láska je záležitosť srdca. Ak si rozumiete, nevidím v tom problém. Na druhej strane by som však mala obavy, že mi môže skoro umrieť takýto starší partner. Mne moja maminka umrela minulý rok vo veku 58 rokov. A to bola celý život zdravá...
Mozno by som najskor riesila spolocne byvanie ( ak uz teda planujete spolocnu buducnost) ale so svadbou by som radsej pockala. Ved si vyskusajte zit spolu na urcite obdobie, travit spolu 24 hodin denne ... Lebo teraz to mozno vyzera vsetko ruzovo, ale po case mozno zistis, ze to tak nie je. Tak ja by som sa do svadby az tak nehrnula. Myslim si, ze taky starsi pan ma uz toto dost za sebou a jeho nazory na vychovu a zivot vseobecne sa mozu dost odlisovat od tvojich. Ja osobne si neviem predstavit, ze by som zdielala spolocnu postel s muzom, ktory je v takom veku.
Podla mna nic za to nedas, ak vyskusate spolocne byvanie...ale s tou svadbou by som pockala urcite par rokov...a aj s dietatom, ak nejake spolu chcete
Zlatokopka zeby??

@dominika6 nie nieje, pracuje po Európe pre cestovnú kanceláriu, je SZČO