icon

Milá svokra - pokračovanie

28. mar 2022

Dobrý večer,
Dnes bol už vrchol všetkého....😠 mame teraz manželoveho syna z prvého vztahu doma...muž ho vozí a aj vyzdvihuje zo školy...zašli k mužovej mame...chlapec prišiel so sladkým a vankúšikom....spýtala som sa ho, či mu tato kúpil vankúšik....kúpila mu babka a aj sladké (mojim zas neposlala nic a dokonca ani nášmu spoločnému ako vždy)...chlapec mi na to vravi, ze babka mu písala sms nech si po to pride...tak mu vravim ukaž mi teda tu spravu...chlapec začal koktať....manžel ho od jeho mamy priviezol včera večer a jeho mobil som mu dala dobiť az dnes ráno..takze ziadnu správu mu babka nepísala..nakoniec z neho vypadlo, ze babka mu kázala ma oklamať, že mu včera napísala...tak to je teda sila....ona je riadna ježibaba...zavolala som jej, lebo už som bola riadne vytocena..a ona, že vsetko je drahé tak co by mojim kupovala a ze nech sa podelia...a ona nič take "Imriškovi" nevravela on je istotne mešuge z toho ako chodí od mamy k nám a urcite to poplietol..tak pýtam sa je toto normálna žena????

viestta
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. mar 2022

@viestta nevypočúvala by som dieťa. neriešila by som nič. ak by doniesol plnú tašku sladkostí (a iné deti by nemali nič), vysvetlila by som "imriškovi", že nech sa podelí, nech nie je ostatným smutno a ostatným by som povedala, že babka na nich zabudla, ale nevadí, "braček" sa s nimi podelí. vybavené, amen-tma. a "svokra"-babka, nech sa strčí kdesi....

panelacikova
28. mar 2022

@viestta mimochodom, nebude to ten tá istá autorka???

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/kupujete-dary-detom-ktore-ma-vas-priatel/?page=2#post-84752954

ale asi nie. tam ide o viac detí, tu len o jedno...

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. mar 2022

@helus888 ja by som ju jednoducho nekryla. nech sa dieťa učí-vidí, že akí vedia byť ľudia nepríjemní, neempatickí, "zábudliví".....
ale ani by som nenadávala, nešpinila, jednoducho by som slušnými slovami primerane veku dieťaťa pomenovala danú situáciu a snažila sa dieťaťu vysvetliť dôvod, prečo je to tak.
takto som to robila aj u mojej dcéry. prečo by som mala kryť jej otca, jej babku (z otcovej strany) v istých veciach, čím by som v konečnom dôsledku urobila zo seba idiota? hoci to bolo úplne inak? proste som jej vždy vysvetlila isté veci, ktoré som pokladala v daný moment za zvládnuteľné (jej rozumom). časom sama videla a chápala veci a bola na ne pripravená. dnes má 12 a nerúca sa psychicky z toho, že babka, ktorú som vždy kryla, zrazu sa ukázala v pravom svetle (máme iné "problémy" - nie sladkosti - ale máme. myslím tým s babkou z otcovej strany). takto tým, že som ju postupne pripravovala na to, aká tá jej babka vlastne v skutočnosti je, ako sa prejavuje a o čo jej ide, je v súčasnosti fakt dokonale pripravená na všetky babkine intrigy, nič ju nevie prekvapiť a už vôbec nič ju nevie rozhádzať. naopak, má svoj názor a vie ho vyjadriť (slušným spôsobom - samozrejme). i tak jej prídu isté veci ľúto často. keby som ju nebola pripravovala na to, čo je vlastne realita a pravda, asi by sa mi posledný rok-dva psychicky zosypala. myslím to tak, keby som babku chránila, kryla a robila ju pomaly svätou.... a dcéra by zistila, kde je pravda, bola by hotová. nielen z babky, ale aj zo mňa, že som jej klamala. hoci v dobrom, ale klamala.

panelacikova
28. mar 2022

@viestta 😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
helus888
28. mar 2022

@panelacikova súhlasím. Len som napísala skusenost

pribinak
28. mar 2022

@viestta je mi ho ľúto. Možno ani z darčekov nemá radosť lebo musí riešiť čo povie otcovi, jeho zene, matke, potom čo zas babke a dokolecka

Srat take darceky a aj celu rodinu

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. mar 2022

@viestta to je možné. my do toho nevidíme. a ako obvykle, máme názor iba autorky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
helus888
28. mar 2022

@viestta to pocuva len možno vieš nemusíme tu zachadzat do niečoho co je len tvoja úvaha alebo "možno " alebo "myslím si"

panelacikova
28. mar 2022

@pribinak tak. normálne som šťastná, že nemám takýto mix 😀 mám len taký minimix a ten je zvládnuteľný. mojej dcéry babka jedna má už dospelé vnúčatá a je práve tá, ktorá sa snaží všetkým dávať rovnako (moja mama) a druhá babka má len moju dcéru za vnučku, čiže napriek tomu, že sme s jej synom od seba, tak stále je to jej jediná vnučka a asi už iná/iný ani nebude. keby sme boli takto čudne domotaní, ako autorka, neviem, neviem.... hotová katastrofa.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. mar 2022

@evamarek77 miešaš jablká s hruškami. čo má striedavá starostlivosť spoločné s tým, že babka je magor?

autor
28. mar 2022

@vevesh rozpravala som s mužom on to nechce riešiť...tak som mu povedala, že na chvíľku
prerušim kontakt so svokrou...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
helus888
28. mar 2022

@panelacikova u nás tiež podobne niečo. Švagor mal dve deti s bývalou . S mojou sestrou má 3deti . Jeho bývalá bola zavraždená, 2 baby si vzal švagor so sestrou . No a moja mama ich nedeli , proste ma 5 vnúčat od tej dcéry tak to berie . Všetkým vždy rovnako . Co sa už nedá povedať o švagrovej ex svokre . Dôjde a kúpi len im dvom . No ale sestra ani moja mama to neriešia to je jej vec jej ľudskosť. Baby sa podelia tým to haslo

pribinak
28. mar 2022

@panelacikova ľudia sú čudní

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
helus888
28. mar 2022

@evamarek77 nevieme citat ? Ona píše ze nachvilu preruší kontakt so svokrou

diaszoky
28. mar 2022

Kazde dieta klame ved ani ty svojim rodicom nevesas bsetko na nos! Netrapte to chlapča! Babku ma zjavne rad a ma hokej v tom na akej strane ma byt. Viem,mrzi ta to ale predychaj a uz ked tak ma tvoj muz to riesit a mame dohovorit nie ty to riesis cez chlapca!!!!

panelacikova
28. mar 2022

@helus888 evamarek77 už v nie jednej diskusii vystupovala dosť divoko 😀 nemá zmysel sa nejak extra prihovárať 🙂

helus888
28. mar 2022

@panelacikova príjemná žena to musí byť no . 😂 určite nie zatrpknuta

panelacikova
28. mar 2022

@helus888 nie, čo si 😀

evamarek77
Odpoveď bola odstránená