icon

Manželstvo na týždňovky

augustovkaa
8. apr 2016

Ahojte, manzel dostal dobru pracovnu ponuku 100 km od domu. Premyslame, ci sa cela rodina prestahovat za nim alebo vyskusatt manzelstvo na tyzdnovky. Dcera je skolacka, so synom som na rodicovskej dovolenke. Ide o to, ze by tam pracoval rok, maximalne dva. Kvoli roku sa mi nechce stahovat, menit skolu, lekarov, doklady, byty. Je tu aj moznost, ze by dochadzal kazdy den, po dialnici je to hodinka cesty. Ale maznel je proti kazddennemu cestovaniu. Syn v septembri naastupuje do skolky. Fakt neviem, co by bolo pre nas dobre. Bojim sa ako to zvladnem sama dve male deti, nakupy, ucenie s dcerou, vodenie do skoly, skolky a poobede vyberanie. Nemame tu babky, ktore by nam pomohli. Plus ja mavam casto silne migreny a vtedy som uplne nepouzitelna, Mame mesiac na premyslenie, ci ponuku prijme alebo nie. Bojim sa aj vzajomneho odcudzenia. Aky ma to mate nazor?

alaguema
8. apr 2016

@augustovkaa podľa mňa to nie je dobrý nápad. Migrény, bez auta sama s dvomi deťmi...Ja bývam často sama, manžel chodieva na služobky, ale mám auto a som úplne fit a aj tak mám dosť niekedy. Teraz príde po týždni domov a už ledva čakám.

minutka
8. apr 2016

naozaj sa bavime o 100km? pre pana jana... tvoj muz je sebec. nechce dochadzat taky kusok ani chodit pravidelne domov, vykecavat cez tel sa mu nechce, vezme vam auto... No ale kvoli nemu, panovi velkomoznemu, aby sa prisposobovala cela rodina. mam dost

cdecedc
8. apr 2016

@augustovkaa hodina autom do práce vôbec nie je veľa :D ja som chodila hodinu do školy aj do práce rok a bolo to v pohode, aj priateľ chodí teraz hodinu do práce autom každý deň áno niekedy je to náročnejšie ale dá sa to zvládnuť , keď sa chce ... no ale pokiaľ to manželovi nevyhovuje určite by som presťahovala celú rodinu 🙂 práca pre teba sa nájde, deti sú malé tie si zvyknú a môže sa stať, že z toho roku alebo dvoch bude viac rokov. určite bude pre váš vzťah aj jeho vzťah k deťom lepšie, keď budete spolu 🙂

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@dominikav123 Ak trpis často silným migrenami tak pochopíš prečo sa obávam ako sa zvládnem o ne postarať. Pár krát som už kvôli nim skončila na pohotovosti a aj v nemocnici na infuzkach. Mne keď je dobre nemám problém fungovať samostatne. Nie som retardovana. Nerob zo mňa panicku, ktorá nie je schopná postarať sa o deti.

martina28p
8. apr 2016

nečítala som všetky názory,ale môj muž dochádzal denne 140km,ráno chodil o pol 6 z domu a prichádzal večer o siedmej,osmej....kolkokrát ani deti nevidel,bývame na dedine,stále som chodila a aj chodím busom,s dvomi deťmi a úplne v pohode...ja v tom žiadny problém nevidím.len sa toho asi bojíš,lebo je to niečo nové,ale nie nemožné....a čo majú hovoriť mamičky,ktoré majú chlapov aj niekolko mesiacov preč....toto je proti tomu nič.....hlavu hore,dáte to a na druhej strane tvoj muž mi príde trošku sebec....
@augustovkaa

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@martina28p Možno som len nalakana z novej situácie. Máme tu vybudované zázemie, dobrých susedov, kamaratky, dcéra školu, krúžky. Asi sa veľmi bojím tej zmeny. Premýšľam čo je lepšie, či zostať alebo ísť s ním

martina28p
8. apr 2016

@augustovkaa zostaň,ešte nevieš aké to bude,neponáhlaj sa do radikálnej zmeny...dosť že ide preč muž...deťom to nekaz,hlavne treba pozerať na ne,kde sú zvyknuté,fakt sa to dá zvládnuť úplne v pohode a možno vám to prospeje,budete si vzácnejší,a ak by to bolo moc ťažké,tak nikde nie je napísané,že sa nemôžete vybrať za ním,ale ked je to len dočasné zamestnanie,neurobila by som to,dospelý sa lahko prispôsobia,ale deťom by to bolo ťažšie...držím palce,určite to bude ok...

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@alaguema No ved ani mne sa to nezdá ako dobrý nápad. Ja viem, že veľa žien to zvláda v pohode ale každý je iný. Keby mi aspoň nebyvalo zle, tak sa bojím menej. Minule dcéra spadla a udrela si hlavu, museli sme ísť na pohotovosť a dve hodiny tam s ňou čakať. Mala podozrenie na otras mozgu. Bez auta by to bolo ťažké a kto by mi postrazil syna. Neviem, možno sa len bojím novej situácie.

alaguema
8. apr 2016

@augustovkaa to vieš, ľahko sa mudruje, ak to niekto nezažil. Ja mám kamošku, ktorá trpí migrénami a je vtedy úplne nepoužiteľná. Plus rok, alebo dva fungovať v jednom kuse sama, to nie je to isté, ako keď ide muž na školenie na tri dni, alebo raz za čas na týždeň - to je úplne bežné. Týždňovky to je iný záhul, zvlášť pri malých deťoch.

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@alaguema No ved to, mnohé ženy ma smejú že som neschopná ale nevedia aká strašná je migrena. Bežne mi začne na obed a do večera tak vyvrcholí, že chcem od bolesti lozit po stenách. A to mam v sebe silné lieky. Ležím s mokrým obkladom na čele, vedro na vracanie pri posteli a manžel sa venuje deťom.

peta18ha
8. apr 2016

@dominikav123 aj za 400€ ako ja ;)))

wladka
8. apr 2016

@augustovkaa skus upravit stravu, aby si sa zbavila migreny.. 😉 a pitny rezim a nekombinuj jedla (vino+syr, vyluc glutamany, citrusy, korenene jedla atd.pokukaj na nete).. inak, som za ten navrh co tu padol.. ze na tyzden prec, s tym ze pondelok odide, v stredu pride, stvrtok rano odide a pride v piatok vecer.. 😉 uvidite ako to bude fungovat.. a ked to bude zle, stale mozte ist za nim, raz dva.. 😵

tajka1986
8. apr 2016

@augustovkaa pokial mas naozaj taketo zdrav.problemy,je dost riskantne nechat ta samu domas dvoma detmi,zvlast,ked ti nema kto pomoct-suseda,kamoska. Ponuku by som odmietla ak to nie je "zivotne dolezite"

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@vroni Ja s tebou súhlasím. Keď som napísala, že by mi chýbalo auto kvôli rozvozu deti do školy, škôlky, nákupom, lekárom, tak sa veľa do mňa pustilo aká som pohodlná. Veď chodiť každé ráno 15 minút peši s dvomi deťmi do školy a škôlky za každého počasia je ok, aj nosiť tašky v daždi. Migrena sa mi zhoršila po druhom pôrode. Mám ísť na ct hlavy. Snáď budem čoskoro ok.

dominikav123
8. apr 2016

@augustovkaa predstav si ze viem velmi dobre co je migréna , bežne na ňu beriem relpax ci iné lahôdky a teraz som žila 9 mesiacov bez liekov lebo som tehotná a tie migrény boli hrozne. A chodila som i do roboty i na pojednávania 200 km mimo kancel a prežila som. Za celé tehotenstvo som bola doma 2 dni. Sorry ja nemam rada ľudí co len hľadajú dôvody preco sa daco nedá.

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@tajka1986 Mám dobrú susedu pre prípad núdze. Ale keď mám migrénu nemôžem jej doviesť obe deti🙂 Stále sa hádajú a kričia.

petra3312
8. apr 2016

@augustovkaa ale ved sa Ti nikto neposmieva. Ja mam migreny tiez, uz od dietata, pamatam si ich uz ako 7-8 rocna. Mas pravdu, napriek liekom sa neda velmi dobre existovat, ale bohuzial sa musi. Zivot sa nezastavi, nemozes predsa planovat vsetko podla toho, ci budes mat migreny a kedy, ked to aj tak nevies a co, ked bude treba ist na pohotovost a pod. Ja nevidim problem ani v jednom, ani v druhom rieseni. Len naozaj neviem, co ocakavas od tohto fora. Ty sa stahovat nechces. Ale nikto z nas predsa Tvojho muza nepresvedci, aby dochadzal do zamestnania denne, pripadne chodieval domov castejsie ako len na ten vikend, to musis jedine Ty. Ak neuzna argumenty, ze naco menit detom zabehnuty rezim, skolu a skolku, ked sa tam o chvilu budu vracat, tak je trochu sebecky hlavne on. To s odcudzenim sa za rok, ked bude doma kazdy tyzden na cely vikend, mi ale pride trochu smiesne, prepac.

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@dominikav123 Ok, klobúk dolu pred tebou, že si to zvládla bez liekov. Ja nehľadám výhovorky, každý sme iny. Keď sa na to necitim som horšia ako ty? Nie som rozmaznana panicka, vyrástla som v chudobnej rodine, žiadne auto, žiadne dovolenky. Nemám problém sa chopit akejkoľvek roboty, bez problémov rodičom porylujem záhradu, vymalujem byt, pečiem torty. Pred materskou som pracovala 10 rokov s mentálne postihnutými deťmi, prebalovala ich, krmila, kupala. Po druhom pôrode sa moje migrény rapídne zhoršili, a párkrát som skončila na infuzkach v nemocnici. Bojím sa kvôli deťom, nie sebe. Tak si tie,múdre reči strc za klobúk, pani dokonalá.

mamickajanka
8. apr 2016
Používateľ mamickajanka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamickajanka.

baby klud len sa tu hlavne neurazajte.. nekazme si pekny piatok a vikend pred nami 🙂

augustovkaa
autor
8. apr 2016

@petra3312 Páči sa mi tvoj názor, je nestranny a s nadhľadom. Chcela som skúsenosti mamičiek, ktoré žijú v týždňových manzelstvach. Neviem prečo sa tak bojím toho odlucenia. Asi som priveľmi na manžela fixovana.

dominikav123
8. apr 2016

@augustovkaa vdaka za kompliment. Bojíš sa že niečo nezvládnes a ešte si to ani neskúsila to je všetko. Pekný večer.

mima4
8. apr 2016

@augustovkaa
nechapem v com je problem dat byt do prenajmu a prenajat si iny tam kde muz bude robit...? ci vybavit skolu a skolku pre dieta?
myslim ze nam slovakom chyba mobilita a potom tu mame hladove doliny plne sociek...

pripadne aj ty sa v tom meste zamestnaj?

ked si najdes pracu 100 km od muza, co ti povie na to, ze budes chodit na tyzdnovky?

alaguema
8. apr 2016

@dominikav123 no majsterka sveta 🙂 A také ti nenapadlo, že migréna môže byť rôznej intenzity? Ďalší človek s týmto problémom, ktorého poznám, je muž. Skvelý, dlhoročný šofér a keď má migrénu, do auta nesadne. Dokáže len ležať v tmavej miestnosti a zvracať. Neviem si predstaviť šoférovať v takom stave 200km a to mám tiež už čosi najazdené. Takže sorry, ale buď nepoznáš ten najhorší stupeň migrény, keď znesieš len úplnú tmu a ticho, alebo si vymýšľaš.

petra3312
8. apr 2016

@augustovkaa nezijem v tyzdnovom manzelstve, ale zijem v zahranici a chodievam na Slovensko za rodicmi vzdy minimalne na 4-5 tyzdnov. Ked bola dcerka babatko do jej dvoch rokov, tak aj 2x do roka na 2 mesiace. A nic sa nam s manzelstvom nestalo. Ja som bola rada, ze si mozem oddychnut, lebo nasi sa isli pretrhnut a moj muz bol rad, ze si moze v klude porobit svoje veci a nemusi mat vycitky, ze mi nepomaha a nevstava v noci k malej a pod. Ty sa fakt len velmi bojis zmeny, ale urcite to bude v pohode, nech uz to dopadne akokolvek. 100km je autom nic, keby si potrebovala aj pri nejakej neznesitelnej migrene alebo pri pohotovostnej situacii, tak manzel moze normalne po praci dojst aj cez tyzden.

dominikav123
8. apr 2016

@alaguema sa tu teraz ideme precuravat kto ma akú silnú migrénu? Áno mám aj take stavy preto som dva dni predsa len bola doma. V tme s vedrom. A inak sa viem prekonať. Takze diky za další kompliment 🙂

whitecat666
8. apr 2016

@augustovkaa Ja som po dobu 3 rokov dochadzala cez pracovne dni denne 180km od domu (cca hodina a pol). Ak to ma aj on po dialnici tak to zvladne uplne vpohode. Rano len skor vstane a to, ze vecer pride o hodku neskor az tak nepocitis (vsetko ostane v normale a pri starom). Takze na tvojom mieste by som sa ho pokusila presvedcit na to dochadzanie 😎 😎 😎 .
Ak bude manzel chodit na tyzdnovky prec tak vsetko urcite zvladnes sama. Po chvili si zvyknes. Len sa potom moze stat, ze zistis, ze ho vlastne vobec nepotrebujes (lebo si vsetko zaobstarate v pohode a bez problemov bez neho). 😒

sisaka
8. apr 2016

@augustovkaa ked najväčší problem je, môžeš dostať migrénu ked muž bude mimo domu, prečo by nemohol spraviť výnimku sadnúť v ten den do autá a prist domov? Taktiež nechápem, ze nemáš žiadnu kamarátku, ktorá by ti zobrala v takejto situácii deti, ja osobne som ochotná zobrať aj dvoch certov, ked niekomu ide o život a to cudzie deti fakt nemusím a na stráženie sa bežne neponukam

mima4
8. apr 2016

@augustovkaa
a čo sa tyka odsudzenia, vztah ktory sa realne nezije, zanika,chladne..preto tu citas, ze zeny, co vidia z celeho mesiaca chlapa 6 dní, to neriesia... lebo im proste uz nechyba, donesie peniaze a moze ist...

ja svojho manzela lubim, a staci mi ist na 3-4 dni pracovne do zahranicia a neraz si spomeniem ako by som sa s nim prechadzala v nejakom krasnom mieste, vysla na eiffelovku.... proste mi chyba... lubim ho, urcite by som nechcela mat vztah na 2 dni v tyzdni. Peniaze pre mna az taku hodnotu nemaju a take peniaze obycajne ani neprinasaju pozehnanie...

lulu369
8. apr 2016

@augustovkaa ahoj nečítala som príspevky od ostatných. My máme tri detičky (7. ročnú slečnu, 4 ročného mládenca a 18 mesačnú slečnu), manžel už 4 roky pracuje vo Švajčiarskej... Domov chodí raz za mesiac na týždeň. Keď je preč na všetko som sama nemá mi kto pomôcť (moji rodičia mi povedali, že oni mi nemôžu pomáhať lebo musia chodiť do roboty a vyrábať si dôchodky, svokra je zamotaná sama so sebou a záujem o vnúčatá 0 bodov). Ale aj keď je to náročné a sú dni kedy padam na hubu od únavy, dá sa to zvládnuť. A čo sa týka vzťahu s manželom, nám to prospelo, netvrdím, že sa občas nepohadame, ale celkovo nám to pomohlo, len deťom ocinko chyba

mon29
8. apr 2016

@augustovkaa ahoj... moj muz bol prec pol roka 5000km od nas... a poviem ti ze nikdy viac nikdy... starostlivost a domacnost zvladnes ...ale tu samotu ..to je tazke... a ked bude chodit na vikendy... mozte si casom vadit , budes mat svoj rezim a povinnosti z ktorych on vypadne... netusim co by bolo najlepsie... asi keby dochadzal kazdy den... aspon na zaciatok skusit ...a ked nie... tak riesit dalej... a mozno aj prestahivat...