icon

Matka nevesty sa odmieta s nami zoznámiť

ade2
6. nov 2015

Náš syn sa bude na budúci rok ženiť. Zásnuby prebehli bez účasti rodín, mladí žijú v zahraničí. Rodiny sa nepoznajú. Nastávajúca nevesta má len matku, ktorá nikdy nebola vydatá. Býva na druhom konci Slovenska. Občas chodievam služobne do toho mesta. Od syna som si zistila jej tel.číslo a zavolala som jej, že by som sa s ňou chcela zoznámiť, keďže sa chystá svadba. Odmietla ma. Nemyslite si, že som sa natískala na návštevu k nej domov... Len som ju pozvala na kávu do kaviarne s tým, že časovo sa maximálne prispôsobím. Odmietla. Prívalom slov, ale bez adekvátnej výhovorky. Že ona sa nemá so mnou o čom baviť. A už o svadbe vôbec nie .... Svadba bude v našom meste. Predpokladaný počet svadobčanov: ich bude 3x viac ako nás. To ale nie je problém. Problém je, že ja si myslím, že by sme mali zoznámiť ešte pred svadbou. Ale ona si to nemyslí. Neviem ako ďalej. Cítim sa urazená a neviem to predýchať. Čo mám robiť ? Ako ďalej ?? Manžel, aj naši rodičia (starí rodičia ženícha) sú z tejto situácie zhrození. Syn o tom ešte nevie, ale asi tuší, lebo tel.číslo na jeho budúcu svokru som páčila veľmi ťažko.

jeannna
6. dec 2015

@cecil36 Tiez sa mi zda, ze sa casom premiesali karty .... na zaciatku nepadli zo strany zakladatelky na nevestinu adresu ziadne negativa.

Ak sa mam cisto vyjadrit len k financovaniu svadby, hanbila by som sa ocakavat od buducej svokry, ze zacvaka moju svadbu snov, navyse, ak by som pracovala v zahranici.

A na zamyslenie je postoj syna k celej zalezitosti, ako matka by som si polozila otazku, kde som pri vychove spravila chybu, resp. co vedie syna k takemuto spravaniu.

timea7
6. dec 2015

@ade2 nesúhlasím s tvojím názorom - kto platí, ten šéfuje, v prípade svadby určite nie. Pri normálnych vzťahoch v rodine mladí oznámia rodičom, že sa chcú vziať, rodičia sa ich spýtajú, ako si to približne predstavujú a ak chcú a majú možnosť im to zaplatiť, tak im to ponúknu. Povedia im na rovinu, akú sumu im môžu poskytnúť ale nespájajú ju automaticky s možnosťou robiť celý scenár svadby. No je pre mňa nepochopiteľné, že mladí, ktorí žijú dlhší čas v zahraničí, automaticky očakávajú, že svadbu zacvaká rodina ženícha, že im nepríde divné, že napriek tomu, že zo strany nevesty bude tri krát toľko ľudí, platiť bude všetko druhá strana, že im nie je trápne otŕčať ruku. Asi by som ich veľmi rýchlo stiahla z oblakov na zem. To, že už netúžiš stretnúť svoju budúcu nevestu, nehovor. Snaž sa dostať váš vzťah do normálnych koľají, ak to pôjde, ona si svoju rodinu nevybrala. Tak, ako si písala, ak je a bude tvoj syn s ňou šťastný, je to OK. Nerieš, že ona sa nanominovala na vaše rodinné oslavy, zrejme na ne neprišla sama, ale s tvojím synom. Mimochodom, ak spolu dlhšie žijú, je asi normále pozývať pár a nie len jedného. Myslím, že je najvyšší čas na úprimný rozhovor.

timea7
6. dec 2015

@nikawero12 nikdy nemáš istotu, že nestratíš dieťa, že už nebude mať chuť sa s tebou stretnúť a komunikovať s tebou, Určite by som ale nič v živote nerobila len preto, aby som bola s mojím dospelým dieťaťom v kontakte. taký kontakt by ma totiž netešil, keby nevychádzal zo srdca. A všetko sa dá povedať viacerými spôsobmi, nemusí predsa prebehnúť hádka, môže to byť rozhovor. Neznášam pokrytecké vzťahy - len aby dobre bolo, len aby ľudia nepovedali, len aby.....

katrin21
6. dec 2015

@ade2 a ty si mechom uplne praštena, ze im nepovies este aj teraz, ze jednoducho toto a hento platit nebudem?? Alebo ze proste dam vam max.tolkoto a s tym si mozete robit rozpocet !
Paneboze, to ako mozes dopustit toto? a vobec, prepac, ale ako si vychovala svojho syna, ze on ma z tena dojnu kravu, ktora ma len drzať hubu a krok?
Nezvyknem pisať takto tvrdo, ale ja si proste ani neviem predstavit, ze by som takto jednala s rodicmi a to mi nikdy v zivote nic neodopierali, ale ked islo aj o svadbu, tak som sa snazila skromne a platilo sa to na polovicu s druhou stranou... preco by si vsetko mala platit ty??
Maj rozum a zastav to skor, ako bude neskoro.. lebo si na toto zvyknu a pojde to dalej.. co budes platit potom? krstiny? oslavy vyrocia, svadobnu cestu,alebo?? hodinky s vodotryskom????
Vazne si pohovor so svojim synom a aj s nevestou a jasne im povedz, kde je sever a stoj si za svojim.
Je jedno, ci na to mas, toto nie je jednanie ! toto je chore... neuctive, neslusne a dala by som synovi skor facku, ako peniaze na svadbu, keby mi to, co tebe povedal. Daj peniaze a nestaraj sa? to kde sme??!

fionahope
6. dec 2015

@katrin21 preco jej takto pises, ved pani nema 20 rokov, tak trochu ucty by bolo na mieste

alaguema
6. dec 2015

@jeannna otvorene na začiatku síce nepadli na adresu nevesty žiadne negatíva, ale popísala ich ako zvláštnu rodinu "slobodnej mamy..veď viete", bola tam cítiť nadradenosť, ako pani slušne a tá druhá celkom neslušne a nevhodne. Mne osobne by bolo jedno, či sa so mnou chce, alebo nechce stretnúť. Nechápala som čo rieši a teraz mám dojem, že je to proste zámienka ako sa konečne otvorene postaviť proti budúcej neveste. O synovi ani zmienka...pritom rovný rovného si hľadá. Ak chcela nevesta finančne zneužívať budúcu svokru, tak sa to mohlo udiať len s požehnaním vydareného synáčika. Komunikácia asi nula, keďže sa neobťažoval mamine "strádanie" s budúcou svatkou nijak uľahčiť, skôr to mal celé na háku a bolo mu jedno celého úsilia mamy, aj ľahostajnosť so strany nevestinej matky. Každopádne, toto nie sú problémy, ale žabomyšie vojny.

timea7
6. dec 2015

@ade2 ty ako problém označuješ matku nevesty, postupne aj nevestu samotnú. Nie, nejdem ospravedlňovať ich správanie, je prinajmenšom zvláštne a neslušné. Ale stále akoby prehliadaš svojho syna. Ja za oveľa väčší problém považujem to, že vidí, že jeho nastávajúca zacvaká svojej mame dovolenku pri mori a kľudne sa prizerá tomu, že jeho mama má cvakať celú ich svadbu. Je pekné od tvojej budúcej nevesty, že mame zaplatila dovolenku, zrejme si to ona sama nikdy neohla dovoliť, keď žila len zo svojho platu. Ale prečo očakáva od teba, že budeš platiť pohostenie a zábavu jej rodiny? Prečo ju vôbec na svadbu mieni pozvať, keď povedala, že nevie, ako sa volá jej stará mama? (Čo je volovina ako Brno). Ty si sa ponúkla, že zaplatíš zálohu na svadbu? Prečo si to robila, keď ste nemali vyjasnené, kto bude celú svadbu financovať? Prečo si to platila, keď mladí žijú roky v zahraničí, to si nič nenašetrili? Viem, že ani tam ich nečakajú doláre, či libry na kope, ale bežne si tam mladí našetria za pár rokov na menší byt, alebo na auto. Prečo počítajú s tým, že svadbu zacvakáte? Podľa mňa máš ty so synom veľa nevyjasnených otázok, viem, že je to ťažšie, ak žije v zahraničí, ale to vidím ako oveľa podstatnejší problém, ako to, či sa s tebou svatka stretne alebo nie.

katrin21
6. dec 2015

@fionahope ano, mas pravdu, ospravedlnujem sa, ale aj som napisala, ze nezvyknem ostro pisat, ale teraz som uz fakt musela, lebo nechapem to.ale ano, nepatri sa, beriem.
ale tak neviem,kolko ma rokov, ja mam sestry 50 -51rocne, takze ona ma mozno aj menej a nepride mi to az taky vekovy rozdiel , kamosky mam v tom veku bežne.OK,ano, nepatri sa.

sissmiss
6. dec 2015

Pani sa vyhla otazke kto platil zalohu za tu salu, ktora sa zajednavala pred mesiacom 🙂

ade2
autor
6. dec 2015

@sissmiss Záloha za sálu je smiešna suma v porovnaní s "neobmedzeným rozpočtom".

ade2
autor
6. dec 2015

@katrin21 Ďakujem za príspevok. Neurazil. Ja viem, že som mechom praštená.

katarinapekna
6. dec 2015

@ade2 takže už nie matka nevesty, ale nevesta je problém 😀 😀 😀 že si buduca nevesta otukala rodinu nastavajceho??? paráda, teším sa s nou, neviem, kolko má rokov, ale má rozum a nebude sa predsa vydávať za niekoho, kto nemá zdroje 😅 logika 😅

katrin21
6. dec 2015

@ade2 ale tak hadam s tym budes nieco robit a nezostanes nadalej ticho, ci uz sa nic neda a vsetko je dohodnute? ved ich stopni ... urcite hranice musia byt predsa, aj ucta k rodicovi... a nie pecene holuby do ust a nezaujem, co si rodic mysli....
Ked chcu vsetko, ako si zmyslia, tak za vlastne.. ale ak chcu nieco od teba, tak nehovorim, ze musi byt podla teba, ale aspon by sa mali vopred dohonut, co si mozu dovolit a co uz je prilis.... Ved to je celkovo normalne.. nie ze vezmem najdrahsie vsetko...

sissmiss
6. dec 2015

@ade2 a uz sa do toho "neobmedzeneho rozpoctu" aspon zacrelo? Alebo sa platia smiesne sumy z ich vlastneho a o "neobmedzenom" sa iba rozprava?
Moze to byt rozne. Mozno ste panovacna a neprijemna a podmienujete platenie svadby posluchanim syna a nevesty. A im sa to nepaci. Mozno ma buduca svatka nejaku dusevnu poruchu. Mozno je vas syn arogantny nevychovany spratek, a buduca nevesta mrcha. Ak nechcete platit svadbu, neplatte. Ak chcete prispiet nrjakou sumou, prispejte. Ale si to vykomunikujte. So synom, nemusite s nevestou. Asi nerata len tak pre nic za nic s tym ze vy vsetko zaplatite, mozno ste to niekedy niekde v slabej chvili povedali. Je mozno slusne sa stretnut s buducou svatkou este pred svadbou. Ale je normalne aj sa rozpravat, hovorit co chcem a nechcem a nie to tutlat v sebe ze oni si maju domysliet a potom to vybuchne a nebudete sa stretavat cely zivot. Rieste s ludmi ktorych sa to tyka

ade2
autor
6. dec 2015

@katarinapekna ani matka nevesty nie je problém, ani nevesta nie je problém. Problém bude naša rodina, ktorá sa za týchto okolností nemieni zúčastniť svadby. 😎 A peniaze asi tiež budú problém, lebo v tejto situácii som zavrela kohútik k zdroju.

katarinapekna
6. dec 2015

@ade2 ja ako nevesta by som si s tebou rýchlo poradila 😀 😀 😀 ani by si nevedela, čo sa deje a kohutiky by tiekli tradaaaaaa 😀 😀 😀

sissmiss
6. dec 2015

@ade2 aha. Takze nemienite sa zucastnit svadby lebo buduca svatka sa s vami nechcela stretnut 🙂 Neviem preco mam taky pocit ze ste len hladali zamienku

katrin21
6. dec 2015

@katarinapekna cim dalej citam tvoje prispevky, aj minule ohladne manzela/partnera a milenky si pisala, tak mam pocit, ze ty si velmi falošna a ziskuchtiva manipulatorska osoba , ktora sa s tym este aj ma potrebu chvalit na fore.. cize sebakritika na bode mrazu.. fakt skvele. dobre spavas?

ade2
autor
6. dec 2015

@sissmiss Áno, som panovačná a nepríjemná. A áno, tú svadbu platiť nebudem. Veľa diskutujúcich si myslí, že ja som divná, keď som sa chcela stretnúť s nastávajúcou svatkou. Už nechcem. Mám nočnú moru z tej svadby. Ja som sa pokúsila riešiť to s ľuďmi, ktorých sa to týka. Neuspela som. Nezáujem o komunikáciu. Mám dať peniaze - nevesta mi odkáže koľko.... A to, že som to napísala na fórum - hľadala som radu. Koniec.

katarinapekna
6. dec 2015

@katrin21 tvoju otázku si mala radšej smerovať na zakladateľku tejto témy 😅 😅 😅

ade2
autor
6. dec 2015

@katarinapekna 🙂 🙂 🙂

janulap
6. dec 2015

@ade2 citala som celu diskusiu.Prosim ta co na toto vsetko hovori tvoj syn?Mne sa tvoj postoj paci,ked si nevedia mladi vazit co robis,tak nech si platia vsetko sami.Z jednej strany sa dovali 3x viac ludi ako vas,budu sa zabavat ako rusi a svatka sa nema o com s tebou bavit? 😕 Nevesta si organizuje vsetko podla jej chuti-ano,ved to bude jej den...ale ty cus ,plat a viac sa nestaraj?Ako to kde sme?

timea7
6. dec 2015

@katarinapekna jasné, lebo všetci okolo teba sú sprostí, len ty si dokonalá....mne osobne by si sa k financiám asi ťažko dostala, cvakám len tomu, komu ja chcem, či je z rodiny alebo nie, keby si ty mala byť manželkou môjho syna, tak by som uvažovala, či vôbec na tú svadbu pôjdem a nie či ju budem financovať 😀 😀 😀 😀 😀

timea7
6. dec 2015

@ade2 prečo nočnú more, nerozumiem? Neveste daj milo najavo, že nie si banka, čiže ak plánuje nákladnú svadbu, nech sa páči - ale za svoje. Odkázať, koľko máš zacvakať môže niekomu inému, nie tebe, komunikácia by mala prebiehať na úplne inej úrovni. V prvom rade by si toto všetko ale mala riešiť so synom a nie s nami. Píšeš, že si neuspela, ako neuspela? Ak myslíš budúcu svatku, tú nerieš, iba mladých upozorni, že ty môžeš zaujať taký istý postoj ako ona. Inak ma prekvapuje, že si svadbu neplatia sami, alebo aspoň to nenavrhli. Mladí automaticky rátali s tým, že cvakáš ty? Mne to stále niečo nesedí....

katarinapekna
6. dec 2015

@timea7 tak porozmýšľaj, čo tu nesedí, nech teda nie som sama dokonala, lebo ja ju mám prečítanu 😀 😀 😀 😀 😀

timea7
6. dec 2015

@katarinapekna jej som už napísala to, čo som chcela napísať, u teba som mala potrebu reagovať na arogantné a sebavedomé slová, ktoré ma pobavili.

zuzana76
6. dec 2015

@katarinapekna ty si budúca nevesta 😀

luciferkax
6. dec 2015

@jullianna24 TO poznám, ja som chodila s MM rok a jeho rodičov som nevidela :D :D :D chodievali sme k nim, iba , ked nebol doma :D :D o rodine hovoril málo... potom som ostala tehotná a mali sme sa brať.. pomaly sme už mali dohodnutí termín, moji rodičia pomáhali s organizáciou a on sa akosi nevedel pohnúť.. nakoniec doma prelomil ľady a postavil ich pred hotovú vec, že vtedy a vtedy sa žení :D na "pytačky" prišili k našim v pohode, neskôr sa však ukázalo, že sa doma často pilo a hádali sa, a nadávali... 😀 😀 😀 😀 bál sa, že ma tento model rodiny odradí :D :D hlavne ked videl náš "ideál" :D :D
Teraz bývame nad nimi a akosi som si zvykla, aj ked jasné, že ma vytočia.. kým sú triezvy, dokážeme aj komunikovať :D

luciferkax
6. dec 2015

@ade2 ahoj, my sme mali svadbu "rozdelenú" a viem,ž e aj po okolí sa to takto robieva... áno, aj mne, aj MM rodičia svadbu platili .. dobrovoľne.. :D ale.. nevynechali sme ich z organizácie, spolu sme sa dohodli, čo kolko bude stáť a čo ako chceme.. nevyberali sme najlacnejšie veci, ale ani rozmary....
aj napriek tomu, že od svadby sme mali byť všetci jedna rodina, naše rodiny platili samostatne..v yrátalo sa, koľko stojí pohostenie na jednu osobu, a tých, čo pozvali svokrovci a MM, platili oni, tých čo som pozývala ja a moji rodičia, platili moji rodičia.. veci ako kameraman či živá hudba sme si zaplatili sami so svadobných darov.. alkohol, alko, nealko,sme kupovali pol na pol, tak isto ako koláče...
Určite by nám rodičia ale npelatili, keby sme to riešili bbez nich.. ani ty by si to nemala robiť..a už vôbec nie platiť celú svadbu ľudom, ktorým nestojíš ani za jedno stretnutie.... utž len to by ma odradilo.. držím palce, nech to dopadne dobre pre vás všetkcých.. bez hádok a hnevu

brcka23
6. dec 2015

@ade2 Dobry vecer, este nikdy som nereagovala na ziadnu diskusiu tu na MK, ale toto vsetko co ste sem napisali ma tak sokovalo, ze musim. Ako mozte dovolit, aby sa k vam takto chovala vasa buduca nevesta a predovstekym vas syn? Ja nevychadzam z udivu. Jednak nad drzostou vasej buducej nevesty, ale rovnako aj nad spravanim sa vasho syna....Jej matku uz ani neriesim 🙂 ...
Preco by ste im vobec vy mali platit svadbu? Ako sa mozu takto voci vam spravat? Ako vam moze vas syn napisat ze vy mate komplexy? Ja by som vam asi poradila sadnut si s vasimi mladymi a velmi otvorene a narovinu im povedat, ze taketo ich spravanie je absolutne neakceptovatelne.