icon

Mám dať výpoveď v tejto ťažkej dobe?

Dnes o 14:36

Ahojte ženy, som v situacii kedy pracujem pod stresom ( aspon si Myslim) a robim stale chyby.Bola som uz upozornena sefom a cim viac sa snazim, tak opat chyba a potom chodi stale za mnou.Neviem z coho pramení ten stres, ale asi z toho, ze som raz urobila chybu a odvedy chcem byť 100% a vlastne robim veľa chýb.Jedna sa o financie a ja sa mýlim v číslach, co je neprípustné!! Ja sa uz bojim, kde som urobila chybu.
Mam na dobu neurcitu, mam 40+ rokov a hanbim sa po kazdej chybe, ktorú urobim. V tej chvili chcem odist z prace , lebo uz je to tak casto!!Mozno by ma uz aj hned prepustili a mozno uz aj chcu. Pracovala som vzdy s ‘číslami’, aj psych.narocnou pracou.Horsie je to, ze uz som si skusala hladat pracu a nikto sa mi neozve. Hladam si pracu kdekolvek, uz nechcem taku zodpovednu pracu. Asi to uz nezvladam.Mali ste niekedy nieco podobné?Dali ste vy alebo zamestnavatel vypoved v takej situacii ?

Strana
z2
hederamonstera
Dnes o 14:44

Nad pn si nerozmyslala? Mozno potrebujes riadny oddych

anonym_1ce802
Dnes o 14:50

@anonym_autor ste pod veľkým stresom , urobila by vám dobre PN. Ale nie na týždeň , aspoň mesiac. Dá sa to vybaviť , šla by som touto cestou. Mali sme kolegyňu ktorú takto vyhodili a bolo mi jej ľúto ale zamestnávateľ potrebuje výsledky. Skúste. Držím vám palce. A nie na 100% nepracuje ani lekár. Musíte si možno aj nejakí chybu odpustiť. Ja som v práci teda bola som človek s najviac skúsenosťami a viete koľko krát som sa pomýlila?

autor
Dnes o 14:51
@hederamonstera

Nad pn si nerozmyslala? Mozno potrebujes riadny oddych

@hederamonstera aj rozmyslala aj som mala dovolenku 5 dni s vikendom a nepomohlo.A nemyslim, ze by sef bol nadseny s dlhodobou PN. Uz mam v hlave nadstavene, ze tuto pracu nemozem robit a hladam rozne unikove cesticky.Uz aj ked sef pride za mnou, ze chyba , tak to beriem uz tak ‘jednoducho’..ze ok! A on sa potom hanbi pred zamestnancami, lebo ja im to vyratam zle! A je nervozny, comu uplne rozumiem.

thirstymonk
Dnes o 14:53

@anonym_autor Ja som si v 26. rokoch konečne priznal, že TPP proste nie je pre mňa, lebo mám problém s autoritami. A tak som začal so živnosťou, ktorá trvá dodnes. Som spokojný, stres nemám. Dnes som sa len tak ráno zobral s detiskami a šli sme do Tatier sa vyvenčiť. No a čo, že traja z piatich žereme ATB... :D A proste nikomu som sa nemusel prosiť a spovedať. Zobral som sa a šli sme. Vybavene.
Ak niečo nechcem robiť, tak proste projekt odmietnem. Vybavene.

Ale faktom je, že podnikanie nie je pre každého. No ja sa držím pravidla - čím menej štátu, tým lepšie, takže žiadne prevadzkarne, žiadne RUZV, žiadni zamestnanci, BOZP ani take debiliny. Mám nutné minimum. Platim zdravotne a socialne vypalne. Mám vypracované GDPR odborníkom (jednorázová investícia). Ekonómku nemám, bo mám paušalne vydavky. Pracujem z domu. Žiadne otvaracie hodiny, žiadna remeselna ani viazana živnosť.

Takže je to pre mňa vcelku jednoduché. Fakturujem, zaplatim vypalne a zbytok je moj. Na konci roka mi rodinná známa za Milku vypracuje DPčko, v ktorom mi vyjde platiť daň okolo 500€, ale daňový bonus mi vyjde 3000, takže ešte dostanem zo dva a pol tisic.

Áno, nemôžem stovkami utierať riť, ale ja nie som taký príliš mamonarsky typ, radšej budem mať menej a pokoj na duši, než zarobiť 15 tisic mesačne, ale naťahovať sa v kuse s úradmi kadejakymi.

autor
Dnes o 14:57
@anonym_1ce802

@anonym_autor ste pod veľkým stresom , urobila by vám dobre PN. Ale nie na týždeň , aspoň mesiac. Dá sa to vybaviť , šla by som touto cestou. Mali sme kolegyňu ktorú takto vyhodili a bolo mi jej ľúto ale zamestnávateľ potrebuje výsledky. Skúste. Držím vám palce. A nie na 100% nepracuje ani lekár. Musíte si možno aj nejakí chybu odpustiť. Ja som v práci teda bola som človek s najviac skúsenosťami a viete koľko krát som sa pomýlila?

@anonym_1ce802 ďakujem, chystame sa na dovolenku na 5 dni za par tyzdnov, tak nemozem ist teraz na PN a peniaze potrebujeme. Len ja sa uz hanbim v tej praci, som uz taka , kludnà a robim si svoju pracu najlepsie ako viem a cakam na vypoved asi.A ta Vasa kolegyna mala stres?

autor
Dnes o 15:03
@thirstymonk

@anonym_autor Ja som si v 26. rokoch konečne priznal, že TPP proste nie je pre mňa, lebo mám problém s autoritami. A tak som začal so živnosťou, ktorá trvá dodnes. Som spokojný, stres nemám. Dnes som sa len tak ráno zobral s detiskami a šli sme do Tatier sa vyvenčiť. No a čo, že traja z piatich žereme ATB... :D A proste nikomu som sa nemusel prosiť a spovedať. Zobral som sa a šli sme. Vybavene.
Ak niečo nechcem robiť, tak proste projekt odmietnem. Vybavene.

Ale faktom je, že podnikanie nie je pre každého. No ja sa držím pravidla - čím menej štátu, tým lepšie, takže žiadne prevadzkarne, žiadne RUZV, žiadni zamestnanci, BOZP ani take debiliny. Mám nutné minimum. Platim zdravotne a socialne vypalne. Mám vypracované GDPR odborníkom (jednorázová investícia). Ekonómku nemám, bo mám paušalne vydavky. Pracujem z domu. Žiadne otvaracie hodiny, žiadna remeselna ani viazana živnosť.

Takže je to pre mňa vcelku jednoduché. Fakturujem, zaplatim vypalne a zbytok je moj. Na konci roka mi rodinná známa za Milku vypracuje DPčko, v ktorom mi vyjde platiť daň okolo 500€, ale daňový bonus mi vyjde 3000, takže ešte dostanem zo dva a pol tisic.

Áno, nemôžem stovkami utierať riť, ale ja nie som taký príliš mamonarsky typ, radšej budem mať menej a pokoj na duši, než zarobiť 15 tisic mesačne, ale naťahovať sa v kuse s úradmi kadejakymi.

@thirstymonk tak ja cim sim starsia, tiez mam asi problem 😊 a teda si samu neviem predstavit pracovat este 20 rokov s cislami. A to teda nezarabam 15 tisic, ale cca 1000 eur mesacne. To si radsej zamestnaju nejaku VS ale s dobrymi vysledkami v praci.V dobrom zavidim ten tvoj klud a ‘slobodu.

katkaseiner
Dnes o 15:10
@anonym_autor

@thirstymonk tak ja cim sim starsia, tiez mam asi problem 😊 a teda si samu neviem predstavit pracovat este 20 rokov s cislami. A to teda nezarabam 15 tisic, ale cca 1000 eur mesacne. To si radsej zamestnaju nejaku VS ale s dobrymi vysledkami v praci.V dobrom zavidim ten tvoj klud a ‘slobodu.

@anonym_autor nehnevaj sa, ale ak tolko zatabas ako pises, tak by som skusila nejaky obchod - lidl, tesco, ved aj tam uz tolko zarobis a pokladna ti všetko vypocita...v podstate ludia si myslim ze aj tak platia viac kartami, cize tam nemas sancu zle vydať

anonym_5ac48a
Dnes o 15:14

@anonym_autor kym nemas pracu inu, vypoved nedaj. Hladam si uz rok

anonym_5f6d05
Dnes o 15:14

@anonym_autor však zháňaj prácu, stále , buď trpezlivá a zatiaľ buď v starej robote, hoď sa na PN, aby si mala občas oddych a keď budeš mať inú prácu daj výpoveď.

autor
Dnes o 15:18
@katkaseiner

@anonym_autor nehnevaj sa, ale ak tolko zatabas ako pises, tak by som skusila nejaky obchod - lidl, tesco, ved aj tam uz tolko zarobis a pokladna ti všetko vypocita...v podstate ludia si myslim ze aj tak platia viac kartami, cize tam nemas sancu zle vydať

@katkaseiner ja nepracujem priamo s financiami,ale okrem ineho mam na starosti dochadzka, extra hodiny + nejake sluzby a tam sa pomylim, preklep v cisle.Taka nepozornost, uplne banalne chyby a preto sa hanbim este viac!!

autor
Dnes o 15:19
@anonym_5f6d05

@anonym_autor však zháňaj prácu, stále , buď trpezlivá a zatiaľ buď v starej robote, hoď sa na PN, aby si mala občas oddych a keď budeš mať inú prácu daj výpoveď.

@anonym_5f6d05 len obcas hladaju nastup ihneď.

anonym_f2f774
Dnes o 15:20

@anonym_autor Mám známu, ktorá pred cca 5 rokmi prešla z bankového sektoru do školstva/stredná škola/.Je schopný manažér,a tak popri tom,ze učí ekonómiu, stala sa aj zástupkyňou riaditeľa školy.Nasla sa v tom a sama sa vyjadrila, že je táto sféra taká ľudskejšia a má čas na svoje deti, manžela

billy_jean
Dnes o 15:21
@anonym_autor

@katkaseiner ja nepracujem priamo s financiami,ale okrem ineho mam na starosti dochadzka, extra hodiny + nejake sluzby a tam sa pomylim, preklep v cisle.Taka nepozornost, uplne banalne chyby a preto sa hanbim este viac!!

@anonym_autor pri personalistike, dochádzke a podkladoch pre mzdy je potrebné po sebe veci 3x prekontrolovať. Chyba sa môže stať, ale keď sa stane opakovane, niečo je zle. Na mzdu je každý veľmi citlivý. Ak sa na to už necítiš, povedz zamestnávateľovi, že by si chcela požiadať o preradenie na inú, menej zodpovednú prácu.

autor
Dnes o 15:28
@billy_jean

@anonym_autor pri personalistike, dochádzke a podkladoch pre mzdy je potrebné po sebe veci 3x prekontrolovať. Chyba sa môže stať, ale keď sa stane opakovane, niečo je zle. Na mzdu je každý veľmi citlivý. Ak sa na to už necítiš, povedz zamestnávateľovi, že by si chcela požiadať o preradenie na inú, menej zodpovednú prácu.

@billy_jean presne toto je pravda! Ale raz povedal, ze to mam rychlo ratat, potom nasiel chybu lebo som to rychlo a bez 100% kontroly ratala a teraz to robim bez tej 100% kontroly , ale chcem byť 100% rychlo, ked to chce rychlo..a teda ja uz neviem, co vlastne chce.

autor
Dnes o 15:31
@anonym_f2f774

@anonym_autor Mám známu, ktorá pred cca 5 rokmi prešla z bankového sektoru do školstva/stredná škola/.Je schopný manažér,a tak popri tom,ze učí ekonómiu, stala sa aj zástupkyňou riaditeľa školy.Nasla sa v tom a sama sa vyjadrila, že je táto sféra taká ľudskejšia a má čas na svoje deti, manžela

@anonym_f2f774 super sa jej podarilo.

anonym_f2f774
Dnes o 15:49
@anonym_autor

@anonym_f2f774 super sa jej podarilo.

@anonym_autor Áno.Mozno nižší plat v školstve, ale myslím, že nemusela pri rozhodovaní pozerať na financie.

anonym_896e15
Dnes o 16:00

@anonym_autor a keby si davala vacsi pozor? Skus sa viac sustredit.

anonym_eec2ba
Dnes o 16:02

Och zase to dobabrem,zase mi najde chybu.Ano s takymto nastavenim chybu urobis.Skus to tak,ako ked si nastupila s nadsenim a odhodlanim.Drzim ti palce.

autor
Dnes o 16:06
@anonym_eec2ba

Och zase to dobabrem,zase mi najde chybu.Ano s takymto nastavenim chybu urobis.Skus to tak,ako ked si nastupila s nadsenim a odhodlanim.Drzim ti palce.

@anonym_eec2ba dakujem.

anonym_eec2ba
Dnes o 16:08

A co sa tyka platu ano slabota,aj u nas sice ja mam oddychovu pracu,mam ju rada,je to relax pre mna ale tiez teraz sme mali 13te platy,ja som dostala 2430eur v cistom a muz 2750eur v cistom
Ale taketo platy by mali byt stale,kazdy mesiac nie len v lete a na vianoce.Lenze to by musel aj stat trochu zakrocit,aby sa slovac mala dobre a mohla to davat spät do ekonomiky.A ta by rozkvitala jedna basen,keby sa ludia mali dobre.
Preto aj uvazujes o zmene,jednak tie stresy ale aj plat za taku zodpovednost nizky.

anonym_eb360c
Dnes o 16:14

Dievcata a aku diagnozu na PN jej asi tak daju? Vyhorenie? No to tazko.... Vsetkych by ste hned na PN davali.... Ale tu na to nie je dovod.
Skus uzivat nieco proti stresu, najst si konicek a viac sa sustredit. Alebo si najdi jednoduchsiu, rutinnejsiu pracu.

anonym_eec2ba
Dnes o 16:19

Magnezium si davaj,toto tiez pomaha

anonym_e00357
Dnes o 16:40
@anonym_autor

@hederamonstera aj rozmyslala aj som mala dovolenku 5 dni s vikendom a nepomohlo.A nemyslim, ze by sef bol nadseny s dlhodobou PN. Uz mam v hlave nadstavene, ze tuto pracu nemozem robit a hladam rozne unikove cesticky.Uz aj ked sef pride za mnou, ze chyba , tak to beriem uz tak ‘jednoducho’..ze ok! A on sa potom hanbi pred zamestnancami, lebo ja im to vyratam zle! A je nervozny, comu uplne rozumiem.

@anonym_autor Sabbatical nemozes mat? Mozno by to pomohlo, ked nie PN...
A vies aj, co by ti pomohlo znizit chybovost? Su chyby denne ci parkrat do tyzdna. Alebo raz za mesiac? Sef ti dal aj nejaku napomienku? Lebo kazdy robi z casu na cas chyby...

anonym_a589fe
Dnes o 17:06

Vies pracovat s umelou inteligenciou? Vies jej to po sebe dat preratat? samozrejme bez osobnych udajov - odfotit dochadzky, sucty, skontrolovat vypocty. To je pre nu ako stvorene, casom taketo pozicie aj tak zaniknu.

autor
Dnes o 17:17
@anonym_5ac48a

@anonym_autor kym nemas pracu inu, vypoved nedaj. Hladam si uz rok

@anonym_5ac48a v akej oblasti hladas a vek? Mam pocit, ze uz Moj vek je odradujuci?

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_e9bb7b
Dnes o 17:36

hlupa firma, ze drzia taketo monkey pozicie, casom tvoja pozicia aj tak zanikne

autor
Dnes o 17:50
@anonym_e9bb7b

hlupa firma, ze drzia taketo monkey pozicie, casom tvoja pozicia aj tak zanikne

@anonym_e9bb7b je to obrovska firma, 170 zamestnancov a teda to je len 20% Mojej prace a pri rucnom prepisovani, scitani a 100000 cisel sa mi zacali diat tie chyby! Stres, chcem byt rychlo, presna..no nejde to dokopy

luccija
Dnes o 18:17
@anonym_autor

@anonym_e9bb7b je to obrovska firma, 170 zamestnancov a teda to je len 20% Mojej prace a pri rucnom prepisovani, scitani a 100000 cisel sa mi zacali diat tie chyby! Stres, chcem byt rychlo, presna..no nejde to dokopy

@anonym_autor píšeš, že on to chce hneď mylis sa iba vtedy?nemôžeš si to už dopredu pripraviť to sú úlohy, ktoré musia byť teraz a hneď?Ja by som tam bola, pokým ma nevyhodi😂, keď si hľadáš prácu a nevieš nič najst.Ako dlho tam pracuješ?

autor
Dnes o 19:03
@luccija

@anonym_autor píšeš, že on to chce hneď mylis sa iba vtedy?nemôžeš si to už dopredu pripraviť to sú úlohy, ktoré musia byť teraz a hneď?Ja by som tam bola, pokým ma nevyhodi😂, keď si hľadáš prácu a nevieš nič najst.Ako dlho tam pracuješ?

@luccija mozno vtedy ako mi to povedal, potom nasiel chybu a uz to ide dole vodou..najde vzdy nieco.Kratko tam robim, len 3,5 roka, ale nastupovala som hned na neurcito, taka bola ‘moznost’..len to je to, ze on ma tym riadne stresuje ked najde nieco.Robi tam dost ludi a chodi len za mnou od vtedy, co robim tie banalne chyby.Takze este viac ma to stresuje, ze som tam jedina s chybami .

Strana
z2