Máte s manželom odlišné volebné názory?
Ahojte, ja budem s manželom voliť absolútne inak. Takisto moji rodičia budú voliť absolútne inak.
Máte to niekto takto ? Ak áno, rozprávate sa doma na túto tému ?
Tu ta zeny presvedcia, ze muz, ktory voli Smer/SNS a spol. proste nemoze byt dobry clovek! No proste nemoze, chapes. To sa proste musi niekde odrazit, ten jeho fujfuj politicky nazor. No proste musi ! 🙉
Myslím si že netreba vnášať politiku do rodinného života. Budem voliť Korčoka a ani neviem koho bude voliť môj muž. Opýtam sa ho potom. V parlamentných voľbách som volila som volila PS a on Hlas. Nijako negatívne to náš partnerský život neovplyvňuje.
Ja si neviem predstavit, ak by moj muz mal uplne ine nazory a postoje ako ja. Za mna je aj taka, mozno pre niekoho nepodstatna banalita, ako je politika, sucast hodnotveho rebricka, ktory predstavuje zaklad, v ktorom vychovavame deti. Mame rovnake nazory na vsetko. Co sa tyka rodiny tiez. Som za to velmi vdacna, nakolko predchadzame skaredym debatam pocas rodinnych stretnuti 😅
Lenže voľby nie sú len o vhodeni nejakého bezvýznamného lístka do urny. Tým vhodenim prezentuje svoje priority a aké hodnoty v živote uznáva. Nevedela by som si vážiť človeka, ktorý by podporoval vojnového agresora, xenofóba, rasistu a pod.
Nie, neviem si to predstavit. My sa casto bavime doma o politike a to by som asi neprekusla, keby mame uplne ine politicke preferencie.
Nie je dobre sa hadat kvoly volbam, vzdy sme vsetci akceptovali, ked sa niekto rozhodol volit niekoho ineho, ale na druhej strane teraz su niektori kandidati velmi odlisni, cize druha strana moze byt inym nazorom az poburena.
My s muzom rovnako, PS, Korcok.
Ja som volila Pelleho, on Korcoka. Predtým volil Hlas, teraz by volil KDH.
Nehadame sa kvôli tomu. Je prirodzené, že nemáme na všetko rovnaký názor a rešpektujeme to.
Autorka, mrzi ma, ze tvoj manzel sa "trochu pokazil! Ale ani ako progresivne liberalna osoba si nedokazem predstavit, ze by som skveleho partnera a skveleho otca kopla do zadku, maximalne by som ho strazila na verejnosti🙂. A tiez som zazila, ze pripady, ze par ludi v mojom okoli z nicoho nic otocilo a volilo uplne mimo nasej bubliny. Nikto ich nezavrhol, len sme sa velmi podivovali a bola nejaka suskanda. Ale vzdy sa napokon vratili k povodnym nazorom. Drzim palce, nech sa to nejak opravi, mozno nastudovat zdroje na internete, ako postupovat u tychto pripadov. Nech to dobre dopadne!
@andrejkap123 praveze posledne volby aj v bratislave vela ludi volilo fica a spol, ludia nechceli PS kvoli LGBTI.
No ja mam doma to iste, a to pripominam ze doteraz vzdy sme volili viac menej rovnako, alebo aspon rovnake spektrum..a moj muz volil Peleho a teraz Republiku 🙈 ja sa ale nad to neviem povzniest..ked som si ho brala mali sme na politiku rovnaky nazor a teraz toto? tazka situacia..

este by som dodala, kolko parov sa pri randeni bavi o politike? Vacsinou maju problem prist s otazkami ohladne poctu deti a ako budu funkovat napriklad ohladom financii. Niektore veci sa odkomunikuju az ked sa danu problem objavi. Vid napriklad teraz prezidentske volbky. Partner sa moze pocas spolocneho zivota tiez zmenit - jeho nazory. Je na kazdom, ako sa k tomu postavi, co je ochotny akceptovat a co je uz cez ciaru.