icon

Máte skúsenosti s manipulátormi?

maji182
15. júl 2014

Dnes som čítala tu na MK veľa príspevkov o takýchto mužoch... Ak máte nejakú skúsenosť tak mi napíšte správu... Chcela by som pochopiť ženy, ktoré takýchto mužov tolerujú alebo skôr prežívajú ich vyčínanie...Tak ak sa chcete vyrozprávať kludne správa ...

kaktusik007
15. júl 2014

co to za otazka.

snazis sa pochopit nepochopitelne.

zeny ich toleruju do tej miery, kym tej - ktorej nedojde, ze je to kravina.

Vies, ako som pisala vo fore - ak sa s takymto typom muza nestretnes, nemas sancu to pochopit. Ich spravanie pochopitelne nie je. A uz vobec nepochopis tu zenu. Ma v sebe chaos - a castokrat citi vinu za nieco, za co ani nemoze. Vidi na nom, aky je skvely otec, aky vie byt mily, pritazlivy... Len potom ked uz naberie odvahu a riesi to tu trebras na konovi a spocita si, ze tych peknych dni bolo asi pat do roka... Alebo desat.

A skvely priklad tu uviedla @mamavera - ked das zabu do hrnca s vriacou vodou, vyskoci. Ak ju das do hrnca so studenou, a pomaly pomaly pomaly budes zvysovat teplotu vody po jednom stupni --- zabicku uvaris za ziva.

Manipulatori, taki ti ozajstni a nebezpecni, su sarmatni a neodolatelni muzi. Casto ich zene okolie zavidi, teda jej kamaratky su z neho doslova paf... A potom, ked su zablesky, kde sa obcas prezradi - tak tie otoci tak, ze mas pocit, ze to tebe preskakuje a namyslas si veci, co nie su.

Toto nemas sancu pochopit, kym to nezazijes. Viem to podla seba. Viem, aka som bola pred tym, nez som bola manipulovana. Ake som mala nazory typu toto sa mne stat nemoze, ta zena nie je normalna, ked toto dovoli... A potom sa to mne, osobe, ktora bola o sebe samej presvedcena ze manipulovatelna nie je, stane. Trosku riadne vytriezvenie. Hold, bola som silny objekt. Chcel ma tak moc, ze styri -- opakujem STYRI -- roky potlacal svoju osobnost a hral hru, aby ma dostal tam, kam chcel. Toto hocikto nedokaze - iba cisty psychopat.
To, akym sposobom ide cielene za tym, co si zaumieni -- nieco neskutocne.

Uz som desat mesiacov nebola pod jeho vplyvom, ked mi stale este dochadzalo -- aj v tomto ma zmanipuloval a moje rozhodnutia neboli vobec slobodne.... Bol vyborny. Teda je. Mna uz nechal tak, nasiel si inu obet.

sharlotta
15. júl 2014

A co taky Hitler, ten dokazal tak zmanipulovat masy, ze za nim isli a vyustilo to do najhroznejsich udalosti v dejinach ludstva. Tiez pasychopat a tiez si mozme klast otazku, ako to, ze mu to ludia zrali a ako to, ze ho nikto nezastavil...Kto mne toto vysvetli? Vlastne netreba...

mamavera
15. júl 2014

vždy sú to ženy, ktoré majú určité predispozície tolerovať takému primitívovi jeho správanie. Či už ženy, ktoré boli vychovávané k poslušnosti, ktoré neboli zvyknuté na to, že môžu povedať svoj názor, že dokonca môžu povedať nesúhlasný názor, ženy, ktoré zažili niečo podobné v rodine, ženy, ktoré svoju neistotu a pochybovanie o sebe samej skrývajú za bezchybné vystupovanie, výzor, výborné výsledky v zamestnaní, ale ktoré sú vo svojom vnútri veľmi zraniteľné.

kofoluska
15. júl 2014

Ako pise Kaktusik, kym to nezazijes - nepochopis.U nas v rodine bohuzial nie jedna zena doplatila, vratane mojej mamy. Bol to despota, manipulator, ale pritom sarmantny a starostlivy chlap. Mama sa za tych par rokov s nim totalne zmenila. Mohli sme jej my hovorit co sme xceli. Nepomahalo. A vies co boli moje prve slova, ked mi povedala, ze ma noveho priatela? "Drbnuty horehronec." A dnes, ked si mama na to spomenie - az jej slzy idu do oci, ze uz vtedy sa nezacala mat na pozore a nedala na intuiciu svojej dcery. Nikdy nezabudnem, ako ma pristavovali JEJ znami a vypytovali sa ma, co sa s nou stalo. Nikdy nezabudnem na to, ako mne samotnej napisal list, ked som sa odstahovala za robotou a mama ostala uplne sama. Snazil sa manipulovat aj mna, aby som sa postavila na jeho stranu - a riesil to cez peniaze. Moja mama je na invalidnom dochodku, nema toho vela, nema casto z coho zit. A on mi vypisoval veci ako ze hladuje, ze nema na jedlo a podobne. Pritom som jej pomahala, ako sa dalo. Ale on velmi rychlo pochopil, ze uz jediny sposob, ako si ju udrzat su prachy a to, ze jej da s prepacenim nazrat.
Nexci to zazit a vlastne - nexci to ani pochopit. Bud stastna, ze si na takehoto chlapa doteraz nenarazila a dufaj, ze ani nenarazis.

dankal
15. júl 2014

pochopis iba ked zazijes. inak nie. kazda si mysli, ze jej sa to stat nemoze....mudre reci, ze ako to moze dopustit... a pritom v mnohych pripadoch ide o zeny inteligentne, uspesne, ktorym nikto neveri, ze by sa manipulovat dali. manipulator sa vie pretvarovat roky. nakoniec obet presvedci, ze je vsetko tak ako ma byt. niektore sa z toho nevymotaju nikdy. ja som sa vzoprela. vtedy len zacalo ozajstne "vzruso"... podarilo sa mu zmanipulovat aj vela ludi z mojho okolia. bol naozaj sikovny....

konecnefree
16. júl 2014

mamavera " presne ako pises"

p.j.jacky
16. júl 2014

Najhorisie a najtahsie je vobec dokazat ze je niekto manipulator.Lebo vie dokonale okolie presvedcit ze je on nevinny,laskavy a skvely clovek .
Moja skusenost: vsetku vinnu dava za vinu inemu.napriklad: "urobil som to,lebo si ma k tomu donutila", " robim to zo zufalstva k tebe" , " nemozem za to, ze mi niesi dobrou zenou" aspon tieto vety mam hlboko v dusi zaryte.
Manipulator vie dokonale vydierat cez city,psychyku. dokaze to len par slovami. Manipulovany ma pocit vinny a snazi sa to napravit.Ak sa manipulatorovy vzopre zacina ozajstne peklo,dokym si nenajde dalsiu obed.... tak cakam aj ja co pride po mne niekto iny na rad!

natalia_2
16. júl 2014

prave som sa s takym rozišla.Bola to nočná mora a som rada že som sa ho zbavila..Už sa na neho nalepila dalšia 🙂 a nevie čo ju čaka 🙂

ushuaia
16. júl 2014

pozri si temu ,,POVYSENECKY MANZEL,, prave sa tam diskutuje...je to presne o manipulatorovi...

marisoul
16. júl 2014

ako som maji do správy napísala: manipulátori sa vkradnú ani neviete ako, začne to krásnymi slovami o tom aká ste úžasná, výnimočná, že neverí aké šťastie má, že práve vy ste s ním...proste frázy ako vystrihnuté z filmu, galantný, pozorný, nosí kvety - kamarátky vám ho závidia a postupne si ho obľúbi celá rodina a potom krok po kroku vás vtiahne do svojej hry...začne tým aký má ťažký život, koľko ľudí mu ublížilo, problémy s rodičmi, súrodencami, v práci, všade okolo neho toľká nespravodlivosť a on sa pri tom všemožne snaží...zaútočí na súcit a vás ani len nenapadne, že to čo hovorí je jedno klamstvo a hra, ktorú dokonale ovláda...je ťažké si pripustiť, že by vás mohol niekto tak nechutne zneužívať a priživovať sa na vašej oddanosti a citoch, pretože vždy si hovoríte, že toto by vám človek, ktorého ľúbite a ktorý ľúbi (???) vás, neurobil...a predsa...je ťažké si to uvedomiť, až kým nie ste priamo uprostred toho. Kto nezažil, nepochopí a ľudia, ktorí vravia - toto sa mne nemôže stať - a ľudia, ktorí tieto obete odcudzujú ani netušia, že genialita (obrazne povedané) manipulátorov siaha za hranice ich a nášho pochopenia...

citronade
19. júl 2014

paradox, ony same nechapu co sa vtedy deje, len slabo tusia... vacsinnou po case pride kriticka chvila ked zapadne posledna skladacka..je to na dlho...co chces vediet konkretne, napis... viem toho dost,

pemasinika
19. júl 2014

Baby to vyššie napísali presne. Kto nezažil, nepochopí. A s tou žabou, čo napísala kaktusik007 je to veľmi trefné. Tu niet čo dodať. Keby som niečo také nezažila na vlastnej koži, asi tiež neuverím.Zdá sa mi neskutočné, že som s takým manipulátorom dokázala prežiť 18-násť rokov. Už len sekunda pomyslenia na tohto "človeka" ma privádza do zúfalstva. 😒
Darí sa mi, som necelé tri roky po rozvode najšťastnejšou ženou na svete. Pokúša sa ma opäť dostať na kolená. A najjednoduchšie je to cez deti. Na súde hrá úlohu obete. Tlieskam mu, ide mu to veľmi dobre. Keby som nevedela, čo sa skrýva pod tou maskou, takmer by som mu uverila tiež. Nestojí mi za viac zmienky o ňom. Je to už len zlý sen, z ktorého som sa konečne prebrala. Teraz mám pri sebe skvelého muža, ktorý mi dáva toľko lásky a sebavedomia, som veľmi vďačná za neho. Konečne neprežívam, konečne si žijem svoj život. 🙂

santine
20. júl 2014

nuz aj ja som naletela, ale aj takmer cela rodina a to aj skuseni starsi ludia, nie len ja mlada hlupa naivna 😒 iba moj pes ho nikdy nemal rad!!! a moj brat a jedna jedina kamaratka. v praci mi ho zavideli, dokonaleho manzela... recicky, darceky, usluznost, ale popri tom dennodenne pomalicky davkovanie, podsuvanie veci a nazorov, ze za problemy mozu ini, ludia, system, hlupe Slovensko... a on potichu parazitoval na inych, vlastnych priatelov nemal (!).... furt na mne nalepeny, "laska ako tram", postupne som prisla o kontakty, kamaratky... naletela som, pretoze som si vazila to dobre, vazila som si manzelstvo a vravela si, ze kazdy sme nejaky a ze to predsa spolu tahame zivotom za spolocnym cielom. tvaril sa ako uprimne veriaci clovek, myslela som, ze to je tiez zaruka.. ale uprimny rozhovor s nim? jasna odpoved na jasnu otazku? to nie, obkluky, otacanie, vytacanie. nerespoktovanie zelania druheho, donekonecna presviedcanie az nedosiahol svoje... uvarila som sa aj ja ako ta zaba... pravdu vravel iba v hneve a to som len oci otvarala!!! az sa jedneho dna rozhodol odist. choval sa ku mne ako k spinavemu bezdomovcovi, obrat o 180 stupnov.... teraz na sude hra jedneho dobreho ale ublizeneho otca... jeho slabiny? v skutocnosti ohromny strach a nenavist. a lakomstvo a sebectvo.
a preco bol manipulator? no ja myslim, ze preto, lebo vyrastali v tom, ze si uz doma klamali, dostavali bitky, nazor svoj nemohli vyjadrit, rodicia ako dve zelezne okovy, nikam ich nepustali, len tam, kam ich sami nasmerovali... preto si vyvinul taketo spravanie.

lorela
20. júl 2014

Mam. A nebol to muz, ale zena - manipulatorka, ktora dokonale ovlada a manipuluje svoju rodinu.

svetluska131
30. júl 2014

tiež žena-moja matka☹A je to nešťastie na celý život-žiaľ nie jej ale môj...

siusinocka
30. júl 2014

pri čítaní týchto riadkov mam pocit že žijem jedným z nich.. ale ja to skôr si myslím že to má ako diagnozu z povolania..

bambibam
30. júl 2014

Poznám jeden prípad...v rodine ...a čo je najhoršie ,že sa nedá pomôcť....ona je tak oblbnutá ,že jedine jeho smrť ju vykúpi, ak vôbec ...a smutné on riaditeľ na škole a ona obyčajne týrané dievča...smutné, fakt a ako rodina sme sa snažili ,ale ...ja neviem čo jej dokáže doma navyprávať a naspäť zalepiť oči. Nikde nechodí,je uzavretá, poslúcha ako vycvičený pes. Často krát mi jej muž "pán riaditeľ" vysvetlil ,že niesom vhodná spoločnosť pre jeho ženu a deti. Nedovolí ani kontaktovať rodinu a nás ma akoby za odmenu.Nechápem ako takýto človek môže sedieť na mieste kde sú deti.