Matka mi bráni v stretávaní sa s dcérou
Viem, ze toto forum navstevuju prevazne zeny a tie taketo problemy nemusia riesit, ale skusim.
Mame s byvalou partnerkou dcerku, ktora bude mat 3 roky. Odisla aj s dcerou a sud nam stanovil stretavanie aj vyzivne. Malu mozem vidiet kazdu druhu sobotu od rana do vecera a v utorok od 15 do 18h. Dcerku mam velmi rad a mam s nou dobry vztah. Navstevujem ju pravidelne, nevynechal som ani jeden termin, vyzivne platim pravidelne. Po sude mi byvala slubila, ze mozem dceru navstevovat aj mimo urcenych dni, ale davala mi ju mimo toho co mame urcene sudom asi mesiac, potom ked videla, ze sa nas vztah zlepsuje, tak to hned stopla. Teraz mi nedovoli malej ani zavolat, pritom ked pridem, dcerka sa na mna vzdy tesi a nikdy nechce ist odo mna domov. Poraddte, co mam robit, ked mi matka brani v castejsom stretavani a telefonovani s dcerou? Neviem preco to robi, ci zo ziarlivosti alebo je to pomstychtivost. Keby som mal na malu zly vplyv a nechcela by ma, tak by som to pochopil, ale prave naopak, dcerka ma ma rada a ja ju tiez. Chodim za nou rad, aj napriek tomu, ze musim cestovat 50 km. Nechce mi ju dat ani na prespatie, pritom u svojich rodicov ju nechava bez problemov.
@maaaria3
no vidis existuju aj normalne zeny ako ty 🙂
striedavku by som bral aj ja ale neviem ci to prejde, lebo sme 50 km od seba
@maaaria3
sud nam to neurcil, bola to dohoda, ktoru sme spisali na socialke, lebo ona prisla s navrhom stretavanie kazdu druhu sobotu od 14 do 17 a vyzivne 300e ... po dlhom dohadovani sa mi podarilo presadit kazdu druhu sobotu od 10 do 18 a vyzivne 160e
baba na socialke tvrdila ze to je normalny styk vzhladom na vek dietata(2,5r) a na to ze je kojene
takze neviem ci by som si vyhadal viac
@evajanotkova
Dakujem 🙂
@igor211
Na tie peniaze by mozno skocila, ale to si mam kupovat vlastnu dceru? Davam jej 160 e mesacne a okrem toho miniem dalsich cca 70 eur na benzin a este na stravu a darceky pre malu dalsich 50 eur a este jej odkladam 100e na ucet kazdy mesiac. A ked si pridem pre nu, tak jej nikdy nic neda na jedlo, vsetko jej musim kupovat.
Na pravnikov som minul uz 150 eur a nic..kazdy sa len vyhovara, zeto zalezi od sudkyne, ze mi nevie nic zarucit a ze najlepsie bude sa dohodnut s byvalou.
@tova
ty si to predstavujes velmi jednoducho s tou striedavkou, myslis, ze som sa na to nepytal?
na slovensku ti ziadny sudca neda 2,5r kojenemu dietatu striedavku...a este je tu vzdialenost cca 50 km
Prepacte ze vam tu zasahujem ale ja mam zas opacny problem. U nas mame neobmedzene stretavabie ale ex javi taky zaujem ze sa neozve aj trii tyzdne, aj dva a pol mesiaca, potom zas pride kazdy sruhy tyzden ake podrzte sa. Dieta vidi max.desat mi nut do mesiaca. A to mu ja nebranim. Kefy chce tak vacsinou so strwtnutim suhlasim ale aj ja som pritomna lwbo dcera nechcela k nemu sama chodit. Na dceru sa sa neopyta ani ked je chora ze co jej vlastne je, chodi si nepravidelne a lwn jwj nosi hracky. Jeho nazor je ze on mi plati a ja sa mam starat. Vrchol bol ked bola dcera dvakrat po sebe chora ked chcel prist a som mu napisala ze ju mozw prist pozriet. Tak on neprisiel ale siel sa stazovat na socialne ze mu branim v styku. Pritom teraz su sviatky, ma styri dni volna a ani sa neizval. Vechol bol minule ked mi pri stretnuti pred dcerou zacal na mna kricat a nadavat. Normalne mam chut uz na ziadne stretnutie neist lebo zacinam mat z neho strach...sorry za preklepy.pisem z mobilu.
@eaka
cca mesiac alebo dva som sa snazil vychadzat si s nou...a aj to ciastocne fungovalo, za cenu ze som musel skakat ako ona piskala ale aspon som mohol byt s dcerkou.
obrat nastal potom, ako raz ked som ju odovzdaval, sa jej vytrhla z ruk a zacala plakat, ze ona chce ist s tatom naspat...spravila cirkus pred okoloiducimi ludmi.
Na druhy den ma obvinila, ze malu stvem proti nej a odvtedy mi nedovoli jej ani zavolat a dava mi ju len tolko kolko musi
@sklamanyotec Tak uz vies odpoved. Nepripravil si dieta na styk s matkou a to v nej vyvolalo dojem, ze jej chces dieta zobrat a tak urobila to najrozumnejsie, co za danych okolnosti mohla: obmedzila styk na povinne minimum. Je na Tebe, aby si ju svojim jednanim toho strachu zbavil. Skus tych 50 EUR na darceky davat do ruk matky, nech jej darceky kupuje ona. To by ju mohlo presvedcit, ze si dieta nemienis kupovat, ale chces byt korektny. Zvlast, ked z tych 160 EUR vyzivneho ona na materskej moc darcekov iste nenakupi. Mimochodom, Tvoja veta "Davam jej 160 EUR vyzivneho..." bola vtipna. To davas na dieta. Snad sa z toho to dieta vobec spolovice osati a naje.
Inak tie vyzivne su dobre zobracenky, ze 160 je uplny vysmech. Co z toho pokryje prevadzky, kam s nou pojde?! Ved len dalsich 70+50 das len na benzin (busom to nejde?, alebo prestahovat ked tak na dietati zalezi) a darceky (kolko z toho je strava a kolko darceky, myslis ze aj matka by mala kupovat darceky kazdy tyzden za desiatky eur? ), keby ona s nou chcela dakam ist a dat darceky - aby sa vyrovnala tebe, uz jej nic nezostane na prevadzku, take dieta potrebuje kopu oblecka rychlo rastie atd atd. To musi vsetko tahat zo svojho. A este jej ma kupovat jedlo kym bude s tebou?
Len pis pis dalej, so zaciatku to vyzeralo ako jeden nepravom odstrceny otec, samozrejme kazdy sa viac kontroluje a vykresluje v samom dobrom svetle, ale staci chvila a hned zacne presakovat nie uplne harmonicke zmyslanie a povaha od altruizmu tiez daleko. Nakoniec to bude ako v 90perc. pirpadov kedy je pravda presne na polceste, len vzdy ten ktory pise si pise tak, aby on vyznel ako chudacik a svatec v jenom.
@charity presne tak. Chlapi maju pocit ze vyzivne davaju nam a na nas. Mne to ex neraz vykrical. Ze mi vraj plati a ja sa mam starat. Tiez suhlasim s tym ze dietatu netreba kupovat stale darceky. Pteco nijakeho chlapa nenapadne kupit dietatu oblecenie alebo ovocie? Jasne ze nie je spravne ked otwc pri kazdom stretnuti dava dietaru hracku. Matka si to dovolit nemoze a keby aj ano tak co by z dietata vyrastlo kebyvsa takto predbwhovali?
@horana
ten zaznamnik pod bundou je nepouzitelny...to su nase zakony, nemozes niekoho nahravat bez jeho vedomia, tym padom je to na sude nepouzitelne...vies kolko mam takych nahravok? a naco su mi? akurat aby mi ludia verili co sa v skutocnosti deje, pretoze ona pred vsetkymi vystupuje ako mila dobra osoba, ktora by nikomu neublizila
mam napriklad nahravku, kde sa mi smeje do oci a hovori, ze sa mozem aj na hlavu postavit, ze jej dieta nikto nezoberie, ze bude u nej a ja budem platit a nepomozem si a ked ju naseriem tak ho ani neuvidim.
Treba mat vela penazi, dobreho advokata a dat navrh na dalsi sud..... Znamy je tiez rozvedeny... Baba psychopatka... Snazila sa otcovi zabranit v styku, pritom o rozvod poziadala ona z dovodu ze jej po porode preplo.....a hlavne teda moc pocuvala svoju mater....Tiez skoncil tak ze kazda streda tri hodiny a nedela od rana do vecera a tiez cestuje velku vzdialenost. Baba je upLna psychopatka... Dieta ked ju raz otec niesol sa chcelo vycikat na ceste (40minut byva totiz otec od matky) a mater mala hystericky vystup ze nech dodrzuje cas stanoveny sudom ked dosli o 5 minut neskor.... Takze ziadna dohoda nehrozi s nou, k telefonu by mu dieta vzivote nedala.... Povedzme na vianoce, narodeniny.... Takze sa musel znova sudit aby dpstal aspon sobota- nedela... Dieta na prespatie..... S tym ze ked sa jej sudca pytal, ze preco nechce aby dieta prespavalo u otca, povedala mater ze sa boji ze doetatu ublizi!!! No uplna feministicka krava.... Takze sudca len kyvol rukou a dal ju na noc pritom dovolenka zasa ziadna ju nemoze zobrat.... Takze teraz sa ide sudit opat aj aspon o dva tyzdne dovolenky.... Lebo dieta to znasa super! Uplne spokojne mama mu absolutne nechyba... S otcom ma uzasny vztah.... A byt na matke tak otca uplne vysackuju..... Vyrastala by len s matkou a jej matkou.... A chlap ziadny....... Ale nemat ako take financne moznosti tak uz dieta pomaly ani nema.... Sudy maju pocit ze ked chce otec vidiet dieta musi si to aj zaplatit.... Vzdy iba on pre dieta chodi a aj ho odnasa..... Pritom matka sa naschval odstahovala aby spravila zle! Takze tatino treba vela sil a trpezlivosti.... Ta tvoja ex este nie je taky extrem ako ja poznam z mojho okolia..... Tak snad sa dohodnete.. Ci spolu alebo treba ist bohuzial do dalsieho sudu.
@sklamanyotec ked malá začala robiť ,,tyjátr,, tak tvoja reakcia mala byť, že nie moja milá teraz ideš k mamine a šmitec, punktum. Reakcia ex je potom pochopitelná - si pre nu konkurencia, ktorej sa treba zbaviť a mala robí sceny no načo je to dobré? 5O eur (mesačne predpokladám) na darčeky????? To by nassralo aj mna. Dieťa nepotrebuje každé 2 týždne nové babiky a chobociny...čo tak opýtať sa realne čo mala ešte potrebuje. Kolega prispieva na syna (sice ten už je velký) to čo určil sud a plus ak treba kupiť bundu, lyžiarske veci tak často decko zašatí, obuje čím treba. Ak by som ja davala partnerovi dieťa tak sa po prevzatí dieťaťa automaticky stará ON. Čo ti má čo davať jedlo pre malu? To už je tvoja starosť. Nabalím decku flašu s vodou...neviem či ma plienky alebo niečo na prezlečenie a staraj sa. Ved aj ona sa musí o nu starať ked je s nou. To že ty 100 euro malej odkladáš na zvláštny učet je sice fajn, ale tvoja byvala s tým nič nemá, jej to može byť jedno. Okrem toho aku hodnotu bude mať vysledna suma za desať rokov je tiež otazne. Takže sám si zváž čo z výdavkov navyše je potrebné a čo len to čo si ty myslíš že je potrebné. Darčeky ani sporiaci učet to v tejto chvili nie je. A to kojenie? Tým ťa tiež asi drží v šachu...čo už sa pomaly školkar nakojí, ale v dnešnej dobe proti gustu. Tam ešte len prídu vydavky - školné, stravné....
@horana aj ja si myslím, že ide to z neho ako z ,,chlpatej deky,, ale čo príspevok - to je jasné, že chyba nie je len na strane partnerky. Ako nič v zlom, ludia si vedia naubližovať ale nič nie je len čierne alebo biele. Keby sa nám mohla vyjadriť druhá strana, ale nechcem samozrejme uraziť, tu je ťažko sudiť.
@sardinka333 presne. Dietatu otec kupi hracky za 50€ a matka mu ma na stretnutie s otcom pripravit jedlo? Koho by to nenastvalo? Treba sa vzit aj do koze toho druheho. Jasne ze potom dieta domov ist nechce a matka si s nim neviw dat doma rady...
@charity akoze moj znamy ma vyzivne 300€.... Absolutne dieta nerozmaznava... Kupuje jej naozaj veci iba na vianoce a sviatky... S tym ze oblecenie, ked je potrebne, aby dieta malo nieco aj u otca.... A myslis si ze ked mu dcera hovori ze od maminky dostala toto a toto a dalsie saty a toto... Ze jej niekedy mater povedala ze dostava peniaze od tatina? Ze tatino tiez dava mamine aj na jedlo aj na hracky aj na byvanie? No nehrozi... Ta krava otca vzivote nespomenie.... Vyhadzuje veci, ktore otec dcere kupuje aby na neho mala co najmenej spomienok.... Uz len fakt ze ked dostala kyticku na narodeniny v nedelu a o 3 dni sa jej otec pytal ako vyzera kyticka... Dcera na to ze ja neviem kde je ta kyticka... Nikde som ju nevidela... Psyhopaticka mater vyhodila kyticu kvetov len aby to nevidela.... A trapne ma potrebu sa predbiehat... Dostala od otca dolly suknu na narodky... Mala povedala, ze ma krasnu suknu od tata... O tyzden mala dosla so suknou od mamy co jej dodatocne kupila.... Uplne trapne.... A takto to robi so vsetkym..... Mala si donesie od otca dazdnik, bundu oblecko.... A vzivote to matka dcere neobliekla..... Pritom su to pekne veci... Takze nastastie od kedy moze doeta u otca aspon na noc prespat tak si oblecenie nechava u seba.
@charity
1...ja si ju nekupujem darcekmi, ale ked sme v obchode a vidi nieco a velmi to chce, tak jej to nemam kupit? Potom to skonci tak, ze na vsetky hracky co ma mi hovori toto mi kupila maminka, ale maminka uz jej nepovie, ze tato jej dava kazdy mesiac 160e a tie darceky su aj z jeho penazi....takze potom mama je ta dobra a tato ten zly.
2...matka ju urcite nepripravuje aby bola v radostnej nalade, skor naopak...zo zaciatku tiez moc nechcela ist ku mne, az ked videla ze sa snazim, ze ju ju lubim a je jej so mnou dobre , tak sa zacala tesit na mna. A ked som si vytvoril k nej aj napriek vsetkym prekazkam dobry vztah, tak to zacala pre istotu rychlo obmedzovat.
3...chcel by som vidiet ako by si robila beznu rutinu dietatu, ked si s nim 3 hodiny v cudzom meste vonku na ulici. A jej rutina je strcit malu jej matke a behat po navstevach, kamoskach, kamosoch a podobne. A to ja urcite robit nebudem. Porovnavas neporovnatelne...ona ma malu 6 dni ja 1 den..ona si moze dovolit jeden den sa jej nevenovat naplno, ja nie, pretoze ja uz dalsi den nemam a snazim sa ho vyuzit naplno. A naozaj nevidim nic zle na tom chodit s nou na vylety. A ak niekto ano, tak to fakt nechapem.
4...jeden telefonat denne dietatu aby nezabudlo, ze ma aj otca si myslim, ze nie je nic zle
Prepac, ale s tvojich vyjadreni mi pripada, ze sa vobec nedokazes vzit do situacie otca. Mozno ak by tebe niekto zobral dieta a branil ti v tom aby si s nim mohla mat dobry vztah tak by si to pochopila.
To ti samozrejme neprajem a na slovensku sa ti to asi ani nemoze stat.
@sklamanyotec lenze ty idessdcerou do obchodu razza tyzden a deti vsetko velmi chcu. Matkaide s dietatom do obchodu kazdy druhy den a nemoze dietatu kupitnieco zakazdym ked ono velmi chce.
@sklamanyotec uvažuješ ako chlap a konáš ako chlap, bohužiaľ.
Stal si sa víkendovým a darčekovým otcom 🙂.Vždy budeš z tohto hľadiska preferovanejší u dieťata , lebo ocko príde a kúpi ... tak to v praxi často chodí , matka je tá čo sa stará , vstáva v noci , chodí k lekárovi , kupuje tak nepopulárne veci ako oblečenie, topánky , zakazuje , primerane trestá ......jednoducho vychováva. 🙂. Si v roli rozmaznávača a to deti ľúbia, takí rodičia sa ľúbia .
Tvoja ex len reagovala v obrane , nevravím že úplne super , ale je to typ obrany mnohých žien . Nedávaj dcére darčeky mimo narodenín a iných sviatkov, vychovávaj svoju dcéru , uč sa s ňou , kupuj jej oblečenie a nemaj radosť z toho že ...nechce ísť naspäť k matke. Postavený vzťah s dieťaťom na takýchto základoch je veľmi vratký , dieťa rastie, bude dospievať a veľmi rýchlo si bude uvedomovať kto čo pre neho spravil.
Inak 160 EUR nie je nič svetoborné . 🙂 a dieťatu sa nikdy strava keď ide k druhému rodičovi nedáva, možno tak do roka.
@sklamanyotec nie je dobre ze jej kupujes vsetko na co si povie..... Bude z nej rozmaznany fracek.... Teraz to su par eurove veci... Ale ked bude mat 15st budu sa sumy stupnovat..... Ked ju na to teraz naucis... Tazko ju od toho vo vyssom veku odnaucis.
@horana
@charity
@sardinka333
neviem ci som sa zle vyjadril s tymi darcekmi, ale 50 eur ma stoji mesacne jedlo a obcas nieco co jej kupim, ked som s nou.
ak sa vam zda 160e malo, tak nezabudajte, ze dieta ma oboch rodicov a mali by sa rovnako podielat na vydajoch...takze aj 320 eur sa vam este stale zda malo na 2,5 rocne dieta?
aby bolo jasno, je sice na materskej ale popri tom ma prijem cca 500 eur mesacne okrem rodicovskeho a vyzivneho.
@perzefona moj ex vidi dceru max.10 minut do mesiaca. Nie preto ze mu branim ale preto ze viac nema zaujem. Ale donesie jej hracky za 50€. Uplne zbytocnosti len aby malvzdokladovane ze na dieta mina peniaze. Ale nic viac ho nezaujima. A nema problem na mna pred dcerou kricat a aj mi vynadat. No je to spravne? Urcite nie.
@sklamanyotec ale teba stoji mesacne dieta 50€? Tie styri dni ci kolko si pisal? Tak si potom vynasob zvysnych 28 dni co ju mav starostlivosti matka kolko by to malo vyjst ju.
@sklamanyotec tu sa veľmi mýliš, matka nahrádza peňažnú príspevok osobnou starostlivosťou , preto nemožno hovoriť o pomere fifty fifty.
Hej najlepšie je sa dohadovať, koľko koho stojí dieťa......... To je smiešne.
@sklamanyotec velký problém vidím aj v tom ,že nemáš v podstate kde s dcerkou byť, to sa ,,tulate,, po obchodakoch, uliciah a meste? Hygiena, toaleta, oddych....ak ju máš teda celý jeden den, pár hodín sa to azda dá. Ty sa neporovnávaj ze čo robí ex a čo robíš ty. Ty maj na zreteli len dieťa. Dcera sama raz pochopí a urobí si obraz o vás oboch.

@kikina84
co bolo medzi nami uz som pisal, zacala sa stretavat s jej kamosom, zakial som bol v praci...a o mna sa prestala zaujimat
sud nam to neurcil, bola to dohoda, ktoru sme spisali na socialke, lebo ona prisla s navrhom stretavanie kazdu druhu sobotu od 14 do 17 a vyzivne 300e ... po dlhom dohadovani sa mi podarilo presadit kazdu druhu sobotu od 10 do 18 a vyzivne 160e
baba na socialke tvrdila ze to je normalny styk vzhladom na vek dietata(2,5r) a na to ze je kojene
takze neviem ci by som si vyhadal viac