icon

Manželstvo na hrane

18. sep 2025

Navrhla som manželovi rozvod. Áno máme deti ešte pomerne malé a nie sme manželia zas až takú dlhú dobu aby som bola v manželstve nevypočutá a nevidenná. Pracuje sám na seba a vlastne robí si čo chce. Nie ja nemôžem ani na kávu ísť alebo len tak ku kamoške bez detí,lebo snáď nebudú s ním, veď on musí pracovať. Dva roky som nikde nebola čo som stále s nimi.Končí mi RD zatiaľ pracujem brigádne a to letím z brigády domov všetko porobiť(áno ak sa v šatni zarozpravam dlhšie už ma bombarduje telefonátmi kde som! )
Keď som išla po práci neohlásene do obchodu znovu vyvolával kde som. Všetko mu musím hlásiť.
A on ako szčo on si chodí kedy chce kam chce. Povie mi pracuje vo vedľajšej ulici na stavbe,idem okolo a jeho nikde. Po hodine už mu tam stálo auto. Alebo prší a nepracuje ale odíde neviem kam a keď sa pýtam tak mi povie že bol tam a tam a hento toto vybaviť. Neviem či vraví pravdu alebo nie.
Nerozumiem načo sme sa vzali s načo si zakladal rodinu,keď hlavne na mňa kašle.
Chcela by som sa rozviesť. Vravím veď sa rozveďme a môžeme byť i tak spolu. Že ak sa rozvedieme tak načo by sme boli spolu.
Ale teraz sme nerozvedení a je to to isté.
Teraz viem že by som do svadby absolútne nešla s týmto človekom
Prečo sa toto musí diať zrovna mne. Prečo nemôžeme byť spolu bez svadby?

Strana
z2
anonym_2e837c
18. sep 2025

Tu je jedna zasadna otazka. Naco sa chces rozvadzat ked s nim chces ostat?

autor
18. sep 2025
@anonym_2e837c

@anonym_2e837c chcela by som byť slobodná. Nemyslím si že sa tento človek zmení. Prečo sa teda muž ožení a následne to manželstvo nebuduje ale naopak robí všetko preto aby ženu od seba odohnal a zároveň sa rozviesť nechce. To mi nevychádza

rorino
18. sep 2025

@anonym_autor manželstvo za to nemože.K ste nemali deti,tak bol doma viac?Asi ste nemali vyjadrený h veľa veci a teraz sa mu to už nechce riešiť tak uniká.

janinah
18. sep 2025

Kolko deti a v akom veku?

danica2711
18. sep 2025

@anonym_autor tak taký vzťah nestojí za veľa, ale to sa vážne chceš rozviesť a ostať s ním žiť? PREČO????!!!!

autor
18. sep 2025
@janinah

Kolko deti a v akom veku?

@janinah pomaly trojročné dvojičky

autor
18. sep 2025
@danica2711

@anonym_autor tak taký vzťah nestojí za veľa, ale to sa vážne chceš rozviesť a ostať s ním žiť? PREČO????!!!!

@danica2711 napríklad do doby než by som sa postavila na vlastné nohy. Nič by sa tým rozvodom a spolužitím nezmenilo,bolo by to ako doteraz

mila23
18. sep 2025

@autorka a ty myslis,ze ked sa rozvediete tak budes moct chodit na kavu a za kamoskami? a deti kto bude strazit? hadam si nemyslis ze on. ja netvrdim,ze sa nemas rozvadzat ak on nema snahu nieco zmenit...ale treba si to premysliet....

autor
18. sep 2025
@mila23

@autorka a ty myslis,ze ked sa rozvediete tak budes moct chodit na kavu a za kamoskami? a deti kto bude strazit? hadam si nemyslis ze on. ja netvrdim,ze sa nemas rozvadzat ak on nema snahu nieco zmenit...ale treba si to premysliet....

@mila23 rozumiem ako to myslíš,ale už by si nebol mnou taký istý.
Keď je doma tak má nonstop mobil v ruke, počujem ako pozerá reels na fb. Ja keď mu napíšem tak mi nepodpíše aj hodinu lebo mu za veľa nestojím

anonym_2ac16a
18. sep 2025

Nieje rodinne založený , takých chlapov je mrte.Sice dieťa splodia lebo zena chce a akoze aj oni ale vôbec nerozmýšľajú čo to všetko obnasa.Nielen splodit ale treba sa hlavne dieťati venovať .A to dokáže malo chlapov .
Čiže on si žije svoj slobodny zivot naďalej , nic sa pre neho nezmenilo lebo rodinny život ho nebaví
Casom to bude ešte horsie .Tieto typy su ako cez kopirak.

januska12323
18. sep 2025

A ešte nám povedz, že pred svadbou a deťmi bol iný.

gribka1
18. sep 2025

Tebe vlastne o čo ide? S deťmi nebude tak či tak. Voľnosť tým nezískaš. Bude to ešte horšie. Lenže ak rozvod so všetkým, čo budeš robiť? Bývanie, práca, deti. Nerozumiem však tomu, že ťa drží na krátko, kedy si mu to dovolila? Jeden deň v týždni si jednoducho rozkáž, že bude s deťmi. Ak nechce pristúpiť na tvoju formu rozvodu, dohodnite iné pravidlá.

autor
18. sep 2025
@januska12323

A ešte nám povedz, že pred svadbou a deťmi bol iný.

@januska12323 viem kam tým mieriš

mane01
18. sep 2025

@anonym_autor prepac, ale ty mozes ist kam chces aj teraz, s tym manzelstvo nic nema. Manzelstvo nie je gula na nohe. Aj vo vztahu (ci uz v manzelstve alebo v partnerstve) musi vladnut sloboda, respektujuca druheho partnera. On teba nerespektuje, ale len preto, lebo mu to dovolis. Preco to akceptujes? Vobec by som sa nehnala domov. Ak brigdujes, tiez pravujes a prinasas nieco do rodinneho rozpoctu. Ak je to menej tak preto, lebo sa staras o spolocne deti. Ak sa mu nepaci, moze sa o tie deti starat on a ty prinesies viac penazi. Nenechaj si skakat po hlave. A rozvadzaj sa az ked ho posles do teplych krajin, na co je rozvod, ked s nim ostanes zit? Ak ti ma rozvod sluzit len ako vydieranie, lebo dufas, ze sa zmeni, tak je to blbost. Radsej nehovor do vetra, nebude ta brat vazne. Ja ak by sim pouzila slovo rozvod, uz by nebolo cesty spat. Ziadne ze roky to niekomu otrepavat o hlavu a skutek utek.

pribinak
18. sep 2025

Ešte veľa rokov potrvá kým budeš slobodná
Mam stredoškoláka a je to mami odvez má, mami dovez má, mami uvar, mami upec, mami pod so mnou tam a hentam, mami zle mi je, …..

Neviem či zrovna rozvod vyrieši problemy, ktoré popisuješ, navyše keď chceš ostať s ním
Celkom nerozumiem tvojej stratégii

autor
18. sep 2025
@pribinak

Ešte veľa rokov potrvá kým budeš slobodná
Mam stredoškoláka a je to mami odvez má, mami dovez má, mami uvar, mami upec, mami pod so mnou tam a hentam, mami zle mi je, …..

Neviem či zrovna rozvod vyrieši problemy, ktoré popisuješ, navyše keď chceš ostať s ním
Celkom nerozumiem tvojej stratégii

@pribinak lebo ma nasral ako ešte nikto. A na druhú stranu. On ako szčo pekné peniaze a ja brigáda cez rok zároveň ešte na RD. Prečo asi?

pribinak
18. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak lebo ma nasral ako ešte nikto. A na druhú stranu. On ako szčo pekné peniaze a ja brigáda cez rok zároveň ešte na RD. Prečo asi?

@anonym_autor tak sa rozved keď chceš, ale neviem či budeš slobodná

anonym_ac54be
18. sep 2025

@anonym_autor ked s nim chces byt nadalej rozvod to nevyriesi. Vsak si dupni nohou. Ked chces niekde ist chod aj on je rodic tak ako ty a ze ti vyvolava? Tak a povedz mu som tam a tam a pridem vyedy a vtedy a dovidenia. Nech si zvyka. Robis to co on chce, zacni mysliet aj na seba. Treba mu ukazat zrkadlo. Bud sa spamata alebo …. Uz vies ty

maranta_leuconeura
18. sep 2025

Rozvedies sa a o ti bude hovorit ,,zijeme spolu, mam narok na informacie kde si a kedy prides, tak si prid obriadit deti, ja musim odist, kde si tolko!?"
Naozaj neexistuje dobry dovod na rozvod, ak s nim chces dalej ostat.

lilinka76
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ešte Ťa aj ekonomicky týra, však? Nedáva Ti peniaze. Ak sa chceš rozviesť, rozveď sa a pánkovi povedz, že budeš žiadať striedavú starostlivosť (aj keď asi by som to neurobila skutočne, lebo to by bola pomsta cez nevinné detičky). To len aby si ho postrašila.

viestta
18. sep 2025
@anonym_autor

@danica2711 napríklad do doby než by som sa postavila na vlastné nohy. Nič by sa tým rozvodom a spolužitím nezmenilo,bolo by to ako doteraz

@anonym_autor a ked budete rozvedeni v jednej domacnosti mas pocit, ze by sa postaral o deti a domacnost? Nie, kasla by na nich rovnako ako teraz, mozno aj viac. Myslis, ze za by ta menej kontroloval? Urcite nie, lebo by mal deti ako dovod aby si sa zdrziavala pri nich. Myslis si, ze by sa zacal starat o svoje prado, jedlo... nedajboze by upratal po sebe a aj po detoch? Vsak by si bola doma, na co by to robil, ked je tam pomocna sila v domacnosti, vychovavatelka a je neviem co este v jednej osobe. Este viac by ti vydeloval peniaze...

luccys
18. sep 2025
@anonym_2e837c

@anonym_2e837c Tiez som to nepobrala.

hederamonstera
18. sep 2025

Mam nieco podobne doma, ale nerozumiem ako by si si tym pomohla? Podla mna by ti to situaciu este zhorsilo, uz by si nemala narok na “jeho” peniaze a s dvomi malymi detmi by sa ti zivot este viac stazil.
Slobodna by si bola len papierovo

luccys
18. sep 2025
@anonym_2ac16a

Nieje rodinne založený , takých chlapov je mrte.Sice dieťa splodia lebo zena chce a akoze aj oni ale vôbec nerozmýšľajú čo to všetko obnasa.Nielen splodit ale treba sa hlavne dieťati venovať .A to dokáže malo chlapov .
Čiže on si žije svoj slobodny zivot naďalej , nic sa pre neho nezmenilo lebo rodinny život ho nebaví
Casom to bude ešte horsie .Tieto typy su ako cez kopirak.

@anonym_2ac16a Toto tu na MK kazdy Bozi den. Niekedy ak viackrat. Proste chlap sa ozeni(nikto nevie preco, mozno ani on sam), nejak sa pritafia deti, on si zije ako dovtedy, a zena je sluzka a opatrovatelka a upratovacka v jednom. A chlap sa tvari, ze "co on s tym ma"? Ceresnicka na torte je, ked je dotycny control freak ako tento tu. Uplne top.

sasa1310
18. sep 2025
@anonym_autor

@mila23 rozumiem ako to myslíš,ale už by si nebol mnou taký istý.
Keď je doma tak má nonstop mobil v ruke, počujem ako pozerá reels na fb. Ja keď mu napíšem tak mi nepodpíše aj hodinu lebo mu za veľa nestojím

@anonym_autor ale akého si si vybrala takého máš. Ešte napíš, že dom je jeho a to už bude len čerešnička na torte potom rozvod

ivik4
18. sep 2025

Naco si zakladal rodinu ? Ja sa pytam naco mas s nim viac deti a neostala si pri jednom ked mas doma despotu pre boha. Ci mate dvojicky?

rozculena
18. sep 2025
@ivik4

Naco si zakladal rodinu ? Ja sa pytam naco mas s nim viac deti a neostala si pri jednom ked mas doma despotu pre boha. Ci mate dvojicky?

@ivik4 dvojičky,veď to píše

rozculena
18. sep 2025

@anonym_autor ja som nepochopila,že čo čakáš,čo bude po rozvode,keď ostaneš s ním bývať?
Z tých pekných peňazí,čo zarobí,koľko ti dáva? Koľko ti bude dávať po rozvode?
Si myslíš,že ako budete fungovať po rozvode? Že on bude chcieť s tebou aj naďalej bývať?
len aby nezačal od teba pýtať peniaze za to,že tam zostaneš bývť

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_82fb75
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preco? Lebo su ženy totálne blbe. Nehnevaj sa uz to musim napisat. Mas nárok na polovicu jeho zarobených peňazí, na výživné na deti aj na manželku do 3 r dietata. Nepožiadala si o to preco? Lebo so sebou nechávas zametať a naivne si myslis ze to rozvod vyrieši. Ako si si mohla vziať niekoho, s kym nevies komunikovať?to ti je zaťažko ho poslať do riti ze bude strážiť deti aj tri krat do týždňa a nech ta nekomanduje?

Strana
z2