icon

Ako udržateľne schudnúť po traume: rady a tipy

Včera o 08:26

Ahojte , prišla som si k vám po radu . Mám 25 rokov . Moja výška je 185 cm a vaha 90 kg. Áno viem je to dosť . Začiatkom tohto roku sme prišli o bábätko v 5 mesiaci . Prestalo mu biť srdiečko v brušku . Nevedela som sa z toho spamätať . Ešte stále nie , ale už som sa dala doporiadku po psychickej stránke . Prežívala som smútok , bolesť , traumu všetko možné a dokázala som sa vyžrať s prepáčením až na 90kg.. Raz som nejedla potom som sa extrémne prepchavala . Taký neustály kolotoč .. preto som si prišla k vám po radu žienky, ktorým sa podarilo schudnúť .. ako sa vám to podarilo ? Čo ste robili ? Samozrejme nechcem schudnúť rapídne za 1 mesiac , ale proste za dlhšiu dobu aby to bolo v zdravom štýle .. prosím vás čo ste jedli ? Akú stravu ? Ako často ste napríklad cvičili a koľko krokov denne ste dávali ? Prípade aké vitamíny ste si popritom všetkom dávali ? Ja nechcem žiadne lieky na chudnutie alebo injekcie a blbosti .. len sa chcem dať úplne v normálnom štýle dokopy . Ďakujem vám pekne za vaše rady .

sisska96
Včera o 08:33

No neviem ak si taká brutálne vysoká 90 kg nie je extrém. Trošku si uprav stravu a kilá pôjdu dole

anonym_d1814e
Včera o 08:35

Najskor si nastav hlavu. Ze nezijem preto, aby som jedla. Ale jem preto, aby som zila. Potom fitko, dlhe hodiny rychlej chodze kazdy den, upravit stravu.

autor
Včera o 08:42
@sisska96

No neviem ak si taká brutálne vysoká 90 kg nie je extrém. Trošku si uprav stravu a kilá pôjdu dole

@sisska96 len ako si upraviť stravu ? Ani neviem čo by som mala obmedziť . Och joj .

autor
Včera o 08:42
@anonym_d1814e

Najskor si nastav hlavu. Ze nezijem preto, aby som jedla. Ale jem preto, aby som zila. Potom fitko, dlhe hodiny rychlej chodze kazdy den, upravit stravu.

@anonym_d1814e ďakujem vám za radu . Ešte musím zistiť čo presne môžem a nemôžem jesť .

anonym_c82bc4
Včera o 08:46
@anonym_autor

@sisska96 len ako si upraviť stravu ? Ani neviem čo by som mala obmedziť . Och joj .

@anonym_autor ak nevieš čo obmedzit tak sa pohraj porozprávaj s Google KI, napíš mu čo ješ, že chceš schudnúť a má ti napísať ako schudnúť a čo jesť

zuzitko74
Včera o 08:47
@anonym_autor

@anonym_d1814e ďakujem vám za radu . Ešte musím zistiť čo presne môžem a nemôžem jesť .

@anonym_autor Jesť môžeš takmer všetko, ale niektoré veci len v takých "homeopatických množstvách". Napríklad vo svojej bežnej strave vynechaj sladkosti a sladené malinovky, ale raz za čas na návšteve, alebo na oslave ťa to nezabije. Najviac treba jesť to, čo nie je ultraspracované, vyhýbať sa fastfoodom, jesť veľa zeleniny a zdravých bielkovín. Možno budeš potrebovať aj zmenšiť porcie.

simsalabim
Včera o 08:51

@anonym_autor mne pomohli schudnut KT. Hlavne tak, ze som si uvedomila, aka je vlastne velka "porcia" a ake kaloricke su niektore jedla. A aj dolezitost bilekovin.

anonym_beda29
Včera o 08:53

kalorické tabulky, pridaj turistiku, alebo obľúbený šport. Tebe ani veru schudnúť moc netreba, pri tej výške 5-10 kg.

sisska96
Včera o 09:01
@anonym_autor

@anonym_autor však sladkosti, pečivo, múku, viac zeleniny a kuracie, ryby, zajac. Bravčové obmedziť, ani vypražané a mastné

januska12323
Včera o 09:08

Skús napísať čo a koľko si včera jedla. Tebe bude stačiť začať sa stravovať stabilne a možno niečo vynechať.

anonym_19251d
Včera o 09:26
@simsalabim

@anonym_autor mne pomohli schudnut KT. Hlavne tak, ze som si uvedomila, aka je vlastne velka "porcia" a ake kaloricke su niektore jedla. A aj dolezitost bilekovin.

@simsalabim presne tak. Bez KT to nedá. Vidím to na kolegynke, samé zdravé jedlá, ale tie množstvá sú jednoducho 3-4 násobne, ako sa patrí.

autor
Včera o 09:28
@januska12323

Skús napísať čo a koľko si včera jedla. Tebe bude stačiť začať sa stravovať stabilne a možno niečo vynechať.

@januska12323 ahoj, na raňajky som mala 3 kolieska paradajky , na ktorých som mala 3 kolieska mozzarelly light a na vrchu trochu balsamica. K tomu som mala 2 vajíčka na tvrdo . Doobeda som mala potom biely grécky jogurt . Na obed : trochu vážených zemiakov , grilované kuracie prsia a uhorkovy šalát . Poobede som mala hrsť orieškov kešu. A okolo 16:00 som si dala dve hrušky. Večeru som mala o 18.30 a spravila som si hrianku na ktorú som si dala avokado a posolila , pokorenila ho trošku a potom druhý toast , na ktorý som dala bazalkove pesto, paradajky a dala som zapiect na 5 minút . A potom už nič. Začala som piť len čistú vodu , čaj bez cukrenia a niekedy si dám cez deň 1 šálku kávy .

autor
Včera o 09:29
@anonym_autor

@januska12323 ahoj, na raňajky som mala 3 kolieska paradajky , na ktorých som mala 3 kolieska mozzarelly light a na vrchu trochu balsamica. K tomu som mala 2 vajíčka na tvrdo . Doobeda som mala potom biely grécky jogurt . Na obed : trochu vážených zemiakov , grilované kuracie prsia a uhorkovy šalát . Poobede som mala hrsť orieškov kešu. A okolo 16:00 som si dala dve hrušky. Večeru som mala o 18.30 a spravila som si hrianku na ktorú som si dala avokado a posolila , pokorenila ho trošku a potom druhý toast , na ktorý som dala bazalkove pesto, paradajky a dala som zapiect na 5 minút . A potom už nič. Začala som piť len čistú vodu , čaj bez cukrenia a niekedy si dám cez deň 1 šálku kávy .

@anonym_autor * varených zemiakov , nie vážených

autor
Včera o 09:30
@sisska96

@anonym_autor však sladkosti, pečivo, múku, viac zeleniny a kuracie, ryby, zajac. Bravčové obmedziť, ani vypražané a mastné

@sisska96 ďakujem

anonym_cfebea
Včera o 09:37
@anonym_autor

@anonym_autor jedalnicek vyzera pestro a zdravo. preistotu by som si vsak na tovjom mieste stiahla kaloricke tabulky (KT) -- na chudnutie potrebujes byt v kalorickom deficite. odporucam sa pridat tu na modrom koniku do skupinky "Cesta k mojej premene", v pripnutych prispevkoch je navod na ich spravne nastavenie. https://www.modrykonik.sk/group/6855/ drzim ti palce!

sisska96
Včera o 09:40
@anonym_autor

@anonym_autor na večeru by som už nedala pečivo. Radšej šalát, joghurt

januska12323
Včera o 09:52
@anonym_autor

@anonym_autor to je celkom fajn,

simsalabim
Včera o 10:08
@anonym_autor

@anonym_autor bez odvazenia a KT nebudes realne vediet, kolko si toho zjedla. Napr hrst kesu orieskov - cca 30g, moze mat 200kcal. To je celkom dost. Tolko zvycajne nema ani moj olovrant (mavam 120-150kcal). Rovnako 1 jogurt moze mat 100 ci 150 ml a tym padom aj ine mnozstvo kcal. A co je “trocha zemiakov”?

anonym_19251d
Včera o 10:14

@anonym_autor Kým to nemáš odvazene na gramy a nahodené v KT, tak sa ti to zdá všetko malo. Aj každú lyžičku tuku, ktorú dáš na panvicu, musíš zapísať. A potom uvidíš, kde je problém. Čoho máš málo, čoho veľa, co až tak diétne nebolo atď.

autor
Včera o 10:36
@simsalabim

@anonym_autor bez odvazenia a KT nebudes realne vediet, kolko si toho zjedla. Napr hrst kesu orieskov - cca 30g, moze mat 200kcal. To je celkom dost. Tolko zvycajne nema ani moj olovrant (mavam 120-150kcal). Rovnako 1 jogurt moze mat 100 ci 150 ml a tym padom aj ine mnozstvo kcal. A co je “trocha zemiakov”?

@simsalabim a poradili by ste mi prosím KT aplikaciu ? Aby som si to mohla začať vážiť a zapisovať ?

extempore
Včera o 10:39

AUtorka - ukľudni sa!!! Ak máš 185 cm tak tých 90 kg nie je nejako brutálne veľa. Podľa BMI si len veľmi tesne v pásme nadváhy..

simsalabim
Včera o 10:40
@anonym_autor

@simsalabim a poradili by ste mi prosím KT aplikaciu ? Aby som si to mohla začať vážiť a zapisovať ?

@anonym_autor kaloricke tabulky

mandzula
Včera o 12:07
@anonym_autor

@anonym_autor Nepises vahy jedal, no predpokladam, ze jes malo a hlavne malo bielkovin. 2 vajcia, kusok mozzarely a kuracia prsia su z hladiska bielkovin nevyhnutne minimum. Mam 54 kg a keby som zjedla to, co ty, umriem od hladu.
Aj ja odporucam KT, vedia krasne nasmerovat z hladiska mnozstva makronutrientov a najma velkosti porcii.

autor
Včera o 13:27
@mandzula

@anonym_autor Nepises vahy jedal, no predpokladam, ze jes malo a hlavne malo bielkovin. 2 vajcia, kusok mozzarely a kuracia prsia su z hladiska bielkovin nevyhnutne minimum. Mam 54 kg a keby som zjedla to, co ty, umriem od hladu.
Aj ja odporucam KT, vedia krasne nasmerovat z hladiska mnozstva makronutrientov a najma velkosti porcii.

@mandzula ďakujem vám pekne za radu .

autor
Včera o 13:27
@simsalabim

@anonym_autor kaloricke tabulky

@simsalabim ďakujem ❤️

autor
Včera o 13:28
@anonym_cfebea

@anonym_autor jedalnicek vyzera pestro a zdravo. preistotu by som si vsak na tovjom mieste stiahla kaloricke tabulky (KT) -- na chudnutie potrebujes byt v kalorickom deficite. odporucam sa pridat tu na modrom koniku do skupinky "Cesta k mojej premene", v pripnutych prispevkoch je navod na ich spravne nastavenie. https://www.modrykonik.sk/group/6855/ drzim ti palce!

@anonym_cfebea ďakujem vám pekne za radu ❤️

futurizmus
Včera o 14:47

@anonym_autor Čauko. AK chceš, napiš mi spravu. Určite viem pomôcť, akurát, či to budeš akceptovať hm. Už dopredu ti poviem, že tam nie je žiadne meso, ryby, vajcia, cibula , cesnak či huby. Som striktný vegetarian 25 rokov. Ofiko šefkuchár. Cvičím s činkami, workout, bajk, kedysi som behaval polhoďku v kuse. Takže tak.

futurizmus
Včera o 14:52

Ak môžem ešte doplniť tak, najhoršie vec je zajedanie. Že ľudia proste "zobú" počas dňa, niekto aj počas večerov a podobne. Total zle. Na funkčnosť dobrého trávenia, vitalitu či jasnosť mysle. Treba jedávať kontrolovane také množstvo, že v určitom okamihu telo má zereagovať zdravým odgrgnutím. To je bod, kedy je žaludok naplnený do polovice jedlom, štvrtina je voda a štvrtina musi ostať vzduch. Samozrejme drviva večšina spoločnosti je na tom tak, že táto reakcia tela, to odgrgnutie neprebehne. A to je problem. KAždopadne je tam toho viac okolo toho vsetkeho v zmysle stravovania a ďalších súnaležitostí.