Ako udržateľne schudnúť po traume: rady a tipy
Ahojte , prišla som si k vám po radu . Mám 25 rokov . Moja výška je 185 cm a vaha 90 kg. Áno viem je to dosť . Začiatkom tohto roku sme prišli o bábätko v 5 mesiaci . Prestalo mu biť srdiečko v brušku . Nevedela som sa z toho spamätať . Ešte stále nie , ale už som sa dala doporiadku po psychickej stránke . Prežívala som smútok , bolesť , traumu všetko možné a dokázala som sa vyžrať s prepáčením až na 90kg.. Raz som nejedla potom som sa extrémne prepchavala . Taký neustály kolotoč .. preto som si prišla k vám po radu žienky, ktorým sa podarilo schudnúť .. ako sa vám to podarilo ? Čo ste robili ? Samozrejme nechcem schudnúť rapídne za 1 mesiac , ale proste za dlhšiu dobu aby to bolo v zdravom štýle .. prosím vás čo ste jedli ? Akú stravu ? Ako často ste napríklad cvičili a koľko krokov denne ste dávali ? Prípade aké vitamíny ste si popritom všetkom dávali ? Ja nechcem žiadne lieky na chudnutie alebo injekcie a blbosti .. len sa chcem dať úplne v normálnom štýle dokopy . Ďakujem vám pekne za vaše rady .
Najskor si nastav hlavu. Ze nezijem preto, aby som jedla. Ale jem preto, aby som zila. Potom fitko, dlhe hodiny rychlej chodze kazdy den, upravit stravu.
No neviem ak si taká brutálne vysoká 90 kg nie je extrém. Trošku si uprav stravu a kilá pôjdu dole
@sisska96 len ako si upraviť stravu ? Ani neviem čo by som mala obmedziť . Och joj .
Najskor si nastav hlavu. Ze nezijem preto, aby som jedla. Ale jem preto, aby som zila. Potom fitko, dlhe hodiny rychlej chodze kazdy den, upravit stravu.
@anonym_d1814e ďakujem vám za radu . Ešte musím zistiť čo presne môžem a nemôžem jesť .
@sisska96 len ako si upraviť stravu ? Ani neviem čo by som mala obmedziť . Och joj .
@anonym_autor ak nevieš čo obmedzit tak sa pohraj porozprávaj s Google KI, napíš mu čo ješ, že chceš schudnúť a má ti napísať ako schudnúť a čo jesť
@anonym_d1814e ďakujem vám za radu . Ešte musím zistiť čo presne môžem a nemôžem jesť .
@anonym_autor Jesť môžeš takmer všetko, ale niektoré veci len v takých "homeopatických množstvách". Napríklad vo svojej bežnej strave vynechaj sladkosti a sladené malinovky, ale raz za čas na návšteve, alebo na oslave ťa to nezabije. Najviac treba jesť to, čo nie je ultraspracované, vyhýbať sa fastfoodom, jesť veľa zeleniny a zdravých bielkovín. Možno budeš potrebovať aj zmenšiť porcie.
@anonym_autor mne pomohli schudnut KT. Hlavne tak, ze som si uvedomila, aka je vlastne velka "porcia" a ake kaloricke su niektore jedla. A aj dolezitost bilekovin.
kalorické tabulky, pridaj turistiku, alebo obľúbený šport. Tebe ani veru schudnúť moc netreba, pri tej výške 5-10 kg.
Skús napísať čo a koľko si včera jedla. Tebe bude stačiť začať sa stravovať stabilne a možno niečo vynechať.
@anonym_autor mne pomohli schudnut KT. Hlavne tak, ze som si uvedomila, aka je vlastne velka "porcia" a ake kaloricke su niektore jedla. A aj dolezitost bilekovin.
@simsalabim presne tak. Bez KT to nedá. Vidím to na kolegynke, samé zdravé jedlá, ale tie množstvá sú jednoducho 3-4 násobne, ako sa patrí.
Skús napísať čo a koľko si včera jedla. Tebe bude stačiť začať sa stravovať stabilne a možno niečo vynechať.
@januska12323 ahoj, na raňajky som mala 3 kolieska paradajky , na ktorých som mala 3 kolieska mozzarelly light a na vrchu trochu balsamica. K tomu som mala 2 vajíčka na tvrdo . Doobeda som mala potom biely grécky jogurt . Na obed : trochu vážených zemiakov , grilované kuracie prsia a uhorkovy šalát . Poobede som mala hrsť orieškov kešu. A okolo 16:00 som si dala dve hrušky. Večeru som mala o 18.30 a spravila som si hrianku na ktorú som si dala avokado a posolila , pokorenila ho trošku a potom druhý toast , na ktorý som dala bazalkove pesto, paradajky a dala som zapiect na 5 minút . A potom už nič. Začala som piť len čistú vodu , čaj bez cukrenia a niekedy si dám cez deň 1 šálku kávy .
@januska12323 ahoj, na raňajky som mala 3 kolieska paradajky , na ktorých som mala 3 kolieska mozzarelly light a na vrchu trochu balsamica. K tomu som mala 2 vajíčka na tvrdo . Doobeda som mala potom biely grécky jogurt . Na obed : trochu vážených zemiakov , grilované kuracie prsia a uhorkovy šalát . Poobede som mala hrsť orieškov kešu. A okolo 16:00 som si dala dve hrušky. Večeru som mala o 18.30 a spravila som si hrianku na ktorú som si dala avokado a posolila , pokorenila ho trošku a potom druhý toast , na ktorý som dala bazalkove pesto, paradajky a dala som zapiect na 5 minút . A potom už nič. Začala som piť len čistú vodu , čaj bez cukrenia a niekedy si dám cez deň 1 šálku kávy .
@anonym_autor * varených zemiakov , nie vážených
@anonym_autor však sladkosti, pečivo, múku, viac zeleniny a kuracie, ryby, zajac. Bravčové obmedziť, ani vypražané a mastné
@sisska96 ďakujem
@anonym_autor jedalnicek vyzera pestro a zdravo. preistotu by som si vsak na tovjom mieste stiahla kaloricke tabulky (KT) -- na chudnutie potrebujes byt v kalorickom deficite. odporucam sa pridat tu na modrom koniku do skupinky "Cesta k mojej premene", v pripnutych prispevkoch je navod na ich spravne nastavenie. https://www.modrykonik.sk/group/6855/ drzim ti palce!
@anonym_autor na večeru by som už nedala pečivo. Radšej šalát, joghurt
@anonym_autor to je celkom fajn,
@anonym_autor bez odvazenia a KT nebudes realne vediet, kolko si toho zjedla. Napr hrst kesu orieskov - cca 30g, moze mat 200kcal. To je celkom dost. Tolko zvycajne nema ani moj olovrant (mavam 120-150kcal). Rovnako 1 jogurt moze mat 100 ci 150 ml a tym padom aj ine mnozstvo kcal. A co je “trocha zemiakov”?
@anonym_autor Kým to nemáš odvazene na gramy a nahodené v KT, tak sa ti to zdá všetko malo. Aj každú lyžičku tuku, ktorú dáš na panvicu, musíš zapísať. A potom uvidíš, kde je problém. Čoho máš málo, čoho veľa, co až tak diétne nebolo atď.
@anonym_autor bez odvazenia a KT nebudes realne vediet, kolko si toho zjedla. Napr hrst kesu orieskov - cca 30g, moze mat 200kcal. To je celkom dost. Tolko zvycajne nema ani moj olovrant (mavam 120-150kcal). Rovnako 1 jogurt moze mat 100 ci 150 ml a tym padom aj ine mnozstvo kcal. A co je “trocha zemiakov”?
@simsalabim a poradili by ste mi prosím KT aplikaciu ? Aby som si to mohla začať vážiť a zapisovať ?
AUtorka - ukľudni sa!!! Ak máš 185 cm tak tých 90 kg nie je nejako brutálne veľa. Podľa BMI si len veľmi tesne v pásme nadváhy..
@simsalabim a poradili by ste mi prosím KT aplikaciu ? Aby som si to mohla začať vážiť a zapisovať ?
@anonym_autor Nepises vahy jedal, no predpokladam, ze jes malo a hlavne malo bielkovin. 2 vajcia, kusok mozzarely a kuracia prsia su z hladiska bielkovin nevyhnutne minimum. Mam 54 kg a keby som zjedla to, co ty, umriem od hladu.
Aj ja odporucam KT, vedia krasne nasmerovat z hladiska mnozstva makronutrientov a najma velkosti porcii.
@anonym_autor Nepises vahy jedal, no predpokladam, ze jes malo a hlavne malo bielkovin. 2 vajcia, kusok mozzarely a kuracia prsia su z hladiska bielkovin nevyhnutne minimum. Mam 54 kg a keby som zjedla to, co ty, umriem od hladu.
Aj ja odporucam KT, vedia krasne nasmerovat z hladiska mnozstva makronutrientov a najma velkosti porcii.
@mandzula ďakujem vám pekne za radu .
@anonym_autor jedalnicek vyzera pestro a zdravo. preistotu by som si vsak na tovjom mieste stiahla kaloricke tabulky (KT) -- na chudnutie potrebujes byt v kalorickom deficite. odporucam sa pridat tu na modrom koniku do skupinky "Cesta k mojej premene", v pripnutych prispevkoch je navod na ich spravne nastavenie. https://www.modrykonik.sk/group/6855/ drzim ti palce!
@anonym_cfebea ďakujem vám pekne za radu ❤️
@anonym_autor Čauko. AK chceš, napiš mi spravu. Určite viem pomôcť, akurát, či to budeš akceptovať hm. Už dopredu ti poviem, že tam nie je žiadne meso, ryby, vajcia, cibula , cesnak či huby. Som striktný vegetarian 25 rokov. Ofiko šefkuchár. Cvičím s činkami, workout, bajk, kedysi som behaval polhoďku v kuse. Takže tak.
Ak môžem ešte doplniť tak, najhoršie vec je zajedanie. Že ľudia proste "zobú" počas dňa, niekto aj počas večerov a podobne. Total zle. Na funkčnosť dobrého trávenia, vitalitu či jasnosť mysle. Treba jedávať kontrolovane také množstvo, že v určitom okamihu telo má zereagovať zdravým odgrgnutím. To je bod, kedy je žaludok naplnený do polovice jedlom, štvrtina je voda a štvrtina musi ostať vzduch. Samozrejme drviva večšina spoločnosti je na tom tak, že táto reakcia tela, to odgrgnutie neprebehne. A to je problem. KAždopadne je tam toho viac okolo toho vsetkeho v zmysle stravovania a ďalších súnaležitostí.

No neviem ak si taká brutálne vysoká 90 kg nie je extrém. Trošku si uprav stravu a kilá pôjdu dole