Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči
Ahojte,
S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.
Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?
Dakujem 🙂
@ewisam
Ta Moorova to s tym Qidom fakt zabila!
@laskavocka ale si zober, ako to zdobnelis?? Zlaticko Qiiqi pod sem? 😀
čakala soom horšie meno.. Damian je v phodeeeee,... len načo rozrpávaš meno pre dieťa pred pôrodom? my sme nikomu nekecli ani pohlavi,e ani plánované meno.. hodinu po pôrode dostali všetci sms s oznamom :D
@zabakvak my mame Damiana a priezvisko tiez na D a sme spokojni. Je to nadherne, silne krstne meno, Zvlastne na vsetkom bolo, ze ked som bola tehotna a vyberala mano, chceli sme iba naD, tak som absolutne preskakovala moznost Damian a ked tu zrazu vo vani, ked som sa rozpravala s bruskom, mi doslova maly povedal, chcem byt Damian a uz som neustupila, mne, manzelovi sa pacilo a hlavne mi to doslova maly povedal. Takze daj na svoje pocity a nevnimaj co ti hovoria druhi. Samozrejme ber do uvahy este manzela. Zdrobneninz uplne bez problemov, Dami, Daminko. Drzim palce pri spravnom vyberani
ja poznam v okoli 2 Damianov a to meno mi pride uplne v pohode, ak sa vam paci,,nerieste co si o tom myslia ini....urcite lepsie nez kedysi u Romov ti Sandokani a Winetouovia a Esmeraldy a pod.
Toto meno som vždy chcela ak by som mala chlapčeka, ale máme dve baby....Je to vaše dieťa a čo druhých do toho, vybrali ste spoločne tak prečo nie ? Nedaj sa znechutiť názormi druhých
aj ja som chcela damiana ....
my mame v rodine damianka , je to pekne meno
@margarita
to meno Esmeralda je fakt katastrofa
@zabakvak absolutne neries!!! damian je uz uplne bezne meno a je velmi pekne.. Takze smelo do toho ;) podstatne je, ze sa paci tebe a manzelovi ;) s menom pre nasu dcerku tiez nikto nesuhlasil, jedna babka sa vyjadrila, ze je to ako pre psa... A dnes ju hrdo kazdemu predstavuju 🙂)
My máme Damiana a tak reagovali iba tí starší v rodine.. Ale zvykli si.. Je to náš syn a nikto nemá právo vyberať mu meno. 🙂
ja by som neriešila komu sa paci alebo nie je snad dolezite ze sa paci vam ako rodicom 🙂)
My máme Damiana a je to pre mňa nádherné meno a mala som hlboko u riti nazor rodiny. Teraz vychvaluju ake krásne meno sme vybrali 😀
@zabakvak pekne meno.ste vybrali. My mame Florence a Caitlin a to uz moja mama a moja babka skoro odpadli 😀 Nedajte sa ovplyvnit, ak sa vam to meno Damian paci.Je to vase dieta a vasa jedina prilezitost dieta pomenovat.asi ste nikomu to meno nemali prezradit a postavit ich na hotove. 😀
@zabakvak Kašlite na okolie. Vaše dieťa, vaše rozhodnutie. Keď si zvolíte hoci aj meno Jeremiáš....čo koho do toho?
Ja by som sa vôbec nestarala do toho čo tvrdí okolie. Zahodila som takého reči za hlavu. Pekne by som každému otravnému drzáňovi s úsmevom povedala "Keď už si to dieťa porodím tak mám snáď právo ho pomenovať. Či ho budeš rodiť ty?".
Stačí si nacvičiť vety typu "Nie." "Čo ťa po tom?" "To je moje rozhodnutie a ty to musíš rešpektovať." "Starám sa ja do tvojich vecí?" " Nebudem sa rozhodovať podľa iných." atď ..evidentne si dosť ovplyvniteľná okolím, trochu asertivity ti nezaškodí - kto žije tvoj život? okolie? nemáš snáď pocit, že máš právo na vlastné rozhodnutia do ktorých nikomu nič?
Okolie vôbec neries. Počúvaj srdce!!!!!!!!!!
co koho do toho,kazdemu sa paci nieco ine..podstatne je,ze sa to meno paci vam. Kamoska maju doma Damika, je to v pohode meno 🙂
mne sa to meno praveze paci. ja skor oblubujem menej tradicne mena resp. ktore zneju anglicky a preto mam syna Richarda lebo sa moze citat "Ričard", takze keby som ti mala povedat ake mena sa mi pacia tak sa asi smejes, preto ti odporucam dajte na to co vam vravi vase srdce, aby ste pocitovali spokojnost ked nanho budete kazdy den volat jeho menom
Nedaj na okolie vy si vyberte meno pre svoje zlatíčko ❤️ a ostatný nech si zvyknú nič iné im neostáva .Damián je krásne meno .
Moja dobrá kamarátka má Damiánka a páči sa to všetkým v ich rodine, dokonca aj nám v rodine hovorili, keď som bola tehotná, že ak budeme mať chlapca, tiež by mohol byť damián. Ale nechcela som také isté meno. neviem, čo s tým u vás majú taký problém, keď je to v pohode meno 🙂
Kamarátka má syna Damiána, doma ho volajú aj Damík. Mne sa meno aj domáca skratka páči. Určite by som nebrala ohľad na okolie. Ak sa meno páči obom rodičom nie je o čom. Ja mám rada tiež menej bežné mená, náš syn sa volá Simon (bez mekčeňa 😉 ).
@zabakvak nikdy by som sa nenechala ovplyvnovat tym co si myslia o mene MOJHO syna CUDZI ludia. Jeho meno sa ma pacit vam a nikomu inemu, je to vas syn a nikoho nic do toho nie je ako sa bude volat...
Mne sa Damián paci. Kasli na reakciu okolia.....

@zabakvak my jsme jmeno nikomu neřekli až se mala narodila tak sme oznamili že se narodila 🙂 ušetří si tak člověk nervy 😉
kašli na všechny!!! vám se líbí a hotovo i kdyby to měl být Fridolín 🙂