Stretli ste sa už s tým, že po svadbe muž prijal priezvisko ženy?
Ahojte, stretli ste sa už s tým, že po svadbe muž prijal priezvisko ženy?
Mám syna z predchádzajúceho vzťahu, ktorý nesie moje priezvisko. Môj budúci manžel ho berie ako vlastné dieťa, majú medzi sebou krásny vzťah a syn ho dokonca oslovuje „ocko“.
Pôvodne som si po svadbe chcela nechať svoje priezvisko a pridať aj manželovo. On však prišiel s návrhom, že by sme mohli mať všetci moje priezvisko, aby sme boli jednotná rodina, a vraj by mu vôbec neprekážalo zmeniť si ho. Vraj by sme to mali jednoduchšie aj keby sme časom mali ďalšie dieťa.Zaujíma ma, stretli ste sa už s niečím podobným? Ako to vnímate? Ďakujem
Ja som poznal taký prípad. Chlapík, môj bývalý kolega bol taký malý zakomplexovaný napoleon, si zobral ženu ktorej starý otec bol známa postava slovenských dejín. Učilo sa o ňom na dejepise, kedže veľa znamenal aj počas ČSR, aj počas slovenského štátu. Tak si pridal jej priezvisko k svojmu pôvodnému priezvisku, teda mal dve priezviská. Celkom vtipné a trápne zároveň.
Potom sa s ňou rozviedol a o to "ženine" priezvisko prišiel 😀 Ale tak mu treba
Môj muž to navrhol, keď sme sa bavili o svadbe. Len my sa neponáhľame so svadbou. Deti sa volajú po mne.
Nič si o tom nemyslím, som rada, že mám po svojom boku takého osvieteneho muza
Je na manželoch ako sa dohodnú a nikto by im nemal do toho kecať.
@anonym_autor je to na vasej dohode nie?
Neviem kde a s cim mas problem
Bud rada, ze si takto dopadla a nasla takeho muza
Kamaratkin manžel si vzal jej priezvisko. Vlastne priezvisko jej bývalého. Už mala dieťa z prvého manželstva, tak to takto vyriešili. Aj po rozvode ďalej používa "jej" priezvisko.
Ano stretla, jedno manzelstvo mame v rodine, dalsia suseda … neviem aky mali dovod - brali sa mladi bez deti, je to uz 20 rokov, vnuk znamej zobral priezvisko po manzelke - nemal dobry vztah s rodicmi a dalsi … on mal klasicke priezvisko, ona exoticke … tak rodina ma exoticke priezvisko … nic divne.
Ano poznám...moja spolužiačka ma druhého manzela, ktorý prijal jej meno...nic zle na tom nevidim
@anonym_autor mas tri moznosti. nechat si svoje.. zobrat si manzelovo.. alebo manzel tvoje.. vsetky moznosti su v poriadku a urob tak aby to bolo pre vas v poriadku. to co partner tvrdi mi dava zmysel... ak s tym je on ok , bola by som urcite aj ja
Brat sa tak hanbil za svoje priezvisko,tak si dal po zene.Dlho to nevydzalo vratil sa spät k svojmu.Nova svagrina ma aj svoje aj bratove.
Sestra si nechala po ex.A deti sa aj tak vsetky volaju inak,lebo ini otcovia.
@anonym_autor ano, kamosi to tak maju. A tak ako pri vsetkom, aj tu trvala senzacia tri dni, dnes sa uz na tym nikto nepozastavi. Za mna super, ze to tvoj buduci manzel takto navrhol, je to krasne gesto aj voci synovi.
áno, máme v rodine mladý pár, chalan si pri sobáši zobral priezvisko nevesty, žiadny problém, nikto neriešil,
Bývalá kolegyňa to tak spravili, on si zobral jej priezvisko, lebo on mal strašne komplikované maďarské.
Priezvisko má po otcovi, ktorý sa o neho od malička nezaujímal a nestaral, takže k svojmu priezvisku nemá nejaké puto alebo ako to nazvať. Ja som bola prekvapená, že by s tým nemal problém. Môj ex by nikdy nesúhlasil aby sa volal náš syn po inom mužovi, aj keď syna vidí 3x ročne a je volaný ujo. Syna nechcel a preto som aj trvala na mojom priezvisku.
Áno, poznám viac mužov čo prevzali priezvisko manželky. Prečo to úplne neviem, ale predpokladám že sa im proste viac páči a nikdy som nepatrala po odpovedi.
Keby som bola muž a volala by som sa napríklad Fico alebo mazurek, tak si tiež dám radšej priezvisko od manželky nech sa volám úplne obycajne a nikto ma nespája s hentymi dvoma.
ano poznám asi 3 pary kde si zobral manželkino priezvisko
uprimne toto sa zmenilo za marie terezie, predtým bolo uplne normálne pravidlo že ak sa chlap priženil do rodiny kde boli len baby tak automaticky bral manželkine priezvisko alebo si žena nechavala svoje rodne
však je to povolené , normálne na matrike napišete , neporušite žiadny zákon, len zo začiatku hlavne na neho sa budu pozerat ako na divneho pretože zvyky kážu tak ako ma byt 😂😂😂😂😂
poznám aj babu čo si nechala svoje rodne dievčenské priezvisko, lebo si povedala že nebude nosti meno rodiny ktora sa k nej tak sprava 😍,
za mna v pohode, ved aj na dve priezviska si už konečne aj zvykli
Priezvisko má po otcovi, ktorý sa o neho od malička nezaujímal a nestaral, takže k svojmu priezvisku nemá nejaké puto alebo ako to nazvať. Ja som bola prekvapená, že by s tým nemal problém. Môj ex by nikdy nesúhlasil aby sa volal náš syn po inom mužovi, aj keď syna vidí 3x ročne a je volaný ujo. Syna nechcel a preto som aj trvala na mojom priezvisku.
@anonym_autor však vybavené , čo riešiš, našiel riešenie pre všetky strany a čo no tak vas budu chvilu odrbavat babky, a to máš jedno oni si vždy dôvod nájdu
@anonym_autor áno, jeden kolega, dôvod neviem, lebo nikto to neriešil
Nestretla som sa s tym, ale zda sa mi to velmi pekne gesto ako spojit rodinu. Asi si vsetci budu mysliet, ze je to synov otec ale neviem ako by to mohlo realne sposobit problem, takze na tomto hladisku asi nezalezi. Ak to chcete, urcite sa nedajte odradiť. Ja osobne by som ine priezvisko ako svoje dieta nemala, takze je to take elegantne riesenie.
@anonym_autor ano, stretla. Moj exmanzel ma moje priezvisko, nakolko so svojim otcom nie je v kontakte a nema s nim ziaden vztah. Nevnimam to nijak, su rozne dovody a ten vas mi pride naozaj rozumny
Stretla. Dôvod? Bendík znie lepšie ako Čonka.
Manželov kolega sa volal Zubatý.
Po svadbe si vzal manželkine priezvisko. Jemu to jeho až tak veľmi nevadilo, ale nechcel mať doma Zubatú.
@anonym_autor nie je to síce úplne presne k téme, ale história má v tomto zaujímavosť - "dvorný" architekt Baťovcov sa volal František Lydie Gahura. Pogooglite prečo.
@anonym_autor ano moja sestra to tak spravila. manzel mal velmi nepekne priezvisko.
Áno stretla ,poznám osobne dvoch mužov ktorý prijali manželkyne priezvisko ,ale iba preto že ich priezvisko bolo ,, hanlivé " celý život sa zaň hanbili a tak to vyriešili takto.
@anonym_autor Sestra ma kamaratov, dvojicky, a obidvaja si po svadbe zmenili mena na mena manzeliek. Nemali dobre spomienky na svoju rodinu.

Ano, stretla som sa s tym, sice z inych dovodov prijal manzel priezvisko manzelky ale funguju. Samozrejme sa nasli aj mudrci, ktori to nevedeli spracovat ale tak ci tak je to vase rozhodnutie a zvysok je do toho nic