icon

Máte manžela cudzinca?

angie1511
28. máj 2012

viem ze troska otazka off topic, ale mate manzela cudzinca? necitite rozdiel v mentalite, zvykoch atd? 😉

Strana
z2
turkija
21. apr 2013

ja mám tiež manžela cudzinca, aj po niekoľkých rokoch a mi nepáči jeho hudba, ktorú on veľmi rád počúva, ale zase mi veľmi chutia jeho jedlá, ktoré varí. Za tie roky som sa už naučila aj ja dobre variť, ale stále mu tvrdím, že keď navarí on, tak je to chutnejšie. Inač všetko záleži len na vzájomnej tolerancií 😀 . Ale aj po toľkých rokoch ho mám stále rada, a teším sa keď prídem domov a on mi otvorí dvere, alebo len tak..... ma ráno čaká na stole už uvarený čaj, alebo keď prší a on mi ide oproti s dáždnikom. Ja viem, sú to maličkosti, ale ja si ich vážim a hlavne mi dvaja sa veľa rozprávame a o všetkom, niekedy síce kvôli deťom s aj pohádame, ale tak to je. Ja som trochu na deti prísnejšia 😉

lucialen
21. apr 2013

Ja mam Litovcana, rozdiely len minimalne, sme si podobni 🙂

njonja
21. apr 2013

Ja mam Belgicana a rozdiely su dost. Ale skor by som povedala, ze je to vychovou a vekovym rozdielom (21 rokov) a nie narodnostou. Ked je pri vas tak odlisna osoba, je potrebe najst spolocnu cestu a trva to dlhsie a u nas to bolo niekedy bolestive, lebo sme obaja velmi silne osobnosti. Ale vysledok je super, perfektne sa doplname takmer vo vsetkom.

janka3112
29. júl 2013

Takze pripojim sa aj ja k tejto teme, ja mam za manzela praveho Juhoafricana a velke kulturne rozdiely medzi nami nevidim. Spolu sme uz nieco vyse 6 rokov. Vyznavame rovnake hodnoty, vazime si na zivote rovnake veci...sme vadacni aj za malo co mame. Jedine co mi manzel vykrikuje je, ze som hlucna 😀 , on si vzdy len tak mrmle popod nos...Inac si myslim, ze sme sa jeden druhemu vyborne adaptovali...ani sa nenazda a bude z neho slovak jak repa! 😀

simca06022011
29. júl 2013

Ja mam Madara so slovenskymi korenmi, napriek tomu ze ma matku Slovenku rozdiely su obrovske, takze si myslim ze to nikdy nie je o narodnosti, ale o vychove a prostredi... Moj byvaly je Ind a to bola kapitola sama o sebe, ako dobre ze ma osvietilo :P A velmi dobreho kamarata mam z Maroka a ten je tiez uzasny chlap, a to je moslim... lenze on roky rokuce, zije v Europe, cize na nom sa prejavilo to, ze studoval a v podstate "vyrastal" s ludmi tu.. 🙂 Na rozdiel od tychto, poznam vela slovakov co im po paty nesiahaju (jasne, ze neskatulkujem, nie je taky kazdy...)

dossy
29. júl 2013

No teeeda ...je vas teda dost 🙂 som velmi happy ze vas je tolko a ze sa vsetci LUBITE . Ja mam nemcura ...uz smer skandinavia ... MILUJE SLOVENSKO ..(pivo,baby sa mu lubia, jedlo, priatelskost, pohostinnost a ako dokazu ludia vyzit z tak malo penazi a preco ked mame tolko malo penazi jazdia po nasi uliciach auta za statisice ) raz sa chce prestahovat somnou na slovensko kedze teraz byvame v DE ... mame sa moc radi a konecne som nasla svoj poklad. Ja v slovenskych muzoch nevidim nic mimoriadne ... su to vacsinou klamari a podvadzaju casto .. samozrejme je vela vynimiek ... ja som sa osobne moc sklamala vo vsetkych vztahoch so slovakmi ... teraz mam nemcura co ma nadovsetko lubi 🙂 a vzdy som chcela mat partenra s ktorym mozem zodpovedne naplanovat aj bejby .. velmi si rozumieme a citame si myslienky... kazde vianoce sme u nas slovensku 🙂

1katarina1
6. aug 2013

ahojte, chcem sa spýtať, či by mohol byť pri svadbe s cudzincom problém s cudzineckou políciou, resp. či ste niektorá takéto niečo absolvovala

norikaolivia
7. dec 2013

Ahoj moj partner, buduci manzel je Ukrajinec, zijeme na Slovensku ale odchadzame na nejaky cas do Nemecka aj s malou. Ja neako nepocitujem zeby bol iny, mal inu mentalitu, skor to ake sviatky maju a kedy, a ako ich oslavuju inak je uplne normalny, haha okrem toho prizvuku haha:D

linea3211
1. máj 2018

Ja mam priatela taliana. Som spokojna. Rano si dlhsie rad pospi a vecer oziva. Je pozorny, uprimny, verny, vazi si zenu a respekuje ju, nepije alkohol ozaj len minimalne. Moje skusenosti so slovakmi su hrozne sebci, ziarlivci extremny ziarlivci, alkohol tecie “ potokom” pri kazdej oslave. Nechcela by som viac slovaka. Priatel- talian zasa hovori ze by nechcel talianku z jeho asi 10 kamaratov ma len jeden talianku za priatelku/manzelku.

akinom0077
9. máj 2018

@linea3211 / zabudla som dopisat ze ON miluje Slovensko tak ako milujem ja Taliansko. Ja kym som ho spoznala snazila som sa aby aspon jedna z dovoleniek v roku bola Taliansko, snazila som sa tam ist kazdy rok co najviac, bola som vo veku 33r.v Taliansko 35x. On je na tom podobne, v case nasho zoznamenia spominal ze v tom roku bol na Slovensku 28-my x, proste miluje Slovensko, a tiez kazdu jeho volnu dovolenku sa tahal na Slovensko.

xymuschka
11. dec 2018

@lienka9933 mozem sa nieco sukromne spytat?

xymuschka
11. dec 2018

@norikaolivia ahoj mozem sa nieco spytat sukromne?

akinom0077
3. jan 2019

@xymuschka / kludne sa pytaj

tenerifka
3. jan 2019

Mam.nanzela Spaniela z Andaluzie-Granada, ale zijeme na Kanarskych, sme zobrati 20 rokov a pozname sa 22( strasne to leti).
Najvacsi rozdiel je v dennom rezime, ja vstavam velmi skoro, dam si v klude rañajky, posedim pri PC...on vstava nadoraz, nerañajkuje a rychlo pada z domu, proste ani za Boha nevsrane o 15 minut skor.Naproti tomu ja veceriam max.o 18, a cez tyzdeñ o 22 uz takmer spim, on pride trebars o 21,30 a chysta si veceru, posedi vonku pri pohari vina a ide spat neskor.Ja som rano ukecana, on mlci, ja vecer zivam a on zije...decka su asi po ñom, co uz narobim
Kuchyña nam vyhovuje aj sl. aj sp., mame radi zdrave jedla a chuti nam vsetko , co ten druhy navari.Na Sk sa muzovi velmi pacilo, ja takisto rada chodim na pevninu, ale zit by som nechcela inde ako.na Kanarskych, sme tu stastni

Strana
z2