Matka je na mňa zlá
Dobrý deň prajem, som na SŠ a problem je vtom že moja matka je na mňa stále zlá. Nikam ma s nikým nepusta a je akoby cholerik. Kričí po mne len tak ze je to všade počuť. Bezdôvodne proste. Robí mi zle. Jednoducho povedané hnusná osoba. Stále mi ničí náladu keďže ona mi dáva tu zlu energiu. Hlavne je domyslava chorá na hlávu( mylsim ze ma na to aj papier) a falošná a zatrpknuta. A ničí mi vzťahy proste ja som ako vo väzeni a jzs keď sa na mňa tak hnusne pozerá tal mam jej chuť naplut do tváre. Predomnou je zlá ale keď niekto príde tak je strašne milá zrazu. A ta najhnusnesjia vec ze ona sa preodmnou premáva nahá, ja sa na ňu nepozerám keďže mi je to nepríjemné a do plaču. A keď ona urobí niečo na figu tak dáva vinu na mňa a nadava mi a ponižuje ma že som ja na hlavu, krava atď. Ja normálne poslúcham všetko aj sa učím. rodina mi vraví ze ale sak kašli na ňu ved vieš aká je. Lenže toto není normálne. Neznášam ju. Už som aj veľa na plakala a ešte ma veľa plaču čaká. Niekedy mám debku že či to ešte tých pár rokov vydržím kým už konečne dovŕšim 18 aby som odišla. Len som sa potrebovala vyrozprávať...... Je mi ťažko.
@cocolino234 Ja som predsa nič také nepovedala ze som sa nesnažila to snou riešiť. Napísala som ze snou sa neda normálne dohodnúť, proste nič sa snou nedá. Nemá to cenu stále skúšať. Viem aká je a bola by to len zbytočná strata času sa pokúšať snou dohovoriť a zbytočne kriky naviac
Aká je tvoja predstava o živote od 18. roku?
Ja chapem ze mama krici, ale .... Takmer kazda z nas uz mama je, a niektore maju aj viac deti, a na rozdiel od teba vieme, ake tazke sa je o dieta starat. Od narodenia dietata sme nejake mesiace-roky nespali, lietame ako kostata aby ste mali dobre jedlo, oblecenie, aby ste stihali v skole, snazime sa vam vyhoviet .... a najskor sa nam dostavalo revu, potom hadzania o zem, potom revu + hadzanie o zem, potom vase nekonecne urazanie, potom odvravanie, krutenie ocami atd. atd. Byt mamou je velmi tazke. A ty tu prides a chces pochopenie, ze mama krici. Vies, niekedy mami kricia - ale pravda je, ze by sme vas najradsej vystrelili na mesiac. Pretoze ake ste zlate mile deticky, nase poklady, tak ste aj krakeni ktori nas idu zozraz zaziva.
@alexk12 má 15 a pol, môžeš nám vysvetliť, ako sa má sama živIť?
@cocolino234 jasne nech ide do "sveta" aj hneď uvidíme kto ju bude živiť omg
Och strašne sa to číta 😔. A aj názory tu niektorých, lebo však dospievajúci človek musí byť asi vždy na vine, podľa podaktorych ☹️. Ako už radili baby vyššie musíš to už vydržať ak nechceš ísť do decaku. Možno aj teraz sa popozeraj po nejakej brigáde, aby si nemusela byť toľko doma s ňou. Drž sa 🙏
@martinajurkechova Ďakujem krásne 🙏
@elizabet173 to jej roblem tak nech drží hubu a nenadava na matku
@martinajurkechova ale ona nedala jeden rozumny priklad toho ako "strasne" jej ta mama robi zle. To,ze jej nechcela poslat OP v sprave aj chapem, nie je to vobec bezpecne a navyse slecna "zodpovedna" ma predsa nosit OP so sebou.
autorka- daj nieco konkretne co take hrozne robi ta mama, lebo ty budes tiez pekny kvietok,ked ta nikto z rodiny nechce zobrat k sebe. A mimochodom,keby bola mama na hlavu a mala na to papier,tak nemoze mat teba ,to ta uz napadlo? 😉
Hlavne sa tu neobhajuj. Mas 15, nie si este tak silna na to aby si sa tu hadala so skusenejsimi (starsimi-mierne povedane). Vacsina z nas uz nema 15. Inac rada spominam na ten vek (plny svojskych problemov, ale malo to svoje caro).
Mas matku s ktorou to nie je dobre. Hlavne nejak neskratuj. Najdi si kamosku s ktorou si to mozes vydiskutovat. Hlavne vydrz, a potom sa snaz ziskat odstup.
Bud sa to da do kopy alebo nie. Ale hlavne momentalne vydrz. Si normalne 15 rocne dievca, to ze mas problemy s matkou nie je ojedinele.
Napise tu mlade dievca ze ma problem s rodicmi a hned si vymysla a problem je len u nej lrbo ma isto pubertu 🙂 ja sama som zazila ked som sa ucila, neflakala, nikdy nefajcila nechodila poza skolu a aj tak sa na mna iba kricalo a prr jednu ponozku,ale to nrpochopi ten co nezazil samozrejme, kedze som taku matku zazila verim ze existuju take, moja si na mne ventilovala stres tym ze pomne vrieskala a vzdy si nieco nasla, takze nrchapem preco by to nali byt len pubertalnr vylevy, nie kazdy ma normalnu matku ktora normalnr vysvetli, ano existuju aj take ktore pre vsetko len zjapu a to su podla mna uz chore osoby a sama som taku zazila
To ze tu ste/sme niektore starsie neznamena ze mate/mame hned pravdu, nikto nevie ako to ozaj moze byt. Co z toho ze mate skusrnosti ked nie take ako autorka
@ayanamirei no mne úplne stačí, že pred ňou behá nahá, to asi normálny človek robiť nebude. Žiaľ ale keď si sa doteraz nestretla s takou matkou pre ktorú je dieťa príťaž a ventiluje si na ňom svoje psychické problémy, tak to asi nepochopíš. A to, že si ju nechce nikto zobrať k sebe? Jednoducho Slováci majú takú náturu, nikto si nebude pridávať ďalšie problémy. Toto všetko by sa autorke ťažko dokazovalo, pokiaľ ju netýra fyzicky. A presne aj tvoje zmýšľanie je asi také, že pokiaľ ju neprizabije, tak je to ukážková matka.
Tak ma napadá, že som v živote stretla viac debiliek, ktoré mali deti a čuduj sa svete, nikto im ich nezobral, normálne im tie deti nechali vo výchove. Takže milá autorka, máš len dve možnosti, kedže širšia rodina nemá záujem sa ťa ujať. Bud zatneš zuby a s matkou vydržíš, alebo navštíviš príslušné orgány a pôjdeš dobrovolne do ústavnej výchovy. Do 18-tky ti ostáva 2 a pol roka. Nie je to ľahké, ale sú deti aj v horších podmienkach. Držím palce a verím, že nájdeš spôsob, ako to prežiť.
@martinajurkechova😂😂 este ze mi vidis do hlavy, to je skvele 👌a rovnako vies ,aki su vsetci ludia na Slovenku...a mimochodom, nahota je prirodzena,na tom nic nevidim zle,je rovnako zena, nema na tele nic ine ako ona 😉 a vzdy sa da nedivat,ak to uz robi taky problem. A znova,autorka nikde nepisala o ziadnych konkretnych pripadoch co akoze mama robi.
@ayanamirei
Neviem si predstaviť, že by mama chodila predomnou nahá.
Aj dojčenie je pre niektoré normálne do 10 rokov a tiež si o tom myslím svoje, že sú to uchyláčky ktoré to vzrušuje, že im niekto cmúľa bradavky.
Keď je nahota taká prirodzená tak prečo tak jej matka nechodí aj do spoločnosti? Rodina, nerodina nikto nepotrebuje vidieť matku s holou chacharou s ktorou si sadne na gauč napríklad.
Autorka.Ja ti verím, že v 15 s tebou nemusí trieskať puberta, ale skús nám opísať viacero situácií lebo niektoré veci sa dejú v každej rodine.Napríklad moji rodičia sú takí, že jeden si domýšľa a prekrúca a ďalší ma musí aj dnes poučovať aj keď poviem, že to čo mi hovorí už dávno viem.
Ale takéto správanie stačí ignorovať.Neviem ako to máš doma konkrétne ty.
Ahoj, a je tvoja mamina niekedy aj milá? Povie ti, že ťa má rada? Ak je to s ňou také neznesiteľné, skús vydržať ešte. Predpokladám že si na Homeschoolingu, keď už bude škola, prihlás sa na nejaké krúžky, aby si nebola veľa doma proste aby si sa jej čo možno najviac vyhla. Ak sa budeš cítiť veľmi zle, choď kľudne aj za školskou psychologickou. No a ak sa to nezlepší, snaž sa po strednej dostať z domu, na internát alebo tak. A s nikým s rodiny sa častejšie nestretavas? Babky, otec? A neviem si predstaviť ze ta nepustí ani von s kamoškou, kedy si bola naposledy? Drz sa, neboj to veľmi rýchlo utečie, nebudeš pri nej navždy.
@littlebubble Cca 2 týždne dozadu sme šli z obchodu a ona si už hneď dávala rusko dolu a ja som jej povedala ze radšej nech si ho dá lebo dostane pokutu a začala po mne vrieskat jzs a všetci jak zazerali... Véd som mala pravdu, lenže ona mi nidky nedá za pravdu.
A ešte napr. keď tu bola spat moja kamoška tak jej to najprv nevadilo ale na druhý deň jej začalo sibat a začala byť nasratá a dívala sa na nás hnusne a povedala som jej ze keď jej vadí že tu moja kamoška je tak ona môže ísť spať do vedľajšej izby a ona začala po mne skriekat že nevymyslaj atď a na ďalší deň ráno vrieskala na celý dom že tej mojej kamoške smrdia ponožky lenže ona žiadne na sebe nemala. A vraj smrdia podlavky aj obliečky ale ja som nič necítila a vrieskala po kamoške a ona sa jej bála a chcelo sa jej plakať a vlastne keď odišla tak vrieskala len po mne ze aby som tu moju kamošku už nevodila sem a este asi týždeň bola na mňa hnusná
@podmostom Ona je milá len pred cudzími ľuďmi a keď odídu tak je zlá. Nie nepovie mi že ma má rada a ani ma neobíjme. Už chodíme do školy ale tam to nieje tiež ziadna sláva lebo nevychádzam zo spolužiakmi moc. Z babkou sa stretávam často ale nikto s tým nič nevie urobiť. Všetkým to je fuk. Naposledy vonku z kamoškou som bola možno v septembri, odvtedy hneď zo školy domov.
Ďakujem za podporu, dúfam ze to vydržím.
@ayanamirei však si skús zajtra pobehat pred deťmi nahá, určite to ocenia 😀😀😀
Ahoj ak ma tvoja mama dusevne ochorenie, tak vyhladaj psychologa a porozoravaj mu o tom... Lebo aj je chora na hlavu, tak verim, ze doma to musis mat tazke... Lenze nic ine ti neostava len odist do reedukacnehi zatiadenia, alebo do domova...alebo na internat.
Prejavuje ti vôbec niekedy lásku? Lebo ja som sa tiež niekedy doma nepohodla, ale tak mne mama vždy lásku vyjadrila a aj sa mi ospravedlnila ak niečo prehnala.Verím ti, že tvoja mama môže byť človek ktorý len neustále nadáva svojmu dieťaťu a nemá problém nakričať aj pred kamarátmi a vynadať aj im.Videla som niečo také a podľa mňa má taký človek problém vo svojej hlave lebo všade vidí problém.
Viem, že ti to teraz bude prd platné milá autorka, ale všetko čo teraz prežívas z teba urobí lepšieho človeka. Príde čas keď to pre teba bude len škaredá spomienka, ktorú vytesnas v svojej mysli a nebudeš sa k nej vracať. Všetko čo si uviedla nie je normálne správanie matky k dcére. Skús sa radšej zdržovať čo najviac u babky, aby si nemusela byť so svojou mamou tak často. A vydrž, všetko raz prejde.
Zameraj sa na skolu, pustaj si casto hudbu, ktora ta total odkloni od negativneho, ja som chodievala 6xtyzdenne plavat 2k km/denne (to sa teraz neda), alebo som behala 6km/denne (som kombinovala).
Potom uz budes kaslat na matku, alebo kohokolvek kto ta stve.
Preckaj, a vas vztah ries ked budes dospela, teraz si trochu v nevyhode z toho co citam.
Drzim paste. Je to tazke, chapem.
No 15 ročne dievča aby nemohlo ísť von, to je fakt choré. Ja som v tom veku najviac vyvadzala, behala po vonku. Ona si na tebe vybija svoju vlastnú frustráciu a kým bude frustrovana ona, bude zla aj na teba. Zase neviem čím si prešla tvoja mamina, možno by aj chcela byť lepšia ale nedokáže to a hnevá sa na celý svet. Skus kľudne aj tú psychologicku. Ideálne keby do toho zapojila aj tvoju mamu, lebo kým sa ona nedá dokopy, tak sa jej vzťah k tebe nezmení. Si príliš mladá aby si bola stále so svojou matkou a znášala jej psychonalady. Keď to nevie pomôcť rodina, skús požiadať o pomoc inde.
@littlebubble neprejavuje ziadno. A keď treba aby sa mi ospravedlnila tak ani to nie, ona sa neopravdlni ani za nič.

@mrkvicka060 ďakujem za podporu, vážim si to.