icon

Máte pocit, že žijete v rýchliku?

31. aug 2021

Nemate pocit,ze zijete v rychliku a nestihate si uzivat chvile,nepamatate si dni... Poslednych par rokov ani neviem ako ubehlo a zacinam byt z toho frustrovana. Je jedno,ci sa nudim doma alebo mam povinnosti vyse hlavy proste ten cas leti. Zacinam mat podozrenie,ci sa nejako inak netoci zem 🤣 srandujem samozrejme. Ale ako sa da spomalit cas? Ako sa da uzit si chvile,ked teraz bolo rano a zrazu je vecer? Da sa clovek preprogramovat,aby vnimal cas pomalsie? Neviem,ci ma chápete, ale napr meditaciami sa vieme dat do kludu,tak existuje nejaka metoda ako sa naucit vnimat cas pomalsie?

Strana
z2
derdia
1. sep 2021

@hederamonstera ok ja nevravim, ale uz urcite nebudes zit sama pre seba... Kto nema dieta ani len netusi, ze zrazu nepatri sebe ale dietatu, ked ho zrazu ma... Najma matka. Vsetko ide bokom... A v prvom rade ty ako osoba. Takze take ze meditacia... To budes moct robit, ak budes mat vsetko porobene, to znamena, ze si spravis vsetko s dietatom na rukach, upraces, umyjes, vyperies, vyvesis, vyzehlis, uvaris... Opsrchujes sa.... A potom mozno pocas jeho spanku, aj to nebudes nikdy vediet kedy sa zobudi takze take nieco ako pokojna meditacia... To ta budem obdivovat ak sa ti podari😁😁😁👏👏👏ale drzim palce bodaj by to boo podla tvojich predstav.

hederamonstera
1. sep 2021

@derdia si myslis, ze neviem co obnasa starostlivost o dieta? Nejako nechapes, co chcem povedat. Tu nejde o cas straveny sama pre seba. Aj ludia bez deti ho travia aktivne, nielen rodicia su zatazeni povinnostami 😉 ja hovorim o tom, kde si s myslienkami pocas toho ako nieco vykonavas. Ak si uplne mimo (v minulosti, buducnosti), tak nevnimas pritomnost a ked sa v nej zrazu prebudis, tak nechapes kedy ta posledna hodina presla. A preto sa ludom zda, ze cas bezi rychlejsie. Lebo popri aktivitach su myslou inde. A je jedno, ci je to mamicka alebo biznis zena.

derdia
1. sep 2021

@hederamonstera ano ano chapem mas pravdu v tomto viem...mne napr naviac kradne cas, cas straveny tu na internete. Lebo je to pre mna nepodstatne, absolunte nedolezite a aj tak ho tu za ijam🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️musim si dat zavazok, ze sem nebudem hcoti a odpisovat na vselico🤓🤓🤓😁

hederamonstera
1. sep 2021

@derdia pozri, ak ti to robi radost, ze tu si, netrap sa tym a uzivaj si to ;)

petulka124
1. sep 2021

Poradit neviem, ale presne tak sa citim aj ja. Uz dlhsiu dobu mam pocit, ze zem sa toci rychlejsie.

hederamonstera
2. sep 2021

Akurat som natrafila na tento obrazok a spomenula si na tuto diskusiu😁😁

autor
2. sep 2021

@hederamonstera v tomto mas uplnu pravdu a zistila som touto diskusiou,ze nezijem pritomnym okamihom. Aj ked robim nejaku aktivitu premyslam,aky bol den,co urobim potom,proste nikdy sa nesustredim na danu cinnost. Uplne si to vystihla

Strana
z2