Manželstvo 22 ročnej so 60 ročným
Zdravím vás, som slobodná matka, 22ročná, s bývalím priateľom sa súdime o dcérku, ktorú mi chce s pomsty vziať úplne, a po prvom pojednávaní viem, že má rovnaké šance ako ja, aj keď má dcérka len 2 roky. Zoznámila som sa pred pól rokom s dosť starším mužom, rozvedením, bývajúcim odomňa 200km.. veľmi dobre si rozumieme, pomáha mi a drží ma nad vodou v tých najhorších chvíľach. Rozprávame sa o spoločnom bývaní, aj o možnej svadbe. Miluje mňa aj moju dcérku, a aj ja k nemu cítim niečo hlbšie. Myslíte, že je to proti morálke ak by sme ozaj spolu plánovali budúcnosť? Ja si plne uvedomujem, čo všetko to obnáša, starať sa o staršieho chlapa, ktorý nebude vládať donekonečna, starala som o chorých ľudí, a nevadí mi to..aj keď bude sexuálne disfunkčný, viem, že tým, že ho ľúbim, to znesiem. Potrebujem ale vedieť nezaujaté názory, vás ostatných. Nešetrite ma úprimnosťou. Ďakujem za všetky odozvy.
no snazim si predstavit 60-tnika, ktory si najde 22-rocnu (ved to je pre mna este detstvo!)... fu. pride mi, ze asi nie je schopny prijat svoj vek, s tym, co to obnasa. a to nevyzera na velmi zreleho cloveka. takze v tomto zmysle asi naozaj na veku nezalezi 🙂
mam sice 32.. ale som si tak predstavila svojho svokra.. one je nieco po 60.. brrrrrrr .. aj ked je to fajn clovek.. ale 22+ 60... ježiši žena.. láska neláska.. neverím tomu že akýkoľvek vzťah s takýcm rozdielom by fungoval.. možno by ti sekol ako naj kamoš. ale uviazať si ho na krk? a potom ako v 30 mu povieš že poďme urobiť dohodu že si nájdem milenca a ty sa môžeš pozerať? inak toto som už raz videla v telke.. 😀 😀 😀 😀 😀 tuším rodinné prípady 😅 😅 😅
@nukushqa mna by zaujimalo, preco ma tvoj expriatel rovnake sance na starostlivost o tak male dieta, este pred rokom si tu riesila, ako sa k tebe skaredo sprava, nevie mat stalu pracu a ma narok na starostlivost o malu? Ked ste boli este pred rokom spolu, tak si si dost rychlo nasla nahradu.... Podla mna je trochu moc, inak je trochu smiesne si mysliet, ze vztah 60 a 22 ma velke sance na prezitie, ozno dva krat do mesiaca na sex a tie spominane restiky a darceky su ako tak fajn, ale zit so 60.tnikom si ja skor 40.rocna neviem dost dobre predstavit. Uprimne si myslim, ze to nema sancu. Mam muza o 10 rokov starsieho a uz vidim nejake tie rozdiely 😉 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/uz-si-ma-nevsima/
@nukushqa Ja mam o 15 rokov staršieho muža a tiez uz pri tomto rozdiele som viackrat rozmyslala ci je to spravne rozhodnutie,ze co bude potom v buducnosti nie len teraz, ale neskutocne ho lubim a nevedela som si predstavit zivot bez neho, aj napriek takemu rozdielu sa vzajomne doplname a ja si neviem predstavit zivot s mladsim stale ma pritahovali starsi chlapi 🙂 Ale uprimne ti poviem, ze takyto rozdiel sa aj nam dvom zda uz prilis velky a ja si osobne nedokazem predstavit zivot so 60r pretoze tak ako vacsina opisovala asi to velku buducnost nema, aj ked jasne on moze vyzerat na menej ako 60 aj fyzicky sa moze citit este vo velmi dobrej forme,ale teraz, pri takomto veku to uz o par rockov bude len horsie a horsie zial 😒 A ty v tak mladom veku nemyslim si,ze si pripravena starat sa o takeho chlapa, ja som priblizne v tvojich rokoch a sama si to nedokazem predstavit vobec,ale rob ako uznas za vhodne, ale hlavne by som svadbu neriesila pretoze som toho nazoru,ze to je urcity zavazok a nie len take hala-bala,tam nieco predsa slubujes a vtomto pripade mozno aj o rok si najdes mladsieho a potom co? 🙂
jeeejda, teraz som si to predstavila, zeby mal mat moj muz pomaly 80.rokov, prepanaja, to snad nieeeeeee 😀 😀 😀 😀 😀 , teda pardon muz autorky, ked bude mat 40....brrrr
@nukushqa chod do toho ...a nerieš budúcnosť ..prečo by si mala riešiť vek ...ked je Vam spolu dobre nieje o čom ...poniektoríe by ste sa mali hanbiť za za vaše názory ...ved ked ma človek 60tak nieje na utretie ma právo plnohodnotne žiť ...ja Vam držím palce a vyser sa na ostatných ...máš vedľa seba skúseného vyzretého chlapa ,ktorý je plny zivota viem Ta pochopiť zažila som niečo podobne ...a ked ma baba staršieho partnera nie vzdy musí byt zlatokopka vážený ...
Booze... 😕 dievca akoze seriozne dr.e ti? 😕 😨 zloz ruzove okuliare,je to dedko... 😨 ty mas cely zivot aj s dcerou pred sebou,si mladucka..na svete je toooolko chlapov, aj dobre vyzerajucich,aj pracovitych, aj vasnivych...neboj, nie je taky len tento tvoj 60-nik...a ver, ze o par rokov si poklepes na celo ze aka si bola blba, pretoze on uz o par rokov nebude ani dobre vyzerajuci, bude unaveny a sexualny apetit bude tiez tatam..a ty budes doslova len opatrovatelka... 😕
YES, milujem tieto temy na modrom koniku...len tak dalej. Dievca, zober si ho za muza, to je uplne v pohode 😀 😀 😀
@blcha74756 Prosim ta, neutesuj sa tu, to je tiez tragedia co pises 😀
Kebyže sa riadim len tým co by povedali druhý.... To vážne tak žijete, ze co ak niekto niečo povie ? Na nech si ľudia hovoria co chcú. Vždy budú reči, lebo vždy budú ludia co radi strkaju nos do cudzích veci.
Priklad z mojho okolia konkretne priatelova neter : ona 22 on 52 zili spolu takze sa poznali po vsetkych strankach po case sa zobrali a po svadbe po roku rozviedli. Ona chcela dieta ale mala zdrav. problemy on tiez a vies ako to dopadlo? po roku rozvod a neverou z jeho strany nevedel zniest problemy v ich vztahu ani ich zitie v jednej domacnosti. teraz ma seberovneho partnera a je omnoho stasnejsia.. ja mam partnera o 10rokov a v niektorych momentoch to je cititelny rozdiel .
@operaphantom pis queci 😝 velky vekovy rozdiel nie je v ziadnom pripade idealny stav - ale tak su na svete aj vacsie tragedie, napriklad keby ju partner-rovesnik mlatil alebo prechlastal vsetky prachy... a ze su takych pripadov plne azylove domy 😝
@nukushqa nie, nie je to proti moralke, ale proti zdravemu rozumu. Ale kto povedal, ze sa mame vzdy riadit zdravym rozumom 😉 treba si zvazit za a proti, tych proti bude asi viac, Ale nikto ten zivot za teba neodzije, tak drzim palce, aby si sa rozhodla spravne pre seba a pre dceru.
Dievča ti zrejme nebudeš normálna si zrejme zlatokopka inak si to nedokážem vysvetliť čo môže 22 ročné dievča priťahovať na 60 ročnom dedkovi. A ten starý chren tiež nebude normálny keď si začína s babou čo by mu bola nie dcéra ale vnučka pre boha celé je to choré spamätaj sa !!! Poviem ti to na rovinu keby si bola moja dcéra tak ťa zabijem...
@nukushqa ahoj ako sa to nakoniec vyvinulo? Úprimne ma to zaujíma ak chceš napíš aj súkromnú správu. Dakujem
@kulumulu123 autorka je uz neaktivna 🙂
@sisa_s aha takže nič 🙄

@nukushqa Mám o 23 rokov staršieho partnera 23/46 a nie som žiadna zlatokopka. Máme staré auto, bývanie na úver, zdravé bábatenko, a ľúbime sa..! 🙂
Bolo to ťažké vyjsť s naším vzťahom na povrch, ale jednoducho sme sa zhodli, že ak chceme byť spolu, a stojí nám to za to, musíme ustáť túto zrejme najťažšiu vec a povedať to hlavne našim, ktorí sú rovesníci s mojim partnerom. Spočiatku sa mi otočila takmer celá rodina chrbtom, dohovárali mi, nadávali, mudrovali, polemizovali, čudovali sa, "o čo mi ide". Stále som tvrdila jednu jedinú vec, že ho milujem a chcem s ním žiť a byť. Že si s ním naozaj viem predstaviť budúcnosť, lebo je to vyzretý chlap, kt. už má niečo za sebou a má určené priority, kt. je už vybláznený a chce sa usadiť, mať rodinu - ako som to chcela aj ja.. 🙂
Po nejakom čase som sa k nemu presťahovala, to bol naozaj veľký krok.. Iné je byť vo vzťahu a vidieť sa sem-tam, alebo aj každý deň, ale keď ste spolu 24/7 dní v týždni je to o inom. Keď musíte robiť aj niečo iné ako užívať si jeden druhého. Starať sa o domácnosť, upratať, navariť, poprať, ožehliť, medzitým chodiť do roboty a to najdôležitejšie zvyknúť si aj na zvyky a hlavne zlozvyky partnera. Prispôsobiť sa...
Momentálne je zo mňa šťastná mamina 5 mesačného chlapčeka a s mojím mužom si užívame radosti každodenného života.. 🙂
Ja osobne si myslím, že pokiaľ by ste ustáli spoločné bývanie, nie len "radovánky", mohlo by to vyjsť, i keď 40 ročný rozdiel sa už aj mne zdá veľa. Vyskúšaj, uvidíš. Môže aj nemusí to vyjsť, hlavne sa neviaž svadbou, alebo spoločným dieťaťom, keby to náhodou nevyšlo, ľahšie by sa ti odchádzalo. Pretože nikdy nevieš, pri dvoj generačnom rozdiely.
A hlavne nerieš reči ostatných ľudí, dôležité je, aby ste boli šťastní vy, ako rodina !!! 🙂