icon

Matka nevesty sa odmieta s nami zoznámiť

ade2
6. nov 2015

Náš syn sa bude na budúci rok ženiť. Zásnuby prebehli bez účasti rodín, mladí žijú v zahraničí. Rodiny sa nepoznajú. Nastávajúca nevesta má len matku, ktorá nikdy nebola vydatá. Býva na druhom konci Slovenska. Občas chodievam služobne do toho mesta. Od syna som si zistila jej tel.číslo a zavolala som jej, že by som sa s ňou chcela zoznámiť, keďže sa chystá svadba. Odmietla ma. Nemyslite si, že som sa natískala na návštevu k nej domov... Len som ju pozvala na kávu do kaviarne s tým, že časovo sa maximálne prispôsobím. Odmietla. Prívalom slov, ale bez adekvátnej výhovorky. Že ona sa nemá so mnou o čom baviť. A už o svadbe vôbec nie .... Svadba bude v našom meste. Predpokladaný počet svadobčanov: ich bude 3x viac ako nás. To ale nie je problém. Problém je, že ja si myslím, že by sme mali zoznámiť ešte pred svadbou. Ale ona si to nemyslí. Neviem ako ďalej. Cítim sa urazená a neviem to predýchať. Čo mám robiť ? Ako ďalej ?? Manžel, aj naši rodičia (starí rodičia ženícha) sú z tejto situácie zhrození. Syn o tom ešte nevie, ale asi tuší, lebo tel.číslo na jeho budúcu svokru som páčila veľmi ťažko.

ada274
7. nov 2015

@moni244 co? Ved jej vysvetlila kto je co je a co od nej chce ☺, stale nechapes?

moni244
7. nov 2015

@adel222 ale nazyvat ju tu chuderou, neviem cim je ok, vsak? Nikto to neberie z druhej strany, hned, ze je vadna, chudera, ze autorkin syn bude mat tazky zivot pri jej dcere a podobne blaboly, nie kazdy ma rad telefonaty cudzych ludi a niektore slovenske zvyky su na zaplakanie

moni244
7. nov 2015

@ada274 ja chapem, len ma tu stvu zeny, co z nej robia chuderu

sono2
7. nov 2015

@ade2 to sa koľko mladí poznajú, keď sa najbližšia rodina nepozná? Moja mama sa s manželovými rodičmi poznala a tykala si už veľmi dávno, my sme sa zoznamovali hádam hneď od počiatku už po pár mesiacoch chodenia. Nechápem vašej situácii sa rodiny medzi sebou nepoznáte prečo? Mladí sa poznajú krátko? Vychádza mi Z toho všetkého že budúca svatka nesúhlasí so vstahom, alebo je jej jej dieťa lahostajne, nepises bližšie nič celé sa mi to zdá absurdné.

moni244
7. nov 2015

@sono2 pretoze mladi ziju v zahranici a oni na opacnych koncoch slovenska

natalym
7. nov 2015

Ja by som sa zo získania tel. čísla neposrala zase. Je normálne, že sa s ňou chcela zoznámiť a syn sa nemal k činu tak zobrala veci do vlastných rúk a tel. číslo sa dá získať aj na nete normálne v tel. zozname, ak nie je utajené, ak má firmu tiež a je milión spôsobov. Nebola to normálna reakcia tej dotyčnej panej, sú to čudné veci a min. by mi to vŕtalo v hlave. Ja by som pozvanie na kávu od budúcej svatky prijala, jedno za akých okolností prišlo, však sa stretnem, zoznámim, dám kávu a nemusím sa stretnúť druhý raz. Tentoraz by som si podala syna, že to vlastne má byť a čo je to vlastne za rodinu, nech mi to teda vysvetlí alebo sa aspoň pokúsi.

lubkavargova1
7. nov 2015

ono ked to uz takto zacina...aby nakoniec svadba nebola natajnasa v zahranici a tak vam celej rodine vypalia rybnik....a to este len bude placu...

ada274
7. nov 2015

@natalym tak tak

natalym
7. nov 2015

@lubkavargova1 No to by bolo asi najmúdrejšie.

valy
7. nov 2015

@natalym jasne, ked sa jej to v ten den nehodilo, tak sa mohla ospravedlnit, ze uz ma nieco ine, ale ze sa stretne rada inokedy, ked sa dohodnu. lenze ona jej povedala, ze nema dovod sa s nou stretnut, co je uplne neslusne.

seahorse27
7. nov 2015

@lubkavargova1 urcite lepsie ako nejaky skandal na svadbe. Ja by som sa celkom aj obavala tej svadby, ked uz teraz sa pani mama takto "spolocensky" prejavuje....

moni244
7. nov 2015

Len aby svatka nevedela od dcery nieco, co nemaju vediet druhy rodicia a bala sa, ze sa preriekne,svadba ma byt az buduci rok, len aby sa mladi nerozhodli, ze svadbu urobia v zahranici

lubkavargova1
7. nov 2015

@seahorse27 presne...a mozno je aj pani svatka urazena ze boli zasnuby takto bez rodiny a take...tiez si mozno predstavovala inak vydavat svoju dceru....zase nemusi byt chudera... a nehnevajte sa na mna, ale to ze nebola vydata a spominat to v uvodnom prispevku??? A co ze nebola? Je to vada????
Uz ked sme pri tom, tak potom bohovsky prehresok je to, ze mlady ziju spolu pred svadbou!!! To kde sme?????????? 😖 😖 😖 😖
Riesia sa uplne somariny, detom sa takto berie chut od svadby...no boze tak sa uvidite na svadbe a basta. Teraz co tym chce riesit ze si poda synatora? Ked je to spravny chalan a buduci milujuci manzel tak sa zastane svojej buducej polovicky a nie mamicky. Ci potom co, bue placu ze aky nevdacny syn to je ci co????

cecil36
7. nov 2015

@moni244 presne tak suhlasim, ako som pisala vyssie, tiez sa mi zda divne, ze jej vyvolavala...toto mala byt akcia syna a nevesty nie je.

lubkavargova1
7. nov 2015

@moni244 kazdy ma na hlave to kilecko masielka...niekto viac a niekto menej... 😀

stella333
7. nov 2015

@ade2 Tiez mi pride vhodnejsia forma, ze deti zorganizuju stretnutie, resp. zistia situaciu, ci je zaujem o stretnutie. My sme velka rodina, moji rodicia maju 5 svatovcov a vzdy sme my deti organizovali stretnutie, resp. dohadovali stretnutie, aj ked oficialne pozvali rodicia.
Mozno len bola zaskocena a necakala to. Ono ak je ta svadba zadlho, mozno este pochybuje ci sa tam dopracuju, nozaj nevies co je za tym, bolo lepsie zapojit do toho syna a buducu nevestu.

jeannna
7. nov 2015

Nech su okolnosti akekolvek, ja si fakt neviem predstavit, ze by ma buduca svatka v telefone odbila ako otravneho poistovaka, ze sa nema dovod so mnou stretnut. A niet druhej sance na prvy dojem. Ten je uz v kybli.

stella333
7. nov 2015

@jeannna Inak asi prvy dojem je v kybli, zas na druhej strane mne keby len tak zavolala, ze by som ani nevedela, ze bude volat, ze ma moje cislo a o co ide, tiez by na mna neurobila dobry dojem, asi zo slusnosti by som na nejake stretnutie isla, ale nebolo by mi to vobec prijemne. Niekto holt taky slusny nie je a dokaze odmietnut.

jeannna
7. nov 2015

@stella333 Mladi sa k zorganizovaniu stretnutia nemali, tak to navrhla sama, no a co? Zakladatelka zdoraznila v prispevku, ze islo o pozvanie na kavu, zoznamenie sa. Nemala v umysle si ju na FB pridavat do priatelov a spravit si z nej kamosku. A prijatie pozvanie by bolo prejavom ucty voci cloveku, ktora porodila a vychovala syna - buduceho manzela svojej dcery. Nic viac, nic menej. Aspon takto to vidim ja.

wetka
7. nov 2015

Prečo si stretnutie vynucovať, páčiť zo syna číslo? Prepáč, ale fakt ako poisťovák. Dôvodov, prečo strtnutie odmietla, môže byť veľa. Prečo to siliť? Zachovala sa asertívne. Nemá záujem a ty to máš rešpektovať. Nežijeme v dobe, keď sa deti "dohadzovali" atď. Zbytočne dramatizuješ.

malabiba
7. nov 2015

@ada274 každý z nás je iný a pozerať sa na to aké sú kde zvyky je tu asi zbytočné...ak vychádzaš dobre s nevestou a tvoj syn je s ňou šťastný, tak buď rada a nerieš rodinu...porozprávajte sa spolu so synom a nevestou a jej mamu, rodinu radšej nespomínaj, nech sa rozhodnú mladí čo ako chcú, nech si rozdelia financie a pod...je to zvláštny prístup, ale treba rozhodnutie jej matky rešpektovať

katrin21
7. nov 2015

@ade2 mozno je to totalne nespolocensky clovek samotar, ktory nema zaujem o ziadne styky s ludmi... to nezmenis.... tvoj syn si berie dceru a nie matku, ktora navyse zije na druhom konci republiky.. nechaj to tak, kasli na to , na svadbe ju uvidis a mozno budes aj rada, ze si ju nepoznala skor 😀. kasli na to.

malabiba
7. nov 2015

@stella333 to je pekné, ale napr.: ja rodinné stretnutia neznášam a vyhýbam sa im ako moru 😀 a hľadám vždy výhovorky

lubkavargova1
7. nov 2015

a mozno mladi su aj radi ze ziju v zahranici a rodiny vidia co najmenej...na oboch stranach 😀 😀

jeannna
7. nov 2015

@wetka ved ano, ludia su vselijaki. Kazdy pise podla seba. Asertivne odmietnutie by som si nechala na druhy pokus o stretnutie, keby mi to prve bolo neprijemne. Zakladatelka to musi prijat a povzniest sa nad to, to je jasne. Casom mozno pochopi preco. A hlavne je to svadba a zivot mladych, vsetko ostatne su vedlajsie zalezitosti.

ade2
autor
7. nov 2015

Mladí žijú spolu veľa rokov. V minulosti som im viackrát spomenula, že by sme chceli spoznať rodinu nevesty, ale bolo to z ich strany odignorované. Vo chvíli, keď si zajednali termín svadby, zaplatila sa záloha za sálu, som to nahodila znova. Nevesta mi povedala, že jej mamina si na nás asi nenájde čas... Nebolo to tak, že som vypáčila tel.číslo a vzápätí jej zavolala. Uplynulo niekoľko týždňov. Ona bola nachystaná a vedela, že zavolám. Za týchto okolností by som dokonca privítala, keby sa mladí zobrali v zahraničí a bez nás. Začínam mať z tej svadby strach.

natynaty18
7. nov 2015

@ade2 a ty si kompletná?????? Nechápem načo by sa s tebou mal stretávať cudzí človek??? Ona si berie Tvojho syna alebo čo? 😅 jasne že by som nesla ani ja, čo ona ma s tebou spoločne? Nič,tak neurazaj niekoho, kto rozmýšľa reálne.

sasa1310
7. nov 2015

@ade2 nie je to štandardný postoj, ale rešpektovala by som to na tvojom mieste a nesílila a neriešila by som. Určite by ma to mrzelo ako teba, alebo by sa mi to zdalo aspoň čudné, ale tak jej postoj nezmeníš. Ty s ňou žiť nebudeš ani ju možno viackrát neuvidíš okrem tej svadby a možno krstín.

@charity z tvojej rady plynúť akurát to, že podľa teba nech si radšej naše deti vyberajú takých partnerov, ktorí nemajú rozvrátené rodiny ano? Tak potom 80% takých detí, nech si radšej ani nezaloží rodinu podľa teba. Trošku divný postoj. Môj muž pochádza z rozvedenej rodiny, do ktorej vstúpil niekto tretí. A práve naopak, on je jeden z mála, ktorý si vie vážiť význam slova "rodina". Mnohé kamarátky alebo kamaráti sú už rozvedení a ich rodičia ešte stále spolu. To len na margo toho...

zuzana76
7. nov 2015

@ade2 je to cudne, ale tak uz nenaliehaj, podla mna si sa nezachovala zle, myslela si to v dobrom a pani sa nezachovala vhodne, stretnut sa s tebou mala a aj zoznamit, nemusite byt kamosky, ani sa rodinne stretavat, ale ako matku by ma teda zaujimalo, kto bude svokra mojej dcery

kamisun1
7. nov 2015

@girlie_konik mne to nepríde malomeštiacke ale slušné ... ľudia sa navštevujú a zoznamujú bežne - to je spoločenské ale keď sa chcú spoznať budúce rodiny je to malomeštiacke ?