Máte malú rodinu?
Je tu este niekto co mu ostala uz iba velmi mala rodina? Aj vy ste z toho tak smutni? Zomreli stari rodicia, jeden rodic a nemam surodencov. Moja rodina je moja mamka, manzel a dcerka mala. A niekedy tak zosmutiem, ze ini ludia maju take velke rodiny oboch rodicov, aj 2 surodencov, netere, synovcov. A najma teraz cez sviatky mi este viac chybaju vsetci co mi zomreli.
@anonym_autor mám obrovskú rodinu, s väčšinou z nich nie som v kontakte, dokonca ani súrodenci sa netrhajú o stretnutie… nie je všetko zlato, čo sa blyští
@anonym_autor my sme mala rodina.My sme 3 a rodičia mi žijú.Otcova sestra a mamina sestra v zahraničí.Tam mám 5 bratrancov, ktorých vidím raz za 3 roky.Muzova mama pochádza z 8 súrodencov má vela bratrancov a sesternic za 20 r čo sme spolu nemám šancu ich spoznať.Svokor je jedináčik.Never, že veľká rodina rovná sa dobré vzťahy, stretávanie atď...
@anonym_autor Ahoj, aj ked ti je smutno za tymi co uz odisli, ano Vianoce su take,ze to na cloveka dolahne. Ale co tak tento smutok preniest skor na vdacnost, ze koho pri sebe este mas? Samozrejme pisem v dobrom. Si zober, ze niekto nema uz ani rodicov, ani babky, dedkov, atd. Vela ludi je zial osamotenych tak,ze nemaju vobec nikoho a nie ich vinou. Smrt patri zial ku kolobehu zivota. Spominaj na nich v dobrom, na to pekne, aby ta to zahrialo na dusi a vytvorilo ti to usmev na tvari a bud vdacna za ludi, ktorích este mas okolo seba❤️🎄
@barka1 Manzelova rodina by ti nahradila tvoju rodinu? Ja pisem o mojej rodine. Ale ak lubis svoju pokrvnu rodinu tak ako svokru, svokra tak chapem, ze ti to napadlo.
@anonym_autor ano manzelova rodina je pre mna rodina, so svagrinou sme ako sestry. Ja som o svoju prisla a ona mi ju 100% nahradza.
@anonym_autor nesmutim kvôli veciam a situáciam, ktoré neviem ovplyvniť.
@anonym_autor áno, mám malú rodinu. S manželom máme len po jednom rodičovi, babky dedkovia už nie sú, súrodenci žiadni. Deti našťastie máme dost. Tiež mi je to niekedy ľúto.
mam iba rodicov, starki odisli skoro na druhy svet, som jedinacik, toho casu single, sviatky si uzijeme my ako rodina 🙂
@anonym_autor úplne ta chápem ale netreba sa tým zaoberať. Viem ze cez sviatky na človeka dolahnu aj takéto veci, ale pokiaľ im nedovolis ta zosmutniet tak smutná nebudeš. Raduj sa z toho co mas a nie co nemáš. Ved niekto nemá ani len to, čo máš ty. Krasne Vianoce 🌲🎅
@anonym_autor rodina nie je o kvantite ale o kvalite vztahov, kt spolu mate a o tom ako sa po cely rok jeden o druheho starate, nie o tom kolko vas je na vianoce za stolom.
Ja uz nemam starych rodicov ani otca, ake na vianoce sa tesim rovnako aj ked tu uz nie su, lebo treba zit pre tych, kt nam tu este ostali.
@anonym_autor a čo bude mať tvoja dcéra? Tiež bude sama. Ak chceš mať veľkú rodinu tak ju vytvor. Maj viac detí, nech aj oni majú v živote ďalších ľudí, ktorým na nich záleží.
Ľudia si neuvedomujú, že ak majú jedináčika, tak nebude mať nikoho v budúcnosti zo svojich blízkych.
@barka1 Manzelova rodina by ti nahradila tvoju rodinu? Ja pisem o mojej rodine. Ale ak lubis svoju pokrvnu rodinu tak ako svokru, svokra tak chapem, ze ti to napadlo.
@anonym_autor ja napríkad mám rada rovnako manželovu rodinu ako tú svoju a beriem ich ako moju rodinu. Švagriná sa stala mojou najbližšou priateľkou 🙂. Ono ak sa na to pozeráš takto zatrpknuto “moja krv, jeho krv” tak áno, potom sa budeš cítiť navždy sama. Aj keby si mala 20 členov rodiny, s ktorými sa stretávaš…
@anonym_autor ja napríkad mám rada rovnako manželovu rodinu ako tú svoju a beriem ich ako moju rodinu. Švagriná sa stala mojou najbližšou priateľkou 🙂. Ono ak sa na to pozeráš takto zatrpknuto “moja krv, jeho krv” tak áno, potom sa budeš cítiť navždy sama. Aj keby si mala 20 členov rodiny, s ktorými sa stretávaš…
@anonym_3ee63e To nie je o zatrpknutosti. Ale predsa svoju mamu snad lubis viac ako svokru. Svokra ti je "cudzia" zena. A ak nahodou sa nieco stane a rozvedies sa, tak logicky bude mat novu nevestu, a ty jej nebudes nic. Nechapem ako niekto moze lubit svojich rodicov tak isto ako svokrovcov. Pre mna nepochopitelne. Asi tam bolo velmi malo lasky od rodicov... Ja som bola velmi lubene dieta a aj vnuca. Preto mi moji milovani, ktori zomreli velmi chybaju.
Nemám uz rodičov a ani starých rodičov a žiadnych súrodencov.Ale mam manžela a deti, oni su moja rodina a som šťastná ze ich mam
@anonym_3ee63e To nie je o zatrpknutosti. Ale predsa svoju mamu snad lubis viac ako svokru. Svokra ti je "cudzia" zena. A ak nahodou sa nieco stane a rozvedies sa, tak logicky bude mat novu nevestu, a ty jej nebudes nic. Nechapem ako niekto moze lubit svojich rodicov tak isto ako svokrovcov. Pre mna nepochopitelne. Asi tam bolo velmi malo lasky od rodicov... Ja som bola velmi lubene dieta a aj vnuca. Preto mi moji milovani, ktori zomreli velmi chybaju.
@anonym_autor vidíš zas zatrpknutosť a negativizmus, čo keď tam nebolo malo lásky od rodičov ale veľa lásky od svokrovcov? Vždy som sa cítila ako dcéra u oboch a keď som mala nejaký problém, tak som mohla k obom prísť aj o pol noci a stále môžem, neraz ma svokra objala, povedala mi, že ma má rada... A dokonca aj keby sme sa s mužom rozviedli, tak by som nebola cudzia žena ale minimálne rešpektovaná ako matka ich vnúčaťa. Za mňa máš pokrivený pohľad na svet, kým ho nezmeníš, nezmení sa nič. Pekné sviatky želám ♥️ a viac lásky do srdca.
@anonym_autor vidíš zas zatrpknutosť a negativizmus, čo keď tam nebolo malo lásky od rodičov ale veľa lásky od svokrovcov? Vždy som sa cítila ako dcéra u oboch a keď som mala nejaký problém, tak som mohla k obom prísť aj o pol noci a stále môžem, neraz ma svokra objala, povedala mi, že ma má rada... A dokonca aj keby sme sa s mužom rozviedli, tak by som nebola cudzia žena ale minimálne rešpektovaná ako matka ich vnúčaťa. Za mňa máš pokrivený pohľad na svet, kým ho nezmeníš, nezmení sa nič. Pekné sviatky želám ♥️ a viac lásky do srdca.
@anonym_3ee63e Dourazas cloveka ze ma pokriveny pohlad na svet a na zaver napises krasne sviatky 😄. Podla mna pokriveny pohlad na svet mas ty. Zapamataj si mamu a otca mas len jedneho. A ked ti zomru nikdy ta nebude utesovat ze mas svokrovcov. Nikdy ta nebude svokor a svokra lubit ako rodicia. Potom si na to spomen. Krasne sviatky aj tebe 🤦♀️.
@anonym_autor Ja ťa chápem, mám to podobné ako ty len s rozdielom že naši boli rozvedený. Otca som nepoznala tým pádom ani jeho rodinu nie. Moji starý rodičia dedko zomrel keď ja som ešte nebola na svete a babka zomrela keď som mala 10 rokov. Odvtedy som len s mamou no nemáme moc dobrý vzťah studená výchova od nej. Súrodencov nemám, niekedy sa cítim ako sama vo veľkom svete.
Mám dve deti, manžela, svokrovcov ony sú ako moji druhý rodičia, mám ich rada a často sme v kontakte, dokonca svokre nemám problém zdôveriť sa s barscim, vždy ma vypočuje poradí, čo o mojej mame sa nedá povedať.
Nepozeraj toľko ten Instagram. Neposerme sa teraz z pár dní sviatkov. Dôležitejšie je, ako žiješ po zvyšok roka. Máš rodinu. Teš sa z nej.
@anonym_autor ze ti chybaju je v poriadku, preco sa netesis z tych, ktorych mas pri sebe ako rozmyslat nad tym koho nemas a nebudes mat
mam rodičov ale daleko,surodenca mam jedneho,ako keby som ani nemala.
@anonym_autor ze ti chybaju je v poriadku, preco sa netesis z tych, ktorych mas pri sebe ako rozmyslat nad tym koho nemas a nebudes mat
@taktotedanie Jasne, ze sa tesim z tych co mam. Ved laska k dietatu je najviac. A nase dieta neskutocne milujem, aj manzela a mamku. Ale podla mna je normalne ze cloveku chybaju ti ktorych lubil a zomreli. Neda sa zabudnut na tak blizke osoby.
Z rodiny som mala vždy iba rodičov. Nič iné. Teraz sa už ani s otcom nestretávam a nemám manžela ani deti. Matka tu už dlho nebude a potom už budem iba ja.
Niekto má veľa a niekto nemá nič.
Ja mám len muža, s ktorým sa chcem rozviesť, dcéru a babku. Nikoho viac. Babka mi nieje blízka. Buď rada, že máš mamku …
@anonym_autor uplne ta chapem. Ja mam tiez len mamu,manzela a dceru. Kedysi vianoce boli take veselsie
Tak ja uz nemam ani jedneho rodica, nemam surodencov, nemam deti a nemam ani manzela, rozisli sme sa. Chces si tu rodinu so mnou vymenit?
@anonym_bbe336 juj.a s kym sviatkujes?🫤🎄🙏❤️
@taktotedanie Jasne, ze sa tesim z tych co mam. Ved laska k dietatu je najviac. A nase dieta neskutocne milujem, aj manzela a mamku. Ale podla mna je normalne ze cloveku chybaju ti ktorych lubil a zomreli. Neda sa zabudnut na tak blizke osoby.
@anonym_autor a ti, ktorym este ziju, ich odmietaju/sa izoluju/sa nestretavaju🫤
@anonym_bbe336 juj.a s kym sviatkujes?🫤🎄🙏❤️
@anonym_44fda0 sama.
@anonym_autor aj ja mám takú rodinku ako vy. Mamu, manžela a syna. Áno chcela by som väčšiu ale už nebude.
Manzelova rodina je aj moja rodina. Sobasom sme sa spojili. Je zvlastne ze to delis.
Co mas, to si vaz. Co nemas, za tym nebanuj
@anonym_autor pisem, to je v poriadku
No riesit , ze nemas surodencov, netere a pod..riesis nieco co nemas, to je za mna zbytocne zabite nervy a cas

my sme minirodina, ale mame vela kanaratov co sme si ako rodina, chodime spolu na dovolenky strazime si deti mame kluce od svojich domovov pomahame si.
@natalka13 to je krasne