Matka a kostol
Ahojte mate aj vy taky problem ze vasa mama je velmi silne veriaca zena, vy do kostola nechodite lebo v tom nevidíte nejaky vyznam? A ona vas zsto odsudzuje a vyhadzuje vam to na oci kazdu nedeľu?
Je nejaky spôsob aby to matky prijali ze ich deti niesu takéto nábožne alebo k ucte k nej sa premôcť a do toho kostola nasilu ist alebo ako? Aby bola spokojnost a pochopenie na obidvoch stranách. Dakujem ☺️ Len poznámka, mam po 30tke a svoju rodinu
@elizabet173 "Keby mi mama každú nedeľu vyhadzovala na oči chodenie do kostola, nereagovala by som na to, jedným uchom dnu, druhým von, keby mi to vyhadzovala na oči dosť agresívne, obmedzila by som s ňou kontakt." Plný súhlas. Iné riešenie pre osobu, čo nepochopí, že je to zbytočné riešiť a furt si ide svoje veľmi nepríjemným spôsobom nevidím.
@elizabet173 Opakujem 3. krát: ony dve sa majú porozprávať a vydiskutovať čo potrebujú. Predpokladám, že problém je u nich vôbec viesť vecný a konštruktívny dialóg. Keby to dokázali, autorka by nehľadala riešenie na MK. Ja nepoznám povahu ani jednej z nich. Ja by som na MK neriešila svoje osobné nezhody s kýmkoľvek. Ty áno? Už tá téma o niečom svedčí. Nemyslíš?
Mas svoju rodinu, muza, deti a tvoja mama ma tu drzost ti diktovat ako mas travit nedele? Tak mi to pride, ze ti panbickari, by najradsej riadili cely svet. A co takto sa jej na oplatku spytat ci nema inu robotu, len v kostole sa pretrcat? Ktohovie ci by jej to bolo prijemne😉
@loliki oni žiaden dialóg neviedli a ani viesť nebudú. Je to vymyslená téma, aby sa tu "dožrali" ženy, ktoré nerešpektujú názor druhej strany. Prečítaj si príspevky autorky, je jasné že ona si svoje obhájiť vie. Ak by to bola pravda, táto téma, určite si s mamou za tie roky už nejakým spôsobom "poradila".
Ale, krásne sa tu niektoré ženy "vyfarbujú" 😭
@loliki a čo robíš ako teraz ty ?
jasne nič nepovedať, nič nekritizovať , zatvarať oči pred pravdou , ignorovať ako to cíti ta druhá dotknutá strana lebo vy máte pravdu
a presne toto je váš postoj presne si to vystihla
skus akceptovat že ja tvoj názor považujem za blud totálny , ja ti ho vyhováram nie len konštatujem svoj postoj a názor , dávam ti tu nejaké linky návody, argumenty aby som ta presvedčila o opaku NIE za to ty ano
@sara07 ste sa tu našli s "@loliki"
@elizabet173 Ja apriori neodsudzujem matku, lebo nepoznám jej názor. Nepovažujem za správne vytvárať tu o nej nejaké domnienky na základe vyjadrení jednej strany (dcéry).
@zltalienka Tiež mám taký dojem. Súhlas. 🙂 Veď nech sa každý predstaví, ako chce.
@sara07 Čo robím teraz? Nekritizujem, nezatváram oči pred pravdou, neignorujem pocity jednej ani druhej strany. Napíšem svoj názor, pričom nikoho neurážam. Neznížim sa k takým príspevkom. Komunikujem asertívne. Akceptujem, že nevieš akceptovať môj názor. Ak Ti vadí, že mám pravdu, otvor si oči a nájdi si tú pravdu aj Ty. Ja Ti nebránim, ani Ti nevyčítam, že žiješ v blude. Veľa šťastia. 😉
@elizabet173 Nech sa za mamu pomodlí. 😉
@elizabet173 Veľakrát vďaka modlitbe sa zmení ten, ktorý sa modlí, jeho uhol pohľadu. Môže nastať zmena aj u druhého. Keď nevyskúšaš, nevieš. 😉 Myslím, že k téme stačilo.

Ahojte,
tak ako sa staráme o svoje telo navonok, živíme ho telesným pokrmom, tak je dobre živiť ho aj duchovným pokrmom, a to modlitbami, účasťou na sv.omsi, dobrým, čestným a príkladným životom,.... (Nepozerať na katolíkov a kňazov, oni sú takí,toto robia,... Áno,ale aj oni sú ľudia a majú právo zlyhať,ale bojujú so svojimi slabostami). Vďaka modlitbám,... čerpáme veľa lásky, sily, a hlavne veľa milostí pre svoj život. Ak sa matka modlí za svoje deti, vyprosuje im veľa milostí pre ich život , ochranu, pokoj,.... A ktorá dobrá mama by toto nechcela pre svoje deti a rodinu? Píšem, lebo to všetko zažívam a cítim všetko požehnanie, ktoré dostávame vďaka našim modlitbám a hlavne modlitbám našich rodičov a starých rodičov... Máme 7r., 5r. a 2.r deti. Týmto duchovným životom ich treba sprevádzať, vysvetľovať,....
sv.omsa je najdôležitejšia modlitba, lebo je na nej prítomný sám pán Ježiš.
Len keď človek neverí, je ťažko tam chodiť, to si musí človek uvedomiť, veriť a mať otvorené srdce 💓. Sv.pater Pio povedal, že skôr by sme mali prežiť jeden deň bez slnka ako bez sv.omse.
Tvoja mama si to asi uvedomuje,preto je smutná z toho, že neživite aj svoj duchovný život. Ak aspoň trošku veríš, možno by stálo za to to skúsiť. Ale ako píšem, bolo by dobre mať aspoň trochu otvorené srdce, nie z povinnosti, nie z trucu, nie kvôli kňazovi..... Je to aj výchova svojich deti, ktorým sme sa zaviazali pri krste.
Pekný deň

@elizabet173 Autorka to musí riešiť so svojou mamou. Aký problém má jej matka, musíš sa spýtať jej. Ja ti na to neodpoviem. A ďalšiu otázku možno položiť aj opačne: či je milé, keď dcéra pokazí nedeľu svojej matke? Ten rešpekt by mal byť obojstranný. Matka už nie je zodpovedná za skutky svojej dospelej dcéry. Ale chápem, že jej na nej záleží, že nie je to pre ňu ľahostajné. Pekne to tu niektoré opísali, ako sa zmenil ich vzťah k náboženstvu. To čo im voľakedy nechýbalo, k čomu nemali vzťah, nadobudlo pre nich po čase iný význam a ten vzťah si vybudovali.