icon

Máte dieťa a vzťah, ale žijete s partnerom oddelene?

danianela
30. jan 2021

Ahojte, zaujíma ma , ci tu nieje niekto , kto ma dieta s niekym , mate aj vztah , ale rozhodli ste sa žiť oddelene ( ako ked ste spolu len tak chodili). Rozmyslam o tom. So snúbencom sme spolu 4 roky, mame 2 ročnu dcérku, bývame u mojich rodicov. To , zenemame este vlastne bývanie nas dost brzdí v nejakom rozvíjaní nasho vlastného rodinného zivota. Sme z toho obaja frustrovaní a nas vztah je neuspokojivý. Pre mna preto, ze mi chyba moja domácnosť, moje osamostatnenie a nejake to vyzretie ( kedze som pri rodičoch ,stalesa citim ako dieta, mame moznost ist sem-tam sami bývať na chatu a tam je to uplne ine - mam to odskúšané , len tam sa neda bývať v kuse) a pre muza je to absencia svojho priestoru, absencia nejakej intimity medzi nami a z toho vychádzajú od neho vycitky voči mne , no ja sa pri mojich rodičoch neviem uvoľniť. Bývanie si plánujeme , ale najskôr mozno o rok a uz sa to neda vydržať a čím dalej je to medzi nami horsie. Rozmyslam nad tym, ze nejake odlúčenie by nas opäť spojilo. Ako sa hovori, ked o nieco prides, az potom si uvedomíš , co si naozaj mal. Ide o to , ze ja by som to aj nejako vydržala, ale on to berie velmi zle a mam pocit , ze keby sme spolu neboli vkuse ( ako teraz ked je covid) by bol rad aspon za to co mame.

Strana
z3
najkiss152
31. jan 2021

@zuzana111984 Si to absolútne nepochopila. Celé zle. Načo komentuješ, keď nerozumieš čo tým autorka chcela povedať.

kitycat
31. jan 2021

🤣🤣🤣

Ked ste splodili dieta bez vlastneho byvania tak si automaticky ostala u rodicov, podnajmy a panelaky su fuj fuj takze ste obaja stale nervozni u tvojich rodicov... On ocividne viac ako ty... On chce od teba sex ale ty s nim nie. Ale poslat ho prec a uvazovat nad single mingle to uz ano... A to si ho budes vodit tam k rodicom alebo do toho domu ked raz bude postaveny?

Na zaciatku si vykrikovala ako chces svoju domacnost ale to ste mali pouzivat gumu aspon 3 roky a ty si sa mala po skole zamestnat a prispiet do rodinneho rozpoctu... Ale vlastne na dedine je to tak, ze rodiny byvaju na hromade... Tvoj brat by sa mal tiez vratit do rodinneho hniezda aj s celou rodinou..

lujza123
1. feb 2021

@danianela je ťažké žiť s človekom ktorý o najdôležitejších aspektoch vzťahu chce rozhodovať iba on sám a neberie na teba ohľad.
Lebo bývanie je naozaj pre mladú rodinu priorita.
Ja ho chápem ze nechce ísť do paneláku, mam to podobne, niekoľko rokov sme platili drahé podnájmy aj keď sme mali možnosť bývať v paneláku iba za energie. Ale nakoniec sme aj na rok v tom paneláku bývali. Lebo v živote aj vo vzťahu treba vedieť robiť kompromisy.

Myslím ze vám dvom by možno oddelené bývanie prospelo, minimálne v tom aby ste si utriedili veci v hlave a priority v živote.

Pre tvojho muža sú to momentálne peniaze, nie rodina. Podnájom sú rovnako vyhodené peniaze ako keď ideš na dovolenku (lacnejšie je sedieť doma) alebo si kúpiš syr a šunku (ved aj z čistého chleba sa naješ).
Je fajn ze vám schvaľujú projekt, ale v realite potrvá 2 roky kým budete bývať. Otázne je aj nakoľko ti dovolí sa vôbec realizovať v spoločnom bývaní, keď ani teraz nieje schopný nijako ustúpiť, aby to neskončilo tak ze si nebudeš môcť vybrať ani farbu uterákov v kúpeľni.

Strana
z3