icon

Milá svokra - pokračovanie

28. mar 2022

Dobrý večer,
Dnes bol už vrchol všetkého....😠 mame teraz manželoveho syna z prvého vztahu doma...muž ho vozí a aj vyzdvihuje zo školy...zašli k mužovej mame...chlapec prišiel so sladkým a vankúšikom....spýtala som sa ho, či mu tato kúpil vankúšik....kúpila mu babka a aj sladké (mojim zas neposlala nic a dokonca ani nášmu spoločnému ako vždy)...chlapec mi na to vravi, ze babka mu písala sms nech si po to pride...tak mu vravim ukaž mi teda tu spravu...chlapec začal koktať....manžel ho od jeho mamy priviezol včera večer a jeho mobil som mu dala dobiť az dnes ráno..takze ziadnu správu mu babka nepísala..nakoniec z neho vypadlo, ze babka mu kázala ma oklamať, že mu včera napísala...tak to je teda sila....ona je riadna ježibaba...zavolala som jej, lebo už som bola riadne vytocena..a ona, že vsetko je drahé tak co by mojim kupovala a ze nech sa podelia...a ona nič take "Imriškovi" nevravela on je istotne mešuge z toho ako chodí od mamy k nám a urcite to poplietol..tak pýtam sa je toto normálna žena????

helus888
28. mar 2022

@evamarek77 ale prečo píšeš niečo čo autorka vôbec nepovedala? Píše o tom ze preruší so svokrou kontakt a ty už si namýšľaš ze syn sa nemá baviť s matkou . A vieš pride sem niekto kto si prečíta len prispevok a tvoj posledný komentár je oheň na streche. Nemusíš prekrucat

panelacikova
28. mar 2022

@evamarek77 už som ťa videla v niekoľkých diskusiách, kde som sa nemienila zapájať, lebo som videla, že to nemá význam. bez toho, aby si si prečítala názory a diskusiu, si neustále útočila do diskutujúcich 🙂 láskavo si prečítaj diskusiu. prečítaj si moje názory, prípadne názory iných diskutujúcich. a potom komunikuj. a slušne. a hlavne objektívne a empaticky. a kľud 🙂

zanka777
28. mar 2022

Vieš mne sa už len to nepáči že ako píšeš o tom manželovom synovi...jeho syn...chlapec..... Máš ty vôbec s tým dieťaťom nejaký pekný vzťah?a ak nie tak nevypisuj na modrý koník každý "nezmyselný problém"a radšej si hľadaj cestu k tomu chlapcovi aby sa naozaj necítil u vás ako na návšteve a ako cudzí..... Pretože mám pocit že nie len svokra ale aj ty robíš medzi deťmi rozdiely a veľké.... A áno možno je chlapec "mešuge"... Keď jeho otec ma novú rodinu a on je tam naozaj ako piate koleso na voze .... Chudák fakt..... Hľadaj si k nemu cestu a maj ho rada ako vlastného to je základ ...

abbey1
28. mar 2022

Ako sorry, ale!! Je babka orepnutá a nespravodlivá? Možno. Ale! Kvôli sladkostiam a uprednostňovaniu treba robiť cirkus s dieťaťom? Je potrebné sa chovať ako nepríčetný tiež?
Veď v prvom rade snáď ide o pokoj v rodine a hlavne vyrovnané deti. Tak deťom slušne vysvetlím, aká je babka, aj to prečo tam ja nebudem ďalej chodiť. Ale nebudem robiť zbytočné scény, zakazovať tam chodiť mužovi, nevlastnému synovi, vlastnému synovi, nebudem prehľadávať vrecká a mobil po príchode domov.
Že toto niekoho baví!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. mar 2022

@zanka777 chlapec je chúďa, to je jasné... ale môj názor je, že keby sa jeho otec - a teda partnerkin "muž" správal voči partnerke úctivo, s láskou, nehou, prinášal by jej modré z neba, tak aj ona by prijala to dieťa takmer ako svoje.
myslím si, že celá táto debata nie je len o svokre, ale hlavne o tom, že autorka "ukoristila" chlapa a teraz sa nevie zmieriť s tým, že on už nejaké to dieťa má :(

zanka777
28. mar 2022

A to že ty berieš malého len ako "chlapca"a píšeš že ho máte teraz "doma"!to nie je krivda pre neho?!!si sa na to niekedy pozrela z jeho pohľadu ako mu musí byť?prečo nepovieš že je doma....doma u vás...doma u mamy...proste aby aj "U VÁS"MAL POCIT DOMOVA...???áno krivdis mu a ver mi že dieťa ktoré si každý len povaľuje hore dole a dáva mu pocítiť že je tam len na návšteve bude robiť zlo a bude klamať pretože ho to vnútorné zdaňuje a to nemusím byť ani psychológ aby som to vnímala.... A mala by si začať aj ty. Teda minimálne tvoj manžel tak isto by ti mal povedať na rozum........

helus888
28. mar 2022

@evamarek77 aha a toto všetko si usúdila z dvoch diskusii? Lebo čítala som aj jednu aj druhú aj komentáre ale na takú teóriu som neprišla. Autorky sa nezastavam ale zas fakt treba byť objektívna . Nevieme co tam je skutočne. Ani akí sú to ľudia . Teraz tu píšeš o nej ako keby ju poznáš ale možno keby ju spoznáš prišla by si na to ze si si myslela zle. Takéto diskusie podľa mňa nepatria na koník.

zanka777
28. mar 2022

@katarinka89 skôr to vidím tak že doma sú uprednostňovane ostatné deti pred tým chlapcom tak svokra to takto tomu malému ",kompenzuje",aby sa aj on cítil trosku vnímaný a výnimočný... Nevravím že je to úžasné riešenie ale ako píšem hlavne je dať tomu ",chlapcovi"najavo že je aj u nich doma a nie ako návštevník......

zanka777
28. mar 2022

Ty k tomu chlapcovi nemáš absolútne vzťah keď ho oslovujes len chlapec alebo ironicky "Imrisko"bože že to tvojmu mužovi nevadí tak to nechápem fakt ......

panelacikova
28. mar 2022

@zanka777 aj to je možné, že mu to kompenzuje... ideálne by bolo čítať pocity "babky" a partnera 😉

zanka777
28. mar 2022

@viestta maximálne súhlasím presne tak !!!👌👌👌

zanka777
28. mar 2022

@panelacikova áno ale to že k nej možno muž nie je taký aký by mal byť by si nemala kompenzovať na chlapcovi ktorý za nič nemôže ....treba sa vcítiť aj do jeho pocitov... Je u mamy tam je "doma",...príde k otcovi tam je akoby na návšteve...kde zjavne pani autorke vadí aj keď to neprizná... Príde k babke ktorá ako jediná ňu dá pocítiť jeho výnimočnosť a za to doma dostane zdrbanie lebo ho uprednostňuje babka s robí rozdiely..... Je jediná ktorá ho v Tom celom cirkuse uprednostňuje a asi jediná ktorej záleží ako sa chlapec cíti.... Ale to že "u otca"je vždy na poslednom mieste alebo tam sem tam ",zavadzia" a sú uprednostňovane ostatné deti pred ním to už s prepáčením nikoho neserie....... 👎

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
28. mar 2022

Chudak chlapec

pbra40
28. mar 2022

Ked pojdes nabuduce k svokre, daj jej 20 eur.
Ze to ma od teba, aby nakupila vsetkym detom sladkosti ROVNAKO. A ze ked sa jej to minie, jej zasa das eura

matullienka
28. mar 2022

Ja by som prerušila kontakt, nepotrebujem si telefonovať s niekým a stretávať sa kto dúfa, že na návštevu prídem bez svojích detí, Imrisko s otcom nech chodia, ja by som s ostatnými nešla a urobila by som im ako kompenzáciu nejaký program. Na oslavy by som ju k nám tiež nevola

autor
29. mar 2022

@viestta Ja som nikde nepísala, že mužov prvy syn je na vine...ja len píšem že nam obom už párkrát klamal načo sme nasledne prišli...ona nech mu vykupi aj celú cukráreň mne je to jedno, ale on je tiež riadny provokatér ked za mojim a povie pozri čo mi babka kúpila ? A hádaj kto mu to povie...to je teda provokácia či nie?

autor
29. mar 2022

@zanka777 nikto nie je mnou uprednostnovany....babka nahovara chlapca aby mi klamal a potom, keď ma chlapec nejakú oslavu povie "chod k mame a tatovi sa odfotit" lenže mna označí ako jeho mamu ......to je normálne?

zdenka11081983
29. mar 2022

Je to dieťa!!! Však sa pochváli, ci to ma schovávat pred tebou? Keby sa Tvoje dieťa pochválili, berieš to ako provokáciu? Ty stále nechápeš? Nemozes niekoho nútiť aby robil tak ako ty chceš. A pokiaľ neprestane, budes skodit len sebe a tomu chlapcovi, čím bude starší, pôjde do puberty prídu iné problémy a potom už bude tvoja averzia ďaleko väčšia. Ked Ta označí za mamu, mozno ta ma naozaj rád, tak to nekaz.

jaskolka
29. mar 2022

Autorka, síce chápem, že ťa rozčuľuje, že svokra robí rozdiely, ale s tým nič neurobíš. Toto je jej prvý vnuk, navyše mohla mať s jeho mamou dobrý vzťah, a trápilo ju, keď sa rozišli, tak sa to snaží malému kompenzovať.
Potom je fakt, že tvoje deti nikdy nebudú jej biologické vnúčatá, aj keby sa potrhas, toto sa nezmení. Takže necíti zrejme potrebu sa im venovať alebo dačo posielať. Áno, vaše spoločne dieťa je jej vnúča, ale... Ak mala rada svoju prvú nevestu a teba berie ako zlodejku, čo im rozbila vzťah(neviem, ako to bolo, nemusí to tak byt, ale ona to tak brat proste môže) tak jednoducho necíti extra lásku ani k vášmu dieťaťu.
Sú rôzni ľudia. Niekto prijme dieťa ako dieťa a niekto bude vždy brat "to je dieťa cudzej ženy"
A čím viac ty budeš to vyostrovat a ešte takto by počúvať chúďa dieťa, ktoré nemôže za to, že babička ho uprednostňuje, tým viac budeš prehlbovať ten konflikt a zaručene babka si nikdy cestu k ostatným deťom nenájde. Nie je to síce správne, ale ľudia často jedna ju podľa citov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
29. mar 2022

@viestta Ja už mamu nemam a ex svokra zomrela minuly rok na kovid...ale môj otec, keď k nam príde nechodí casto, lebo býva daleko...prinesie všetkým deťom rovnakým dielom a vies čo ešte aj môj brat pošle aj Imriškovi....takže netliachaj tu somariny, keď nevieš ako žijeme...a keď klame mám napísať ze nie len aby som vyzerala dobre ? Ja viem, že je už mešuge zo svojej mamy otca babky a urcite počuje keď mužovi niečo ja vravim ale rovnako to počujú aj moje deti keď sa rozprávame....

autor
29. mar 2022

@viestta a už som písala moje deti sa s nim podelia stále...on neponúkne mojich nikdy...lebo babka povie že to je jeho

zanka777
29. mar 2022

Vymenovala si všetkých ľudí z ktorých je mešuge.....okrem seba....... Zamysli sa naozaj... Z vás všetkých je už mimo fakt chudák chlapec... Nie klamať sa nemá ale to čo vy s ním robíte je na hlavu...

moonlight1210
29. mar 2022

Tak ale vezmi si to. Kedysi mal rodinu, co bola len jeho.
Teraz nema.
Ma rodinu matkinu a ma rodinu otcovu. A tam su deti (minimalne u vas), pre ktore je rodina len ich.
A co ma on? Vsetko a zaroven nic. Obe rodiny su jeho a zaroven ani jedna z nich nie ste (len) jeho.

Neviem presne, ako to mate, nezijem tam. Z pohladu mojich deti, co maju spoluziakov z rozvedenych rodin a ziju v striedavke, je to presne takto. Takto sa citia. Maju vsetko a zaroven nic.

klaridka
29. mar 2022

@viestta Jazdenku 😀 😀 😀 👍

waggi
29. mar 2022

Tak nech sa s ním proste deti nedelia. Áno chápem, ako on proste spraví to, čo mu babka káže, no takto to ďalej asi nepôjde. Mňa by zaujímalo, čo vlastne tvoj muž na to

nikyball
29. mar 2022

Takže všetko čo kupujete svojim deťom, zároveň odkladáte aj pre imriska aby to bolo spravodlivé?

petrao2
29. mar 2022

A nema ti decko klamat ked sa tak spravas ?
Kup svojim a daj pokoj
Maly asi ani nema inu moznost len ti klamat lebo keby povedal pravdu ty vybuchnes tak naco ?