Mladá kolegyňa môjho muža
Ahojte,
neviem kam sa mám obrátiť tak píšem sem. Muž má novú kolegyňu a ja som z nej na prášky a mám pocit že musím proti nej bojovať. Stále o nej doma hovorí a ja idem vnútorne z toho do vývrtky, lebo doteraz o žiadnom kolegovi/kolegyni takto nerozprával. Je o viac ako 10r mladšia, nezadaná čerstvo po škole a muž ma s ňou porovnáva a potom to otáča akože na srandu. Ona chodí na nechty, nechceš aj ty chodiť na nechty? No nie mám malé dieťa je to nepraktické do domácnosti a vyhodené peniaze a malého neviem kde by som na 3 hodiny odložila. Ona robí taký šport, nechceš aj ty? No nie málo mám toho doma. Nahovára ho na pubertiacke chujoviny, teraz najnovšie sa chystá na nejaký fesťák, muž nikdy na podobné akcie nechodil a teraz chce ísť zrazu tam na víkend spať pod stan s kamošmi a že veď partia s kolegyňou sa s nimi určite uvidí. Nervy mám len keď toto píšem, začal velice cvičiť, chce si nafarbiť tú hlavu starú a ja som len stíhačka, žiarlivka čo neznesie že má kolegyňu kamarátku, ona je čerstvý vietor a mne zabil že so mnou žije ako dôchodca. Ja mám tiež školu, pred RD aj dobrú prácu, starám sa o seba cvičím, má upratané a navarené, postarané o dieťa a doteraz sme aj my boli kamoši a chodili aj v manželstve na rande a zabaviť sa primerane veku keď sme mali vybavené stráženie a zrazu som dôchodkyňa, mne je do plaču. Čo sa vôbec dá s týmto robiť? Roztrhať ma ide keď vôbec o nej počujem a ona ešte provokuje, vyvoláva mužovi domov mimo prac.doby, poslala mi nadrzovku žiadosť na fb keď ja som pre ňu úplne cudzí človek. Ja mám pocit že on má novú frajerku a nie kolegyňu.
Problem nie je kolegyna, ale manzel.
A na ten sport, nechty al nejaku inu skraslovaciu proceduru by si mohla ist - vziat si cas pre seba, dieta nechat s otcom, moze vam to prospiet obom. Ideal hned na zaciatku dohodnut nejaku pravudelnu pernamentku
Tvoj muz je zalaskovany, na beton. Uz ked chce kvoli nej zmenit vyzor a chce robit veci ktore predtym nerobil znamena len jedine. Ak sa tvoj muz nespamata, rozbije vam rodinu. Mate to o to tazsie ze je s nou denne v praci. Musite dat vazny rozhovor a dat ultimata.
K tým ultimátam len toľko: ten, kto dáva ultimátum, musí byť pripravený aj na to, že si ten, komu to ultimátum dáva, vyberie tú druhú možnosť. A možno práve preto, že je tlačený ultimátom.
Veď presne, prečo sa máš ty meniť, ty si roky rovnaká takú ťa spoznal a s takou žil doteraz. Zato že nejaká pipka si niečo dokazuje a on sa plasil jak puberťák?! On sa musí spamätať, hentú mladú to je škoda recit, tú netreba ani riešiť
@hugger niekedy mám skôr pocit, ze chlapi nevidia realitu. Nie sú kriticki sami k sebe. Často sú prehnane kriticki k svojej žene, ale seba vnímajú oveľa miernejšie a lepšie. Ženy sú k sebe oveľa viac kritickejsie a náročnejšie ako muži k sebe. Občas by mužom bodlo vidieť realitu samých seba. Btw. Mne a aj vsetkym mojim znamym boli muzi co šaleli z bab mladsich o viac ako 10 rokov velmi smiešni. Ono verím, že ti muži si mysleli, akí sú super a ako zapadli, ale garantujem ti, ze pre tie baby boli takí muži na smiech, niektoré baby ako táto idú ešte ďalej a čakajú co je ochotný urobit pre ňu a on ako cvicena opička robí všetko a ona sa na ňom na 90% dobre zabava.
Keby sa správala normálne nič by sa nebolo dialo. Tiež mám starších ženatých kolegov viem o tom a aj keď majú nejaké reči alebo snahu nedovolím tomu ísť ďalej.
@777januska777 myslim ze schopnost vnimat realitu moze byt rovnako zla u muzov aj zien. Aj podcenovanie vlastnych moznosti je nespravne vnimanie reality.
Otazka je ze ak je to naozaj vseobecna vlastnost muzov vnimat sameho seba nekriticky ci je namieste muzov za to sudit, alebo treba akceptovat realitu taku aka je a zariadit sa podla toho. To win the game you have to play the game.
@h2 zial nepride na to sam a urcite nie je lepsie pockat, ked je raz zabuchnuty tak si to neuvedomi, preto ho ona musi prebrat lebo ked ho v tomto poblazneni necha dlho prejde to az k tomu, ze ju naozaj bude chciet a znicia si rodinu. Viem o com hovorim.
@0kristina0 Ja si zase myslím, že ak ona (tá kolegyňa) oňho reálne záujem nemá, tak on ju môže obdivovať a byť zaľúbený, ale ak to nikam nepovedie, tak ho to môže prejsť a ešte bude rád, že to s manželkou neukončil.
necitala som celu diskusiu, ale povedala by som, ze pre tu kolegynu nie je zaujimavy a mozno sa z neho aj smeje. prinajlepsom ho berie ako kamosa, preto aj tebe posiela ziadost o priatelstvo a mozno si ani nevsimla, ze je z nej paf. proste si myslim, ze ked chlap citi, ze z toho nieco bude, tak cusi ako vos pod chrastou a nevytrubuje vsetko do sveta.
a inak, autorka, ty mas teda v 32 dve deti s niekym inym, o ktore sa on stara? mozno v tom bude aj cast problemu, ze na nieco take nebol pripraveny a teraz sa pokusa o svoj "zanedbany" mladenecky zivot.
Tak ho to chytilo skôr väčšinou takto vystrájaju chlapi, až po 45 tke🙂nič extra nenarobis iba to, ze budeš rovnako odchádzať z domu je si istý, že si doma, porobené, nuda...a zrazu príde mladá, vždy dobre naladená,vtipná polutuje hodí očkom a on si pripadá ako alfa samec a nie niekto na koho má žena doma požiadavky, že má niečo robiť.
Na festival by som išla s ním v žiadnom prípade sám.Preplo mu zrazu chce dobehnúť zameškané.
Čím budeš viac rýpať, tým viac sa bude uisťovať, že tam vonku je lepšie.U môjho muža v robote vždy takáto mladá rozviri dočasne hladinu porobia sa páriky a potom jeden odchádza, lebo je po láske.Jeden sa po 50 tke rozviedol kvôli 35 r zahodil všetko a teraz chudáčik všetci ho lutuju, lebo chce dieťa🙂a on nie.Neviem čo by som robila možno aj nič viac myslela na seba jemu do hlavy nevidíš a, keď bude chcieť podvedie..chlapi nie sú tak viazaní na deti, rodinu príde chémia a môžeš byť s niekým aj roky stratí hlavu.Ale určite treba zaraziť porovnávanie veď ho porovnávaj aj ty sused chodí do fitka, ten má lepšiu prácu...
A niektorí chlapi sú ako pes čo steká či ako sa to hovorí.Pises, že je nesmelý možno, ak by naňho vyšla tak sa zlakne.Niekedy pomôže opak a nie bojovať ok choď za ňou...keď je taká super, zaujímavá...chce byť zaujímavý možno sa cíti tebou nedocenený a toto mu zdvíha ego
@kiwi3 wtf s ním mám jedno dieťa, zase chlapa treba za všetko ofukovať a ospravedlňovať že nebol pripravený.
aha, tak to s tymi detmi pisal niekto iny, to beriem spat 🙂 ale zvysok mi sedi
@h2 Aha, ak ma byt s manzelkou, tak bude s nou, aj keby si teraz mali dat "pauzu" vo forme ultimata, nech si to skusi s tou druhou. Osobne by som vobec nevolila cestu niekolkomesacnej sebatryzne, ked nevies, na com si, nevies, co s vami bude, nevies, kde je a co robi. To vie cloveka psychicky uplne polozit, a neverim, ze akakolvek zena dokaze proste len tak existovat vedla muza a v pokoji cakat na jeho rozhodnutie, prizerat sa, ako obieha inu a rozhoduje sa. To fakt lepsie dat si pauzu.
S tym porovnavanim opatrne, ak vobec. Vysledkom moze byt ze vsetky rozhovory budu o tom ze "tam vonku" je niekto lepsi. Nie je to dobra cesta.
Radsej porovnavanie radikalne stopnut hned na zaciatku a z oboch stran. Ak porovnavat tak len vyzdvihovat pozitiivne crty partnera/partnerky.
@h2 to ho neodradi, bude sa o nu snazit a mozno sa mu to aj podari, mozno nie ale uz ten vztah nebude ako predtym. Naozaj to treba cim skor stopnut aby sa muz spamatal.
@0kristina0 A ako konkrétne by si ho chcela stopnúť?
držím palce 🙂 určite rozhovor čo sa ti nepáči, čo netoleruješ, ako vidíš vašu budúcnosť...pre mňa by to bolo neakceptovateľné a muž by si musel vybrať...a áno bloknuť celý FB a ostatné siete by boli samozrejmosťou a z práce odísť....však to vyzerá že sa mu ona páči
Aké dostaneš, také vráť. Skús ty tvrdo ísť po ňom. Ja som stará? Veď mám o 6 menej. Porovnávaj ho nevinne hoci aj s fešákmi tureckých telenoviel. Tvoj muž je v prvom rade neslušný.
Mám nervy len to čítam...určite tu zmena zamestnania nepomôže,v druhej práci príde tiež mladá a zrejme pánko má krízu.,keď sa nevie ovládať a starnúť spolu so svojou ženou a venovať sa malému synovi namiesto festivalov a podrypovania ženy či má alebo nemá nechty urobené ..nech si zafarbí hlavu a nech ide ..u mňa by môj skončil ako chlap , veľké sklamanie....do budúcna čo si vymyslí? mladší nebude ..žiadny sex , rozhovory ani snaha by určite nepadla ..
prestala som citat od :...ma navarene, upratane...Prestan doma pratat a vyvarat a zamestnaj muza. Aspon nebude mat cas na blbosti. A ty chod na tie nechty, mozes si vybrat aj kratke, nemusis mat dlhe pazúry. Prestan mu robit full servis. To, ze si doma dobra gazdinka, chlapa neohuri. Oni totiz nechcu gazdinku ale zenu, ku ktorej mozu vzhliadat. Ked bude dobre podlaha umyta, tak co on ma z toho ako chlap.
Najhoršie, ked si zena mysli ze ked sa doma pretrhne, udrzi si chlapa. No neudrzi. Pride primadona, co jej aj caj prihori a on si nohy polame za nou. Prestan doma driet a uvidis tu zmenu, hned si ta zacne viac vazit. Hod mu decko na krk a chod na tie nechty. Aspon nebude mat cas na snivanie o kolegyni.
@barborachors s tým bohužiaľ musím tiež súhlasiť 😵💫
Môjmu otcovi tiež tak prepinalo..potom sa skľudnil ..druhá puberta
@jajanka31 presne takto to vidím aj ja a konečne som narazila na rovnaký názor. Bola som prekvapená z tých rád, čo tu zazneli. Tiež nechápem, prečo by mala robiť cirkusy a teatro s nejakými casnikmi a pánskou vonavkou. Prečo sa má hrať na niečo, čo nie je. Každý deň utekať od dieťaťa, aby som ukázala mužovi, akú krásnu a úžasnú ženu ma doma? Doteraz to nevidel? Tak nech ťahá do riti. Hlavne sa prosím nehraj na niečo čo nie si, vyznie to komicky a ver, že jemu bude uuuuplne jedno, že máš inú farbu laku. Hlavne by si sa s ním mala slušne porozprávať, nech si panko stanoví priority. Ponukas mu zázemie, teplo domova, pokojný život. Len prosím ťa nešaškuj s imaginarnymi casnikmi a neprirodzenymi pózami. Nebude to mať žiadny efekt. Tu pomôže len vyložiť karty na stôl.

@jajanka31 konečne rady múdrej ženy, tiež by som to tak riešila.