Manželstvo na týždňovky
Ahojte, manzel dostal dobru pracovnu ponuku 100 km od domu. Premyslame, ci sa cela rodina prestahovat za nim alebo vyskusatt manzelstvo na tyzdnovky. Dcera je skolacka, so synom som na rodicovskej dovolenke. Ide o to, ze by tam pracoval rok, maximalne dva. Kvoli roku sa mi nechce stahovat, menit skolu, lekarov, doklady, byty. Je tu aj moznost, ze by dochadzal kazdy den, po dialnici je to hodinka cesty. Ale maznel je proti kazddennemu cestovaniu. Syn v septembri naastupuje do skolky. Fakt neviem, co by bolo pre nas dobre. Bojim sa ako to zvladnem sama dve male deti, nakupy, ucenie s dcerou, vodenie do skoly, skolky a poobede vyberanie. Nemame tu babky, ktore by nam pomohli. Plus ja mavam casto silne migreny a vtedy som uplne nepouzitelna, Mame mesiac na premyslenie, ci ponuku prijme alebo nie. Bojim sa aj vzajomneho odcudzenia. Aky ma to mate nazor?
@augustovkaa
manžela nebrzdi v kariere,a rok bez neho vydržíš..urobíš si systém s deťmi a ubehne to ako voda...ja som tak fungovala 5r.
@augustovkaa Takze Ty mas chlapa, co v pohode odlozi na rok, na dva Teba aj deti, pre svoje pohodlne cestovanie Vam vezme aj auto a Ty sa mozes pri migrenach s detmi aj zblaznit? Nezavidim. Co s tym spravis?
V serialy Soukrome pasti je diel Manzelstvi nebo zivot. Silne odporucam si to na Voyo pozriet.
@natalym O dva roky chce dať výpoveď
@petulda333 asi zarabaju normalne peniaze🙂 100km nie je vzdialenost...
@augustovkaa prosim ta to co za karieru chce robit ked chce po 2och rokoch dat vypoved?☹
@augustovkaa ahoj, tvoj manžel je trošku sebček. Kvoli jednému roku toľko naťahovačiek, zmien a presunov pre všetkých členov domácnosti?!
Myslím, že bol dobrý nápad čo písala niektorá maminka vyššie,skončiť na konic týždňa skôr a odísť na začiatku v pondelok ráno. Prípadne aby on došiel aspoň 1x cez týždeň domov. 100 km je nič a ešte čas skončenia pracovnej doby je ideál.
Tiež sme mali takútu ponuku a mali sme to presne takto vyriešené.
@petulda333 bežná vec mať firemné auto a využívať ho free aj na súkromné účely.
@augustovkaa Ja už nereagujem, lebo by som Tvojmu mužovi asi jednu vytla.
Nerozumiem. Ja by som sa s ním nehádala, ja by som sa s ním nebavila vôbec.
Tak by to bolo iba rok, tak sa neoplati stahovat. Ale mas istotu, ze je to len na rok? naozaj IBA ROK? Rok by to zvladol, keby ze niektore dni v tyzdni cestuje domov, niektore noci by tam prespal (na ubytovni?). To by sa dalo.
Ale ak je ta doba neista, tak potom bud nebrat tu pracu alebo sa prestahovat. Len nejde len o doktorov, doklady, ale aj o to, ze tvoja dcera zmeni spoluziakov - to by pre mna bolo zasadnejsie ako to ci musim zmenit doklady...
@dai No ved to. Vytrhnúť nás troch odtiaľto kvôli roku. Manžel chce aby som si tam nasla prácu, po roku dala výpoveď a išli 100 km späť. Že chce byť s nami. Nebolo by ľahšie,keby chodil domov aspoň dva krát týždenne?
@augustovkaa To mu vazne veris, ze da o rok vypoved v robote, ktora je pre neho tak dolezita, ze riskuje alebo odlozi rodinu a necha deti bez auta? To cim Ta krmi, ze mu to zeries?
@dai To ti napisem do správy.
@augustovkaa tak potom čo je tu na riešenie? Ak nechces byť od manžela, dajte na rok byť do prenájmu a nájdite si prenájom s muzom. Neviem prečo spomínaš predaj bytu...kto by predával kvoli roku byt? A deti si nájdu kolektív aj inde, ak sa už rozhodnete pre jednu z možnosti, nehľadajte komplikácie. V každom riešení najdes aj pozitívum aj negatívum.
@dai
@uglybetty1234 tak normalnu vyplatu asi nie 100km do prace 100km naspat a kazdy den je teda dost penazi na benzin ci naftu a nie nie je uplne bezna vec pouzivat firemne auto na sukromne ucely,niektori mozno dovolia ale pochybujem ze by v dnesnej dobe kazdy zamestnavatel preplatil x zamestancov take cestovne..
@dai 100km za hodinu sa dá zvládnuť akurát tak nad ránom, určite nie v dopravnej špičke ráno a po 16.00 hod... neviem aký úžitok by som asi mala z chlapa, ktorý vstáva o 5-5.30, minimálne hodinu a pol cestuje do práce, tam má podať nejaký výkon a potom hodinu a pol (v lepšom prípade) cestuje domov... už ho vidím, ako naradostene pomáha s nákupom a hrá sa s deťmi 😝 vyloží si nohy, zje večeru, hodí sprchu a dovi dopo, ráno skoro vstávam...
@augustovkaa no holt, len hľadať kompromis... v podstate vás chápem oboch, určite by som sa nesťahovala každý rok hore-dolu, ešte možno keby deti boli úplne malé, že im je jedno či sa hrajú na ihrisku v hornej alebo dolnej, ale so školáčkou určite nie, možno ak by sa jednalo o naozaj veľkú vzdialenosť, kde nie je možnosť dochádzať ani každý víkend... a takisto ani na jeho mieste by sa mi nechcelo každý deň stráviť 3-4 hodiny v aute, je to aj riskantné, ak mu firma neprepláca náklady, tak to aj niečo stojí...
čo tá varianta "v piatok skôr v pondelok neskôr" - to by nebolo dobré?
@augustovkaa preco by bola praca len na rok? Ma teraz pracu tam, kde byvate?
Pre mna dost aktualna tema. Manzel nedavno dostal 2 ponuky. Ta lepsie platena bola od nas cca 40 km. Nie daleko, ale po nasich cestach, kazdy den v zapche minimalne 2 hodiny. Caste smrtelne nehody, uzavrete cesty.Chodil by o dost neskor, a zobral by mi aj auto. 3 tyzdne sme zvazovali, za a proti, preratavali... Nevzali sme. Najhlavnejsi dovod boli aj deti. Bol by s nim menej a caka ma porod. A preto radim, urobte co je najlepsie pre deti, nie pre Vas. Urcite ste sa uz narobili dost a este sa narobite. Deticky budu male len chvilu. Drzim palce!!!
@petulda333 oni inak existuju aj normalne spoje ( moja rodina mala auto prve ked som mala 16 rokov a otec cely zivot vstaval o 4tej aby bol o 7mej v praci - dochadzal vlakom a autobusom... ) a napr. U nas v praci ludia vyuzivaju sharovacie portaly a naklady na dopravu si delia...
@sissy27 Ak mu to umožnia v práci tak áno.
@augustovkaa Ahoj, môj názor: Ty si na rodičovskej dovolenke, babky v mieste bydliska nemáte. Čiže, nič Vás tam nedrží (jedine dcérkina škola). Ja by som na tvojom mieste zbalila kufre celej rodine. 😉
@h2 Ak odídeme, musíme hľadať dcére školu, synovi škôlku, prenajať byt, mne konci rodičovska dovolenka, chcela som.si tu hľadať prácu.
@dai ved ja sa nehadam len vravim ze mi to pride zbytocne,hlavne ked v piatok ide domov a travia vikend spolu..a neviem cele mi to pride detinske..
@augustovkaa ak nechce cestovat denne-co ja chapem a ty sa stahovat nechces-na rok zbytocne,tak nech ti zaplati nejaku pomoc a bodka..su tu zeny co maju deti a muzov z domu prec na par tyzdnov a zvladaju to a vy sa hadate jak male deti..
@augustovkaa Aha, ja som nečítala celú diskusiu. Z tejto tvojej odpovede cítim, že Tebe sa odísť nechce, to je niečo iného... No, neviem, Tých 100km zase nie je až tak veľa na denné dochádzanie.
@augustovkaa No ale pozri sa na to z inej stránky - napríklad môj chlap ako SZČO sa 3x viac narobil tu na SVK a 3x menej zarobil a ešte mu to ani nevyplatili - takto to u nás funguje - a teraz čo?! A to ja nie som žiadna fajnovka - nemám problém ísť do práce a pracujem aj z domu ale to nestačí, čiže kto tvrdí, že to nie je aj o peniazoch -klame! A rok-dva vydržíme...Nie je to taká katastrofa a je to o vzájomnom vzťahu a všetkom okolo - áno chýba mne, chýba deťom...no je 21.storočie - Skype napríklad aj keď to samozrejme nenahradí toho otca fyzicky ale čo už taký je systém - nedajú nám zarobiť tak hľadáme iné cesty ako žiť dôstojne. 😉
@petulda333 nikde som nepísala každý deň, ale otociť sa aspoň raz týždenne je možné. Teda v prípade, že chceš byť so svojou rodinkou. A asi nezvažujú ponuku ktorá bude finančne menej výhodná. A ak končíš v práci o 15.30, tak o 17.00 si určite doma a ešte si aj užiješ detváky a manželku.
@uglybetty1234 ale ved on ma chodit v piatok domov takze si ho uziju..ja neviem ja by som to od chlapa neziadala ak ide fakt len o docasnu pracu,teda ze to ma byt na rok max dva roky..
Inak my tu "riešime" blbých 100km - prepáčte za výraz - môže byť - ak chce - doma každý druhý deň alebo teda určite na víkend. Čo ženy, ktorým muži odchádzajú aj na 4 mesiace preč len aby dobre zarobili - napríklad toto by som ja už tiež neakceptovala - alebo len raz a to by musel inak zarobiť aby sa to oplatilo.... 😉
@evittam u nas bolo toto iste ale v obrátenom garde, mala som možnosť využiť jazyky, vzdelanie a pomôcť si finančné. Nelutujem a vycitky okolia som nepočúvala, lebo nik nám nepomohol keď sme to mali finančné ťažké, podržali sme sa len my
Je mi smiesno z toho ako niektory ludia nevedia zit bez auta. My sme ked som bola dieta vobec ziadne nemali a byvali sme na dedine dokonca. Vtedy bolo auto mozno v kazdej druhej rodine a polovicka tych rodin vyberala auto len v nedelu 😀 A mali sme aj nakupene aj do skoly sme chodili.

To kolko ti vasi chlapi zarabaju ked si mozu dovolit DENNE cestovat stovky km do prace?uffff...mi to pride total zbytocne v pripade zakladatelky...ste obaja jak male deti..ty stoj co stoj chces ostat doma a on prestahovat...ani jeden neustupi..no to mate pekny vztah