icon

Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči

zabakvak
8. dec 2014

Ahojte,

S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.

Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?

Dakujem 🙂

inffinity
9. dec 2014

@zabakvak my jsme jmeno nikomu neřekli až se mala narodila tak sme oznamili že se narodila 🙂 ušetří si tak člověk nervy 😉
kašli na všechny!!! vám se líbí a hotovo i kdyby to měl být Fridolín 🙂

laskavocka
9. dec 2014

@ewisam
Ta Moorova to s tym Qidom fakt zabila!

ewisam
9. dec 2014

@laskavocka ale si zober, ako to zdobnelis?? Zlaticko Qiiqi pod sem? 😀

luciferkax
9. dec 2014

čakala soom horšie meno.. Damian je v phodeeeee,... len načo rozrpávaš meno pre dieťa pred pôrodom? my sme nikomu nekecli ani pohlavi,e ani plánované meno.. hodinu po pôrode dostali všetci sms s oznamom :D

maciatkolulu
9. dec 2014

@zabakvak my mame Damiana a priezvisko tiez na D a sme spokojni. Je to nadherne, silne krstne meno, Zvlastne na vsetkom bolo, ze ked som bola tehotna a vyberala mano, chceli sme iba naD, tak som absolutne preskakovala moznost Damian a ked tu zrazu vo vani, ked som sa rozpravala s bruskom, mi doslova maly povedal, chcem byt Damian a uz som neustupila, mne, manzelovi sa pacilo a hlavne mi to doslova maly povedal. Takze daj na svoje pocity a nevnimaj co ti hovoria druhi. Samozrejme ber do uvahy este manzela. Zdrobneninz uplne bez problemov, Dami, Daminko. Drzim palce pri spravnom vyberani

alexis617
9. dec 2014

@katkavv na moje meniny 12,9 😉

margarita
9. dec 2014

ja poznam v okoli 2 Damianov a to meno mi pride uplne v pohode, ak sa vam paci,,nerieste co si o tom myslia ini....urcite lepsie nez kedysi u Romov ti Sandokani a Winetouovia a Esmeraldy a pod.

anezka88
9. dec 2014

Toto meno som vždy chcela ak by som mala chlapčeka, ale máme dve baby....Je to vaše dieťa a čo druhých do toho, vybrali ste spoločne tak prečo nie ? Nedaj sa znechutiť názormi druhých

barborusinka
9. dec 2014

aj ja som chcela damiana ....

evussica
9. dec 2014

@zabakvak Damian je krasne meno. Tiez sme nad nim uvazovali, ale tak mame nakoniec Timeu🙂. Urcite by som sa nenechala ovplyvnit okolim. Je to Vase dietatko, Vy s manzelom rozhodujete ako sa bude volat. A ak sa s tym niekto nestotoznuje, je to jeho problem.

halko
9. dec 2014

my mame v rodine damianka , je to pekne meno

laskavocka
9. dec 2014

@margarita
to meno Esmeralda je fakt katastrofa

kadan
9. dec 2014

@zabakvak
Damian je pekné meno, kašli na názory okolia
😉
/ stále bude niečo nedobre- neskoro chodí, hovorí, má plienky, dáš ho očkovať-neočkovať,
kojíš- nekojíš.........................../
je to vaša lásočka váš Damiánko a basta
😉 😉 😉 😉 😉

petkaa28
9. dec 2014

@zabakvak absolutne neries!!! damian je uz uplne bezne meno a je velmi pekne.. Takze smelo do toho ;) podstatne je, ze sa paci tebe a manzelovi ;) s menom pre nasu dcerku tiez nikto nesuhlasil, jedna babka sa vyjadrila, ze je to ako pre psa... A dnes ju hrdo kazdemu predstavuju 🙂)

natty_nz
9. dec 2014

My máme Damiana a tak reagovali iba tí starší v rodine.. Ale zvykli si.. Je to náš syn a nikto nemá právo vyberať mu meno. 🙂

mykeila
9. dec 2014

@zabakvak mna napadla argentinska telenovela tam to meno je upne bezne. je to na vas ake meno date.

mollynka7
9. dec 2014

ja by som neriešila komu sa paci alebo nie je snad dolezite ze sa paci vam ako rodicom 🙂)

ajsenz
9. dec 2014

My máme Damiana a je to pre mňa nádherné meno a mala som hlboko u riti nazor rodiny. Teraz vychvaluju ake krásne meno sme vybrali 😀

oladuna
11. dec 2014

@zabakvak pekne meno.ste vybrali. My mame Florence a Caitlin a to uz moja mama a moja babka skoro odpadli 😀 Nedajte sa ovplyvnit, ak sa vam to meno Damian paci.Je to vase dieta a vasa jedina prilezitost dieta pomenovat.asi ste nikomu to meno nemali prezradit a postavit ich na hotove. 😀

mala_hobitka
11. dec 2014

@zabakvak Kašlite na okolie. Vaše dieťa, vaše rozhodnutie. Keď si zvolíte hoci aj meno Jeremiáš....čo koho do toho?

Ja by som sa vôbec nestarala do toho čo tvrdí okolie. Zahodila som takého reči za hlavu. Pekne by som každému otravnému drzáňovi s úsmevom povedala "Keď už si to dieťa porodím tak mám snáď právo ho pomenovať. Či ho budeš rodiť ty?".

Stačí si nacvičiť vety typu "Nie." "Čo ťa po tom?" "To je moje rozhodnutie a ty to musíš rešpektovať." "Starám sa ja do tvojich vecí?" " Nebudem sa rozhodovať podľa iných." atď ..evidentne si dosť ovplyvniteľná okolím, trochu asertivity ti nezaškodí - kto žije tvoj život? okolie? nemáš snáď pocit, že máš právo na vlastné rozhodnutia do ktorých nikomu nič?

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
smatka
11. dec 2014

Okolie vôbec neries. Počúvaj srdce!!!!!!!!!!

dobromila1111
11. dec 2014

co koho do toho,kazdemu sa paci nieco ine..podstatne je,ze sa to meno paci vam. Kamoska maju doma Damika, je to v pohode meno 🙂

mimika123
13. dec 2014

mne sa to meno praveze paci. ja skor oblubujem menej tradicne mena resp. ktore zneju anglicky a preto mam syna Richarda lebo sa moze citat "Ričard", takze keby som ti mala povedat ake mena sa mi pacia tak sa asi smejes, preto ti odporucam dajte na to co vam vravi vase srdce, aby ste pocitovali spokojnost ked nanho budete kazdy den volat jeho menom

lenka07
14. dec 2014

Nedaj na okolie vy si vyberte meno pre svoje zlatíčko ❤️ a ostatný nech si zvyknú nič iné im neostáva .Damián je krásne meno .

jannullka1
14. dec 2014

Moja dobrá kamarátka má Damiánka a páči sa to všetkým v ich rodine, dokonca aj nám v rodine hovorili, keď som bola tehotná, že ak budeme mať chlapca, tiež by mohol byť damián. Ale nechcela som také isté meno. neviem, čo s tým u vás majú taký problém, keď je to v pohode meno 🙂

stanka_s
14. dec 2014

Kamarátka má syna Damiána, doma ho volajú aj Damík. Mne sa meno aj domáca skratka páči. Určite by som nebrala ohľad na okolie. Ak sa meno páči obom rodičom nie je o čom. Ja mám rada tiež menej bežné mená, náš syn sa volá Simon (bez mekčeňa 😉 ).

brady1
14. dec 2014

@zabakvak Damian je chlapec diabol s hororu. Bol to dost strašny horor, lebo bol taky teoreticky realisticky a mal niekolko pokračovani. Ja by som tiež take meno nedala lebo by som mala zly pocit. Ale ak si to nevidela v pohode daj je to tvoja volba.

marionmarion
14. dec 2014

@zabakvak nikdy by som sa nenechala ovplyvnovat tym co si myslia o mene MOJHO syna CUDZI ludia. Jeho meno sa ma pacit vam a nikomu inemu, je to vas syn a nikoho nic do toho nie je ako sa bude volat...

preshibana
14. dec 2014

Mne sa Damián paci. Kasli na reakciu okolia.....