Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči
Ahojte,
S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.
Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?
Dakujem 🙂
@zabakvak ahoj ja som syncekovi tiez chcela dat meno Damian strasne sa mi to meno pacilo a stále aj páči.Priatelovi sa to tiez pacilo ale mi povedal ze také meno nikto nedáva ze je to postava z hororu tak som nakoniec ustupila mam 9 rocneho synceka Patrika urcite ak budem mat este niekedy syna dám mu meno Damian.Urcite neustup je to velmi pekne meno.
tiez si myslim ze je to normalne a pekne meno. Nenechavaj sa odradit. 😉
Krásne meno 🙂 Je to vaše dieťa a ak sa Vám páči nieje o čom 😉
@zabakvak Ahoj, nečítala som odpovede, lebo je tu už toho veľa, takže Ti to, čo Ti chcem napísať, už možno niekto napísal. Nech by ste dali akékoľvek meno, VŽDY sa nájdu ľudia, ktorí vám ho ofrflú. To platí pre úplne všetky mená, aké existujú. Takže si z rečí nič nerobte a dajte synovi také, aké sa páči vám.
Mne sa to meno paci len v anglickom "vysloveni" Prave preto, ze bude Slovak by som mu ho osobne nedavala, lebo sa mi nepaci slovenske vyslovenie mena.
Meno same o sebe je OK.
@zabakvak tiez ked som otvorila cakala som exoticke meno. Damian je nahodou podla mna nepkne meno a jedine co ine je ze nie je casto pouzvane. ak sa tebe a manzelovi paci mozes sa na cele okolie vykalsat. my sme memo pre deti nikdy neriesili s rodinou vyberali sme ho s muzom je to predsa nase dieta.🙂
ak sa Vam meno paci tak neries. nase ak ude tretie chlapcek tak bude mozno Misko a to mame doma MIsku :P
ja mam sice s menom damian tiez asociacie na isty spominany film, ale kedze v mojom okoli malych damiankov dost posledne roky pribuda, tak to cloveku uz az tak nepride, ved je to normalne pouzivane meno, nie je to ziadne nasilu zahranicne meno prebrane tak co... a aj keby, ved kazdy nech si da svojmu dietatu meno ake chce... tiez som sa stretla s reakciou na meno mojho syna, ktora nebola velmi pozitivna a pritom fakt nemam pocit, ze meno richard je nieco, za co by sa co i len mohol moj syn niekedy v zivote hanbit... strasne ma to vytocilo a averziu k tej osobe v sebe uz asi nikdy nezmazem... 😝
Len poznamka na okraj: postava z hororu sa vola DamiEn.
sv. Damian bol mucenik okolo roku 300 n.l. Bol lekár a zivot zasvatil pomoci chorym. Rovnako poznam radovu sestru Damianu. Tito ludia teda so satanom zjavne nic spolocne nemali a nemaju.
🙂 no veru... kazda druha reakcia je o nejakom dietati z hororu.. a vzdy si poviem ` to vazne?` existuju miliony filmov a 99% z nich ma negativne postavy co prekvapivo, maju meno. Ja horory nepozeram a rozhodovat sa za meno dietata podla toho ci bolo vo filme mi pride smiesne.. ocividne film to musel byt znamy ked sa nim ohana kazda druha kamoska :D
vdaka vsetkym za podporu- ked zas budem vahat, pojdem si to sem pocitat 🙂
je to velmi pekne meno..nas syncek sa vola Teodor..samozrejme..kazdy ho vola Teo..ale ja ho obcas volam Teodor..celym menom..pride mi to takevznesene.. :D a hlavne, ked bude velky..aj jemu sa bude isto pacit jeho meno..znie to pekne..aj Damian.. 🙂 takze vomec nepochybuj a kasli na to, co ti kto hovori.. 🙂
Ahoj, v mojom okolí sú traja Damiánkovia, vôbec sa mi nezdá, že by to meno bolo čudné. Myslím, že je to vec rodičov, aké meno dieťatku vyberú.
@zabakvak mne sa meno damian velmi paci....jedno z najkrajsich muzskych mien podla mna.a minule som tu citala Elias- tiez krasne....ako vravim damian urcite ako meno ma nieco do seba a vobec neries okolie.
damian je velmi pekne meno. ked si budes nechavat radit od svojho okolia, dopadnes tak, ze pri kazdom osloveni svojho dietata ti napadne, ako si ho chcela a mohla volat, ale nevydalo. a budes nahnevana. pocula som, ze jedna zienka si takto nechala nakecat, mala vytuzene meno pre dievcatko, nakoniec dali to 'poradene' a po roku jej ho zmenila, kedze ju tak nedokazala volat. proste sa riad srdcom, ak ste obaja s muzikom spokojni, tak do toho 🙂
Damianka má dcéra v škôlke. taký pekný chlapček .... úplne pekné meno ... 🙂 každý rodič si vyberá meno pre svoje dieťa .. je to len a len tvoja a vaša vec aké dáte meno. hlavne ako písala cajka, aby ste boli vy spokojní 🙂
@zabakvak cim bude to meno pouzivanejsie, tym menej budu ludia riesit nejaky film, dovod je skor taky, ze si ludia na to meno este nezvykli, napriek tomu, ze v nasom kalendari je desiatky rokov... ale medzi maminami deti narodenych v poslednych rokoch to je uz trocha inak, prave preto, ze damiankov je uz daleko viac...
@bronia13
Mne pride meno Dominik take pupusske a Damian je zahranicne meno posobi anielsky a diabolsky zaroven.
Krasne je to meno,mozte dat syncekovi. 😲
Manželova kolegyňa očakáva chlapca - Serafín .
Damián je proti tomu že úplna nádhera.
@adka629
ako sorry ale Teodor je smiesne meno
vzdy budu nejaki ktori budu mať reči a pripomienky ja som pred 11rokmi dala meno Tatiana a potom dalšej Tamara a tiež riešili že take ruske mena a prečo nie nejake pekne slovenske a teraz maš kolko deti s tymito menami takže pokiaľ sa ti to meno pači nerieš čo vravia ostatni je to zbytočne 🙂 🙂
Moja zlata ty na ostatnych mozes z vysoka..Damian je krasne meno..ja ked budem mat chlapca bude sa vopat Damianko...takze kludne pocuvni muza...ty ostatny su len ludia..oni ta nezivia.. Moja prva dcera sa vola Linda Vivien a druha Sarah Zoe...a nikomu sa to nepaci..a hlavne ze preco maju dva mena...ale ako pisem..mne sa to paci a manzelovi a ostatny mi mozu vyskocit.... 😀

Ahoj no náhodou môj synovec sa volá Damián a je to krásne meno a poznám viac ľudí nič si Z toho nerob je to vaše dieťa nie ich kašli na okolie a ich reakciu, keď som dala mojej dcére meno Deana každý sa smial že odkiaľ som ho vyhrabala a nakoniec sa každému páči 😠