Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči
Ahojte,
S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.
Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?
Dakujem 🙂
Nechápem :D vy budete rodičia, bude to Vaše dieťa, prečo Vás zaujíma názor iných? Ked sa Vám páči nech je to aj Alojz tak je to Váš výber, a nikoho do toho nič nieje. ( a mimochodom mne sa páči pekné meno) 😉
je to veľmi pekné meno, ja sama sa teraz rozhodujem a tiež ma napadlo, lepšie ako Fero :D a nepočúvajte ostatných, mne sa najviac páči Sebastián a veľa ľudom sa nepáči najmä z priateľov strany, ale ja porodím, ja pomenujem, asi tak a rozhodnite sa podľa seba! 🙂
je zvláštne, že veľkú časť ľudí ako prvé napadne pri mene to, ako mrzko sa dá povedať a akú prezývku mu vymyslia druhí.... osobne mi meno Damián nič nehovorí a zrejme by sa tak ani nevolalo moje dieťa, ale to je asi tak všetko, čo môže riešiť cudzí človek.
Btw, skôr sa pousmejem pri menách Christopher Novák atď, alebo keď dá niekto meno Simon (lebo Šimon asi vyzerá príliš sedliacky 😀 ) a aj tak potom volá dieťa Šimon 😀
@zabakvak Ahoj! Nečítala som všetky príspevjy, no tiež Ti napšem 🙂 Moja kamarátka dala svojmu synčekovi meno Damian a tiež majú priezvisko na D. Je to pekné meno a ani si neviem predstaviť, žeby malého volali inak 🙂 Ak sa vám to meno páči, tak malého podľa neho kľudne pomeujte. Veď to bude vaše dieťa nikoho iného 🙂 Ja keď raz konečne otehotniem nepoviem meno ani svojej mame, ani nikomu 🙂
@zabakvak Vôbec to nie je divne meno, reakcie ostatných si nevsimaj. Je to vase dieta, takze vy mu vyberate meno nie okolie aj keby to bola tvoja vlastna mama co sa jej to nepaci... tebe tiez dala meno ona a nemohla si prostestovat 🙂 My sme dali synovi meno Rodan, to si mala pocut tie reakcie ked sme to niektorym povedali, jak frflali ze to je strasne meno... ale ked sa maly narodil, uz to bolo najrozkosnejsie meno na svete a uz to niekto neriesil. Osobne nechapem ludi co dokazu tehtonej zene povedat ze meno co vybrala pre dieta ze zle alebo divne, ved nech si svoje deti volaju ako chcu a do druhych sa nestaraju.
Damian je velmi pekne meno.
A ešte niečo: Si predstav, že dáte iné meno dieťaťu len preto, že sa iným nepáčilo čo ste vybrali...hlavne keď sa manželovi veľmi páči. To bude sklamanie keď ho potom chcete osloviť a to meno, ktoré mu napokon dáte vám vôbec nepríde na jazyk! By ste si to vyčítali. A už nikomu nehovor vami vybraté meno. Treba povedať, že to bude prekvapenie 😉
mne sa Damian/ Damien velmi paci. Poznala som jedneho strasne fajn cloveka, co sa volal Damien, tak mozno preto mam k tomu menu blizko. Kamaratka ma syna menom Damian a nikdy s nim nemal problem.
mne sa Damian paci - bohuzial k mojmu priezvisku sa nehodi :D ja mam termin o 3 mesiace asi, a nemam ani ponatia ako sa bude volat maly - hoc sa vzdy vsetci pýtaju. Tak uvidim ci nezostaneme bez mena v porodnici :D
moja super kolegyna ma vnucika s tymto menom 🙂 podla mna maju ludia len predsudky( a pocitam ze pozeraju moc filmov )
mne sa zase strasne pacilo meno silvester alebo vincent...tiez nepopularne mena. No nakoniec sme dali uplne ine, vybrali sme podla vyznamu mien.
@zabakvak My sme vybrali meno Dorian, ak to bude chlapec. Tiež sa stretávame s rôznymi reakciami. Nám sa to však páči a hodí sa k priezvisku. Úprimne mi je jedno, či sa to ostatným páči alebo nie. Je to predsa naše dieťatko. Stoj si za svojím, keď sa ti páči, je to krásne meno 😉
my sme dali nasej dcerke meno Zara a moja mama povedala, ze pojde na psychiatriu ak jej to meno naozaj dam 🙂 vraj to je ako nadavka...a hlavne vela starsich ludi to strasne riesi a niektory juoslovuju sara,zora,ale ja to uz vobec neriesim. Proste mavnem rukou a kaslem na to. Verim tomu, ze keby som dala svojej dcerke ine meno, nasli by sa zasa ludia,ktorym sa pacit nebude. Ale popravde poviem, ze druhykrat uz by som nikomu pre porodom nehovorila ako sa bude nase dieta volat-prave preto ako na to ludia reaguju a bola som z toho nestastna. Ale teraz je vsetko v pohode a myslim, ze mojej mamine sa zacalo aj pacit 🙂 Takze nedaj sa odradzat!
Ja neviem ja by som nebrala vobec nazory ostatnych.. dolezite je ze sa paci vam, lebo bude ho nosit vase dieta..
Keby sme mali chalana tak máme tiež Damianka, manželovi sa brutálne páčilo.... Lenže máme dve baby Sáru a Saskiu... 🙂
Ja chcem Elisku alebo Bianku ;) nikomu sa nepaci
@marshmallow MNE sa páčia obidve, Bianku mám neter a keby som mala dcéru, bola by asi Eliška. 😉
Ked chce okolie brblat,tak bude..my mame ciroslovenske meno,syn sa vola Janko,po otcovi..a zas tých reči okolo,ako to je nemoderne meno,ze "chudák"ake meno ste mu to dali..takze neviem ake meno je ideálne,aby išlo do kolonky pre všetkých..
@zabakvak my sme tiez vybrali meno,ktore sa nikomu nepacilo...ked som povedala,ze bude Saska...tak kazdy ze skarede..a preco nie take a take...ja som len pocuvala...a ked sa mala narodila...oznamila som,ze mame Sasku a bolo :D Nevsimaj si to..vypocuj nazory inych...ale zariadte sa podla seba...vase dieta, vy mu dajte meno 🙂
Myslim zeje to pekne meno. Lepsie ako seherezada alebo onur, alebo ine vymysli slovenskych rodicov. ja som uz od mojho detstva mala vybrate meno pre dievca. A tak sa aj nasa dcerka vola. Preto sa nenechaj ovplyvnit inymi a robte to ch chcete vy a manzelom. Vy budete najdolezitejsi ludia v jeho zivote. A navyse sa tak nebude volat kazdy druhy chlapec v okoli.. Drzim vam palce 🙂
@zabakvak Damian stale lepsie ako Samuel - ktorych je milion. Damian je pekne meno, neda sa mu skaredo povedat. a stale je Damian a aj ked bude velky bude Damian. Urcite je to krajsie meno, ako sampon Timotej, alebo nejake podobne meno spajajuce sa z nazvom drogerie, ci potravin. Kludne dajte Damian.
Damian je pekné a moderné meno,osobne by som dala a nepočuvala ostatných

@zabakvak Ak to bude druhy chlapec, urcite mu dame meno Damian. Prveho chlapca mame Dalibora.