Máte nejakú traumu z minulosti?
Ahojte. Máte nejakú traumu z minulosti? Ja jednu mám ale nechcem o nej hovoriť. A neviem či sa to ešte bude dať vyliečiť , lebo skúšala som na to rôzne "náplaste". Tie ktoré zabrali , tak jednoducho "držali". Lenže mne to aj obyčajná konverzácia , čo sa toho nepriamo týkala dokázala rozhádzať a potom mi už na to tá daná "náplasť nedržala". Jednoducho sa mi tá rana znovu otvorila. Už sa mi to stalo viackrát. A bojím sa že už som použila asi všetko a už žiadna "náplasť" mi tú ranu nedá dokopy. A nie , ku psychoterapeutovi som nechodila. Vždy som sa o to snažila sama. Už neviem čo mám robiť. Je to už dlho a bojím sa že sa mi to každým razom dostáva niekde hlbšie do hlavy , mysle (to myslím tak že je to stále niekde hlbšie vo mne) že to tam už jednoducho zostane a nevylieči to už nikto.
Samozrejme ze su traumy z minulosti, z detstva...ked clovek to nezvlada sam, tak je potrebny psycholog a terapia....praveze ranu treba pomaly otvorit, vycistit aby sa zahojila a nerobila take problemy. Je to narocne, aj to boli, ale pomaha to. Treba dobru psychologicku.
Ja mam traumu z detstva, roky "spala" , ale ako sa objavila chodim na terapiu.
Stavy derealizacie a uzkosti nie su sranda, sama som to zazila a musela brat lieky aby som fungovala a "neprepinalo" tak do tej siete traumy.
Pri traume sa zazitok ulozi nespracovany a teda ho vies prezivat nanovo v rovnakej sile a intenzite. Je to ako vajicko...bielok je to okolo ako rasties, vedomosti....a zltok ta trauma...a ono to "prepina" z jedneho do druheho. Na traumu treba psychoterapeuta s vycvikom EMDR.
Ak sa to nahodou tyka sexualneho zneuzivania, napis mi IP, viem poradit ludi co mozu pomoct.
Áno. Som to vypísala zo seba