Manželstvo na týždňovky
Ahojte, manzel dostal dobru pracovnu ponuku 100 km od domu. Premyslame, ci sa cela rodina prestahovat za nim alebo vyskusatt manzelstvo na tyzdnovky. Dcera je skolacka, so synom som na rodicovskej dovolenke. Ide o to, ze by tam pracoval rok, maximalne dva. Kvoli roku sa mi nechce stahovat, menit skolu, lekarov, doklady, byty. Je tu aj moznost, ze by dochadzal kazdy den, po dialnici je to hodinka cesty. Ale maznel je proti kazddennemu cestovaniu. Syn v septembri naastupuje do skolky. Fakt neviem, co by bolo pre nas dobre. Bojim sa ako to zvladnem sama dve male deti, nakupy, ucenie s dcerou, vodenie do skoly, skolky a poobede vyberanie. Nemame tu babky, ktore by nam pomohli. Plus ja mavam casto silne migreny a vtedy som uplne nepouzitelna, Mame mesiac na premyslenie, ci ponuku prijme alebo nie. Bojim sa aj vzajomneho odcudzenia. Aky ma to mate nazor?
@augustovkaa Daj mu toto,prečítať, nech sa spamätá.
@roxy To je super. Aj ja by som to tak chcela
@augustovkaa možno bol môj prvý príspevok o inom..ale na margo tvojich obáv...aj môj bývalý začal robiť na týždňovky a ja som bola na malého - jedného sama..odcudzili sme sa..a to sme netrávili večeri tak ako vy...peniaze nestoja za to aby ste si možno rozbili manželstvo..mnohé píšu že šak koľkí žijú na diaľku a tak..áno ale verím, že to bolo tak od začiatku ich vzťahu..je to len a len vaše rozhodnutie..vy si musíte zvážiť plusy a mínusy a pohrávať sa s myšlienkou že sa to môže stať..netreba na to zabúdať..verím, že to nejak vyriešite..možno nejaký kompromis že 2x do týždňa príde..ja som tiež teraz na nervy keď mi partner oznámi že zostane doma a nepríde..a to sa nestáva často..snažím sa pochopiť že je unavený z práce, že mal ťažký deň ale proste srdcu nerozkážeš..
@dai Jemu sa nechce, vraj či so zoberiem na svedomie keby sa mu niečo stalo.
@augustovkaa Vydierač. To Ťa pekne manipuluje.Však stať sa mu môže aj doma.
@mimulik Ja som tiež za to aby dochadzal aspoň dva krát do týždňa domov. Veď v práci by končil už o 15,30
@natalym Áno, hra mi na city. Pritom by končil o 15, 30 a o hodinku by bol už doma
@augustovkaa To je úplne smiešne. O pol piatej predsa ľudia bežne chodia zo zamestnania.
@augustovkaa Tak to nepozná skončiť o 19 tej a ísť ešte domov autom. o ok, ale čo za dva roky bude z jeho prácou? Čo skončí tam a môže ísť inde, alebo ako?
@augustovkaa môj ráno vstáva 4.40 aby bol na 6 v práci..má tam byť do 14.00 ale to sa stane málokedy že tak skončí...väčšinou končí o 15-17.00..
@augustovkaa tak ja ti napisem, zili sme takto oddelene asi 6 rokov, ale nie 100km, ale 1500, lietali sme raz jeden raz druhy, aby sme mohli byt spolu a neodcudzili sme sa. Vedeli sme preco to robime, denne sme si volali a po praci boli spolu na skype. Teraz zijeme sice v jednom dome, ale vidime sa tiez malo, vacsinou ked mazel pride z prace, my uz spime a on este spi ked my odchadzame. A denne prebehneme tiez nejakych 200km a viac, manzel tiez, takze vsetko je o chceni ci nechceni. Ak chces hladas sposoby, ak nie hladas dovody. Ale uznavam ze nie je vsetko pre kazdeho, preto ty musis vediet co v zivote chces.
@augustovkaa skus zistit jeho motivaciu preco nechce byt s vami - lebo zial mne to tak pride... ked konci uz o 15.30... co ja by som zato dala byt o 16:30 uz doma🙂 ja som sem dala priklad s tymi poddunajskymi lebo som tam 7 rokov byvala a pracovala v centre, v case ked opravovali kruhac tak mi rano trvala cesta do prace cez hodinu, vecer este dlhsie - a to som mala doma 2rocne dieta s opatrovatelkou... za ktorych sme sa kazdy den aj s muzom ponahlali...
hodina po dialnici je malina oproti posuvaniu sa po metri v zapche☹ nech si nakupi CD cka s knihami ci uci sa nove reci - cas v aute sa da krasne vyuzit... a ked sa este nemusi ponahlat vyzdvihovat deti ci starat sa o ne...☹
@moni244 Mne ide skôr o vzájomne odcudzenie. To ostatné sú menšie mínusy. Prečo by som mala dieťa na rok prehodiť do inej školy do iného mesta a o rok naspäť. A čo ja s prácou? Tu chcem pracovať, a nie rok v inom meste, potom dať výpoveď a zase hľadať novú prácu. Nemusíš hned urážat. Ale veď to je také konikovske. Pod ruskom nicku si kopnúť do iného.
@augustovkaa Koľko máte detí? Dve? Takže on obetuje pohodlie a zvyky troch ľudí, len aby jemu bolo dobre a on nemusel dochádzať. Zaujímavé. Deti by museli meniť škôlku, kolektív, však nech si zvyknú, hlave, že ja som ok o pár rokov sa môžeme zase sťahovať......... A ešte Ťa citovo vydiera. By som začala uvažovať s kým to vlastne žijem.
@augustovkaa Ahoj, napisem ti moju/nasu skusenost. Manzel tiez od aprila minulého roka pracuje daleko od nas. V tom case som bola este na rodicovskej a boli sme povacsine u mojich rodicov. Ale od septrembra som sa vratila do prace a teda sme sa stahovali od rodicov 300 km dalej, dcera nastupila do prvého rocnika a syn do skolky. Muz je od nas 250 km. Tu mam svokru, no ju vyuzivam iba nudzovo, ked su deti max prechladnute, nie vyslovene chore, aj to na dva dni. Spolieham sa sama na seba, nik iny mi nepomoze. Ked sa muzovi da, prichadza aj v strede tyzdna co je velke plus alebo uz vo stvrtok vecer. U nas je to tak, ze nie na rok, dva ale zatial na neurcito. Mozem povedat, ze sa to da zvladnut, hoci je to obcas o hubu, spociatku som si aj poplakala, teraz uz fungujem akosi automaticky. Tiez navrhujem, aby chodil aspon dvakrát do tyzdna. Moj keby bol vzdialeny 100km, tak je doma pri danom pracovnom case kazdy den.
@dai On hovorí, že sa mu jednoducho nechce každý deň jazdiť. Že ja mám na rok deti dať do inej školy, škôlky a po roku naspäť.
@augustovkaa ak sa pytas len na toto - velmi zalezi od vas aky ste... ja by som to nedala - ak by mal muz zit niekde inde tak idem s nim... ale teda to hovorime o super praci ktora by zabezpecila celu rodinu plus by to muselo byt kapanek dalej ako 100km... podla mna sa manzelia vzdy odcudzia a kazdy si zacne zit vlastny zivot...
@augustovkaa Ty sa pýtaš, že či sa neodcudzíte? S takým chlapom by som sa chcela odcudziť. 😠
@augustovkaa to su aj jeho deti?☹ prepac ale on ako rozmysla? zato ze jemu sa nechce chvilu sediet v aute na zadku? skus sa s nim porozpravat o nasledkoch pre deti - ci mu to zato stoji ( znovu , ako som pisala - ja by som sa za muzom stahovala... ale teda hovorim o inej vzdialenosti a hlavne by som tam musela aj nejaky win vidiet pre deti - ze sa naucia cudzi jazyk alebo kulturu a podobne...)
@augustovkaa takto... to či váš vzťah vydrží alebo nie túto skúšku, je len a len na vás, ako sa nastavíte - ak od začiatku budeš na to pozerať, že ti to ubližuje a je to proti tvojej vôli a nechceš to takto, tak mu to skôr či neskôr budeš vyhadzovať na oči a nebude to robiť dobrotu a zrejme to ani neustojíte... ak idete do toho s tým, že to robí pre vás, aby ste sa do budúcna mali lepšie, urobí ho to šťastným atď. tak to prekonáte... skrátka je to len a len na vás, ako sa s tým popasujete, ale diaľka samotná ešte nikdy nikoho nerozdelila, vždy je to o ľuďoch... a ak nepôjde, prispôsobí sa tebe, tak zas on tebe bude časom vyčítať, že sa niečoho vzdal a môže vás to rozdeliť aj keď diaľka v tom nebude...
čo sa týka denného dochádzania - s tým by som ja osobne nesúhlasila, každý deň dávať 200km v aute 5x do týždňa, skoro ráno z domu, po celom dni ešte unavený sadať do auta aby sa prišiel domov vyspať - NIE, pre mňa to zaváňa prúserom... ale nedá sa mu napr. vybaviť si robotu tak, aby v piatok okolo obeda bol na ceste domov, mohol vyzdvihnúť deti zo školy / škôlky, strávil pekný víkend s rodinou a v pondelok išiel do práce o niečo neskôr, že ešte by ich stihol napr. ráno odviezť, trošku sa povenovať tebe a tie 4 dni by zbehli ako nič?
ja mám dojem, že manžel veľmi chce túto pracovnú príležitosť využiť a ty strašne nechceš do toho ísť...
@nufanek No ved ja viem, že by som to zvládla. Len by mi bolo smutno. Keby dochadzal aspoň dva krát týždenne
@augustovkaa tak to čo od teba žiada ohľadne detí je úplne choré..nechápe čo im tým môže narobiť v hlavičkách??!! tiež sme sa mohli presťahovať lebo mne by robotu našiel..ale videl aké tu má hlavne malý zázemie a uvedomil si že trhať niečo po mnohých rokoch je hlúposť..a to sme mohli ísť z maličkej dediny do väčšieho mesta..
Vypínam upozornenia a túto diskusiu. Nezvládam to čítať.
@augustovkaa Prajem všetko dobré.
@sissy27 aky pruser v tom citis🙂 boze mi slovaci sme takyyy pohodlni🙂 prepac... som sa akurat smiala - prijala som jedneho chalana do prace - byva v dunajskej strede - dochadza kazdy den... a ja som sa ho tak pytala - ako to dochadzanie? akoze so starostou v hlase... a on ze super - ze konecne nemusi dochadzat🙂 ( historka za tym - on je rakusan, ozenil sa ale na slovensko a kazdy den dochadzal do viedne do prace, cize Bratislavu oproti tomu vnima ako za rohom🙂 )
@sissy27 Presne si to vystihla. Ja mu nechcem stať v ceste. Aby mi to raz nevycital. Keby aspoň dochadzal dva krát týždenne bola by som spokojná. On by bol najradšej, keby sme išli celá rodina. Ale vytrhnúť dcéru z kolektívu, ktorý má rada. Predať byť, nájsť si tam na rok prácu, o rok naspäť sa mi zdá zbytočne. Preto sa hádame
@mimulik Dcéra tu má kamaratky, v škole dobrý kolektív, máme dobrých susedov, mne sa tu črtá práca a manžel chce aby sme to všetko nechali tak a na rok odišli. Predali byt a o rok tu hľadali nový.

@augustovkaa manzel nech dochadza kazdy den - keby byva v BA v podunajskych a mal by dochadzat do centra tak by mu to tiez trvalo hodinu rano a hodinu vecer🙂 mne to pride uplne v pohode na rok pre chlapa ( kopu mojich ludi dochadza z hlohovca, nitry, dunajskej stredy alebo ako som pisala roznych zapchatych casti ba ci okolitych dedin )