icon

Matka vo väzení

3. feb 2022

Ahojte, píšem anonymne, keďže ide o vec, ktorá nie je na chválenie a podobné diskusie som nenašla. Takmer v každej rodine sa nájde tzv. Čierna ovca, u nás je to moja sestra. Nebudem zachádzať do detailov, ale nastúpila na výkon trestu na 18 mesiacov. Má dve deti, predškoláčku a druháka. Detí sa ujali naši rodičia, deti ešte nevedia čo sa deje a samozrejme premýšľame ako im vysvetliť situáciu, keď sa budú na matku pýtať, aby pochopili a aby im to neublížilo. Uvažujeme o návšteve psychológa poprípade rozmýšľame, či by boli vhodné návštevy s matkou. Ja budem pomáhať rodičom tým, že si budem deti k sebe brať aspoň na víkendy, plus koľko budem vedieť finančne. Tu vzniká otázka či sestra môže posielať nejaké peniaze z väzenia ak tam bude mať prácu. Otec detí snimi nežil a tiež alimenty posielal ako sa mu chcelo. Keď vyjde von po tých 18 mesiacoch jej vzťah s deťmi bude asi zo začiatku všelijaký, tiež kým sa ona opäť zaradí do spoločnosti. Máte nejakú skúsenosť, čo robiť. Ako pomôcť deťom aj jej ? Ďakujem

Strana
z2
jana_eyre_2
7. feb 2022

Pokiaľ sa o deti starala riadne a nijako jej porušenie zákona nesúvisí s tým ako sa chovala k deťom, určite by ju deti mali vídať.. tiež mám za to, že deti majú poznať pravdu.. ale vzťah by mali mať naďalej.. bohužiaľ môže sa stať každému že sa dostane do väzenia (čo keď napriklad niekoho zajtra zrazim mojou nepozornosťou? Je to len priklad) Ale ani náhodou by som si nevedela predstaviť že teraz 18mesiacov neuvidím svoje deti a oni stratia väzbu somnou..

Ťažká situácia, mali sme aj v rodine niekoho kto sa dostal do väzenia, odsedel si to a myslím že sa dostatočne poučil a netrebalo ho trestať ešte viac..

Jednoducho si myslím že deti aj napriek tejto ťažkej situacii sa treba snažiť aby sa vzťah medzi rodičom a deťmi čo najviac udržal.. určite je vhodné navštíviť odborníka, aby vám poradil ako s touto situaciou naložiť, predpokladám že aj on bude zato aby deti matku navštevovali..

Strana
z2