"Milá svokra"
Ahojte kočeny,
Rada sem "chodím" niekedy sú tu celkom fajn rady 😊
Sme obyčajná patchwork family...moje..tvoje...naše 😁
Svokru mám celkom fajn akurát niekedy ma mierne vytáča ako vyvrtku...dnes zas prišli na návštevu...tento týždeň mame mužovho syna z prvého vzťahu doma...ja mam synov z prvého manželstva a máme aj spoločné dieťa...tak začiatok sladké doniesla svojim dvom vnúčatám mojich vynechala ako vždy...jasne, že keď manželovemu prvému dávala sladké poznamenala pred mojimi, že keď chce nech sa podeli so sladkym...ok nepoznáme to inak...môj stredný si minulý týždeň zlomil ruku tak chúďatko začal im to hovoriť...jasne, že svokra chvíľu počúvala ale potom hneď ale náš...mal zlomenú ruku a on to...a to...(mužov prvý syn mal zlomenú ruku dva roky dozadu) a potom hneď on je taky šikovný a pod. Starší syn to ma v paži či ho pochválila, alebo nie....ale ten stredný nesie to ťažko že oni ho nikdy (hlavne svokra) nepochvalia...on ich berie ako svojich starkých...ja už mamu nemám...tak mi je to v celku ľúto...muzovi, keď to poviem tak on mame nepovie nič...ja som jej to už raz povedala ale nestretlo sa to s pochopením...čo robiť?
@dajanek jasne, že mňa ako mamu to boli ako sa správa...ale tak už som aj tak rozmýšľala či to nenechám tak...nebudem ju upozorňovať, ale synovi to po každom stretnutí poviem, že to musí jednoducho prežiť....on je citlivý a má silný cit pre spravodlivosť...stále ho to mrzí...hovori o tom, že prečo ho nepostiskala...prečo "Imriškovi" (vymyslené meno) doniesla a jemu nie....ju nezmením...ale syna v tomto áno...nie je dobre, keď bude prehnane citlivý...v živote sa citlivý ľudia nemajú dobre
A preco synovi proste nepovies ze babka doniesla Imruskovi lebo je to jeho babicka taka ako bola vasa Babka XY( spominala si ze uz nemate) a ze kazda babka ma najradsej svojich vnukov ( Ok nie kazda). Nie je na tom nic coby nebola pravda.
Autorka: ze to musi jednoducho prezit? Chces menit syna, aby nebol prehnane citlivy, lebo taky sa nemaju dobre? Namiesto toho, aby si narobila poriadky s muzom a svokre nastavila riadne zrkadlo, tak to hodis na syna, nech si to dieta same v sebe uprace? No mam dost.
To je vždy všetko len a len o jednotlivcovi. Moj strýko zomrel veľmi mladý a jeho žena si založila novú rodinu a mali spolu ďalšie tri deti. A tieto deti hovorili mojej babke babka z tej a tej dediny. A pritom mali normálne starých rodičov z oboch strán. Chodievali k babke spolu s mojou sesternicou a bratrancom, babka ich rad radom vyobjimala, darovala sladkosti, robila im aj Mikulášske balíčky. A to s nami tie deti nemajú ale že vôbec nič spoločné, no napriek tomu nerobila rozdiely. Keď babka zomrela, na pohreb prišli aj tieto deti, a plakali zarovno s nami bio vnúčatami a chodili za ňou aj do nemocnice a držali ju za ruku a dokonca ju oslovovali babka
Takže také že to nie je moje vlastné, to je len taká zastierka mrzkej povahy
Nie nenechaj to tak ! Povedz muzovi ako by sa mu pacilo Keby si dala obed len svojim a vasmu dietatu na stol a jeho bio nic ., zeby si sa tvarila ze tam nie je ?jeho matka nech laskavo nosi vsetkym detom alebo nech nenosi nic . A to si snou musi vybavit on. Je mi jedno ci babka mà rada len bio ci nebio. Ste vy rodina vo vasom doma vase pravidla. Imriska nech stiska kolko chce a vasho jozka nemusi ked to tak neciti, ale nech k vam nechodi trapne provokovat tie deti s jednou sprostou sladkostou. Inak by u mna nebola vytana a nech si chodi muz s imriškom k nej na navstevu. Ty si to vyries s muzom a on si to vyriesi s matkou.
@makova333 ja viem, že to znie necitlivo, ale on je hrozne citliví...v škole majú dievčatko, kt. ma par diagnóz v rámci integrácie medzi "normálnych" žiakov je s nimi v triede má tam aj asistenta ale keď je sama v triede decka jej robia zle...lenže môj sa jej stále zastane, rozpráva sa s ňou a už aj jeho začali šikanovať...a to aj s mužovou mamou, keď sme tam on chodí za ňou a ona len falošne reaguje...tvari sa vo väčšine, že nepočuje a najradšej je, keď vezme mobil do ruky a ona má od neho pokoj...starší syn k nej už nechce chodiť....
@miadi muž s ňou nespraví nič....rozpraval s ňou nech berie všetkých rovnako, že sme jedna rodina....ona nie je zlá len moje deti akoby pre ňu neboli len jej Bio vnuci....musim sa k tomu inak postaviť...
Tak potom len toho jeho syna naucit ze sa treba podelit. Mozno to babke otvori oci ked to uvidi od neho.
Autorka: tak preco doprdele s tymi detmi tam chodis? To, ze je dieta velmi citlive je dane povahou. Nezmeni sa to pretoze ty povies, ze nech si to nevsima. Ak mas pocit, ze je dieta precitlivene a spôsobuje mu to v skole problemy, mala si s nim vyhladat psychologa. "Ona nie je zla, len moje deti neberie"? A aka je? Dobra a empaticka?
Ahoj,buď diplomatka, zober ju na kávu s koláčikom a pokús sa jej vysvetliť, že deti nemôžu za to,že sa narodili v predchádzajúcom vzťahu,sú tu,žijú v pestrej rodine a mali by dostať rovnakú šancu od "babky". Ak je to v jej silách, nech nerobí rozdiely, lebo tvoje deti ju za babku vzali. Držím palce,ak to nepochopí, je to na jej škodu...
Milá autorka tvoja svokra je možno všetko len nie dobrý človek, keby bola tak toto nedokáže robiť. Že muž s ňou nedokáže urobiť poriadok? Na to by som sa pozrela a moje deti aj spoločné by k nej viac nechodili a u nás by vítaná nebola. Nedokázala by som takto vedome trápiť vlastné deti
Podla mna bude problem aj niekde u vas vo vztahu. Nie si ty priliz submisivna? Ze mas 2deti z predosleho vztahu? Urobili ste si spolocne aby mal aj on 2? Nieco tam proste nesedi. Nic v zlom proti tebe. Nemam osobnu skusenost s pozliepanou rodinou ( ak to mam tak nepekne nazvat. Ale co tu vidim casto tie zeny Akoby tie deti svoje kompenzovat v tom vztahu .. alebo podvedome ten chlap mà vacsie slovo Lebo sak zivy aj “ cudzie” deti . No byt stebou bola jeho vedoma volba a tvoje deti tym padom by mal brat rovnocenne so svojimi. Tak ako aj bio rodic by nemal robit rozdieli Lebo to nie je dobre pre vztahy v rodine) tvoja svokra ta jednoducho neprijala ani tvoje deti Iba ta “ toleruje” . Tam nemas co stratit. Ale tvoje deti maju co stratit. Vyrastat v tom ze su nieco menej ako Imriško.. a to ty ako ich mama nesmies dovolit ty ich mas chranit. Budovat v nich zdrave sebavedomie. Svokra nech sa aj urazi a tu jednu sladkost nenosi, tvojmu muzovi to je jedno Ved jeho synom to nerobi . Tebe by to nemalo byt jedno . Ako si ty ferova k jeho synovi mal by byt aj on k tvojim,
@kikulienkadd ďakujem....koláčik a káva boli u nej doma a nepomohlo...ja nemám rada konflikty...viem, že niekedy sa jednoducho musia určite veci povedať...len potom to "dusno" čo nastane....svokra k nám nechodí často...my tam chodíme len keď ma sviatok...a mužovi bratia-švagrine berú mňa aj deti v pohode...s tými sladkosťami jej to poviem určite, keď príde na budúce a poviem to pred mužom...nech vidím či niečo povie...no a s tým objatím, vypočutím stredného syna...nespravím nič...ona je taká aká je...
@miadi niesom vôbec submisivna...vo vzťahu sme rovnocenní partneri....ja niesom na ňom finančné závislá....niekedy boli sitacie, keď napríklad nachystal len "imriskovi" večeru a mojich sa nepýtal, alebo, že nachystal oblečenie svojmu a pod. ale to sme si vysvetlili...on bol zvyknutý, že ma starostlivosť len o svojho syna....musel si zvyknúť, že je nás viac...môj muž veľa vecí nerieši...na budúce to so svokrou preberiem pred ním...chcem vidieť jeho reakciu
Uprimne, az mi je tých tvojich deti luto. Po poslednom prispevku mam fakt dost. Minule malo moje dieta doma kamosku a moj muz nachystal olovrant pre obe deti, ani sa nepytal.
@makova333 nemusí ti byť ľúto..."posledny príspevok" to bolo na začiatku vzťahu...on so svojou ex nie je dlho ich syn mal asi rok keď sa rozišli a od vtedy bol len s nim a to cca 5 rokov...takze keď sme prišli k nemu mal zo začiatku problém si zvyknúť....teraz nemá problém stará sa o všetke deti (bio-nebio) rovnako...inak aj môj najstarší mal cez víkend u nás kamoša a môj muž ho odviezol domov...na tom predsa nič nie je, či?
Juuuj no tak ked si napisala ten posledny prispevok…😰 svokru by som uz najmenej riesila, “problem” vyzera byt ovela vacsi, skor myslim ze aj muz ma na tvoje deti nazor a s mamickou ho zdielaju, on vsak na rozdiel od nej tie svoje pocity skryva uspesnejsie ako ona…mrzi ma to, toto je na hovno situacia😥
@luckynat keby mal rovnaký názor tak nie sme spolu....zas niesom blázon aby som bola s mužom, kt kašle na moje deti....a ak by sa k mojim choval len na oko slušne tak by nechodil s najstarším sám na turistiku...nechodil so stredným k Dr, ked6ja nemôžem a pod.
Nakoniec to uzavries ze nemas ziadny problem svokra k vam chodi par x za rok a vykasles sa na to.
Zase baby nepreháňajte, autorkine deti majú plnú pozornosť od svojich rodičov, (aspoň tak to chápem) svokru zmeniť nezmení, neprinuti - tak samozrejme že je najlepšia cesta dieťaťu to citlivo vysvetliť, aby si to tak nepripúšťalo..
ani ja som nemala plnú pozornosť od mojej vlastnej babky, zatiaľ čo sesternica a bratranci ano.. nevravím že ma to nehnevalo, že som nebola občas sklamaná, najmä preto že som bola vždy tá horšia - ale čo mala moja mama robiť? Mala som svojich rodičov, to bolo premna najlepšie, to že ma babka nemala moc v láske som naozaj len "prežila".. ostatní sa nezmenia na nás povel, jediné čo môžeme zmenit je vlastne vnímanie..
@miadi ale problém to je ona je tvrdohlavá a egoisticka pozerá v tejto oblasti len na svoje potreby...mám 3 možnosti buď sa budem s ňou donekonečna rozprávať a vysvetľovať, syn vyrastie a sam zisti, že je lepšie "babku" neriešit, alebo urobím cirkus ale to max zhorší vzťah na dobro....

Ja osobne by som to riesila tak, ze by som zvysnym dvom kupila sladkosti (take co zvycajne nosi svokra) a pri jej prichode alebo tesne pred, ju poprosila, ci by to mohla vo svojom mene dat aj jej nevnucatam. Vysvetlit jej, ze rozumies, ze to niesu jej vnucata, ze to chapes a nehnevas sa (ze sice nerozumies mozes zamlcat) ale ze najma stredneho to velmi zranuje, lebo to nechape a upina sa na nu atd...ze ju prosis ako matka matku, ktora lubi vsetky svoje rovnako.. ze to tak mozte robit vzdy (ze ty kupis) alebo ze jej to preplatis... najdolezitejsie pri tomto pristupe bude - mysliet to naozaj uprimne, aby sa necitila zle...skus sa ju pochopit.. nieje to jej krv... lasku nevynutis.. ale naklonnost mozes ziskat... pokial by to klaplo su dve moznosti: v horsom budes kupovat sladkosti a tvoje deti dostanu aspon nieco a v tom lepsom si uvedomi ze tie deti zo tu situaciu nemozu a vzbudi sa aspon naklonnos