icon

Manželstvo na hrane

18. sep 2025

Navrhla som manželovi rozvod. Áno máme deti ešte pomerne malé a nie sme manželia zas až takú dlhú dobu aby som bola v manželstve nevypočutá a nevidenná. Pracuje sám na seba a vlastne robí si čo chce. Nie ja nemôžem ani na kávu ísť alebo len tak ku kamoške bez detí,lebo snáď nebudú s ním, veď on musí pracovať. Dva roky som nikde nebola čo som stále s nimi.Končí mi RD zatiaľ pracujem brigádne a to letím z brigády domov všetko porobiť(áno ak sa v šatni zarozpravam dlhšie už ma bombarduje telefonátmi kde som! )
Keď som išla po práci neohlásene do obchodu znovu vyvolával kde som. Všetko mu musím hlásiť.
A on ako szčo on si chodí kedy chce kam chce. Povie mi pracuje vo vedľajšej ulici na stavbe,idem okolo a jeho nikde. Po hodine už mu tam stálo auto. Alebo prší a nepracuje ale odíde neviem kam a keď sa pýtam tak mi povie že bol tam a tam a hento toto vybaviť. Neviem či vraví pravdu alebo nie.
Nerozumiem načo sme sa vzali s načo si zakladal rodinu,keď hlavne na mňa kašle.
Chcela by som sa rozviesť. Vravím veď sa rozveďme a môžeme byť i tak spolu. Že ak sa rozvedieme tak načo by sme boli spolu.
Ale teraz sme nerozvedení a je to to isté.
Teraz viem že by som do svadby absolútne nešla s týmto človekom
Prečo sa toto musí diať zrovna mne. Prečo nemôžeme byť spolu bez svadby?

Strana
z2
motylik2559
18. sep 2025

@anonym_autor Ahoj autorka. Mas to podla mna pekne dopletene. Lebo kebyze sa rozvedies s muzom, ale ostanete spolu, co sa zmeni? Podla teba by si tebou nebol tak isty, ale ved kedze mate deti, tak ci onak ti bude vyvolavat,ze kde si, lebo ze on s nimi uz byt nemoze atd. On si tebou bude rovnako isty ako doteraz, lebo deti ti nebude nikto predpokladam nejak castejsie strazit, aby si mu dala chrobaka do hlavy,ze niesi s detmi, ale niekde inde🤷‍♀️ Taktiez to on moze brat aj ako kalkul, ze ostat rozvedení spolu, kym sa nepostavis na nohy a on ti toto nemusi vobec akceptovat takuto "ponuku". Este je dost mozne,ze ked budete obaja slobodní tak bude robit naschvaly, aby si ozaj nebola inde nez s detmi, ze bude este viac z domu nez je. Uz ked sa chces rozviest, tak skor skus poziadat rodicov, ci by si na nejaky cas nemohla byt u nich, daj cez sud alimenty a striedavku a ked vam do sud odklepne, tak si najdes si cas aj na kamosky, kym budu deti u neho alebo na svoje zaujmy, alebo cez vikend viac pracovat. Naozaj si to premysli, ale tym,ze by ste ostali po rozvode spolu za mna vyhra nie je vobec.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_2ffc19
18. sep 2025
@anonym_2e837c

Tu je jedna zasadna otazka. Naco sa chces rozvadzat ked s nim chces ostat?

@anonym_2e837c tak keby ma striedavku tak ma minimalne konečne aj čas na seba 😅

anonym_c75787
18. sep 2025

A on je slovak ci moslim? Zakladna otazka.
Mala som takeho *skveleho manzela* ako cez kopirak araba a este horsieho ako popisujes. Uplne mobil v ruke pisal neviem s kym doteraz co robil na mobile.. Nepomihol s nicim vkuse kde si co si na kavu som nemohla. Apod. Vypocuvanie kde so.m. Zila som vo vazeni. Deti sme nemali. Zili sme v alzirsku..
Zial nedala som dlhsie ako 4 roky. Nedalo sa to. Spravanie tvojho mi pripomina mojho manzela moslima. Arabi sa takto chovaju.
A co prosim ta vyriesit rozvodom a ze ostanete spolu zit? Ved tak ci onak to bude rovnake. Nechapem zomu ze chces s nim byt ale nevydata. Taky napad som este nepocula v zivote od nikoho

danica2711
19. sep 2025

@anonym_autor dievča, maľuješ si vzdušné zámky, že vaše "spolužitie" bude po rozvode lepšie - no nebude, toto bude len horšie. Tvojím jediným argumentom je, že si tebou nebude až taký istý... slabé. Možno mu to bude jedno. Podľa toho, čo píšeš o jeho vzťahu k deťom, je veľká pravdepodobnosť situácie "choď si, kam chceš, ale ja ti deti nepostrážim", a takisto veľká pravdepodobnosť, že ti poriadne priškrtí kohútik na prítoku financií, ktoré sú zjavne primárnym dôvodom, prečo od neho vlastne nechceš odísť. Asi by si mala začať rozmýšľať reálne

zuzubb007
19. sep 2025

Mňa vystrie rozvedme sa a žime spolu ďalej, prepáč ale dobre sa cítiš? To akože je k čomu dobre, si myslíš, že sa niečo zmení, však keď skaces ako on piska bude to tak vždy, jednoducho idem tam a tam, nedviham telefón nech si trhne, nechápem čo si ženy dajú zo sebou robiť a potom vyplakavaju si slobodny človek a papierom sa nemá nič zmeniť, takú nehrali aby mi muž rozkazoval a kontroloval ma 🤣

anonym_0b863f
19. sep 2025

@anonym_autor V prvom rade sama nevieš čo chceš. Chceš sa rozviesť a,zároveň byť s ním..nevidím zmysel v tom absolútne.

Strana
z2