Manželstvo, dieťa, milenec - rodný list
Dobrý večer . Prosím potrebuje poradiť. Je to dlhše tak ďakujem, keď sa dočítate až na koniec. Som v zložitej situácii. Pred 3 r. som spoznala chlapa už som bola vydatáa mala jedno dieťa , no už v manželstve to nebolo ružové nakoľko manžel stále v zahraničí a ja sama s jedným dieťaťom - konfrontovala som ho s tým že sa cítim sama no jedným uchom dnu druhým von. Tak sa to stalo: ako som otehotnela manžel zostal pracovať na Slovensku, ale ja som medzi tým ako pracoval v zahraničí som si našla milenca s ktorým som zostala tehotná. Manželovi som povedala pravdu urobili sa aj, DNA testy a žiaľ otcom nie je. Bol ale zapísaný do rodného listu pri narodený. Po pôrode sme žili 3 mesiace spolu potom som sa nasťahovala k milencovi manžel si do dvoch týždňov tiež našiel priateľku s dieťaťom. Bývali sme v tom istom meste. Potom po 3 mesiacoch s milencom prišla veľká hádka vyletel na mňa myslela som si že siahne na mňa ruku pred deťmi nebolo od toho ďaleko, lebo som komunikovala s manželom ohľadne jeho syna viac a visc sme si písali. Pravdaže som nič neskrývala pred milencom. Sme sa napriek všetkému s manželom rozhodli vrátiť k sebe čo náš vzťah spružnel, v tú dobu sem tam bývalý milenec chodil navštevovať svojho syna cca 2 mesiace ešte potom som znovu otehotnela s manželom a zostala tehotná . Potom prestal bývalý navštevovať svojho syna, neozýval sa an, isa naňho nepýtal.. Ešte v tú dobu mi dal ultimátum aspoň tak mi to prišlo : že ak si zoberiem dieťa čo sme čakali s manželom že to môžme spolu skúsiť. No odmietla som nedokázala som to ani by som to neurobila. Potom dlho dlho nič pár mesiacov až kým neviem kto komu prvý napísal ale bola tam z jeho strany podmienka že o svojho syna sa začne zaujímať až keď bude v rodnom liste.
V súčastnosť je taká : Bývalý milenec si trvá na svojom, ako vôbec sa na neho nepýta ani na narodeniny mu nepísal no proste žiadny záujem, ale ako sme tam keď si napíšeme medzi sebou komunikujeme normálne ale k tomu to sa nechce, nevyjadruje iba že či náhodou nepodám papiere na súd aby bol zapísaný v rodnom liste ako otec. My žijeme v zahraničí cca pol roka bývame tu , malý tu natupuje do škôlky od januára (najstarší). Manželov názor je : Keď bude syn trošku vnímavejší, teraz 2,5 roka má sa mu povie pravda ako sa majú veci a keď bude chcieť tak ho zoberieme za ním a tak ako sa rozhodne syn tak tak bude manžel o inom nechce ani počuť proste s tým nesúhlasí. Súd už bol bio otec Pál ale bezúspešne nakoľko bolo počaté počas manželstva a sme boli v manželskom zväzku a obydvaja sme podali odvolanie ešte minulý rok a na obhajobu sme sa vyjadrili že manžel berie syna ako svojho má s ním vytvorený vzťah a podobne. Vyhrali sme ho. Ale už dlhší čas uvažujem že ja fakt neviem ako ďalej či som urobila správne.. (nakoľko mám čas do 3 rokov malého potom sa to nedá zmeniť).. Prosím fakt o rady/pomoc. keď mi to nie je príjemné takto to riešiť. Rada si vypočujem aj vaše názory, čo si o tom myslite. Ďakujem za rady i vaše názory 🙂
@elizabet173 Ved to nemusela pisat ona. Mozno ta milenka jej muza 😃no najskor cele vymyslene.
@elizabet173 ano existuje a mà 3 synov len to nedava zmysel zeby mala Nick svoje meno a pisala takuto story verejne ked tu sa pytaju ludia anonymne ci je ok dat uz dietatu zimne oblecko alebo aky sampon proti lupinam..,
@osky Ved mu to povedia postupne ked bude vacsi. Asi sa to bude tazko vysvetlovat. Otec bio nema zaujem kto vie ci by dal kostnu dren . Chce byt v rodnom liste . Mozno len Preto aby ju natahoval . Ved to nebude normalny slusny chlap . Ked bola tehotna 3x s muzom tak jej navrhol ze sa moze k nemu vratit ked pojde na potrat. Dalej komunikuju o vsetkom moznom ale o synovi nechce pocut?keby mal ozaj zaujem vyzivne by posielal aj tak nemusi byt v rodnom liste napisane jeho meno aby zazracne bol zaujem. Vyzivne nemusi byt urcene sudom da sa aj dohodnut. No mam pocit ze by chcel len autorku o dieta naozaj zaujem nema. No to uz musi vediet ona najlepsie ako to je. Vydieranim , ze Iba vtedy sa bude zaujimat o dieta ked bude v rodnom liste jeho meno.. to nesvedci o zaujme ale o characteri.
Ak je tento pribeh pravdivy, tak si zistila, ze pouzivat hlavne srdce miesto rozumu (citila si sa osamela, tuzila po objati, kym muz robil na vas v zahranici a to uprednostnila), vedie akurat do problemov. A tvoj milenec ti to viac ako potvrdil, ked ta v hadke skoro sfliaskal uz po troch mesiacoch spolocneho zivota. Aspon vidis, ze kym s niekym nezijes, tak ho vlastne nepoznas. Mozes si namyslat, ako si velmi rozumiete a lubite sa, kolko chces.
Ako sa hovori: kym mu neperies okakane spodky a spinave ponozky, tak ho nepoznas (a niekedy ani vtedy nie).
Bud rada, ze muz je ochotny byt otcom i nevlastnemu synovi, kopec muzov by od teba odislo uz po priznani, ze dieta je milencovo a sudila by si sa s nimi o to ich dieta. Tak to doma zbytocne zase nesil.
Milencovi povedz, ze milujuci otec si nedava podmienku, ze bude dieta milovat a zaujimat sa o neho, az ked bude zapisany v rodnom liste. Bud ho lubi, alebo vlastne nelubi a len si honi svoje ziarlive, urazene ego (napr. bojkotovanim narodenin vlastneho dietata. Co je chore.).
A za tychto okolnosti by som o jeho zapise ani neuvazovala. Ani zo sucitu.
Lebo jedine, co sa zapisom do RL najskor zmeni, je to, ze sa zacne nasledne dozadovat striedavky, a kedze zijete v zahranici (ak tam mienite dlhodobo ostat), bola by to komplikacia. Resp. aby ho mal zvereneho on a syn zil s nim.
Lebo truc je truc, a ked uz teraz mu viac zalezi na jeho egu, tak zapisom zazracne neznežnie a neumudri sa.
Kludne synovi, ked podrastie, povedzte, ze ma ineho otca, ale milujete ho rovnako ako ostatne dve deti vy obaja, pre vás je váš, nie cudzi. A ze ked viac vyrastie, zoznamite ho aj s jeho otcom. A zatial o jeho otcovi obaja nehovorte nijak zle. Iba neutralne, alebo vobec.
Na otazky kde je, preco nepride, preco sa neozve, nezavola, neposle trebars darcek, atd. hovorte napriklad, ze zije teraz daleko a neda sa mu teraz.
Nehovorte ani prilis pozitivne, ze sa napr. na syna tesi, lebo ked sa raz stretnu (a jeho otcom este stale bude mavat jeho dolezite ego), tak sa moze zachovat z trucu odmietavo.
A pravdu o jeho narodeni a vsetkom tom tvojom chodeni zo vztahu do vztahu (a dovodoch) mu mozete postupne davkovat, ako bude rast a viac chapat (aby rozumel, ze tu nie je ten dobry a ten zly z vas dvoch, lebo v case vzdoru, krizy sa moze utiekat k fantaziam, idealom o dobrom ockovi a vas vinit).
Zasadou je dat mu vzdy pocitit, ze vy v tom rozdiel nevidite, ze pre vas oboch je váš syn. A hovorit o jeho otcovi neutralne.
To moze velmi pomoct, ked by ho raz jeho otec skusal manipulovat proti vam. Lebo vie, ze vy dvaja ste ho klamat nikdy neskusali, moze vam doverovat.
omg,no bolo ti to treba?Ro nevydrzis chvilu bez muza??
@zuzanka.zuzu ani tie nie sú tupé všetky tri naraz 😀
@moonlight1210 presne ako pises . Nahlasila som to adminom tuto temu Lebo kto vie ci to pisala majitelka toho mena alebo ci si len nedovtipila ze sa da lahko identifikovat .. hoci o tom kto je otec mozno vie pol mesta .. vlastne tomu aj verim. Raz som stretla takuto zenu v detskom centre. Len mala menej stastia. Tiez ju muz ignoroval nudil boli spolu 20r mali velke dieta a ona otehotnela s milencom.. v 40ke no skoncila sama nechcel ju uz jej muz ani ona milenca. A celu story mi vyklopila len tak .. ale stale je anonymna . .. tuto temu by trebalo zmazat koli dietatu nepotrebuje aby sa ludia na ulici vysmievali ze vedia kto je jeho bio tata Alebo ze mà takych .. rodicov.
Načo to chcete malému dieťaťu vešať na nos? Pokazite mu tým celé detstvo! Všetko by som nechala ako je a povedala to synovi až keď bude dospelý!! Keď sa jeho skutočný otec nestará, vôbec by som ho neriešila. A ti ze vydiera nejakými papiermi, je úplne trápne a teda nehovorí nič o tom ze by ku synovi niečo cítil.
No, na fb som nasla hned zenu, ktora by zodpovedala popisu, aj s 3 krasnymi synmi...autorka, ak si to Ty a este si to citas...popracovala by som na vztahu s manzelom, milenca nechala tak a nekomunikovala s nim a prostrednemu by som nevravela, ze tato nie je naozaj jeho tato...vsak aj na papieri je otcom Tvoj manzel. Milenec sa nezaujima, ma agresivne sklony, naco takeho cloveka v zivote? Teda dufam, ze manzel nedava prostrednemu pocitit, ze je "iny"...
@michaelatapajova no ty si fakt zabojovala o tradičnú rodinu, všetka česť...
@elizabet173 presne tak, a dokonca sedi aj pocet a vek deti a aj ine udaje ktore pise.
Na nete je zaujimave to ze sa clovek dostane k ludom s ktorymi by sa v realnom zivote vobec do styku nedostal, nenazrel do ich zivotov.
Ak vynecham trollov... tu kludne mozete viest diskusiu s mamickou z osady, s prislusnickou komunity z pentagonu, s hereckou, s vysokou manazerkou, dojickou, so zenou v zlatej klietke, s naivnou 15tkou... nikdy neviete kto pise prispevok, z akeho prostredia pochadza, v com vyrastal. S tym treba pocitat. Niekedy som aj ja reagovala ironicky na ludi ktori mi prisli neuveritelne blbi a naivni. Uz sa snazim krotit, lebo som si uvedomila ze nie kazdy koho tu stretnem zije zivot +/- ako ja.
@michaelatapajova Je mi autorky velmi luto. Nezvyknem sa v diskusiach autorov zastavat a lutovat ake su diakutujuce neprijemne, lebo mnohokrat ustipacne odpovede vyvola hlupa otazka alebo dokazu byt niektore zeny neskutocne vztahovacne, ale v tomto pripade si myslim, ze mnohe komentare neboli na mieste.
Kazdy v zitote robime chyby, len niekto ma tu smolu, ze sa sekne fatalne. Autorka na mna posobi ako impulzivna povaha. Aj tento prispevok, napisat citlive informacie na forum pod nickom, z ktoreho sa da identifikovat meno, bol asi spontalny napad. Konstruktivnych rad dostala minimalne, zato ju tu zvozili pod ciernu zem.
Ako nestastna si spravila zle rozhodnutia, ale v podstate si mala velke stastie, ze ste si dokazali najst s muzom k sebe cestu. Pracujte na svojom vztahu nadalej a hlavne ma tom, aby si ste druhemu synovi nikdy nedali pocitit, ze robite rozdiel medzi nim a jeho surodencami. Inak suhlasim s prispevkom @moonlight1210 a ak niekedy este zavitas na toto forum a k tejto diskusii (a ani by som sa necudovala po niektorych komentaroch, keby nie) zober si jej radu k srdcu.
Ty ju máš dobre neposlušnú že ? ;P kokos takéto motanice s jedným cez druhého otehotnieť , keďže sa robili aj dňa testy tak to musela byt ozaj otázka dni … no ale sak to je každého vec ale Nehovor že nevieš
Ani kto komu napísal proste zas manžel tá asi nejak prestal baviť tak bolo treba zase niečo “nové” . Každopádne len nech netrpia deti. A vy si to vyriešte raz a navždy 🙂)
@michaelatapajova ak ho zapises do rodneho listu bude mat pravo na dieta ako aj ty - byvas v zahranici takze dieta by za nim chodilo , striedali by ste prazdniny navstevy etc.. akykolvek ktrok by si musela rozhodovat s nim .. staovanie sa etc.. je to ovela komplikovanejie ... nechaj to tak ako to je a dieta az bude starsie rozumnejsie moze si rozhodnut same .. otec nieje ten co je v rodnom liste ale ten co sa stara a evoj milenec je sebec ked uz teraz kasle na syna kvoly hrdosti
tvoj manžel to ešte pomerne dobre zobral... poznám prípad, kedy matka tiež mala jedno dieťa s milencom - ostatné deti so svojim manželom...
Manžel trval na tom, že dieťa ktoré mala s milencom musí ísť po narodení do DD. Aj sa tak stalo. Dievčatko si adoptovali dobrí ľudia...
Ťažko poradiť keď z trojice manžel,manželka,milenec nemá rozum ani jeden.
@michaelatapajova Čistá sodomia.
@michaelatapajova názor je že si strašná zena a ešte horisia matka ale určite si nezasluzis byt manželka... Vieš sa normálne pozrieť do zrkadla ??
@radkasswe a ty si aka ked sudis zenu kt nepoznas? Len zato ze spravila chybu ju odsudit h ed ze je strasna matka? Mozno je daleko lepsia matka ako si ty a daleko lepsi clovek.. a ako manzelka tiez na tom nebude az tak zle ked muz jej dal sancu a urobili za tym ciaru.. namiesto zamyslenia sa nad druhymi popremyslaj o sebe
na tvojom mieste by som to nechala tak. ako ked bude chlapec starsi, tak mu to povedzte ako sa veci maju, no mala by si byt vdacna za muza akeho mas a v tomto po poslucnut a dat na jeho slova
@syslik81 ako že nepoznám keď tu opísala svôj psychologický profil ... Že deťom sa budú smiať lv škole lebo nebudu vedieť ktorý je ten potrat z jej uletu a kedy zas manzela podvedie ?? Keď pôjde na nočnú?? Alebo keď nebude ským pozrieť večer film ?? A manžel je buď zufalec alebo somar lebo v takom vzťahu kde nemôžeš veriť ani manželke a pozerať sa na cudzie decko ktoré ti bude pripomínať cudzie semeno náhodného okoloidúceho vo vagine tvojej manželky tak potom začo bojovať v takom živote?? Za peniaze ?? Ale keď sa zastavaš takých ľudí asi je to aj tvoj prípad nájsť debil na prizivovanie ... Zle sa počúva ale vitaj v realite
@michaelatapajova na čo potrebujes názory cudzích ľudí z koníka. Aj tak je v tom zainteresovaných viac ľudí ako treba, už to že sú akoby 2 otcovia stačí, treba to riešiť s nimi. Len ti poviem žena, že máš viac šťastia ako rozumu.
@radkasswe, keby sprostosť nadnasala, lietas tu ako holubicka. Už len budú všetci vedieť, že prostredné dieťa má iného biootca, budu mu to vidieť na nose. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A k autorke: no, že bola chyba mat milenca a s ním dieťa zrejme vieš. Ale stalo sa, manžel to rozdychal (takých je malo, čo by to takto vzali), ja by som momentálne neriešila vôbec nič. A už vôbec nie nejakého nasilnickeho a vydieracskeho darcu spermie. Rodný list by zostal tak ako je, dieťaťu by som postupne a citlivo vysvetlila, ako to je, keď by sa raz s biootcom chcel stretnúť, tak prosím, ale zatiaľ určite nie. Otca ma, nie je podstatné, či bio ci nie.
@michaelatapajova hanba. Ale tvoja vec.