Miznú mi veci
Dobrý deň, žijem v byte s matkou a partnerom. Pracujem fyzicky v 12 zmenených službách.
Tratia sa mi veci, napr. veci na sport, obraz po maľovaní, moje lepšie oblečenie... Niekedy k nám príde sestra so svagrom, odnesú si co sa im zachce, matka súhlasí so všetkým. Ja hľadám vec, už je odvezena. Nerešpektuje nikto moje osobné hranice. Som z toho unavená. Partner mi tvrdí že mám ísť na neurologické vyšetrenie, matka ze som prepracovaná. Obaja nepracujú. Keď urobia chybu, nikdy si to nepriznajú, zvyčajne to otočia na mňa. Keď majú problém, chcú odo mňa, aby som pomáhala, riešila ja. Neviem si rady. Odísť?
@ivka0708 ODID lebo s teba spravia blazna!!!
ten partner je tvoj? ak ano,tak po takychto slovach a nepracovani by mal byt uz ex...ak nie je,tak aj tak je to nemyslitelne,aby tebe mizli veci-ved to je v podstate kradez...pracujes,takze prijem mas-odid sama do podnajmu,hoci garzonky...a tam si v klude uvedomis,ze si zila v zlom prostredi medzi ludmi,ktorych je lepsie obchadzat...necakaj,kym sa to zvrhne na horsie...aj ked je to rodina..ved sa tak ani nespravaju-to by malo ulahcit tvoj odchod...a do podnajmu si ich tiez nepustaj...vybav si ho tak,aby o tom nevedeli...ak by sa tam aj pchali,tak by som najskor pozadovala vratenie veci...
@ivka0708 vyzera to na socky, nepotrebujes ich. Treba ich odstrihnut.
@nikpa Nemám otca, už len matku. A jednu sestru. Partner lenivec. Uvedomujem si, ze si vsetci ku mne dovoľujú cez čiaru. Nechám si od rodiny nakladať. Švagor sa mi nedávno vysmieval, ze som submisivna a podobne ironické reči.Mne sa to nezdá, pracujem v zdravotnictve ako sestra, viem byť razna. Iba rodine som vždy vyhovela, preto lebo je to vlastná rodina. Uvedomujem si, ze sa budem musieť od nich odstrihnúť, aby som sa mala lepšie.
Us si davno mala zit sama a toho hnileho kretena hnet teraz posli do pčka! Vasa rodina je evidentne chora.
@autorka, u teba vobec nie je o com, ak pracujes ako zdravotna sestra, tak ber moznost co najdalej, niekde ta vyvazia pomaly zlatom, pozri mensie nemocnice v CR, nie Praha, nie Brno, kde mas prilezitost ziskat byvanie, peniaze do startu.
Uprimne mat to takto, tak by som nielen odisla, ale nechala len spravu, ze odchadzas a ze si neprajes, aby ta niekedy kontaktovali - teda nech nevedia kde zijes a ako fajne, nech ich za mesiac nemas u seba. Lebo take prilezitosti su obvykle viazane na cas, co musis potom odpracovat.
A este mala skromna otazka, k comu ti je taky partner, je nechajo chori? Svagor tiez nepracujuci?
Pre nich musis byt ako z ineho sveta, akurat ako jedina by si mala mat navrh, predpokladam, ze to este zivis vsetko.
Neblazni.
Na toto inak existuju agentury, teda si vezmi leto a najdi pre seba najlepsiu ponuku, naj ti nie je luto za zmiznutymi vecami.
A inak nie tebe nezmizli veci, teba najblizsi okradaju. A to je smutne. Nestoja ani za pozdrav. Uplne definitivne sa rozluc alebo odid len tak, tu info o zmene bydliska moze mat policia, povedz, ze vztahy nie su take, aby mali oni moznost vediet kde sa budes zdrziavat od napr. 1.8., kde inde by to mali pochopit, ak nie na policii, pretoze tam by mali aj vediet, ze toto, co sa ti deje je trestny cin, aj iny typ nasilia a nerespektovania osobnosti a dostojnosti je trestny nielen to, ze ta niekto mlati a tento odkaz nechaj pri odchode na stole.
Kukni napr. tu https://www.sestrycz.eu/
Drzim palce a prajem dobry start!
@ivka0708 ja viem, ja som ti tam tu vzdialenost napisala nie preto, ale presne kvoli tomu, aby ta nekontaktovali, vyzera to totiz, ze rodinu nemas uplne super top spolocnost a partnera asi tiez nie a ak obvykle taki ludia pridu o zdroj prijmu, minimalne z toho, ze ta mozu pravidelne okradat a davat to napr. do zalozni, tak maju chut najst si svoj zdroj. Nechcem, aby to znelo hnusne a tak nepouzijem priklady zo zivocisnej rise, ale ak pozries na take imelo, stale potrebuje iny strom, na ktorom parazituje, inak to nevie.
A kedze ti tu bola nukana moznost prenajat si izbu, tak som len chcela poukazat, ze v tvojom pripade to neplati, pretoze tebe radi nielen izbu, ale aj najomny byt ponuknu a beriem spat, letmo som pozrela ponuky a aj v Brne ti to vsetko daju a este viac. Na rozdiel od Slovenska stabilne nie na chvilku, kym sa slubuje, co neber ako odhovaranie k odchodu, len ako suche konstatovanie.
Drzim palce a ak planujes ostat s mensim platom tu, o to viac. Slovensko potrebuje prave takych ludi ako si ty a kamaratka. Nech sa vam dari dievcata.
kym sa odstahujes zamykaj si izbu. drzim palceky
@ivka0708 za to že je to tvoja rodina si nemusíš od nich nechať skákať po hlave. Sama dobre vies, čo máš robiť, sú to pre teba toxicki ľudia, darmo je to matka a sestra. Samozrejme úctu treba mať, aj im občas pomôcť ale nie na svoj úkor a takáto vďaka ťa za to čaká. Aké požičaj, také vráť...
Celkom nechápem. Píšeš, že nemáš problém s peniazmi, tak na kieho žiješ v byte s priživnikmi a ešte jeden z nich nie je ani rodina? Ako by si nazvala svoju povahu ak nie tak, ako tvoj švagor? Si submisívna, treba s tým, ale niečo robiť. Ak je byt tvoj príživníkov odtiaľ vyhoď, ak nie je tvoj, ešte jednoduchšie, nemusíš sa s nikým naťahovať, prenajmi si vlastný byt a máš pokoj - od všetkých!
ak nepracuje partner pretože sa mu nechce, tak je to chruňo a možno ich berie on a predáva..máš na viac dievča
Precitaj si tu tu Švajčiarsku zufalku, ktorá nič nemá, len chrapuna v cudzom svete na krku... Aby si tak neskončila. Nechaj hnilaka s materou, nech si hrkutaju.
(BA je príliš blízko, nalepí sa na teba a bude sockovať tam.) 💔
@ivka0708 odstahuj sa a najdi si lepsieho chlapa (nie takeho co nepracuje a robi z teba pacienta, ten dotycny by si mal radsej najst pracu)
To z tvojho platu živíš ešte 2 dospelých ľudí? Či z čoho oni dvaja žijú? Za čo si kupujú potraviny, oblečenie, drogériu?
Z čoho platia podnajom, energie?
Utekaaaaaaaaaaj..... vies ako ti bude dobre??? Raj na zemi
ty živíš dve socky a oni z teba ešte robia blbca?! Utekaj čím rýchlejšie a čím ďalej a oni nech sa živia, ako vedia a blbcov nech si robia zo seba navzájom