icon

Matka adopciu rešpektuje, no niej e nadšená

20. dec 2022

Ahojte idem sa skor vyrozpravat ale tiez po radu / nazor
Este predtym nez sme zacali s pripravou na adopciu sme samozrejme oznamili rodine teda rodicom ze si ideme adoptovat dieta moji rodicia to zobrali uplne v pohode mamina to zobrala prekvapivo fajn pytala sa ake boli sedenia co tam bolo ako bolo a podporovala ma v tom posledny cas ale sa prestala pytat na posledne zaverecne sedenie sa uz ani nepytala co bolo ako Bolo ci sme presli a cim dalej tym viacej ma divne ustipacne poznamky ohladom osvojenia nevyhovara mi to no jednoducho sa nejako prestala zaujimat a vidim to nanej ze nieje nadsena ako Keby jej to doslo az teraz ked uz mame celu pripravu za sebou.. aj keby proti bol cely svet tak by som sa inac nerozhodla s matkou mam velmi dobry vztah sme “ kamaratky “ a prave preto ma to trapi vidim ze nieje nadsena nezaujima sa nepyta sa neriesi a ak zacnem ja vypocuje si ale nepyta sa dalej zmeni temu poznam Ju vidim a citim to s nej ze sa Nieco zmenilo 🥲
A tak ma zaujima ako to bolo u vas ? Ak Niekto Mal aspon trosku podobnu situaciu zmenil sa vasim rodicom pohlad na to cele uz ked bolo dieta doma?
Zamiluje
Si moje dieta matka az ho uvidi alebo hoci casom ked s nim bude travit cas?

Neviem co si Mam Mysliet taka nahla zmena

veronika_sk000
20. dec 2022

a neskusila si sa jej spytat na to otvorene, ked mate taky kamaratsky vztah? mozno sa len boji neznameho, cim je to blizsie

nely1704
20. dec 2022

Mame podobnú situáciu v rodine. Vzťah sa buduje postupne, ak bude mamka tráviť s bábätkom čas, určite sa do neho zamiluje a vsetko bude v poriadku, neboj 🙂 nezaťažuj sa teraz takymi vecami

autor
20. dec 2022

@veronika_sk000 popravde nechcem
Tuto temu znova a zase otvarat vidim ze Nieco Nieje ok.. vidim ze sa nechce velmi o tom bavit… ani mne to nieje prijemne zacinat temu adopcia ked vidim ako reaguje.. ale je mi to strasne Luto ze je to odrazu ine ako na zaciatku

autor
20. dec 2022

@nely1704 a mate uz babo doma ak sa smiem
Spytat? Tiez si Myslim ze mozno casom ale to tak hrozne zaboli ak to clovek citi z rodica a viem ze mi to
Nepovie na rovinu ze nie niesom
Nadsena alebo Nieco podobne len nechapem preco taka nahla zmena ked zo zaciatku bola uplne v pohode

nely1704
20. dec 2022

My nemáme dieťatko adoptovane ale blízka rodina si dieťa adoptovala. Chápem Tvoje pocity. Musíš sa s mamkou porozprávať ak ta to mrzí a cítiš ze je to nevypovedane

hariet
20. dec 2022

Ked mate taky dobry vztah ako hovoris, preco sa jej nespytas otvorene? Moze byt za tym vela dovodov, rovnako aj, ze si domyslas a len tu temu tak nepreziva ako ty. My sme rodine oznamili nase rozhodnutie adoptovat, az ked sme mali interakcie s babom. Nikoho nazor okrem mojho muza ma v tejto veci nezaujimal.

autor
20. dec 2022

@hariet tak vsetci sme nejaky a mna trapi aj to co si Mysli Matka - rodicia dobre mozno som sa zle vyjadrila vieme rozpravat ako kamosky ale niesom ten typ cloveka ktory si posadi Matku a bude riesit citlive temy ano na zaciatku som to oznamila
A pytala som sa na nazor reakcia a vsetko bolo fajn v pohode a je mi to jednoducho neprijemne zase zacinat tu temu mozno sa aj Bojim
Odpovedi a necakam ze mi tu niekto povie co robit ani neocakavam ze niekto bude vediet co matku trapi 😀
Skor som sa
Prisla vyrozpravat a mozmo pre
Utechu od tych ktori mali/ maju nieco podobne

Jednoducho neviem s nou riesit take… vazne citlive temy zvlast ak Vidim ako sa tvari reaguje alebo lepsie povedane nereaguje neviem sa k tomu donutit

autor
20. dec 2022

@nely1704 dakujem 🥰

autor
20. dec 2022

@hariet ale to ze tu temu mozno Tak nepreziva ako ja to mas Pravdu je to mozne takto som to nebrala zato ti dakujem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maajak
21. dec 2022

U nás bol otec bezpocitovy, keď sme o tom rozpravali. Teraz je to najmilovanejšie vnúča-možno preto, že je s ním každy deň. No podľa mňa je to aj mojou zasluhou 😀 možno nie, - vediem dieťa k ucte starých rodičov- objatie ked príde zo škôlky, vystískanie.. hranie hier s dedkom.. Nespočetne krát dedko povedal, že " aký smutný by bol dôchodkovy čas bez neho" a pre mňa je to najkrajšia odmena. Dufaj, že sa to dá do poriadku, nevzdávajte sa, neriešte okolie. Prajem vám výdrž v čakaní- stojí to zato.

andreatytler
21. dec 2022

Myslim ze si na tom este celkom dobre, kedze matka adopciu respektuje. Pocula som aj take pribehy, kedy stary rodicia dieta otvorene odmietli. Musis byt pripravena na taketo veci. Adopcia je proste iny sposob ako sa stat rodinou a ludia na to reaguju rozne a ty musis byt ako skala v mori, ktorou ziadne taketo reakcie nepohnu. Niekto bude nadseny a niekto odmerany, ale to je vsetko ich vec. Tvoj zivot a tvoj vztah k dietatku je vsetko na com zalezi.

elisaelisaday
21. dec 2022

Boli sme vo velmi podobnej situacii. Stale sme citili take nevypovedane napatie... A trapilo ma to. Poradim ti, ze emocie musi mama spracovat sama. Su to jej emocie, nie tvoje. Ty si sa rozhodla, ze cesta adopcie je pre teba najlepsia, stojis si za tym. Mama to pochopi casom. U nas vtedy, ked uz bolo dieta u nas doma, teraz by ho stari rodicia nedali za nic na svete.

5katarina7
21. dec 2022

Moji rodičia boli od začiatku proti adopcii. No malá si ich veľmi rýchlo získala. Mamina mi potom aj povedala, že nevedela, že tak veľmi ju bude ľúbiť. Takže treba len vydržať. 🙂

hariet
21. dec 2022

rozumiem ti, ze ti zalezi na tom, co si mysli tvoja matka. Na druhej strane, toto je tvoje rozhodnutie s muzom a teoreticky, aj keby bola proti, ovplyvni to nejako tvoje rozhodnutie adoptovat? Myslim, ze nie.
Pre nu je to teraz este abstraktnejsie ako pre teba, riesi si denne svoje problemy, ty zijes adopciou. Ak sa dokazete rozpravat o vsetkom, zacni tu temu ty, ze sa potrebujes vyrozpravat. Podla mna sama nevie, co je vhodne povedat. Isto si vsak zela, aby si bola stastna a vyzera to tak, ze tvoje rozhodnutie podporuje, aj ked mozno nie verbalne.

Vies, aj niektori bio stari rodicia ignoruju svoje vnucata. Tym chcem povedat, ze zaujem o tvoje deti nebude suvisiet s tym, ci su adoptovane alebo nie. Aspon teda z mojej skusenosti. Uvidis, ze ich bude lubit ako svoje, tak ako aj ty svoje adoptovane dieta 🙂

beata_k
21. dec 2022

Ja si skor myslim, ze niekto mal ustipacne poznamky, ktore si ona musela vypocut. A trochu sa stiahla lebo nevie ako tvoju adopciu vezme jej okolie.