icon

Matka ma ničí

333emily333
11. mar 2014

ahojte mám 20 rokov som takmer v 5 mesiaci a moja matka mi ničí život mám priateľa s ktorým žijem budeme mať dieťa a moja matka priateľa neznáša lebo jej proste nesadol pretože má 2 vysoké školy tak sa vyjadruje inak ako ona a už si myslí že sa robí zaujimavý a neviem čo proste za toto ho nenávidí keď sa dozvedela že budeme mať dieťa tak ju skoro porazilo nie preto žeby sme sa nevedeli postarať ale pretože že je to s ním a dovolila som si otehotnieť bez jej súhlasu chodím ešte do roboty máme svoj obchod a s ňou už nebývam viac ako rok a proste ona mi každý deň volá aby som došla domov jej upratať prípadne navariť ona pracovať v obchode nechce musím ja brigádnika nechce vziať ja už nevládzem a ešte aj musím chodiť ku nej upratovať a variť ... výplatu mi tiež nedáva takže som podstate na nej závislá priateľ nezarobí moc aj keď má 2 školy je to o ničom ... lietam vkuse na pešo a ona si ide do mesta na aute a mňa nechá ísť pešo tú istú cestu myslíte že sa mi chce pomstiť alebo čo? upratujem doma letím ku nej upratujem jej letím do roboty prídem domov okolo 20:00 unavená ako pes a rovno zaspím priateľ mi povedal aby som jej povedala nech ide do riti nech si robí sama a že nech kašlem na ňu že sa odsťahujeme do iného mesta lenže ona mi vkuse vyvoláva vkuse niečo vybavujem za ňu a stále na neho nadáva že je to chudák žobrák a neviem čo lebo nezarába toľko koľko si ona predstavuje ale veď sa snaží hľadá inú robotu lenže jej nič nie je dobré ... a kedže mi nedáva výplatu tak on financuje celú našu domácnosť a proste nemôžeme si moc vyskakovať keby mám príjem aj ja je to super a ona mi stále hovorí že nikdy nebudem nič mať pri ňom ani na kočík nebudem mať a vydiera ma že ona mi vybere kočík ako sa jej páči pretože ja nebudem mať naň keše tak nebudem o tom rozhodovať a stále sa nám snaží rozbiť vzťah je mi to príšerne ľúto ja neviem čo už mám robiť :( som vkuse v depresií dokonca som už aj rozmýšlala že sa s ním naozaj rozídem nech ona dá pokoj ale ja ho proste ľúbim povedzte čo robiť Je mi doplaču

Strana
z3
leonela666
11. mar 2014

@333emily333 ahoj, tu asi naozaj by bolo najideálnejšie odsťahovať sa do iného mesta, porozprávaj sa s priateľom aj o tejto možnosti. Nechaj matku, nech sa stará ako vie o seba a obchod, pre Teba je teraz dôležitejšie, aby ste Ty a bábo boli v poriadku. Nie je na tom absolútne nič egoistické a nejde ani o nevďačnosť z Tvojej strany. Je to len obranný prostriedok voči jej útokom. Podľa toho čo píšeš sa s ňou asi normálne komunikovať nedá, zjavne má sklony k manipulátorstvu, čo je psychická porucha. Keď Ti najbližšie zavolá, jednoducho jej oznám, že viac pre ňu pracovať nebudeš, lekár Ti nariadil, že sa máš šetriť a oddychovať (milosrdná lož pre dobro veci) a hotovo... neboj, zvládneš to... držím palce 🙂

333emily333
autor
12. mar 2014

baby čo ste tu rozoberali dotáciu tak už som to zisťovala dá sa to sklbiť aj s materskou takže to bude ok tam problém nie je ... len viete ona je presne ako babka ona mojej mame robí do dnes toto isté aj keď žijeme v inom meste deň čo deň jej volá a vkuse ju buzeruje ja sa len modlím pánu bohu aby som ja nebola takáto na svoje dieťa lebo viem ako sa cítim a čo by prežívalo :( ďakujem vám naozaj za pomoc a reakcie budem sa snažiť s tým skončiť večer sme sa ešte o tom bavili s priateľom tak aspoň v ňom mám 100% oporu vo všetkom čo urobím

denkaajejdeti
12. mar 2014

@333emily333 Ty nikdy nebudeš mať nič, ale nie kvôli priateľovi, ale kvôli tvojej chorobnej závislosti od matky.
Áno dobre čítaš............to aká je ona už nezmeníš, ale chyba je v tebe, že dovolíš niekomu inému páchať na sebe a teraz už aj na tvojom nenarodenom dieťati takúto nespravodlivosť.
Jediná cesta vedie cez tvoje rozhodnutie, za ktorým si ale musíš stáť. Odíď s priateľom do iného mesta a začnite si konečne užívať spoločný život čoskoro už v trojici 🙂 bez tvojej manipulatívnej negativistickej matky.
Nemáš o čo prísť - ako píšeš - výplatu nedostávaš, citovú podporu tiež (práve naopak - pekne ťa deptá ☹), robíš ako otrok a stále si pre ňu iba taká handra.
Ak si chceš zničiť život, tak to nerieš a zostaň v tej pozícii v akej ťa chce mať tvoja "matka".
Ak chceš žiť svoj život, tak urob krok vpred . odíď poriadne ďaleko aj s priateľom - ak si naozaj taká pracovitá, tak nebudeš mať problém nikde a tvoj priateľ asi nie je na zahodenie 😉, keď dokončil dve VŠ a má vcelku rozumné názory a doteraz ťa ešte neopustil, aj keď videl, že to s tvojou "podarenou rodinkou" nebude mať nikdy ľahké - chce to kus odvahy. A bonus k tomu - ako píšeš doteraz ťa živil viac menej on, zatiaľčo ty si robila otroka zadarmo pre svoju matku.
P.S.: Dúfam, že za teba aspoň odvádzala odvody do sociálnej poisťovne (kvôli materskej), behni tam a over si to, aby si nebola nepríjemne prekvapená.
Držím palce.

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
lilitela
12. mar 2014

@333emily333 Ale tvoja mama nic nepochopi. Nikdy sa nezmeni. Ona ta lubi, ale ta nerespektuje. Si dospela, zasluzis si respekt. Zijes sama a ze si na nej zavisla, je len preto, lebo ona to tak chce. Nie si primlada na dieta, aj ked to nie je dnes uplne bezne. Ako moze matka povedat dcere, ze jej urobila hanbu? Nemam na to slov. Aj ked ta lubi, nezasluzi si tvoju lasku a pozornost. To nemoze tak fungovat, ako to robi ona. Aj tie slzy, po tom vikende - mozno mala ozaj strach, ale viac o teba (dala vyhlasit patranie? alebo o seba, lebo zrazu musela celit aj situacii, ze definitivne ostava sama?) So svojimi problemami a vybavovackami sa musi vysporiadat sama. Ja myslim, ze kazda z nas, jedna skor, druha neskor, dosla do stadia, ked sa od matky odputala, definitivne - to neznamena, ze ju sem tam nenavstivis, alebo s niecim nepomozes, ale to su ciste prilezitostne chvile - svoj zivot si musi zit sama - alebo, nech si najde partnera.
Nezaregistrovala som poziciu tvojho otca, resp. ci ma partnera - taketo matky si casto zvyknu robit z deti partnerov. A ak ma tvoj priatel nejaky problem s byvalou - to je len vas problem, ona ako matka ti moze povedat svoj nazor a poradit ti, ale aj ked nesuhlasi, vynucovat si, aby si ju posluchla, takymto sposobom, je nonsens. To je len medzi tebou a priatelom. A zda sa ze ten nie je hlupy. Pocuvni ho, chodte do druheho mesta, urcite si najde lepsiu pracu - neverim ze z 2 VS sa to neda, a zrazu bude schopny sa o tebe aj babtko postarat aj uplne sam.

lilitela
12. mar 2014

@mirka_st Paneboze - hrozne, nasi najblizsi nam takto ublizuju. To je este fajn, ze po polroku ustupila. Drzim palce.

zuzimia
12. mar 2014

@333emily333
V prvom rade ti zelam vela sily vyriesit tuto hlupu situaciu. Musis brat ohlad na svoje dietatko, to je najdolezitejsie. Ver tomu, ze ukrutne nareky tvojej matky a podobne su len pretvarka manipulatorky, viem dobre o com hovorim. Musis jednoducho urobit ciaru a nedat sa. Odstahovat, nekomunikovat aspon nejaky cas, neriesit obchod, ktory na papieri aj tak nie je tvoj (takze vlastne ho nemas!). Venuj sa sama sebe, svojmu priatelovi a malickemu, lebo ono najviac vnima tvoj stres a trpi tym. A naozaj si to nezasluzi! Vecicky, kocik a podobne obstaras za malo penazi na bazariku aj tu na MK, toho sa neboj.
Nenchaj sa viac vydierat a manipulovat, lebo to zo strany tvojej matky nic ine nie je. Never tomu, ze su to uprimne city, vobec nie. Manipulator ta vzdy dotlaci do pozicie, ked si myslis, ze za vsetko mozes ty a na chybe si len ty, ale o to presne jej ide! Ja by som poradila aj nejake sedenia u psychologa, aby si pozbierala spat stratenu sebadoveru, urcite by to pomohlo.
A po case sa matka bud unormalni na unosnu mieru, alebo to potrva dlhsie, ale raz pochopi. Urcite ti je tazko pretrhnut s nou vztahy, ale ine riesenie neexistuje. Nema vyznam jej nieco vysvetlovat ci snazit sa s nou nieco riesit, proste tadial cesta nevedie.
Takze zelam vela sil a mysli hlavne na malicke, to ta potrebuje najviac a zasluizi si tvoj klud a tvoju lasku!

zenazaba
12. mar 2014

Ďalší akože skutočný príbeh? nechodíš do školy, ale pracuješ v obchode u matky zadarmo?? Ty nepotrebuješ prácu s príjmom? V jednom príspevku píšeš, že matke varíš, perieš, v druhom, že ona varí a perie tebe..........otca nikde nespomínaš...........tiež spomínaš, že v tej sume 130eur za obedy je zahrnuté aj nájomné....aké nájomné, veď si písala, že už rok bývaš sama.....???

denkaajejdeti
12. mar 2014

@zenazaba Súhlasím s tebou, aj podľa mňa je to celé vymyslené - nesedí príliš veľa vecí a zakladateľka témy to už tak prekombinovala, že ani Táňa Vasilková- Keleová by sa v tom nevyznala 😀 .
Mám dokonca pocit, že @333emily333 a @jasminka548 sú jedna a tá istá osoba. Správny postreh @renata5 😉 . Emily potrebovala len rozprúdiť debatu (asi sa nudí - v imaginárnom obchode je prázdno, neexistujúca mama má navarené,... 😀 ) a vsuvkou o bývalej partnerke jej súčasného priateľa chcela rozdúchať reakcie diskutujúcich.
Ja som najprv prispela a až potom som si prečítala komenty, inak by som nenapísala ani čiarku.

333emily333
autor
12. mar 2014

v príspevku píšem že jej chodím upratovať a ak nemá čas atď tak jej varím a že to že sa u nej môžem naobedovať či to navarím ja alebo ona je úplne jedno ide o to že potraviny kupuje ona ... robím u matky zadarmo preto lebo mi sľúbila že to dá mne a keby sa to rozbehlo ako chcem tak by robili na mňa iný ... do školy som nechcela ísť lebo ma to nebaví a písala som aj to že bývame v dome po starých rodičoch ktorý patrí môjmu otcovi toho nespomínam pretože pracuje v zahraničí a chodí domov raz za 3 mesiace a neviem kto je jasminka ale ja to určite nie som neviem na čo by som tu vyťahovala tému ktorú ona vytiahla a to je ex môjho priateľa keď toto je úplne o inom a ak si myslíte že môj príspevok je vymyslený tak ok ďakujem za pomoc nemusíte ďalej komentovať ... sedí všetko len treba poriadne čítať .... toto by si asi nikto nedokázal len tak vymyslieť a viete ja som už naozaj psychicky na dne a požiadala som vás tu o pomoc a rady a nie aby ste si mysleli že tu klamem a potrebujem neviem čo ... v prvom rade si potrebujem usporiadať život a nevedela som ako na to ... tak Ďakujem za pomoc tým ktoré pomohli a vyjadrili sa a vy čo myslíte že klamem ste asi poriadne nečítali celú debatu tak sa vám zdá že niečo nesedí vysvetlila som ako som vedela asi je tu už priveľa klamárov to ja neviem nesledujem to tu dlho som tu regnutá len od februára ale asi viete o čom hovorím a ak si myslíte že je to vymyslené tak kludne sa môžeme stretnúť kludne vám dám moje origoš meno na FB a potom súdte .... ešte raz ďakujem

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
anicka246
12. mar 2014

no určite sa s ním nerozíd, ja by som skôr spravila to, čo ti radí priateľ.. ako toto je moc... som ostala v šoku normálne ked som to dočítala, obdivujem ťa že to stále zvládaš a ešte aj tehotná.. ved takto môžeš aj bábu ublížiť ..bože chráň verím že bude v poriadku, ale toto fakt nieje sranda, naozaj by som rozmýšlala, že by som sa odsťahovala, lebo ked sa vám ešte bábo narodí bude to ešte horšie podľa mňa.. držím palce

eaka
12. mar 2014

Sorry, že prispievam bez prečítania celej debaty, možno to tu už niekto povedal, ale skoro som odpadla, Tvoj priateľ jej platí za obedy €130 mesačne???? shak to sa choďte radšej stravovať do nejakej ZŠ poblízku, budete mať aj desiaty aj olovranty a ešte Vám aj ostane.. sorry, máte to veľmi zle nastavené, treba prekopať a nastaviť nanovo..

lilitela
12. mar 2014

@mirka_st To si viem predstavit, ze sa vela zmenilo a narusilo. Mam nieco podobne, chapem, mozno preto tu mam take radikalne nazory. 🙂

lilitela
12. mar 2014

@333emily333 Nemusis odhalovat svoju identitu, aby si niektore presvedcila, ze je to pravda. Vzdy sa najdu take co to budu spochybnovat a mne je to aj jedno, ci to je alebo nie je vymyslene. Ja ked opisujem nejaky problem, svoj, tiez nenapisem vsetko, aj z casovych dovodov, ale aj preto, aby som nebola identifikovana, kedze tu chcem byt anonymne. Kasli na to...
Ja ti poviem este nieco, bolo mi jasne od zaciatku, ze v obchode si preto, lebo mas ocakavania - ale je to len dalsi sposob manipulacie. kedy ti to mama da? O rok, 2, 10, 20? Bohvie, co bude dovtedy. Ak ti to da o rok, 1. budes mat cas, popri babu? 2. budes mat nervy ju nadalej pocuvat (pises, ze to iste jej robi jej mama), budes mat nervy ju obskakovat? Ved snad nemyslis, ze to budes mat "zadarmo" - si to odmakas 3x viac, ako keby si to vybudovala sama. A este bude aj u znamych rozsirovat - ako vas zabezpecila, vsetko mate len od nej, a vy ste taki nevdacnici, vobec sa o nu nestarate, to ma za svoju dobrotu - ja viem, vymyslam scenar - ale co myslis, nedopadne to tak? Aj ked ti to da, stale bude mat pocit ze je to jej, nebudes moct urobit jedno samostatne slobodne rozhodnutie... je tu na konikovi aj tema, ze "obrali nas (podrazili nas) spolocnici - si tam chod precitat, co sa deje, aj najvacsi kamarati, bratia, sestry nemaju chrbtove kosti kolkokrat.
Jej sorry ze sa tak rozohnujem, trochu sa v tej teme nachadzam.

sashabb
12. mar 2014

@333emily333 poviem ti jedno CELE ZLE!!! mi nehovor, že priateľ ktorý zarába a ty kebyže ideš čo len na brigádu kde ti ZAPLATIA, by ste sa nemali lepšie ako teraz?

Strana
z3