Matky bývajúce u rodičov
Samostatné matky, aj vás tak rozčuľujú tie "nariekajuce" matky, čo bývajú u rodičov?! Práve sa mi jedna taká sťažovala, aké je to náročné mať 2 deti. Pritom sa s jedným dieťaťom (spiacim v kočíku) vyhrievala na dvore a s druhým sa prechádzala babka po ulici. Ja patrím k matkám, čo majú deti zavesené stále na sebe. Ideme k lekárovi s jedným, rýchlo nabaliť do auta všetky deti, taktiež nákupy a nesťažujem si. Samozrejme, to, že niekedy idem vyskočiť z kože od nervov, to nedávam na sebe vedieť. A táto nesamostatna matka mi povie, že nič nestíha. To je teda rozmaznanost a vychcanost. Neviem, čo jej na to povedať?!
Tak si povedz, že si šikovnejšia a nerieš.Ja nemám rada tieto trpitelky čo sa len sťažujú aké to majú tazke
Príde mi, že im trochu závidíš, že im má kto pomôcť..ale na čo to vôbec riešiš? Jedným uchom dnu, druhým von, nie každý je taký šikovný, aby to zvládal sám a navyše, aj každé dieťa je iné ;)
Tak choď bývať aj ty k rodičom, keď si myslíš, že je to také super. Alebo ešte lepšie: k svokrovcom. Potom uvidíme, či budeš spokojná.
To ti povedala, že býva u rodičov? Či iba si to myslíš, keďže bola von s mamou. Mňa by si tiež občas stretla s mamou a deťmi a to neznamená, že u nej bývam 🤨
Neviem či to je závisť. Skôr to, že také baby si ani nevedia predstaviť, čo je to samostatnosť. Zvlášt, tá dnešná, poznáme sa už dlho a ona stále bola taká rozmaznana, pohodlná, preto by som jej dopriala jeden taký deň samej s deťmi, ako by to prezila 🙈
Ja napr.nemam rada, keď mám deti u rodičov alebo svokrovcov, to neznesiem, aby mu dovoľovali a dávali to čo my neschvalujeme.
No vidíš, takže ty vlastne pomôcť nechceš, keďže nemáš rada, keď sú deti u rodičov, svokrovcov. Tak asi nie je namieste sa sťažovať
Autorka,
ty mas milujuceho manzela, ktory sa o vas stara. Ta opustena matka je na vsetko sama a aspon trocha jej pomozu rodicia.
Nezavid jej este aj tuto tazku situaciu.
V historii vzdy platilo, ze starali ssa o deti viaceri ludia, de facto cela dedina a je uplne v poriadku a aj zdravsie, ze toho rodica ma kto odbremenit od dietata aspon na par hodin tyzdenne.
A tiez neporovnavaj!
Ty mas mozno svoju vykonost inde ako ta druha maminka.
A rovnako v inych veciach si ty podstatne nizsie ako ona.
Bez ohladu na to, ci ma, ci nema manzela, pochop, ze netreba porovnavat. Kazda zena je ina, ma inu kapacitu, ine schopnosti, ine predpoklady a hlavne kazda ma svoje silne stranky, v com je jedinecna, a svoje slabe stranky, ktore jej proste nejdu.
Ved tvoja hodnota nie je v tom, co vsetko vies a aka si dokonala.
S dvoma malými deťmi som bola každý víkend u svokry a makala som na gazdovstve s mega záhradou.svokra ani raz ani jedno neprebalila.len robotu mi zadavala...doma 4 i byt..a ešte kdesi aj moji rodičia vo veľkom dome a mamka ID...aj tam bolo treba pomahat...keď si pomyslím čo som zvládala.tak mi je smiešno z podobných príspevkov.
Ináč, s týmto sa ja stretávam často: bezdetná žena sa nemá právo sťažovať pred tou, čo má dieťa, že je unavená. Tá, čo má len jedno, zase pred tou, čo má dve. A tá, čo má dve deti, tiež nemôže byť unavená, lebo čo by potom povedala tá, čo má tie deti tri, alebo viac.
Každý vidí len to, ako sa z jeho pohľadu má ten druhý dobre a nedokáže pochopiť, prečo sa sťažuje.
Autorka, máš v sebe veľa zloby. Nie si v jej koži. Nezáviď jej. Ona možno závidí tebe, že bývaš vo svojom a nemusíš sa nikomu podriaďovať.
Ak ideš vyskočiť z kože od nervov a potrebuješ sa porovnávať, porovnávaj sa tak, aby si ty z toho vyšla lepšie. Napríklad s matkou 3 malých detí, utekajúcou pred vojnou do cudzej krajiny... ☹️
Nesud, lebo budeš tiež súdená / ja žijem s deťmi sama, ale bez mojej maminy by som nebola tam, kde som teraz
ja som nesamostatna matka byvam u rodicov a aj ja sa hocikedy postazujem ake je rodicovstvo tazke no a co, mam jedno dieta zive a narocne chodim do prace pridem z prace venujem sa dietatu hram sa s nim chodim von, mam pocit ze mam pre seba velmi malo casu aj napriek tomu ze mi dieta na vikend beru “svokrovci” casto vecer zaspim pri dcere ked ju uspavam s neumytymi zubami a namalovana lebo uz o 19 tej odpadavam, casto sa mi aj pocas dna stane ze zaspim od unavy a dcera sa pri mne hra dve hodiny sama lebo som nepouzitelna, mama sice dcerku postrazi ked idem k lekarovi alebo nieco vybavit ale inak sa staram ja, celu matersku pocuvam kedy uz vypadnem z jej domu, ako zle vychovavam dieta a co vsetko robim zle pricom sa snazim na 110 % kazdy ma svoje problemy ti co byvaju u rodicov platia casto za to svoju dan 😃 je to byvanie rodicov a platia tam rodicovske pravidla nemozu skoro o nicom samy rozhodovat len sa podriadovat to je velmi psychicke unavne ,mat dve deti je tiez narocne aj ked ti pomahaju rodicia susedia kamartka a neviem kto este to musi byt tazke, ked ta to vytaca tak sa s nou nemusis kamaratit, to ze ty vsetko zvladas sama je super obdivuhodne ale neznamena to ze ti co nezvladaju to co ty musia byt rozmaznani lenivci, preruste kontakt a hotovo
Dam ti radu. Pokial nemusis, neobklopuj sa ľuďmi, ktorí v tebe vzbudzujú negativne emocie akéhokoľvek druhu. Bude sa ti príjemnejšie žiť, ver mi.
Ver tomu,ze lahsie je starat sa sama o dve deti ako ked ti do toho mama,svokra keca to akoby to dieta malo dve mamy a tazko sa vychovava. Aj tie deti skor posluchaju,su take sudrznejsie,ine. A ovela lepsie by stihala,keby na ne bola sama.
Hehe, pamatam si take, ked boli deti male, len som sa zasmiala, jednym uchom dnu, druhym von...inak obdobne mam v praci.. slobodne bezderne kolegyne ktorym maminy k pocitacu prinesu prazenicku s nakrajanou rajcinkou, povysavaju si detsku izbicku a to je ich cela praca a pritom vzdy utekaju z roboty prve a nikdy s nicim nepomozu.co uz s takymi?poviem si, ze su neschopacky a tesim sa, ze nie som jedna z nich😝
Takze ty neznesies dat dieta rodicom alebo svokrovcom, spravis zo seba trpitelku ci hrdinku (nepochopila som to uplne), ale ides sa tu povysovat nad matky, ktore si to zariadia inak?
Ja som tiež z tých čo deti nechávam nikomu. Švagriná si zase vždy našla nejaký dôvod aby mohla deti nechať či už mame alebo svokre. Neriešila som. Ani neriešim. Ale nezabudnem ako som raz dávala deti do auta a švagor sa pýta že kde ideme všetci. Vravím že na nákup. On ostal taký zarazený a len koktal ,, a to ...vsetci? To berieš aj deti? Na nákup? To sa dá?" 😃😃😃😃 Vtedy mi trklo že jeho žena jemu alebo mane vždy chodila deti na krk že ide na nákup a že s deťmi sa to nedá a curala sa aj tri hodiny po meste 😃
Ako už niekto písal každá je iná každá má svoje silné a slabé stránky.
Zase na mk sú všetky ženy vždy vyrovnané, spokojné s tým čo.maju, nikdy ich nič nenastve, všetko vzdy zoberu pozitívne a nikdy sa neporovnávaju 😅 ja si priznám, že niekedy ma vie naštvať, keď mi napr.niekto konkretny blizky nepomohol s deťmi keď som potrebovala, ale niekomu inemu ano a ona sa mi ešte posťažovala aké to má ťažké.. a nebolo to raz, ale viac krát.. áno, som spokojna, že sme samostatní a už dlho od nikoho nič nechceme.., ale naštve to, ak sa vám niekto sťažuje aké to má ťažké a vôbec nepozrie na to, že vám sa takej pomoci nedostalo.. ale tak čo už ja som taká nedokonalá, s nedokonalými vlastnosťami.. nikomu to na oči nevyhadzujem, nezávidím, ale VIDIM nespravodlivost.. len som taká nejaká naivná že sa nesťažujem na blbosti ale napriek tomu sa ma niektoré veci dotknú.. 😉

Noo a ty sa tu tiež práve sťažuješ 🤷♀️