icon

Matka mi bráni v stretávaní sa s dcérou

sklamanyotec
5. apr 2015

Viem, ze toto forum navstevuju prevazne zeny a tie taketo problemy nemusia riesit, ale skusim.
Mame s byvalou partnerkou dcerku, ktora bude mat 3 roky. Odisla aj s dcerou a sud nam stanovil stretavanie aj vyzivne. Malu mozem vidiet kazdu druhu sobotu od rana do vecera a v utorok od 15 do 18h. Dcerku mam velmi rad a mam s nou dobry vztah. Navstevujem ju pravidelne, nevynechal som ani jeden termin, vyzivne platim pravidelne. Po sude mi byvala slubila, ze mozem dceru navstevovat aj mimo urcenych dni, ale davala mi ju mimo toho co mame urcene sudom asi mesiac, potom ked videla, ze sa nas vztah zlepsuje, tak to hned stopla. Teraz mi nedovoli malej ani zavolat, pritom ked pridem, dcerka sa na mna vzdy tesi a nikdy nechce ist odo mna domov. Poraddte, co mam robit, ked mi matka brani v castejsom stretavani a telefonovani s dcerou? Neviem preco to robi, ci zo ziarlivosti alebo je to pomstychtivost. Keby som mal na malu zly vplyv a nechcela by ma, tak by som to pochopil, ale prave naopak, dcerka ma ma rada a ja ju tiez. Chodim za nou rad, aj napriek tomu, ze musim cestovat 50 km. Nechce mi ju dat ani na prespatie, pritom u svojich rodicov ju nechava bez problemov.

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@lianka2
no tak podla toho co si napisala aky mas problem s byvalym, tak uz chapem tie utoky proti mne, myslis si, ze vsetci chlapi su rovnaki

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@lianka2
skus sa naucit pocitat 🙂
a mimochodom si skus dietatu navarit nieco vonku na ulici...ja musim ist s nou do restauracie alebo do obchodu...a porovnaj si stravovanie v restike a doma

lianka2
6. apr 2015

@sklamanyotec dufam ze nie su vsetci rovnaki. Len moj ex ma tiez stavia do pozicie ze mu branim v styku. javi minimqlny zaujem, nepravidelny a s dcerou namal za tri roky ziadnu starost. Ale ked mu napisem ze je chora a moze ju prist pozriet domov tak ani neodpovie ani sa nuc neopyta ani nepride ale ide na soc.nahlasit ze mu branim...

sardinka333
6. apr 2015

@sklamanyotec vieš čo, ja by so ti malu uz len z principu capla na mesiac aj s kabelou vecí a staraj sa! Ako nič v zlom...ty si to zariad, aby si mohol chodit do roboty (ked ex este popri RD pracuje ako hovoríš) plus starostlivosť o dieťa. Ty bývaš v inom meste a od kial ty vieš komu ona dieťa dáva a nedáva, kam chodí a nechodí alebo máš v meste ,,svoje zdroje,, ktoré ti referuju?

maryem
6. apr 2015

Ja len na margo toho, ze 160 je malo.. ano, isto je. Ale ak situacia vznikla tak, ako popisuje @sklamanyotec , matka si zrejme sama vybrala zivot bez otca dietata, musi ratat s dosledkami. Aj financnymi. Nevidim vsetky okolnosti, reagujem len na to, co viem z pisania otca. Inak, vela sil ti prajem. Ludia su rozni, bohuzial aj taki, s ktorymi je tazke komunikovat. Kto nezazil, asi tazko pochopi.

lianka2
6. apr 2015

@sklamanyotec preco neviem pocitat🙂

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@horana
50 das len na benzin (busom to nejde?, alebo prestahovat ked tak na dietati zalezi)

tak si to niekedy skus, ked o 14 skoncis v praci a o 15 mas byt o 50 km dalej ako by si to zvladala pri nasej doprave....obral by som sa aj o tie 3 hodiny ktore s nou mozem byt.
a prestahovat sa ? a co praca, budem dochadzat denne 50 km do prace, myslis, ze dnes je take jednoduche si najst pracu?
prepac, ale ja som chcel poradit a nie skomplikovat situaciu takymito s prepacenim hlupimy radami. ☹

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@maryem
dakujem 🙂

maminuska
6. apr 2015

@maryem to znamená že ked otec gembluje , je alkoholikom , kurevníkom alebo odíde od rodiny kvôli inej žene, tak jeho výživné má byt podstatne viac vyššie ako kde sa partneri rozídu po dohode.
Ale no tak 🙂 . Takto to chvalabohu nefunguje.

sardinka333
6. apr 2015

@sklamanyotec čo tak presťahovať sa bližšie, alebo vysvetliť matke že toto asi nie je idealny sposob stretávania pre tak male dieťa....ako bezdák bez možnosti oddychu, ako v zime si to uprimne neviem predstaviť a ako matka by som z toho nebola nadšená že decko mi behá po ,,nákupákoch,, a chytá bacily. Alebo si všetky vydavky na ten den zratať - kolko ta stojí ten vylet - nemusí byť vždy, jedlo a porozmýšlať nad napr. izbou v nejakom lacnom, slušnom, čistom penzione s kuchynkou...kde by sa aj ta rutina dala trošku dodržať, dieťa by malo nejaky klud, a aj to osobné venovanie by bolo iné, napr. čítanie knižiek, hranie sa.

lianka2
6. apr 2015

@sklamanyotec ja ti poradim takto. Ak ako pises mas taky velky zaujem o dceru a ona ma k tebe blizky vztah tak si daj na sud upravu styku napr.na jeden cely den. Tusim sa za to ani neplatia kadejake kolky.

miz
6. apr 2015

@sklamanyotec matka tvoje vyzivne vyvazuje osobnou starostlivostou o dieta, cize zabudni na tvoju naivnu predstavu vypoctu vyzivneho 160 eur x 2 rodicia.. Ty dietatu venujes par hodin do tyzdna, ale matka 24 hodin denne, co si ty ani nedokazes predstavit, co to je chore dieta, lietanie po lekaroch, nocne vstavanie, riesenie kazdodenych problemov a hlavne riadna vychova. Nic na tom neneni, to, ze chces s dietatom stravit o par hodin viac ako ste sa dohodli.
Zovsetkych tvojich odpovedi mam pocit, ze sabavime iba o tvojom urazanom muzskom egu.

perzefona
6. apr 2015

@maminuska je tvoju info je to moj kolega .... Za druhe... Vulgarne sa vyjadrovat? Za to ze poviem ze je to feministicka psychopatka, ktora by bola najradsej keby jej dieta ani nevedelo kto je jeho otec??? To je vulgarne? A ako sa da nazvat zena, ktora na sude povie, ze nechce aby u otca dieta prespavalo lebo sa boji ze jej ublizi? Myslis ze to je normalne? Ze matka tvrdi toto na sude o nekonfliktnom cloveku, s ktorym ma dieta uzasny vztah? Co sa da povedat o matke ktora vyhadzuje do kosa narodeninove darceky od otca? To je znak normalnej matky? Pokial tu osobu nepoznas tak neries ze ju nazyvam psychopatkou.... Ja ju poznam, ty nie.

maryem
6. apr 2015

@maminuska nehovorim o inom pripade. Citaj len to, ci pisem;) a to,ze vychadzam len z napsaneho. Toho muza a ani ich vztah nepoznam.

sardinka333
6. apr 2015

@sklamanyotec potom daj navrh na upravu styku s dieťaťom, kedže dohoda nefunguje - tri hodiny s malou, v čase aj v nečase v meste sa ,,tulať,, po uliciach ako je na figu, to uznávam.

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@sardinka333
ja by so ti malu uz len z principu capla na mesiac aj s kabelou vecí a staraj sa!

Kludne, este by som ti aj zadakoval a nechcel by som ani peniaze od teba. Myslis, ze som sa o nu nikdy nestaral, ze som nevstaval v noci ked byvala chora alebo nechcela spat v noci? a rano do prace.
A ona do prace nechodi, peniaze ma z prenajmu, neboj sa ona nezije len z materskej....
Nie je fer zobrat niekomu dieta a branit mu byt s nim a len tahat z neho peniaze.

maryem
6. apr 2015

@maminuska a vlastne..preco, ze to,zak to, chvlalabohu, neexistuje? 🙂 hadam by sa ta mamicka nepotesila?🙂 druha vec je, kde by na to v takomto pripade otec nabrall🙂 ale to je na inu debatu..

horana
6. apr 2015

Len technicka, ked ta mesacne stoji ako pises 50 eur jedlo a darceky, a to ju mas kazdu druhu sobotu. Cize tak dva dni do mesiaca, niekedy vynimocne ked mesiac je dlhsi a dobre padnu vikendy 3x? Tak ona je s nou tak vyse 27 dalsich dni, cize 9x alebo az 10 x viac. Takze len na jedlo a darceky, keby sa ti chcela vyrovnat minie 50x9 (10), cize 500,- Argument ze v restike sa stravuje drahsie u 2,5 rocneho decka moc neberiem, tam zje dieta ako kuriatko, nieco male dzobne, doma na sice kuchynu ale aj patricne vymysla, nieco zena navari, dieta to nezje, musi varit druhe, a takto dokola, kupovat zdrave suroviny. Na male dieta sa takto minie penazi dost, viem o com hovorim, nehladiac na namahu a cas pri tom vareni, rozmyslani kazdy jeden den co navarit x krat denne aby chutilo. A ked s nim ide von, tak tiez si tie zmrzky a podobne lakocinky este naviac pyta...
A teraz cela rezia naviac okolo dietata, zaodenie, zvysene energie (elektrina, voda...), lieky ked je chora a pod. atd atd. Cize rovnake vydaje urcite nemate.
Gro je na nej, to vyzivne je ozaj len "prispevok" a z mojho pohladu nadalej zobracenka.

A travenie kazdej druhej sosboty po nakupnych centrach je o nicom travenie casu, chapem ze hlavne v zime sa ine neda, ale je na zvazenie ci si ju nevozit tych 50 km k sebe a potom vecer naspat, v zaujme kludoveho rezimu dietata. 50 km na otocku kazdy druhy vikend pre dieta nie je vela, my tak chodime k babicke, deti maju povyrazenie. Mame auto na plyn a 100km nas vyjde cca 7 eur, cize v tvojom pripade 2x tato trasa 14,- . V obchodaku mieniete isto viac na nepotrebne plastove vylisky (hracky), radsej domov a venovat sa osobne. Aj za jedlo usetris ako hovoris, mozes jej navarit dopredu.

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@lianka2
ja ti poradim takto. Ak ako pises mas taky velky zaujem o dceru a ona ma k tebe blizky vztah tak si daj na sud upravu styku napr.na jeden cely den. Tusim sa za to ani neplatia kadejake kolky.

poprosim ta ked sa chces vyjadrovat k problematike, precitaj si celu diskusiu od zaciatku, lebo davas mi otazky a navrhy, ktore sme tu uz riesili.

sardinka333
6. apr 2015

@sklamanyotec už to pochop!!! Ex partnerka ti v ZÁKONNOM stretávaní sa s dieťaťom NEBRÁNI. To že ti ju nedá mimo stanovených hodín je dajme tomu smutné ale stále v sulade zo zákonom a právom, a mimochodom si s tým suhlasil a dohodli ste sa na tom. Mal si hned povedať nie.Čo sa chceš s tým deckom tulať o hodinu viac po meste? Ved daj návrh na napr. jeden celý den alebo prideš v piatok večer zobereš si malu domov a v sobotu večer ju donesieš naspäť. Ako z teba tahá peniaze? Pýta ich od teba? 160 určil sud. Ostatné je tvoja dobrá vola, darčeky lebo v každom obchode ,,velmi chce,, ani 100 na učet decku netreba, rataj teda vydavky na benzín a jedlo.

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@miz
mam predstavu co je to starat sa o dieta...robil som to od narodenia az pokial neodisla.
a staral by som sa aj dalej, keby mi to bolo umoznene, ale bohuzial nie je.
Ja som ju neopustil, ani som si nenasiel druhu partnerku a je takisto aj moje dieta a nechcem byt v ulohe rodica, ktory nemoze travit viac casu s dietatom a nema moznost ho vychovavat a prezivat s nim detstvo.

maminuska
6. apr 2015

@maryem ale to čo si napísala je v podstate zovšeobecnenie. Odídeš od partnera alebo si niekoho najdeš alebo niečo alebo on odíde od teba už to má mať vplyv na výživné ? Menšie, väčšie ..malo by byť primerané a to za každých okolností a to aj v tomto prípade.
Žiadne také , odídem od partnera a musím rátať s tým že ked odídem , tak naše spoločné dieťa bude mať menšie výživné .
@perzefona feministická psychopatka, krava .. aj keby to bol môj brat tak si to nedovolím tvrdit o jeho ex a nie to nejakom kolegovi , pokiaľ s ním nespávam a nezdieľam jednu domácnosť a netečie to aj z môjho .
Bola si na tom súde ? Žila si s nimi v jednej domácnosti ? Ako vieš aký má vzťah s dieťatom , ak ten čas s nimi netráviš aj ty.
Jednoducho si jednostranná , to je všetko . Nič nie je biele ani čierne. A nesúhlasím s tým aby matka bránila v styku s dieťaťom neopodstatnene. Dokonca som za to nech muži trávia s deťmi čo najviac času aj mesiac v kuse , tak ako ja mám s exom . Využil to za 8 rokov asi ... 0 !!!! krát.

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@sardinka333
už to pochop!!! Ex partnerka ti v ZÁKONNOM stretávaní sa s dieťaťom NEBRÁNI.

Ty zase pochop ze inu moznost som vtedy nemal, pretoze mala mala 2,5 roka a bola este kojena...uz vtedy sa mi to stretavanie zdalo malo, ale za takych okolnosti by mi sudkyna viac nedala

michele11
6. apr 2015

@sklamanyotec Neviem ti poradit, co robit, kedze oficialne nariadenie sudu tvoja byvala respektuje. To, ze nerespektuje vasu ustnu dohodu, je len znamkou jej charakteru, ale nic s tym nespravis. V kazdom pripade ti drzim palce, aby si mohol byt s dietatom co najcastejsie, netusim, ake su podmienky pre striedavu starostlivost, ale za pokus by si hadam nic nedal. Je to smutne a pre mna nepochopitelne, ze je dieta nastrojom boja rodicov a byvalych partnerov. Aj ked uz nie ste partneri, otcom ostanes navzdy a preto by si mal narok byt s dietatom. Ale mam pocit, ze vela zien chce od muza len to dieta a nasledne vyzivne, a mnoho zien na MK je takych. Na co si s niekym spravim dieta, ked potom chvilu po narodeni mu to dieta odopriem a odsudim na par hodin styku mesacne, ak vobec. Nemam teraz na mysli pripady, kedy sa z otca vykluje nasilnik, opilec alebo nieco podobne, ale pravo byt s detmi je upierane uplne beznym muzom, ktori sa nicim neprevinia.

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@horana
soboty si ju bravam domov, len tie utorky nie, lebo na 3 hodiny sa to fakt neoplati, 2h by sme precestovali

maminuska
6. apr 2015

@sklamanyotec začni od seba, ak chceš tráviť viac času s dieťaťom . Prestaň kupovať darčeky len tak , keď odovzdávaš malú vždy sa pekne vyjadri o jej matke , sem tam daj žene peniaze navyše so slovami .. kup niečo malej na prilepšenie , viem že deti veľa stoja , nevyvolávaj každý deň , to by aj mňa štvalo a otravovalo , nechaj situáciu ukľudniť tak zo tri mesiace a potom sa pokús to znova načrtnúť.

Čím viac budeš tlačiť tým to bude horšie a predovšetkým prestaň sledovať čo robí tvoja ex, kde chodí , s kým je a ako trávi voľný čas, pokiaľ je dieťa v poriadku tak to nerieš , už to nie je tvoja vec. Máš príliš veľký prehľad .

lianka2
6. apr 2015

@sklamanyotec ja som ti napisla k veci.daj na upravu styku vo vacsom rozsahu a je to.

sklamanyotec
autor
6. apr 2015

@michele11
Aj ked uz nie ste partneri, otcom ostanes navzdy a preto by si mal narok byt s dietatom. Ale mam pocit, ze vela zien chce od muza len to dieta a nasledne vyzivne, a mnoho zien na MK je takych. Na co si s niekym spravim dieta, ked potom chvilu po narodeni mu to dieta odopriem a odsudim na par hodin styku mesacne, ak vobec. Nemam teraz na mysli pripady, kedy sa z otca vykluje nasilnik, opilec alebo nieco podobne, ale pravo byt s detmi je upierane uplne beznym muzom, ktori sa nicim neprevinia.

Pekne si to napisala...dakujem 🙂

sardinka333
6. apr 2015

@sklamanyotec dobre - Pozri - vychovavávať na ,,ulici,, to sa fakt nedá, čo tá malá vidí? Čomu ju tento štýl ,,výchovy,, učí? Ok, má výlety, má tu hračku a čo potrebuje ale nejaky domov aj u otca by časom mala mať. Ak si 100% presvedčení, že by ti sudkyna neodklepla viac tak počkaj kým nebude mať dcera 3 roky...snad už kojena nebude, aj ked pochybujem že je to s tým kojením take horuce v tomto veku. (Mater kojí a potom šup do Mekača.) a podaj návrh na upravu styku s maloletou. Dovtedy možeš asi len čakať a hnevať sa, alebo využiť ten čas na zlepšenie vzťahov v ex...aj ked si na nu naštvaný a najradšej by si jej zakrutil krkom.

perzefona
6. apr 2015

@maminuska no za to ze si si zobrala a nasledne sa rozviedla s chlapom, ktory nema zaujem o tvoje dieta to je smutne ale nemusia byt taki vsetci.... Bohuzial poznam aj matku... Takze viem.... Vidim videa, fotky, stretavam ich vonku..... Takze ma tu neskus presviedcat, ze je to inak....