icon

Matky na materskej to nemajú ťažké. Sú celý deň doma

14. máj 2025

ddychujú, pozerajú seriály a popritom sa trochu pohrajú s dieťaťom.. Takto si niektorí ľudia predstavujú život matky na materskej - milujem ked mi svokra povie niečo takéto. A ked muž pride s takouto mudrosťou z rooboty...........a hádka je na stole.

Strana
z3
oblecenie99
16. máj 2025
@luccija

@oblecenie99 ja si pamätám ako si písala, že ideš do práce a malý do jaslí a ďalšie dieťa neplánujes😉a už máš druhé.Super, že druhé je kludnejsie, ale obdiv, že si sa na to dala.
Ja som mala dobru materskú, rodičovskú, ale verím, že sú deti a deti.To boli najkrajšie roky
@majlo1234 ako píšeš vstaneš a rozmýšľaš kam pôjdeme, čo budeme robiť, s kým sa stretneme čas na všetko to príde potom facka po nástupe do prace..Ale určite záleží od náročnosti dieťaťa sú ženy, ktoré si práve v tej práci viac oddýchnu a doma to bolo narocne

@luccija Hej, akurát mi končila materská a nastupovala som na rodicak, keď som už robila z domu no a keď mal rok a pol, išla som na plny úväzok 🙈 No a napokon máme druhé (lebo mozog funguje tak, že vytesnuje tie nepríjemné veci, ináč by sme ako ľudstvo vymreli 😅 ). Ale neľutujem, mala je úžasná a vlastne aj malý je úžasný, a je to dobré tak, ako je.

viera111111
16. máj 2025
@heln

@sissy27 tak to ti gratulujem, mozes si zagratulovat a potlapkat sa po pleci.... ze si mala taky super casovy manazment.
moje babatko prve tri mesiace 15 minut spalo a 45 minut revalo, pricom som sa citila po sekcii ako 70 rocna babicka. babatko odmietalo dojcenie, budilo sa 10 krat za noc, nechcelo spat v postielke, v kociku sice spalo, ale hned ako kocik zastal sa zobudilo. babatko poriadne grcalo, dokonca aj nosom, takze moj rekord na sprchu s umytim vlasov bol 4 minuty a bola som rada, ze zvladam uvarit spagety.....
ale mne nastastie nikto nevycital, ze nic nerobim a "pozeram serialy".

@heln u mna podobne okrem tej sekcie, ale zato sme mali otoceny rezim. Prve 3 mesiace zaspavala okolo stvrtej rano, predtym plac a nosenie na rukach. Z toho obdobia si ledva nieco pamatam a bola som ako matoha.

evansova
16. máj 2025

Nuz, ved sa to nazýva materská dovolenka! Rada by som dostala do ruk toho, čo ten nazov vymyslel....

lujza123
Autor odpoveď zmazal
alexanderkovacs
16. máj 2025

Ved na otcovskom dostane tolko isto co zarobil.. aj ja aom tak doma kym manzelka dostuduje teraz v maji

kvetinka719
16. máj 2025

Všetky, ktoré stíhajú popri dieťati seriály a záhrady ci iné statky by som na pól dňa pozvala k nám. Mladšia dcéra place tak, ze jej praskajú cievky v očiach a tečie krv z nosa. Nie, nestíham sa ísť pri nej vycikat, z nejakého dôvodu tak place pri každom okrem mňa a staršieho syna (ten ma 2 roky a fakt mi s ňou ešte nevie pomôcť). Aby neplakala, spí všetky spanky na mne v nosiči. Keď je hore, “sama” vydrží 10 min, aj to som veľa povedala. Všetky vyšetrenia a odbery ma ok, proste šialene place. Ak mi niekto poradí, ako pri nej stihnúť si napríklad cez deň sa osprchovať, fakt budem vďačná ☺️

daaaaaska
20. máj 2025
@hellionka

@daaaaaska ono vieš, takých čo po práci majú druhú šichtu je väčšina keďže nie každý si môže dovoliť a vôbec chce mať tento predpotopný názor že “ muži majú úlohu zarábať,ženy sa starať o deti a domácnosť “ Je obdivuhodné že si sa sama dokázala postarať o 3 deti, 3 záhrady, zvieratá a kopec iného a máš všetko upratané dnu aj von a ešte si urobíš čas na seriál … ale podľa tvojich slov ako nevieš či je to až také náročné dedukujem, že ani netušíš čo je to to “náročné dieťa”.

@hellionka myslela som ,,muži zarábať, ženy sa starať...,, samozrejme v období keď sú na rodicaku s deťmi doma tak je ich úloha starať sa o dieťa však čo iné a muž má nosiť peniaze. To nie je predpotopny názor ale tak to funguje do doby kedy dieťa nastupuje do zariadenia a žena do prace. A áno mám náročné dieťa s diagnózou PAS ktoré malo 3 roky sebaposkodzujuce sklony, a afektívne záchvaty zlosti a naozaj mi nikto nepomohol ani len hodinu.Asi je to uhol pohľadu čo ja viem.kazda to môžeme vnímať inak... Ale niekedy mám pocit že tie ženy len plaču

saxana000
20. máj 2025

Myslel si to aj moj muz.nasla som si brigadu 3x do tyzdna len co pride domov o pol tretej tak odovzdam instrukcie a odchadzam do 10 minut ma doma druhacku s plnymi doskami uloh o pol 4 sa mu rozplace unavene hladne rocne babo hracky ktore boli po prichode na mieste su zrazu po celom dome .uspat malu naucit sa zatial velkou po zobudeni nachystat malu zobrat ich von prist domov jedna hladna druha hladna jedna do sprchy druha do sprchy spratat kuchynu pradlo do prania hracky ulozit velku uspat potom malu no co si budeme nahovarat velmi rychlo to pochopil..

darmasiswa
21. máj 2025

najdolezitejsie je zdravie, ak su deti zdrave, treba si cele toto krasne obdobie uzit aj s plusmi aj s minusmi, mimochodom, coraz viac muzov by chcelo ostat doma na md, rd miesto manzelky, ktora z vas by suhlasila vymenit neprespate noci s manzelom, ale vzdat sa krasneho obdobia s dietatom? Ja nie, nastastie je to stale este vysadou matiek byt s detmi doma co najdlhsie (su aj ekonomicke dovody, kedy manzelia sa vymenia, to je ale o inom)

Strana
z3