icon

Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči

zabakvak
8. dec 2014

Ahojte,

S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.

Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?

Dakujem 🙂

eriksonka1234
27. júl 2016

Aj ja mám Damiána a nikto mu nikdy inak nepovedal. Pred 10 rokmi to ale bežné meno nebolo, v pôrodnici sa ma sestrička pýtala, ako sa to píše a či som si istá, že chcem dať synovi také meno. Pritom ja som bola rozhodnutá už dávno predtým, že ak budem mať syna, bude Damián. Dostal meno po mojom staručkom profesorovi z výšky, ktorý bol neskutočne múdry, veľmi som si ho vážila. A aj môj vytúžený syn je úžasný- múdry a šikovný chlapec, neviem si predstaviť, že by sa volal inak.

gabriella93
27. júl 2016

Nádherné meno...nenechaj sa ovplyvniť

tanusa888
27. júl 2016

My máme Amy a Naomi, tiež sa s tým nejak.nevedela rodina stotožniť, ale nám sa mena páčili a ostatní si museli zvyknúť čo už

libawet
8. aug 2016

@zabakvak je to krásne meno, aj mne sa páči a ešte Dárius. Výber mena je vaša voľba, čo koho do toho a ak to nie je skutočne niečo hanlivé alebo hlúpe alebo, čo nesedí celkom dobre k priezvisku, je to OK.
( vtip: muž sa volal Adolf Hovno, chcel sa premenovať, bolo to pochopiteľné. Premenoval sa na Jozef Hovno)🙂 🙂

elenka.k
8. aug 2016

@libawet mohol si zmeniť už aj prizvisko na Rovno 😀

libawet
9. aug 2016

@elenka.k tam šlo o to meno Adolf ( ako Hitler ), neviem, či sme sa pochopili 🙂

martulik6
9. aug 2016

@zabakvak nedaj sa ovplyvniť inými, Damián je krásne meno aj mi máme Daminka a stále sa nám páči. Nedá sa ani škaredo volať

jabucko
9. aug 2016

@zabakvak mam kamarata damiana a je to faj clovek. Je to netradicne , noblesne a netuctove meno. Vplyv okolia je silny, ale kazdt vybera.meno pre svoje doeta podla.toho, co aa paci jemu a nie okoliu. Ja som.sa tiez napocuvala na meni Maximilian neskutocne vela. Ale syn sa tak vola a keby sa narodil opat, opat mu dam to meno. 🙂

jakales
9. aug 2016

Podla mna pekne meno, nam sa zase vsetci smeju ze chceme malu Rebeku 🙂 alebo Elisku

lareina
9. aug 2016

@jakales jeeeej Becky 🙂

ria_onyx
9. aug 2016

@jakales ved su to obe krasne mena, Elisku zvazujeme tiez v buducnosti😉

mariankaa
9. aug 2016

@zabakvak Je to krásne meno. My napr. máme Patrika. Moja mama bola proti, lebo má brata Patrika a v detstve ho vraj prezývali páter, tak to v nej zanechalo nejakú negatívnu stopu. Ale meno vyberajú rodičia, takže nerieš, či sa páči ľuďom v okolí, ale Tebe 🙂 A nakoniec aj tá moja mama si zvykla 🙂

lareina
9. aug 2016

inak my máme podobný problém, ak by to bol chlapček chceli by sme Huga, ale preto, že to meno je skoro vo všetkých európskych jazykoch a síce teraz žijeme v UK, ale je možné, že sa budeme musieť kvôli práci sťahovať niekam inam, plus manžel je čech a má typicky české priezvisko, chceli by sme teda dať meno čo je v českom kalendári a najlepšie také čo sa píše po slonesky rovnako... zatiaľ sme o mene povedali len pár ľudom a všetci sa zhodli na tom, že to nieje pekné meno... :( neviem veru... možno to bude dievča a máme po probléme 😀 😀 😀

elenka.k
9. aug 2016

@libawet ja vieééém ja srandujem 😀

worldtravel
9. aug 2016

Prosím Vás najviac ho budete volať Vy. Vy ste jeho rodičia a máte právo si vybrať meno aké sa Vám páci, hlavne ak ste mu vybrali úplne normálne meno, co si myslím meno Damian je. Ak sa Vám páci tak nerozmyslajte inak len kvôli ostatným, garantujem - zvyknú si

worldtravel
9. aug 2016

Pikoška: môžete mu dať akékolvek meno a aj tak vďaka našim "múdrym" úradníkom na matrike môžete skončiť s neuveriteľne bláznivým menom ako u nás - meno "Master" - úplne bez srandy !!!! To by len všetci čumeli !!! Neuveriteľne???? Na Slovensku je všetko možné a 100% pravdive

timikaj1
9. aug 2016

@lareina Moja dcérka mala v škôlke spolužiaka Huga( syn inej p. učiteľky zo škôlky) a pekne ho deti volali Hugo, Hugino a veľmi sa mu to hodilo a nik sa nad tým nepozastavoval!Sú omnoho horšie mená, keď sa mu bude hodiť, ľudia si zvyknú, je to nezvyčajné ale pekné meno...

lareina
9. aug 2016

@timikaj1 ďakujem ti moja, tak krásne si to napísala.... 🙂

sugarfree999
9. aug 2016

@lareina Hugo je krásne meno, smelo do toho! Ja riešim podobný multikultúrny problém a tiež hľadám také neutrálne mená a rozhodli sme sa pre Vincenta. Tiež ale bohužiaľ všetci gúľajú očami, že či nám šibe. Ach.

lareina
9. aug 2016

@sugarfree999 Vincent je krásne, a vo francúzštine sa tak nááádherne vyslovuje..aaach pekne ste vybrali veru

zdenulkam
9. aug 2016

@sugarfree999 my máme Vincenta.. Že vraj je ich už viac v okolí

sugarfree999
9. aug 2016

@lareina
@zdenulkam
ďakujem, veď to je ale naozaj krásne meno! len akurát trošku škrt cez rozpočet - naposledy sa doktorka vyjadrila, že to bude predsa len asi dievča 😀 😀 😀

slnecnica11
9. aug 2016

Damian, Dami, pekné meno. Ja som mala pre dcéru vybraté meno Gloria. Tiež sa nikomu nepaciko. ☺

babatkoo
9. aug 2016

@zdenulkam susedina sestra ma tiez Vincenta 🙂

babatkoo
9. aug 2016

@zdenulkam ako oslovujete malehi podomacky?

katka708
9. aug 2016

Manžel chcel veľmi Damiána, Damiena alebo Tadeáša. Ja som sa s tým nevedela stotožniť. Prvé dve sa k nášmu rýdzo slovenskému prezvisku nehodia a Tadeáš sa mi zdalo také čudné že mi to ani z úst nechcelo vyliezť. 😀 Ale pri výbere sme sa nenechali nikým ovplyvniť a vybrali sme sami (síce dosť neskoro-na pôrodnej sále som volala mužovi nech už konečne vyberie z dvoch variantov čo sme mali)

zabakvak
autor
10. aug 2016

Vsetkym pekne dakujem za prispevky 🙂 Damianko je uz vyse roka na svete a okolie si na meno zvyklo. Hoci ho velakrat musim zopakovat lebo si to nevedia zapamatat. A pri tom je to stare meno, ziaden novodoby vymysel. V tom hormonmi rozhaprovanom obdobi je clovek precitlively a ovplyvnia ho aj blbe kecy naokolo 🙂 uz to neriesim, je to nas Dami, meno sa mu hodi a neviem si predstavit volat ho inak. Takze maminy ktore vahate smelo do toho! Bude to vase dieta, vy ho 2000 krat za den oslovite a je podstatne aby sa pacilo vam 🙂

stolvertka
10. aug 2016

@zabakvak Kazdy rodic ma pravo dat dietatu meno, ktore sa mu paci.A okolie nech si (s prepacenim) vys**ie oko.Naizaj sa cudujem vsetkym babkam, dedkom, krstnym, tetkam, a hlavne "dobrym ludom" ze ich vobec bavi sa do toho starat.Mozno nanajvys povedat nazor, ale ovplyvnovat a zneistovat rodicov babatka?..mas dobreho muza, ze sa nedal odradit.A btw, je to krasne meno..🙂

zdenulkam
10. aug 2016

@babatkoo zatial Vinci , Vincentko ale este ma len 2mesiace..uvidime ako ho budeme volat neskor 🙂

sonapindjakova
10. aug 2016

pekné meno, a okolie nerieš, nech dáš AKÉKOĽVEK meno, starodávne, či moderné, VŽDY budú ľudia, ktorým sa bude a ľudia, ktorým sa nebude páčiť, meno, ktoré by sa páčilo každému NEEXISTUJE 🙂 hlavne nech sa páči vám a jemu🙂 a všetko niečo znamená v nejakom cudzom jazyku, tak ani to nerieš🙂