Manželstvo, dieťa, milenec - rodný list
Dobrý večer . Prosím potrebuje poradiť. Je to dlhše tak ďakujem, keď sa dočítate až na koniec. Som v zložitej situácii. Pred 3 r. som spoznala chlapa už som bola vydatáa mala jedno dieťa , no už v manželstve to nebolo ružové nakoľko manžel stále v zahraničí a ja sama s jedným dieťaťom - konfrontovala som ho s tým že sa cítim sama no jedným uchom dnu druhým von. Tak sa to stalo: ako som otehotnela manžel zostal pracovať na Slovensku, ale ja som medzi tým ako pracoval v zahraničí som si našla milenca s ktorým som zostala tehotná. Manželovi som povedala pravdu urobili sa aj, DNA testy a žiaľ otcom nie je. Bol ale zapísaný do rodného listu pri narodený. Po pôrode sme žili 3 mesiace spolu potom som sa nasťahovala k milencovi manžel si do dvoch týždňov tiež našiel priateľku s dieťaťom. Bývali sme v tom istom meste. Potom po 3 mesiacoch s milencom prišla veľká hádka vyletel na mňa myslela som si že siahne na mňa ruku pred deťmi nebolo od toho ďaleko, lebo som komunikovala s manželom ohľadne jeho syna viac a visc sme si písali. Pravdaže som nič neskrývala pred milencom. Sme sa napriek všetkému s manželom rozhodli vrátiť k sebe čo náš vzťah spružnel, v tú dobu sem tam bývalý milenec chodil navštevovať svojho syna cca 2 mesiace ešte potom som znovu otehotnela s manželom a zostala tehotná . Potom prestal bývalý navštevovať svojho syna, neozýval sa an, isa naňho nepýtal.. Ešte v tú dobu mi dal ultimátum aspoň tak mi to prišlo : že ak si zoberiem dieťa čo sme čakali s manželom že to môžme spolu skúsiť. No odmietla som nedokázala som to ani by som to neurobila. Potom dlho dlho nič pár mesiacov až kým neviem kto komu prvý napísal ale bola tam z jeho strany podmienka že o svojho syna sa začne zaujímať až keď bude v rodnom liste.
V súčastnosť je taká : Bývalý milenec si trvá na svojom, ako vôbec sa na neho nepýta ani na narodeniny mu nepísal no proste žiadny záujem, ale ako sme tam keď si napíšeme medzi sebou komunikujeme normálne ale k tomu to sa nechce, nevyjadruje iba že či náhodou nepodám papiere na súd aby bol zapísaný v rodnom liste ako otec. My žijeme v zahraničí cca pol roka bývame tu , malý tu natupuje do škôlky od januára (najstarší). Manželov názor je : Keď bude syn trošku vnímavejší, teraz 2,5 roka má sa mu povie pravda ako sa majú veci a keď bude chcieť tak ho zoberieme za ním a tak ako sa rozhodne syn tak tak bude manžel o inom nechce ani počuť proste s tým nesúhlasí. Súd už bol bio otec Pál ale bezúspešne nakoľko bolo počaté počas manželstva a sme boli v manželskom zväzku a obydvaja sme podali odvolanie ešte minulý rok a na obhajobu sme sa vyjadrili že manžel berie syna ako svojho má s ním vytvorený vzťah a podobne. Vyhrali sme ho. Ale už dlhší čas uvažujem že ja fakt neviem ako ďalej či som urobila správne.. (nakoľko mám čas do 3 rokov malého potom sa to nedá zmeniť).. Prosím fakt o rady/pomoc. keď mi to nie je príjemné takto to riešiť. Rada si vypočujem aj vaše názory, čo si o tom myslite. Ďakujem za rady i vaše názory 🙂
@michaelatapajova Rosamunde Pilcherova môže ísť do rici oproti tomu aké príbehy píše život 😁☝️
@michaelatapajova ja si myslím, že zmena v papieroch jeho záujem o syna nenapraví, to sú len kecy...skúsenosť z našej rodiny.
@michaelatapajova také ako ty by mali utratiť ...
@michaelatapajova To vážne?? Čo tu píšeš? Alebo nejaký výmysel,? Ja osobne by som to sem nepísala ani nikde a ani nikomu cudziemu nevesala na nos, hanbila by som sa za seba . To je ako z filmu ani nechcem veriť že toto sa deje reálne 🫢