Matka nevesty sa odmieta s nami zoznámiť
Náš syn sa bude na budúci rok ženiť. Zásnuby prebehli bez účasti rodín, mladí žijú v zahraničí. Rodiny sa nepoznajú. Nastávajúca nevesta má len matku, ktorá nikdy nebola vydatá. Býva na druhom konci Slovenska. Občas chodievam služobne do toho mesta. Od syna som si zistila jej tel.číslo a zavolala som jej, že by som sa s ňou chcela zoznámiť, keďže sa chystá svadba. Odmietla ma. Nemyslite si, že som sa natískala na návštevu k nej domov... Len som ju pozvala na kávu do kaviarne s tým, že časovo sa maximálne prispôsobím. Odmietla. Prívalom slov, ale bez adekvátnej výhovorky. Že ona sa nemá so mnou o čom baviť. A už o svadbe vôbec nie .... Svadba bude v našom meste. Predpokladaný počet svadobčanov: ich bude 3x viac ako nás. To ale nie je problém. Problém je, že ja si myslím, že by sme mali zoznámiť ešte pred svadbou. Ale ona si to nemyslí. Neviem ako ďalej. Cítim sa urazená a neviem to predýchať. Čo mám robiť ? Ako ďalej ?? Manžel, aj naši rodičia (starí rodičia ženícha) sú z tejto situácie zhrození. Syn o tom ešte nevie, ale asi tuší, lebo tel.číslo na jeho budúcu svokru som páčila veľmi ťažko.
@ade2 som v soku...som na tvojej strane, urcite by som svadbu neplatila..aj ked teda nie som nazoru, ze ked platim tak sefujem, ale zase to co poraba tvoja buduca nevesta je skutocne cez ciaru...oznamit ti sumu, ktoru mate uhradit 😅 a ste vobec na svadbu pozvani?
Btw my sme si svadbu s manzelom platili uplne sami, necakali sme od rodicov ani korunu (v tej dobe boli este koruny)....a nebolo to o tom, ze by to nechceli zaplatit, ale my sme sa citili lepsie ked sme si to zaplatili sami 🙂
@ade2 ono by bolo ine keby nevesta prisla ze fajn nemame penazi ,ani moja rodina tak som stastna ze nam takto pomozete a velmi si to vazim,Ale vazit si znamena ze sa tak aj spravam, poradim sa a diskutujem s rodicom ktory to plati, kde zohnat to alebo to lacnejsie,nacom zas nesetrit a pod. Pretoze ten co plati zas nemusi chciet zaplatit kazdy moj rozmar ze ano.Ale ak sa takto nevesta sprava uz teraz tak preco jej mam platit nieco co je len a len pre nu?A este komunikacia cez syna??? 🙄 Tak to by som je fakt zavolala a povedala jej to co som uz pisala. Nech ma ma rada tak ako svoju matku,asi sa u nich takto bezne spravaju k ludom tak co som ja horsia? Jednoducho presne ako jej matka povedat nemam cas ,mam peniaze ale na ine. A koniec debat.
@ade2 davam ti za pravdu,nic neveste neplat,za taketo spravanie by som neplatila teda nic.Nech si ona svadbu organizuje aj zaplati.
Problém je matka nevesty. Pre našu rodinu neakceptovateľné správanie.... Jednoducho všetko, ale toto, nieee. Môj syn vidí problém vo mne. Napísal mi, že mám komplexy. Ale moje peniaze nie sú problém. Ani v očiach nastávajúcej nevesty a už vôbec môj syn s tým nemá problém. Zaplatím akýkoľvek rozmar. Ohňostroj za ... to je jedno. Ona to chce. Ja mám zaplatiť a držať hubu a krok. Môj názor ? Nikto nie je zvedavý.
@ade2 predpokladam, ze netrpis nedostatkom ... nuz, chyba je od zaciatku komunikacie. teraz sa uz treba vratit z rozbehnutej cesty. ale aj tak by som mladym teda povedala:mam zaplatit zurku pre 50 (neviem kolko) cudzich ludi?
A nie, lebo ....
B ok, ale takto, resp. tot je moj hranica a viac vam nedam, deti moje.
nuz, zena, myslim na teba v dobrom, aby si to dotiahla,
Mladi to maju dobre vymyslene, somarik zatras sa. Nevazia si ta a ty si nechas skakat po hlave, cakaj ze do buducna budes len na financovanie ich rozmarov a rozmarov ich deti.
@ade2
1. keby mi moje decko povedalo pri organizacii svojej svadby, ktoru mam celu zaplatit!!!, ze mam komplexy, hned by bolo informovane, ze moje komplexy mi nedovolia sa dalej na svadbe akokolvek (rozumej financne) podielat.
2. keby sa odo mna ocakavalo, ze svadbu celu zaplatim, tak pri neochote nevestinej matky najst si na mna 5 minut, ked som v jej meste, povedala mladym, ze ocakavam, ze si dotycna nenajde cas ani svadbu (rozumej nech nechodi)
3. keby mi buduca nevesta odkazovala po synovi, co vsetko mam zaplatit, tak by som jej po synovi odkazala, ze nerozumiem reci jej kmena a ani sa ju nemienim ucit.
@romanovic to by si ešte celkom pekne reagovala na svoju budúcu nevestu 🙂 Mne keby budúca nevesta drzo diktovala že čo mám zaplatiť, tak by som ju veľmi ľahko poslala do riti 😝
@nikawero12 pri priamom posielani nevesty do p-cka (ak by to bolo naozaj tak ako je popisane) by ma brzdil strach, ze "stratim" syna.
@nikawero12 tam ju treba poslat,ale slusne 😀 Jednoducho neveste oznamit,ze si svoju svadbu zorganizuje a zaplati sama.Na nejake vymahanie zaplatenia polovice svadby nereagovat.So synom ostat v kontakte a nevestu ignorovat.
@romanovic
@stellamaris dievčatá, máte síce pravdu,ale ani pri slušnom odmietnutí na zaplatenie svadby a ignorancii budúcej nevesty by ste nemali 100 percentnú istotu, že nestratíte syna a ostanete s ním v kontakte
ono keby mal syn s mamou dobry a otvoreny vztah, ktakejto situacii by nedoslo ... v tejtorodine asi je dost penazi, bay mlady nebol rozmaznavane dieta, co si mamu nevazi :(
@nikawero12 to mas pravdu.Ale zalezi ,aky je ten syn. 😉 Ja by som to riskla.................
@ade2 no teda ani ja nevychadzam z udivu. ty ako financne najlepsie zabezpecena osoba si sa ponukla/ ci si bola oslovena - zaplatit svadbu? pretoze ako ja rozumiem ze ked niekto plati tak je normalne ze sa stretava s druhou stranou a rozmarne poziadavky z planu vyskrtne (bez ohladu ze druha strana sa bude citit ukrivdena)
sadni si este raz so synom a nevestou. povedz im na rovinu ako cela financna situacia stoji. povedat pravidla - ci mas nejaky strop na celu svadbu a do toho by sa mala nevesta zmestit, pripadne vydavky nad tento rozpocet nech si pyta od svojej rodiny alebo nech si to zaplatia mladi sami.
v pripade velkeho tlaku mladych (ci uz zo strany syna alebo nevesty) pekne povedat - tak dobre, nestaci vam, tak to robim na polovicu - zaplatim uz z povodnej sumy len polovicu za nasu stranu a druha strana si bude platit vydavky sama (pripadne znova nech si to mladi zacvakaju sami)
nenechat sa vydierat aj ked na to peniaze mas. poznas to prislovie - podaj prst a chmatnu celu ruku.
tvoja laska k synovi a najma opacne laska syna k tebe by nemala byt priamoumerna mnozstvu penazi ktore mu davas. lubi ta vobec tvoj syn? alebo je to uz teraz len o peniazoch. pride a povie ti ze ta lubi, bez toho zeby do toho predtym alebo potom spomenul peniaze? Ziada si darceky na jeho narodeniny ci vianoce a dostanes aj ty nieco od neho? neviem, bojis sa ze ho stratis. mozno si ho uz stratila a len tie peniaze su tie co ho k tebe este tahaju.
jej matku do toho netahaj. asi by si mala byt rada ze sa nechce vobec s tebou stretnut. naco zbytocne stravit cas s niekym kto o teba nema zaujem. mozes ten cas stravit aj uzitocnejsie 😉
@ade2 nechapem preco to chcete platit. prispiet by som prispela, ale takou sumou aku ja povazujem za vhodnu. nevesta moze mat saty aj od znameno modneho navrhara ked si ich sama zaplati. ked na to nema, tak smola, vrati sa spat na zem a poriesi lacnejsiu verziu.
a osobne si myslim ze problem vobec nie je v matke nevesty, mate problem vo viacerych oblastiach. uz ste si mali davno vyjasnit pravidla, teraz sa bude tazko cukat ked slecna uz zabezpecila zo vsetkeho to najdrahsie "kedze na to ma" 😅 . hned som mala citak ze matka nevesty sa nechce stretnut prave kvoli peniazom, ked ti zdoraznila ze o svadbe sa s tebou uz vobec nebude bavit.
Nasi sa so svatkou stretli az na svadbe a odvtedy uz len raz na oslave jej 60ky. Volali ju k sebe, na oberacku, na kupalisko s liecivou vodou, ani raz.neprisla, volali alebo pisali na sviatky, ona nikdy im plus na sms ziadna odozva. Takze za tych 5 rokov sa videli 2x. Proste si nemaju co povedat.
@ade2 Ja mam taky dojem ze by si svadbu aj v pohode zacvakala, keby len ti bola nevesta (a jej mama po chuti, podla gusta). Lenze nie su.
A teraz prostrednikom je tvoj syn, na ktoreho si tiez nahnevana. Nemas k nemu asi bovieaky komunikacny kanal, lebo ked ti nevesta ako pises oznamila ze ona si to urobi po svojom a po synovi len oznami sumu, aka bola tvoja reakcia? Povedala si jej na to nieco? A nasledne so synom si si sadla a rozdebatili toto? Co on presne na to povie?
Ty mas problem vydiskutovat si to so svojim synom a preto to tahas na net. Cize nielen rodina nevesty je divna, ale neakcetovatelne sa sprava aj vlastny synacik, o ktorom je to sice naznacene, ale nie naplno a z nespokojnosti poriesit jeho sa to cele hodi na nevestu a jej matku, aby bolo lepsie svedomie. V prvom rade poriesit si synacika a komunikaciu s nim. On zrejme sa uz odvladat neda, chce zit po svojom a zo zabezpecenej mamicky vyrieskat svadbu, ale city k tebe zjavne ziadne nema. On s tebou nekomunikuje fer, ani ty s nim narovinu. A on by v prvom rade mal, lebo keby medzi vami dvomi bolo puto ako ma, nepotrebovala by si riesit druhu stranu. On sam by to neveste vytmavil. Ale nebol on nahodou vychovavany tiez cez peniaze, teda dostal vzdy co chcel, poziadavky (snad okrem studia ako to uz byva) ziadne, a len peniazmi dokazovana laska. To potom totiz tie vztahy s detmi co su budovane na tejto baze zvyknu takto dopadat.
To uz si musis vo svojom svedomi sama rohodnut ci mu naozaj prajes to stastie, bez dokazovania "vernosti" alebo nie. Je jasne ze nechces aby si zobral tu zenu, nepaci sa ti ona ani jej matka. Svadbu (by si aj mozno) zacvakas, ale tym ich nastalo ziskat do pribuzentva, co zaroven nechces, ale bojis sa mu to takto povedat na plne usta. Nechces si platit nevestu s matkou ktore su ti proti srsti.
Tato dilema je len a len tvoja. Pises sice ze synovi zelas len stastie, ale vsetkymi ostatnymi slovami medzi riadkami tvrdis pravy opak tohto, nechces aby si ju vzal. V koncovke je tato dilema vyhradne tvoja, a synova, ako si to vy dvaja vydiskutujete.
@ade2 ja by som to neriešila, niektorí ľudia sú už takí. Píšem z vlastnej skúsenosti. Moja mama sa zoznámila so svokrov v deň mojej svadby. Svadba bola maličká, moja mama bola iba na obrade, na posedení po svadbe nie. Zhodou okolnosti býva moja mama a moja svokra momentálne v jednej bytovke. Absolutne sa nenavštevujú, iba sa pozdravia. Je Pravda, že moja mama má 50 rokov a svokra bude mať 80, no celé je to hlavne o mojej mame. Je taká, ja k tomu nič iné neviem povedať. Ja sama s ňou mám hrozný vzťah. Môj brat sa síce zatiaľ neoženil, no v januári očakávajú s priateľkou bábätko. On s priateľkou chceli zoznámiť rodiny, nikto s tým nemá problém. Vlastne sa už aj poznáme, či ja s rodinou mojej nastávajúcej švagrinky, rovnako aj môj otec sa už s nimi zoznámil, vlastne chceli zorganizovať také posedenie, hlavne aby sa zoznámila naša mama s mamou svojej nastávajúcej nevesty. No samozrejme, že moja mama odmietla, čo som ja teda čakala, no brat je preto smutný, on je totiž mamin miláčik a toto nečakal. Moja mama vždy bola iná mama ako sa bežne od mami očakáva. Naši rodičia sú rozvedení... otec je úplne iný. Nebrala by som to teda osobne, nie je problém vo vás, je problém v tej žene
@ade2 možno je alkoholička, možno má nejakú psychickú poruchu, dôvodov môže byť v milion a ak ste vy normálne, určite neprenášajte tento "problém" na tie deti, veď za to predsa nemôžu. Rodinu si človek nevyberie
@ade2 neverim, ze buduca nevesta k tebe prisla, dala ti noz pod krk a povedala, ze to cele zacalujem a o nic viac sa nestaras. Niekde si asi musela suhlasit, nie? Preco si si vtedy neujasnila veci ako suma, ktoru chcies, vies, mozes investovat? Lebo vtedy problem s nevestou a jej matkou nebol... Preco nevesta pracuje s neobmedzenym rozpoctom? To si len tak ona povedala? Ak hej ty si mala povedat, ze ano ak ho ona sama ma bezodne bankove konto...
@ade2 Prečítala som si tému, no neviem. Ja osobne ako nevesta som manželku môjho svokra videla 3x, moji rodičia vôbec. Svokor k nám chodieva bežne, my k nim strašne málo, vo vnútri domu u svokra som bola 2x, ináč sme sedeli vonku, chceš niečo viac?
Pozerám že si Košičanka, u nás je ten zvyk že rodičia pred svadbou zoznámenie, prebratie svadby a to okolo toho. Ale je tu aj ten zvyk že každý si platí za svojích hostí a polovicu nákladov spojených so svadbou, je jedno či si to platia sami mladomanželia, alebo rodičia, to by som stopla iste.
@ade2 ty si to urobila tak, ako si cítila, že je to správne. Ja by so stretnutie za takých okolností nikdy neiniciovala, brala by som do úvahy signály, ktoré hovorili, že oň nie je záujem. Mladí a jej matka očakávajú, že všetko zatiahnete vy. Spýtal sa niekto teba, čo očakávaš ty? Mladí pracujú a žijú v zahraničí, to vážne bez problémov očakávajú, že to zacvakáte celé vy? No zvláštna predstava, bez ohladu na vaše príjmy. A myslím, že som niekde zachytila, že zo strany nevesty bude hostí podstatne viac. Ani náhodou by som to necvakala- Keď nevestina rodina nemá prostriedky na svadbu a mladá nemá tiež, alebo nechce do svadby peniaze dať, nemôže veľkú svadbu plánovať. Asi by som s mladými hodila reč.....
@timea7 ja si stale myslim, ze nevieme celu pravdu...No ved nevesta moze mat ocakavania ake chce, ale zakladatelka mala povedat, ze nie. Myslim, ze zakladatelka na zaciatku povedala ano a (ne)stretnutie s buducou svatkou ju tak rozhodilo, ze teraz hovori nie. Ale toto len moj nazor.

@ade2 ajajajaaaj ...tak tie financie, to si s mladymi pories ale hned. ja sa len cudujem, ze dvaja samostatni ludia ocakavaju, ze im rodic zacvaka veselku. a ked uz tak, tak vzdy si rodiny delili naklady podla poctu ludi, nie? skus sa najprv pozhovarat so synom, nech ti vysvetli svoj postoj a nazor. a vysvetli mu svoj.
to ako ty si podla nevesty za vodou a mozes calovat za jej sny o obrovskej svadbe? ja byt tebou,poviem synovi, ze radsej odlozil € vnucatam. na svadbu by som im prispela len mnou zvolenou ciastkou, resp. pomerne za rodinu.
kurde, ved nech sa mlada spamata!
... toto nie su normalne vztahy, to teda nie :(