Máte s manželom odlišné volebné názory?
Ahojte, ja budem s manželom voliť absolútne inak. Takisto moji rodičia budú voliť absolútne inak.
Máte to niekto takto ? Ak áno, rozprávate sa doma na túto tému ?
My s manzelom volime rovnako, no neverim, ze keby sme volili rozdielne, rozhadze nas to. Smolou dnesnej politiky je fakt, ze sa z nej robi nabozenstvo, kde kazdy trpi subjektivkou slepotou, vidi tu svoju pravdu ako jedinu a cloveka ineho nazoru castuje urazkami a dava na uroven jednobunkovca. Pritom staci tolerancia a respekt. V ramci rodiny mame ludi, ktori volia inak ako my a bud sa o politike nebavime, alebo sa bavime stylom vypocut si nazor druhej strany - bez urazok, s respektom, lebo svoju rodinu nepovazujem za hlupu, primitivnu atd. len preto, ze si dovoli mat iny nazor.
Pokial si vo vsetkom ostatnom rozumiete, tak nie je co riesit. Odvol si svojeho kandidata a hotovo. Do nejakych politickych debat s jeho rodinou by som sa nepustala. Je to strata energie a casu.
Áno.mam odlišný názor....a nielen na voľby........
tak to sa este da nejako ustat, ked vo vychove mas doveru a slovo. Lebo nie vzdy to tak je. Jeden rodic je ok s LGBT druhy silno proti jeden za ockovanie druhy proti jeden sa demokraciu druhy za autoritarstvo, jeden sa podporu vojensku Ukrajine druhy proti, jeden za NATO, druhy von z NATO. A to dieta casto prebera hodnoty rodicov a istom veku sa zacina pytat.
Autorka, ja ta chapem. Cloveka to mrzi, ale rozist sa s niekym kvoli politike, to je hlupost. Zijeme si predsa svoje zivoty a nevieme ovplyvnit, co sa deje hore. Inteligentny clovek respektuje druheho a vie si urcit hranice a pravidla. Ak viem, ze sa nezhodneme, tak to neriesim. Snazim sa vnimat to pozitivne a dobre na partnerovi a nie je toho malo. Nejake kompromisy su vo vztahu vzdy nutne.
Ano mame ale je to aj koli taktike - manzel nedava hlas tomu a kym suhlasi, ale tak aby sa ten “druhy a horsi” nedostal bud do koalicie alebo teraz do druheho kola a este si ho obhaji ze preco. Ja volim toho s kym nazorovo najviac suhlasim a je mi jedno ake ma % sance na uspech podla prieskumov. Takze dnes to za mna nebude nikto z trojice korcok-pele-harabin.
Jejo rodina nezije na sr takze s nimi toto ani neriesime a s moj tatko si v nazoroch na politiku sadne skor so mnou
je to každého osobná vec, koho bude voliť, to, že človek má manželku a manželka a spávajú spolu, neznamená, že každý nemôže mať svoj názor a ak toto je niekde problém, je to choré
S manzelom nie, to mame rovnake nazory. Ale rodicia su volici smeru a hlasu takze teraz je pelegrini jasna volba. Vzdy sa dohadame ked nato pride... clovek vie, ze nic nevyhada ale aj tak sa snazim vysvetlovat.
Ludi co by volili Harabina vo svojom okoli nemam ale vacsinou su to taki ktorymi tak ci tak nie je o com🙂
Keby môj muž inklinoval k Ficovi, Pellegrinimu alebo Kotlebovi, tak by nebol môj muž, keďže by to veľa vypovedalo o jeho nízkej inteligencii a mizernom všeobecnom prehľade.
Takže nie, nemáme odlišné volebné postoje.
A teraz volím aj rovnako ako moja mama.
Volíme rovnako . Neviem si celkom predstavit ako by sme dokázali fungovať v domácnosti , ak by sme mali iné pohľady na fungovanie v našom štáte a vo svete .
@andrejkap123 trosku vam to vylepsime, sme z vychodu a ja, muz a dospela dcera volime Korčoka, Ale mas pravdu, inak je zameranie vychodu take, mozno okrem košic. a vacsich miest.
Volíme rovnako,keby volil podržtašku prestala by som si ho vážiť.Pre mna je doležite,aby sme sa v podstatných veciach zhodli.
@andrejkap123 jooj prosim ta, zijem na vychode a tych ludi, ktorych mam v okoli nikto, nikto nevolil fica ani peleho… takze prosim, taketo reci si odpust….
My volime s muzom rovnako. Ako urcite by som nedokazala zit s clovekom, ktory je extremista, ma vulgarne reci, veri konspiraciam... A to casto volici Smeru a SNS su... Ci Harabinovci... Este tak mozno volici Hlasu su slusnejsi. Neviem, tazka otazka, lebo v nej nie som. Ale ak Vam to inak funguje v manzelstve, tak je to OK. A volim Korcoka a som z Horehronia, tu vela ludi ma cudne nazory, aj moj otec napr. Ale velmi sa s nim do reci o politike nepustam, je to moj otec, mam ho rada, ale nazory na politiku tak to je fakt des
my sa väčšinou s manželom nezhodneme aj keď názorovo sme na tom podobne, politiku bežne doma nerozoberáme ale pred voľbami sa zvykneme porozprávať o svojich plánoch, zaujíma nás totiž názor toho druhého. Za mňa vo vzťahu nie je miesto na výsmech, hlúpe narážky či ponižovanie pre názor. Partneri sa majú navzájom rešpektovať a je jedno či sa jedná o politiku, náboženstvo,.... V pokoji sa porozprávame o svojom názore, nikto nikoho nepresviedča, ani na nikoho neútočí. A aj teraz napriek tomu že bol od vyhlásenia kandidátov rozhodnutý komu dá hlas som zachytila že zvažuje radšej môjho kandidáta, lebo keď sa zamyslel nad mojimi argumentmi tak to dáva logiku viac ako jeho pôvodný názor.
Viac. ako to, ci niekto voli Harabina alebo Korcoka by ma trapilo to, ci dotycny napr. pomoze starej panej pri pokladni pozbierat nakup,ked sa jej rozsypal,alebo ci ked pridem domov s oznamom,ze som novym autom omylom zvalcovala dobravnu znacku, ci ma ovrieska alebo sa snazi predychat a normalne riesit situaciu. Kiezby, kiezby bol kazdy volic jednej alebo druhej strany tak jednoducho polarizovany,ako si to predstavujete, to by potom tieto reci mali nejaky zmysel.Nastastie to tak nie je.
Ženy ja neviem, kde vy žijete, ale ja mám blízkych, známych, kolegov aj z opačného politického spektra a vôbec nemám pocit, že majú odlišné hodnoty ako ja. Pred takými 10 rokmi takmer nikoho netrápila politická orientácia ostatných a teraz sa tu idú pomaly ľudia rozvádzať, som zvedavá, kam toto až zájde.
@jaroe presne aj ja to tak vnímam
@tululu ale tu z komentárov mi to pôsobí že ak niekto volí opačne, tak je automaticky zlý človek nevhodný do života
@jaroe suhlasim s tebou... nejako automaticky sa berie, ze lavicovo orientovany clovek je zly, primitivny, vulgarny fasista. Hoci s nimi nesuhlasim,s jednym z nich zijem a dalsi je otec mojich deti, tak su to normalni muzi. Nebola by som s buranom. Proste len maju iny pohlad. Nemozeme ich takto pausalizovat. Nikoho... ani dochodcovia nie su vsetci senilni starci. Nepaci sa mi tento nazor, to uz ide do extremov a nema to nic s toleranciou.
Autorka ty nemáš s mužom na všetko úplne rovnaký názor? Sokantne! Hneď v pondelok podaj žiadosť o rozvod!
Tolerancia a rešpekt k inému názoru ako k tvojmu ti asi nič nehovorí a pokojne by si uvítala aj diktatúru keby bola ideologicky zhodná s tým čo si myslíš ty, že?
podla mna je to ine ked je to kamarat kolega a ked je to zivotny partner. To sa neda porovnavat. To je podobne ako s nabozenstvom - praktizujuci krestan a ateista sa znesu vo vztahu len zriedlakedy.

@zeldia dakujem za zaujem o moje zdravie, moj zaludok pracuje dobre 👍