Matka nevesty sa odmieta s nami zoznámiť
Náš syn sa bude na budúci rok ženiť. Zásnuby prebehli bez účasti rodín, mladí žijú v zahraničí. Rodiny sa nepoznajú. Nastávajúca nevesta má len matku, ktorá nikdy nebola vydatá. Býva na druhom konci Slovenska. Občas chodievam služobne do toho mesta. Od syna som si zistila jej tel.číslo a zavolala som jej, že by som sa s ňou chcela zoznámiť, keďže sa chystá svadba. Odmietla ma. Nemyslite si, že som sa natískala na návštevu k nej domov... Len som ju pozvala na kávu do kaviarne s tým, že časovo sa maximálne prispôsobím. Odmietla. Prívalom slov, ale bez adekvátnej výhovorky. Že ona sa nemá so mnou o čom baviť. A už o svadbe vôbec nie .... Svadba bude v našom meste. Predpokladaný počet svadobčanov: ich bude 3x viac ako nás. To ale nie je problém. Problém je, že ja si myslím, že by sme mali zoznámiť ešte pred svadbou. Ale ona si to nemyslí. Neviem ako ďalej. Cítim sa urazená a neviem to predýchať. Čo mám robiť ? Ako ďalej ?? Manžel, aj naši rodičia (starí rodičia ženícha) sú z tejto situácie zhrození. Syn o tom ešte nevie, ale asi tuší, lebo tel.číslo na jeho budúcu svokru som páčila veľmi ťažko.
@cecil36
takto sa nesprava clovek, ktory vyrastal v normalnej harmonickej rodine (pravdaze su aj vynimky opat), kde ludia tvorili rodinu, kde sa navstevovali, kde to fungovalo.... kde prekypovala laska a pomoc a ucta...
ale nemusi to byt iba toto...castokrat aj clovek trpiaci depresiami moze takto reagovat.... ked do toho nevidime, neda sa povedat presne, co je za tym..
@lubkavargova1 kazdy cvokar ti povie, ze 95 % spravaia sa ovplyvnuje prave detstvo a rodina... 😉
@lubkavargova1 ja sa tiež dobre bavím. ani len tú dcéru by si vlastne nemal vziať, lebo vyrastala v neúplnej rodine 😕 akoby sa rozvádzali len ľudia pochádzajúci z neúplných rodín a úplná rodina akoby bola zárukou harmonického vzťahu. a to máme rok 2015, žasnem!
@mima4 aaale no, sup do reality. Okolo mna je xy rodin kde su harmonicka rodina navstevuju sa a jedno decko je normalne a jedno asocial alebo robi problemy. Ty si hned zdiagnostikovala jej rodinu kks. Poznam rodinu kde sa vsetci navstevovali, mali radi, pomahali si a zomrel hlavny clanok (stara pani) a cela rodina je na noze.
@lubkavargova1 absolutne si to vystihla 🙂 Este dve strany a na pani tu zavolaju "bílych andelóf" 😀
@argyro no fuj, v ziadnom pripade sa nezsmu vziat...chudak synator do roka a do dna budu rozvedeny 😀 😀
@jeannna ale ved je OK, ze clovek netuzi po vztahu, ale na druhej strane ju ani nepozna, ani sa s nou nebavila, nevidela ju, autorka tejto temy jej nijak neublizila..ak ma problem sa na hodinu stretnut na kavu, tak ma znacny problem.
a ak ma diagnozu? a? kto ju nema? 😀 😀 normalny clovek to pochopi...
fakt zijeme v dobe, kedy ludia su na to, aby sa vyuzivali a veci na to, aby sa milovali ☹
@tiwyna a????? Teraz co?? Dáva svojho syna???? On je nesvojprávny že ho dáva??? 😅 to že mladým ľuďom zachutili ich sekrecne šťavy a chcú to dať najavo je predpokladam ich dobrovoľne rozhodnutie,nechápem čo . Tym maju ich rodiacia???? Snáď žijeme v stredoveku? Že stretavat sa... 😅 nech si žije kazdy ako chce...osobne by ma nezaujímali ani rodičia nastavajuceho nie ešte toto.....
@mima4 mima, v takomto prípade je najdôležitejšie, či dievča malo vo svojom okolí mužský vzor - stačil by starý otec, strýko, mamin kamarát. Tvrdiť že dieťa z neuplnej rodiny automaticky rovna sa pruser v manželstve je, no ako by som to jemne nazvala - veľmi povrchné. sú deti, ktoré vyrastali v úplných rodinách, a boli svojim otcom/matkou týrané, predstavujú lepšieho partnera v manželstve len z titulu že vyrastali v usporiadanej rodine? dievča, ktoré vyrastalo síce len s mamou, ale boli naplnené všetky jej potreby vrátane tej čo spomínam, môže predstavovať oveľa lepšieho partnera do manželstva ako akékoľvek iné dieťa z úplnej rodiny. ja som si fakt myslela, že tieto sedlacke nazory sú dávno prekonané.
nase rodiny sa videli 1x na svadbe.dovtedy nebol dovod vidiet sa.stretli sa len tam a potom na krstinach a na oslavach narodenin.nekamaratia sa .nemaju potrebu sa navzajom vyhladavat a my s mm to respektujeme.nic divne na tom nevidim.svatovci neznamena automaticky kamarati.
poznamka:svadbu sme si platili s mm sami,takze rodicia nemali s tymto starosti 🙂
@mima4 pani ma "gule" a myslim to v pozitivnom zmysle
mne sa uz viac krat stalo, ze som sla na nejake stretnutie len so slusnosti, a cely cas som tam premyslala, preco som taky slaboch a rovno nepoviem: mili moji, nebavite ma, nerozumieme si a nevidim dovod, preco by sme sa mali stretavat.
vsak kym sedim na takom zbytocnom stretnuti, mozem ist radsej na nakup, zabehat si alebo robit cokolvek ine, co mi je prijemne.
a k tomu modelu rodiny.ja som z rozvedenej a s mojim mm som 16 rokov.takze pohoda.sice mi chyba otcovsky vzor a model manzelstva si vytvaram sama 🙂
kto chce najst,ten hlada a najde 😉
@adulik23 ale ved ona sa v zivote s tou osobu nestretla...ako ju moze nebavit?
a druha vec, aj ked si nie vzdy musim s kazdym rozumiet, hodinovu navstevu za rok prezijem, neubudne zo mna..
mne sa nepaci tento individualizmus, potom tu vsetci riesia, ze aka je doba, aki ludia, vztahy..bla bla bla... ale kto tvori tuto dobu, spolconosti????
jedine my!

ta pani nepotrebuje cvokara..uz to dostala jedna radost...uz aj detstvo ma zmapovane, aj rodinnu situaciu....ani k cvokarovy nemusi 😀