Manželstvo a nárok na dedičstvo
Ahojte,chcem sa informovať sestra sa ide vydávať zblbol ju jeden dilko o tom sa. Nebudem vyjadrovať. ON NEMA UPLNE ZE NIC. Sestru podľa mňa nemiluje ale vyhodila ho bývalá nemá kde bývať už dlho sú spolu v jej byte atď.Ale k veci náš otec ma veľký dom, mama pred smrťou polku prepisala na mňa a polka ostala na otcovi, na sestru nič lebo mala problémy s drogami,cely život exekúcie atď ale na dome je ťarcha že keď sa niečo stane môže tam sestra dožiť. Otázka je keby sa jej niečo stalo ma ten jej manžel nárok dediť aj z toho domu?
Takže polovicu máš ty a polovicu otec. Ono ak by sestra dedila po otcovi , tak následne by jej manžel dedili po nej.
Manžel by dedil sestrin majetok, ona nie je vlastníčkou domu - logicky ho teda jej manžel nebude dediť podiel v dome.
Ak by sestra podiel v dome zdedila po otcovi, ak by zomrela aj ona, manžel by ho po nej zdedil
@anonym_autor ma nárok len na to, čo nadobudnú spolu po svadbe - dedičstva sa to netýka ani po svadbe 🙂
@denkabemommy to to je prípad delenia BSM, ak by po nej dedil - tak celý majetok, bez ohľadu na to kedy a ako ho nadobudla
Takže polovicu máš ty a polovicu otec. Ono ak by sestra dedila po otcovi , tak následne by jej manžel dedili po nej.
@sense ved presne o tom hovorím
@denkabemommy to to je prípad delenia BSM, ak by po nej dedil - tak celý majetok, bez ohľadu na to kedy a ako ho nadobudla
@patka06 to áno, nepochopila som, že autorka myslí to, že ak umrie jej otec aj sestra 🙂.
Otec môže tú polku prepísať na teba. S tým, že teda aj on bude mať právo doživotného užívania.
Ak aj má sestra právo tam dožiť, jej muž by nemal. Lebo ona by nič nededila, ak by si ty bola majiteľkou domu. (s tým, že ona a otec by malo právo dožitia)
Otec môže tú polku prepísať na teba. S tým, že teda aj on bude mať právo doživotného užívania.
Ak aj má sestra právo tam dožiť, jej muž by nemal. Lebo ona by nič nededila, ak by si ty bola majiteľkou domu. (s tým, že ona a otec by malo právo dožitia)
@unicornlady myslíš akože darovať mi jeho polku?
prepísať na teba tú polovicu
@anonym_autor Dá sa aj darovať
Nie je to voci sestre spravodlive nech je aka je...ale ano,otec moze darovat svoju polovicu komu chce,ale bolo by fer aj sestre nieco darovat napr.hotovost alebo nejaky pozemok,ak exist7je.
Nie je to voci sestre spravodlive nech je aka je...ale ano,otec moze darovat svoju polovicu komu chce,ale bolo by fer aj sestre nieco darovat napr.hotovost alebo nejaky pozemok,ak exist7je.
@janinah ja jej platím.hypoteku už x rokov za byt,presne koli tomu ze polka domu je moja ...keby dostala hotovosť do týždňa to nemá...je vyliečenie alkoholické atd takže tieto opatrenia viem.preco robím...len sa radím ako to urobiť dobre
@anonym_autor určite by som to riešila s otcom aby prepísal celý dom na teba
@janinah ja jej platím.hypoteku už x rokov za byt,presne koli tomu ze polka domu je moja ...keby dostala hotovosť do týždňa to nemá...je vyliečenie alkoholické atd takže tieto opatrenia viem.preco robím...len sa radím ako to urobiť dobre
@anonym_autor kto je majiteľom toho bytu za ktorý platíš hypotéku?
Tak ak otec nechce aby dedila a následne dedili jej muž tak nech ti otec daruje svoju polovicu s právom dožitia, vtedy nebude dediť manžel sestry lebo sestre dom patrit nebude
@anonym_autor kto je majiteľom toho bytu za ktorý platíš hypotéku?
@anonym_572cd1 ona
@anonym_572cd1 ona
@anonym_autor no super,ty platíš jej hypotéku,a keby čosi,tak jej muž zdedí byt a ty ho budeš platiť.........
Tá tvoja časť domu má akú hodnotu v porovnaní s hodnotou hypotéky? Dúfam,že časť domu je aspoň 3x viac ako hypotéka.........
@anonym_572cd1 ona
@anonym_autor pises, ze jej platis hypo, aj hypo je jej a ona je dlznik, a ty iba splacas?
@anonym_autor určite by som to riešila s otcom aby prepísal celý dom na teba
@marrynka112 ona
@anonym_autor no super,ty platíš jej hypotéku,a keby čosi,tak jej muž zdedí byt a ty ho budeš platiť.........
Tá tvoja časť domu má akú hodnotu v porovnaní s hodnotou hypotéky? Dúfam,že časť domu je aspoň 3x viac ako hypotéka.........
@rozculena ja môžem kedykoľvek prestať,to bola len ústna dohoda,robím to lebo na mňa pripísali dom a tu čiastku ktorá by patrila kej jej vyplatím touto formou

@anonym_autor ma nárok len na to, čo nadobudnú spolu po svadbe - dedičstva sa to netýka ani po svadbe 🙂